Dnes je 18.08. 2017. Slunce výchází v 5:50 a západá v 20:10 | Měsíc výchází v 1:55 a západá v 17:50

Lovecké právo ještě trochu jinak



Vložil: Karel Friedrich | Upravit článek | 21.12.2011 10:57 | zobrazeno: 2154

Srdce, plíce, slezinu a lízák uvaříme vcelku v menším množství osolené vody společně s kořenovou zeleninou a cibulí (množství přiměřené velikosti vnitřností), s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením, jalovcem a tymiánem v gáze nebo v sítku. Plíce jsou samozřejmě lepší čerstvé, z mrazáku ztuhnou. Jakmile jsou tyto suroviny měkké, játra a ledvinky nadrobno nakrájené krátce orestujeme na jemně nakrájené zesklovatělé cibulce, jen lehce poprášíme polohrubou moukou a po malé chvíli jen lehce podlijeme získaným vývarem a jen chvilku dodusíme, po odstavení z ohně osolíme. Srdce, plíce, slezinu a oloupaný lízák nadrobno nakrájíme, kořenovou zeleninu i cibuli ve vývaru rozmixujeme, přidáme kysanou a sladkou smetanu a dochutíme octem, event. přisolíme. Vmícháme všechny připravené vnitřnosti a přihřejeme. Jako příloha houskový nebo karlovarský knedlík.
Oddělení přípravy měkkých jater a ledvinek zachová lépe jejich šmak, nejsou tak vyluhované.
Přeji dobrou chuť !


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....