Dnes je 5.5. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Naše štípačka



Vložil: Radek Chadim | 05.03.2012 16:30 | zobrazeno: 2144

Naše štipačka, jednoduché, ale poměrně účinné, i když dobrou sekyrou to jde taky :-).


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: ValíkVlastimil | 06.03.2012 17:30
Jak píšeš Radku ten kužel je opravdu krátký a pak je problém z většími špalky.Na odkaze který jsem vložil k diskuzi u mého videa je možno objednat kužel jak z různým závitem, tak na hřídel z klínkem o různém průměru. Výška hrotu nad stolkem má být cca 5 cm. A dost důležitá je i zábrana pod kužel, aby se pod něj nedostala část štípance a neohnula hřídel.

Autor: Radek Chadim | 06.03.2012 08:50
To je přesně náš případ - ono je to na cirkulárce, kde ty otáčky jsou poměrně vysoké, ale úraz za ty léta žádnej a ani k němu nebylo blízko. Ten stolek je poměrně blízko nad kuželem a když se to pevně drží, což ani jinak nejde, tak se nemůže asi nic moc stát, tedy už jsme na tom něco naštípali a zatím se nic nestalo :-).
Jediný problém je, že ten kužel je moc krátký, a na širokých a sukatých špalcích to neprojde skrz a vrtá se to, proto se to nerozštípne. Ale jinak je to dobrá věc, což je dobrá sekera taky :-).

Autor: Oldřich Vopršal | 06.03.2012 08:20
Radku, těhle "jednoduchých a účinných" štípaček po republice dost chodí. Bohužel také na nich je i spousta úrazů. Lidi to často osazují přímo na cirkulárku, kde jsou otáčky 2-3 větší, než štípačky tohoto typu mají max. mít. Věřím, že tvůj případ to není a Tvá štípačka má jen 800 ot./min! Ta pracovní dřevěná plocha, na kterou stavíš špalek je doufám v klínu, aby byla rovnoběžně s trnem, který pak není tak namáhán, vypínač na dotek, kdy přeci jenom náhodou se něco stalo....ale to asi máš všechno vychytané a propočítané, takže je zbytečné o tom psát a pak je to opravdu dobrý a perfektní pomocník do domácnosti. Bratr to doma má také a šlape mu to opravdu dobře.