Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Výřad



Vložil: bohumir dvořak | 12.02.2018 18:59 | zobrazeno: 2396

4.12.2017 Plzeň


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: František Dušák | 18.02.2018 11:45
Radku, já vím, ale zde vše vzniká. Neznalost zákona, nedodržování zákona, neúcta k zákonu. A pokud nevidíš jediný důvod - sundej plombu neporušenou, když je okolo kosti a ne šlachy.
Již nějaký \"nýmand Michalangelo Buonarroti\" řekl \"Maličkosti dělají dokonalost, ale dokonalost není maličkost\".

Autor: Radek Chadim | 14.02.2018 18:46
Františku, špatné připevnění plomby je oproti dlohodobému množení holé zvěře a vybíjení trofejové banalitou, protože připevnění plomby neohrožuje existenci myslivosti, jak je většina z nás chápe, navíc v zákoně je to dle mého názoru naprosto zbytečně takto striktně definováno, nevidím jediný důvod, proč to nepřipínat třeba za kost místo za achilovku, nebo prostě a jednoduše jakkoliv tak, aby to jednoznačně identifikovalo ulovený kus.

Autor: Ron Gordon | 14.02.2018 14:47
Podívej Františku, vůbec by neměl důvod reagovat, pokud by si nenapsal poslední větu svého prvního příspěvku. To že spousta lovců, myslivců i hospodářů vůbec neví, kde by měli achilovku hledat je běžné nechť dělali zkoušky kdekoliv.

Autor: František Dušák | 14.02.2018 04:09
Primárně jde o to, že plomba má být připevněna za Achillovu šlachu. V jiných příspěvcích se spousta lidí rozohňuje, jak se nedodržují zákony, jak stát nehlídá apod. a přitom to nejjednoduší dodržování zákona je neustále porušováno. Jak chce někdo dodržovat velké věci, když nedodržuje ty malé? O to hlavně jde.

Autor: Ron Gordon | 13.02.2018 21:22
Předpokládám, že používáme \"lovecky upotřebitelné psy\" což zde bylo v komentáři níže opomenuto a mám za to, že né všechny plomby upevňuje myslivecký hospodář a ne vždy připevněnou plombu snímá příjemce zvěře či podnikatel obchodující se zvěřinou, z velké části zůstává zvěřina ve spolku či lovci. To přeci nebrání tomu, si rypnout do té hrozné ČMMJ. O čem to svědčí ???

Autor: František Dušák | 13.02.2018 18:18
§ 29
Připevňování a snímání plomb

(1) Plomba se nesnímatelným způsobem (zatažením na nejzazší místo) připevní za Achillovu šlachu na libovolné zadní končetině ulovené nebo jinak usmrcené nebo nalezené zužitkovatelné spárkaté zvěře. V případě neuskutečnitelnosti takového připevnění se plomba připevní za některé žebro hrudního koše spárkaté zvěře. Pro označení spárkaté zvěře lze využít pouze plomby a lístky o původu zvěře vydané příslušným orgánem státní správy myslivosti.

(2) Plombu připevněnou podle odstavce 1 snímá příjemce zvěře při jejím zpracování nebo podnikatel obchodující se zvěřinou nebo zvěřinu spotřebovávající k pohostinské nebo jiné činnosti tak, aby nebyla porušena její celistvost, včetně upnutí zatahovacího pásku do bezpečnostní vkládané kleštiny.

Máte pocit, že u většiny těchto střelených kusů je dodržen odst. 1 a že je možno bez pilky či sekery splnit odst. 2? A takto postupují MH vyškolení ČMMJ téměř všude. O čem to svědčí? O hrozné kvalitě hospodářských zkoušek pořádaných ČMMJ.

Autor: Ramo | 13.02.2018 17:17
Stando, ruku na srdce, kdo z většiny by toho krtka vůbec trefil. A většina dříve narozených by ho ani neviděla! :-)))

Autor: Stanislav Haas | 13.02.2018 06:31
předpokládám, že jej ulovil myslivecky upotřebitelný pes :-(

Autor: Nováček Jiří | 12.02.2018 20:52
Bych chtěl vidět kolik barvy vyždímali z toho krtečka na ACH ?