Dnes je 16.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pro Václava Sládka



Vložil: Pavel Černý | 12.07.2018 13:18 | zobrazeno: 2208

Vyrábíme několik trochu odlišných typů, ale ten předchozí je na této fotce. Psal jsem o tom před časem do Myslivosti. Byl tam i popis výroby a není problém to najít třeba jako \"napáječky MS Veleň\". V zásadě jde o to, že kanystr se zalepeným držadlem a hrdlem (musí to být typ, kde otvor příliš nevystupuje nad horní hranu) se posadí do betonu (mokrého tak akorát, aby držel tvar) a před ním se vytvoří jezírko, které musí mít dno pod úrovní hrdla a okraje nad touto úrovní. Tím se po překlopení kanystru vytvoří vodní uzávěr, který upustí vodu až po upití zvěří. Výhodou jsou dva stejné kanystry. Plný přinesu, prázdný odnesu. Já mám dvacetilitrový a dnes ponesu letos šestý - 100 litrů už vypili.


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Pavel Černý | 13.07.2018 10:58
Jo, jednou se mi to stalo. Ale odvalili jen kanystr a ten byl jen o pár metrů dál a nepoškozený. Ale také nám jeden kanystr někdo ukradl a také nám jednou traktorista (jak se ukázalo - myslivec od sousedů) celou napáječku na široké mezi přejel. Takový je život... Ta moje se dvěma kanystry už ale slouží dvanáctou sezónu.

Autor: Radek Š | 13.07.2018 09:47
A nepřevrátí to divočáci?

Autor: Václav Sládek | 12.07.2018 19:10
Pavle dík.Máme na stejném principu napáječky v odchovně bažantů jen ten spodek je z půlky kanistru.