Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Mazlík



Vložil: Karel poslík | 15.06.2020 09:06 | zobrazeno: 2031

Tikka T3 Hunter, Meopta 7 x 56 RD, Night Pearl Seer 50 plus.


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Karel poslík | 16.06.2020 13:23
Tak, tak. Mám za sebou dvě několikaměsíční životní etapy, kdy jsem viděl pouze na dvacet centimetrů a čekal jsem v pořadníku na transplantace rohovek. Od těch dob je pro mě komfort vidění hodně vysoká priorita.

Autor: Tomio | 16.06.2020 13:02
Ještě snad už naposled.

je to možná to jedno z posledních kritérií, ale vlastně by to mělo být skoro na prvním místě. Zrak máme jenom jeden a musíme brát ohled na své oči. Plně chápu, že digital unavuje, také jsem cítil, že oko se necítí komfortně.

Koukat do digitálu dlouho je opravdu pro zrak náročné, je pecka jako kráva pro oko a to i u digexu. To oproti tomu je hot white v noci pohlazení. A to mám oči celkem dobré, bez dioptrii po operaci, dříve -2D. Ale také to cítím. Do terma se holt kouká déle daleko příjemněji.

NightPearl bych akorát úplně nepovažoval za ČR.

Přeju hodně úspěchů ať slouží a jste spokojen.

Autor: Karel poslík | 16.06.2020 12:54
Radek má pravdu. Kombinace termo pozorováku a NV na zbrani je super a dokonce by mě to vyšlo levněji, jenže jsem si to několikrát zkusil a pro mé X krát operované oči to NV asi není určené. Co se týče volby předsádka vs. pevný zaměřovač, byl jsem motivován možností využít předsádku na více zbraních a také jako pozorovací termokameru, přičemž její sejmutí nebo opětovné nasazení na skleněnou optiku je v řádu jednotek vteřin. Čili mohu chodit po revíru s nasazeným sklem a na krku předsádku pro pozorování a pokud se rozhodnu lovit nasadím tuto během tří vteřin na optiku a mířím. Dosud jsem několik let používal digitální Pulsar N870, je to pěkné koukání, ale mé choré oko bylo po několika vteřinách dost unaveno. Kolega se zdravým zrakem s tím problémy neměl. Zvažoval jsem i další výhody a nevýhody. Termo nepotřebuje žádný přísvit jako NV nebo digi a v neposlední řadě jsem preferoval domácího ! výrobce. Jen co najedeme rafinérii a bude čas na běhání po lese. Určitě napíšu o prvních zkušenostech.

Autor: Tomio | 16.06.2020 11:40
Schválně jsem koukal, kolik ta předsádka stojí. Fííha, to je raketa, to ten Thermion je elegance za podobnou cenu v nejvyšším modelu.

Ale mnozí říkají, kup si pozorovák thermo a digital na lov :-) Ale videa z thermiona z té nejvyšší řady jsou super. Ale toto může taky hodně pěkně koukat.

Autor: Radek Chadim | 16.06.2020 11:26
Pěkná kombinace. I když já bych raději pořídil Pulsar Thermion než předsádku, prostě mně to kompaktní řešení přijdou lepší, a nejlepší kombinace na noční lov je dobrý termo pozorovák a NV na flintě, jo a úplně nejlepší je, když divočáci chodí pěkně za světla či při měsíčku. Já když se po několikerém lovu s NV podívám přes klasickou optiku, tak si říkám, himl hergot doner vetr krucajs element, kéž by zase zvěř chodila nejhůř za měsíčního svitu, to je úplně jinej lov než s těma elektronickejma hračičkama.

Autor: Tomio | 16.06.2020 09:41
Pěkná flinta, ale já si nemůžu pomoct, ty předsádky vypadají hrozně... Když jsem četl, že se kupovala i flinta, tak bych nakonec do předsádky nikdy nešel a dal bych tam weaver a přehazoval.

Ale každýho věc. Ať slouží! Lovu zdar.

Autor: Fesoj | 15.06.2020 17:25
Karle, to jsi celý Ty. Nejen aby to dobře pracovalo, ale i pěkně vypadalo. Flinty, nože i další věci - např. ten úlovkový preparát mývala. Užívej si to ve zdraví a Lovu zdar !

Autor: Roman Voříšek | 15.06.2020 09:46
Karle, to je prostě nádhera :)

Autor: Jan Slavětínský | 15.06.2020 09:21
Karle vidím, že sis udělal radost.... Ahoj a Lovu zdar.