Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Včerejší čekaná



Vložil: Jan Slavětínský | 11.05.2021 05:50 | zobrazeno: 1449

Včera jsem využil možností v nových dobách lovu a když se mi na louce objevil tenhle 8 kilový paličkáč, sáhl jsem po kulobroku. Na vzdálenost nějakých 50m zůstal po ráně za lopatku na nástřelu. Lovu zdar!


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Oldřich Vopršal | 13.05.2021 16:25
Rone, kdybys pořádně přečetl můj příspěvek včetně slov, které jsem uvedl v uvozovkách, pak pochopíš, že to, cos mi napsal, je to samé, co jsem napsal já, jenom s tím rozdílem, že já jsem na to přišel hned v minulém tisíciletí, co jsem s myslivostí začal a svůj názor na to jsem do dnešního dne nemusel měnit. Tenhle poznatek o paličkáčích je stará známá věc. Každý praktik ví, o čem mluvíme. Nic nového pod sluncem.

Autor: Ron Gordon | 13.05.2021 13:12
Vzhledem k deštivému počasí zkusím zareagovat. Honzo, nechápu tu jízlivost, predikoval jsem svůj názor úvodem. Pro Strejdu -kazatel nekazatel, zkrátka jsem zde presentoval svůj pro někoho blbý názor. Slabé srnčata se loví, paličkáři také co pamatuji a stále jich neubývá. Lišky je zapotřebí lovit v době, kdy nemají mladé a ne až ustarané matky jsou nuceny lovit ve větším množství a jsou více v pohybu a i méně opatrné. Je opravdu gerojské ulovit mámu od lišťat, které nechám hynout bídnou smrti hladem., A vlčci nemaj co žrát -blbost, pokud budou chovatelé mít trpělivost, stát z peněz daňových poplatníku bude vyplácet odškodné a ekoteroristé z toho budou mít živobytí, nemusí mít zvěř obavy.
Oldřichu, za padesát let aktívní myslivosti mám uloveno podstatně více paličkářů než ostatních srnců. Časem jsem opustil názor, že paličkáři se po jaru vytratí- nevytratí, zůstávají zpravidla na stejném místě, jen doba jejích pohybu se mění - jsou v pohybu v době, kdy teritoriální srnci odpočívají. Nu a k té srsti, není to tak tou srstí, ale zvěřina z takového uloveného kusu, vyčerpaná zimním strádáním a přebarvováním také není to pravé - ořechové. Na závěr - Hubert to viděl a tak učinil opatření .

Autor: Oldřich Vopršal | 13.05.2021 07:42
Honzo, ještě jednou Lovu zdar! Mám už jich za 34 roků, co vykonávám myslivost, pár desítek ulovených a jak píše Honza, paličkáči se nepouští. Kdo srní chová, ví, že tito srnci musí z revíru první pryč. Nikdy z nich nic nebude. Jak se za týden zvedne vegetace, „ztratí se“ a většinou se „objeví“ až koncem říje. Pokud je uloven dříve, je to víceméně věcí náhody. Bohužel, ze skoro 30 členů našeho spolku je dnes cíleně lovíme už jen tři. Odpověď je jednoduchá. Žádná trofej, žádná zvěřina, teď se dočítám, že dokonce i zimní srst je další problém, to dá rozum, že spoustu lovců odradí. Myslivce a chovatele ale ne. Chápu ale argumenty těch, zvláště těch dříve narozených, co raději sáhnou po foťáku než po flintě. Přerod myslivce postupem věku ze začínajícího lovce na chovatele a z chovatele na ochranáře je asi to nejhezčí, co myslivce během života může potkat, bohužel ne každému je to shůry dáno...já jsem hned na prvního máje večer také usedl na předem obeznaného paličkáče, a ten mi učebnicově z lesa vytáhl na cca 50 m, pěkně na široko dobu stál jako z bronzu ulitý, zamířím, zmačknu napínáček, poté pomalu spoušť a cvak. To se ví, že srnec déle nečekal a zatáhl zpět do lesa. Nabito jsem měl, vždy se ujišťuji, zda vsunuji náboj do komory. Čekám čtvrt minuty, vybíjím a už mi je jasné, že mi selhal náboj. Vadná zápalka. Stalo se mi to u kulového náboje poprvé v životě. Inu tisíc ran vystřelíš a každá je vždy jiná. Nic se samozřejmě nestalo, není všem dnům letos konec.

Autor: strejda zajíc | 13.05.2021 06:59
Honzo,ten Ron,to je dobré kazatel,co?A čtyři paličkáře v revíru,asi proto,že mu jich jako slabých srnčat bylo líto.Jako těch liščat.Nebo že by jejich mámy taky lovil foťákem?
A vůbec,proč to střílíte?Co budou chudáci vlčci žrát?

Autor: Jan Slavětínský | 13.05.2021 06:42
Rone mohl jsem nějaký den počkat až bude pěkný uhlazený a červený. Možná by se opravil a měl i 15 kilo a možná zajímavou raritku, ale bál jsem se že mi ho kolega urazí. Takováhle trofej se nepouští. Už mám na něj od řezbáře Nováka za tisícovku podložku. Lovu zdar

Autor: Ron Gordon | 12.05.2021 22:48
"Proti gustu žádný dišputát " , byl uloven tak Lovu zdar ! Taky mám již letos "uloveny" čtyři paličkáře, ale na foťák, protože v současné době je zbytečné tahat po revíru flitu. Počkám si, až se vyfešakují do pěkné letní srsti pokud je nějací jiní horlivci neuloví dřív. Takového rozcuchaného jsem ulovil jednou v počátku mých loveckých aktivit da se říci z mladické nerozvážnosti.

Autor: Petr Havlín | 12.05.2021 16:09
Honzo Lovu zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 12.05.2021 11:37
Lovu zdar. Včera jsem vařil hlavu a střečky kupodivu neměl...

Autor: Fesoj | 12.05.2021 08:46
Lovu zdar ! Honzíku, měl střečky ? A pokud ano, kolik ?

Autor: jirka marek | 12.05.2021 06:38
Lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 11.05.2021 14:01
Jendo, lovu zdar!

Autor: Zdeněk Šváb | 11.05.2021 12:11
Lovu zdar!!!

Autor: strejda zajíc | 11.05.2021 10:02
Lovu zdar!
"Proč jsi zabil toho malého srnečka?Mohl z něho vyrůst velký jelen!":-))

Autor: Pavel Černý | 11.05.2021 07:44
Honzo, Lovu zdar!

Autor: Miroslav Kráčmar | 11.05.2021 07:26
Lovu zdar!
Přebarvují bohu-žel ve špatnou dobu....