Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Strakolap to tedy není :-)



Vložil: Stanislav Haas | 26.01.2022 10:28 | zobrazeno: 1330

40 let věrně sloužila v králíkárně, mockrát se chytily i 4 najednou. Jestli jsem to sem už někdy vložil, tak se omlouvám 6x.
Zatím to vypadá, že letos nás myši sežerou.


Komentáře:


Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....


Autor: Karel poslík | 28.01.2022 13:09
Stando, je to opravdu geniálně jednoduchý a účinný systém, což mohu potvrdit z vlastních zkušeností.
Začátkem sedmdesátých let jsem našel na půdě plný veliký košík pastiček, které fungovaly na stejném principu. Nebyl to čtyřbox jako na Tvém snímku , ale byly to singl dřevěné trubice s částečnými prořezy na drátěné očko a na nit. Z boku byl malý hřebíček na zajištění nitě, stačilo jen párkrát omotat a utrhnout. Ústí těchto pastiček bylo konické, aby šlo nasadit do myší díry. Na opačném konci potom byla ukotvena základna pružiny, pružina stejná jako na tvých fotkách. Bádal jsem tenkrát nad smyslem a funkcí svého objevu, až mi to vysvětlil táta. Potom jsem vzal nit, deset pastiček a deset ošpicovaných latěk a šel jsem na záhumenková jeteliště. Do nalezené hraboší díry jsem nalíčil pastičku a pro její snadné hledání jsem hned vedle zapíchnul laťku. Nestačil jsem se divit, protože než jsem dokončil poslední instalaci, byl již v té první hraboš.

Autor: Milan Jirmann | 26.01.2022 12:12
Na stejném principu, jenom větší a s jedním vstupem, dělal můj otec pře lety velmi úspěšné pasti na ondatry. LOVU ZDAR!!!

Autor: Stanislav Haas | 26.01.2022 12:12
Z youtube to tedy není, ale máte pravdu, je úžasná. Nestane se, že by myš niť překousala a stihla uprchnout. Akorát nalíčení je trochu složitější. Původní jsem našel po dědovi /pra?/, přivezl jí údajně z Velké války z Balkánu, jen dva otvory.

Autor: Miroslav Kráčmar | 26.01.2022 11:20
Úžasné,co dokážou lidé vymyslet.... a co se všechno dá shlédnout na youtube, to je mazec.