Dnes je 27.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Kulovnice Savage Axis XP



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Tomáš Peroutka | 31.01.2014 09:28
Přesně tak, jak napsal SAKO. Na druhé straně - sám mám také ,,plasťáky",Dlask Arms (AR15) od Ivo Hofmana a odstřelovačku Remington XS 40, ale to je jiná kategorie, tzn. sportovní střelba. Do lesa beru vždy ,,dřevo", protože je to
moje přesvědčení. Ale jak už jsem napsal, někdo rád brunety, někdo zase blondýny, někdo obojí.Tohle chápu a respektuji.Co ale bytostně nesnáším je, když mě někdo dojde na naháňku s nějakou verzí SA 58 nebo AK 47, nejlépe v maskáčích. Nakopat do prd.... takové ,,myslivce"

Autor: SAKO | 31.01.2014 08:16
Ale, ale, LEONE, vždyd já nesrovnávám plast na Tikke a Savažce jako takový, vůbec ne, tak proč to takhle píšeš.
A to jak píše Tomáš Peroutka o staré poctivé práci, tak s tím nelze nic jiného, než souhlasit. Už to je někde jinde, úspory jak v materiálech, tak kvalitě zpracování, ale to platí i pro prémiové značky.
S Axisem osobně zkušenosti nemám, ale vím, že Hog Hunter střílí velmi, velmi dobře a 3 koupené Savage 10 TR 308 Win s 50 cm hlavní od Ivo Hoffmana v Proarms střílí přímo excelentně, ale to už jsou flinty kolem 16-18 tis. Samo, taky plastáky.
At si každý koupí, co chce, jestli dřevo, nebo plast, nebo já nevím co...
Někdo peníze má, někdo nemá, někdo rád klasiku, někdo něco sportovnějšího.

Autor: Tomáš Peroutka | 31.01.2014 06:03
RE Prroud - Ahoj, máš pravdu, kamarád má Mannlichera 1895 v ráži 8x56RS, flinta do dneška vypadá velice dobře a střílí přesně. Stará poctivá práce, radost se podívat a vystřelit si z takové zbraně. Na druhé straně já nechci nikoho odsuzovat, že si koupí Savažku a loví s ní.Prostě věci se mají tak, že já těmhle flintám nevěřím,mám k tomu své důvody, včetně toho,že se mě nelíbí. A vo tom to je.Když jsem začínal, měl jsem také problém s penězi,tak jsem nějakou dobu počkal,nelovil,šetřil groše a koupil pak flintu, kterou jsem chtěl.A nelituju toho.

Autor: prroud | 30.01.2014 23:51
Nj Michale,poslouzej,jenze kastle staryho medaka slouzej jeste dnes,ale ty novy po par letech koncej:-).Stejne by to mohlo bejt s tema flinatama po dedcich,ale to nevim,jen si to myslim.Stara,jeste poctiva prace a poctivej material:-)

Autor: Michal Brabec | 30.01.2014 23:46
No ono jo, obě auta posloužej účelu.
Až se budou plastový pažby podobat věrně dřevu - a to není nic nemožnýho, tak jdu do nich. Má to nesporně proti dřevu všechny výhody. Stejně tak jednou příjde slitina na hlavně o polovinu lehčí a trvanlivější.
Ale už dnes souhlasím se SAKEM, že běžnou mysliveckou praxí nelze flintu vystřílet, vždyť mnozí vlastní kvéry po dědcích a pořád jim to střílí. Proto žasnu nad udělátkama a vystřeďovákama na pucák, aby si člověk nevydřel díru vedle:-)

Autor: Leon Zumr | 30.01.2014 22:40
fakt se musím smát když někdo srovnává plast na T3 a těchto super levných flintách to je stejný jako tvrdit že fabie je stejná jako superb :-))))

Autor: SAKO | 30.01.2014 21:36
Pánové, nevěřte tomu, že vám ta levná flinta od Savage, nebo ja nevím, od Remingtonu, přestane solidně střílet, oakuji, normální myslivec ji nemůže vystřílet nikdy. Když o takovém konkrétním příkladu víte, sem s ním. A neměl by být jeden, jinak je to JPP, nic víc, nějaké úvahy nemá smysl brát. Máte někdo takovou flintu po nevím, např. 2000 ranách a je vystřílená???. Nevěřím.
A že to nemá dřevo??? Opakuji, už jsem to napsal, nevidím ve dřevu žádnou výhodu a to mám jenom jednu flintu s plastem. Pro mně má duši Tikka T3 Varmint, která je v plastu a mám ji v ruce nejraději, ještě k tomu CZ 537 Carbine, ta má dřevo. Ale to je můj názor. Každý to cítí jinak.A argumentovat o dalším prodeji flinty za 10-14 tisíc je nesmysl, je to spotřebák, jako napsal Prroud.

Autor: Tomáš Peroutka | 30.01.2014 20:47
RE Rici czech - V tom, co jsi napsal je jen část pravdy. Je to také o tom, že aby se dosáhlo úspory, tak levné hlavňové ocely jsou materiálově,,vykradené"
a méně kvalitní. Vliv na vlasnosti hlavně to pochopitelně má, na tepelnou roztažnost,otěruvzdornost a pochopitelně na přesnost a nezřídka i na odolnost vůči korozi. Nevěřím tomu, že flinta za 10.000 CZK má povrch hlavně upravený mannoxem nebo černěním s dokonalou pasivací a uzavřením pórů.Ale jak už jsem nedávno psal, je to každého věc, jak se rozhodne a jeho peníze.

Autor: rici czech | 30.01.2014 20:23
Změna krystalické struktury oceli vzniká rychlou změnou teplotních rozdílů-žíhání,kalení apod.Změna struktury oceli nevzniká "za rok" ocel pouze "zraje" a to každá ať je s Číny,Kladna,Ostravy.Každopádně to nemá vliv na běžnou hlaveň lovecké kulovnice:-)PS: NH Ostrava:-)))

Autor: prroud | 30.01.2014 20:21
Tome ja stavel na tom,ze zkuseny rekli,ze "zelezo" je dobry! :-).Ty pneu jsi netrefil,ty jsou o vlastni bezpecnosti a bezpecnosti druhejch:-).S tou kvalitou,tu mam taky rad,ale stavim na tom,ze kdyz si muzu koupit drahej nastroj kterej vydrzi 200 let a nastroj kterej vydrzi jen 100 let a bude podstatne levnejsi,ja se doziju tak maximalne 80i,kdyz budu mit stesti a nekdo mi kvuli tlame nezkrati utrpeni na tomhle svete:-))),je jasny,co si koupim,kdyz chci kvalitu ale nepotrebuju delat haura.Pak je jeste ve hre ekonomickej pohled.Nez nasetrim treba 50-70 tisic,to si pockam a urvu od huby,ale nejakejch 30 dam dohromady podstatne rychlejc,a za par let rekneme taky......a je vybrano:-)
A nezapomen,ze pozadavky na kvalitu se podstatne snizily kvuli toceni penez,kvalita se omezuje,ale za znacku se porad plati nehorazne......starej mercedes a dnesni mercedes,to jsou dva pary bot,hadej kterej z nich je ten uz jen drahej "suplik" ;-)

Autor: Tomáš Peroutka | 30.01.2014 20:16
RE Prroud - Ahoj. Mě ani tak nezajímá výrobce, jako kvalita použitého materiálu a jeho zpracování. Pokud bych uvažoval podobným způsobem, tak si koupím lovecký nůž u Vietnamců za 300 stovky nebo místo zimních pneu z Barumu protektory v Baumaxu.

Autor: Tomáš Peroutka | 30.01.2014 20:09
Ono ani tak nejde o počet vystřílených nábojů jako o to,že hlavně těchto zbraní
po roce, ani když se z nich nebude střílet a budou ležet ve skříni změní nástřel a někdy i dost podstatně. Důvod je ten, že jsou vyrobené z šuntu dovezeného z Číny, který se vyznačuje tím, že krystalická struktura ocely těchto hlavní se po určité době mění.

Autor: prroud | 30.01.2014 19:40
:-)),nekomu na to aby nekoho zapich staci spicatej klacek,jinej si k tomu poridi kudlu s rodnym listem od vyhlasenyho vyrobce,vysledek jejich pouziti je stejnej :-).U flint je to jiny?Jinak souhlasim s ricim s tim,ze bych si asi tu levnou flintu "dodelal",casem bych stejne musel(jak se rika"dotahnout srouby") ;-).Myslim ze Leon ma pravdu s tim,ze se levna flinta casem "rozkvrdla",tak bych si ji proste dodelal,kdyz to ostatni je dobry a cena taky.Radeji bych si pridal na optiku,tam bych nesetril.

Autor: rici czech | 30.01.2014 19:15
Pokud někdo nemá na nákup "luxusnější" zbraně,tak si myslím že tyto levné ameriky pro běžného myslivce splní svůj ůčel naprosto spolehlivě,a ani bych se nebál nějakého vystřílení hlavně.Ono totiž 90% myslivců nevystřílí za rok ani krabičku nábojů,a myslím že ruku v ruce s ůbytkem střelnic se to ani moc nezmění.Ono těch honiteb kde by dotyčný lovil víc jak 10ks spárkaté ročně moc není.Pravdou je že za 11000kč asi nijak velkou extra kvalitu čekat nejde ,ale rozhodně lepší než za tu cenu koupit "tradiční" ZKK nebo ZH s vystříleným laufem.Ani z té plastové pažby bych nějaký velký mindrák neměl,někdo prostě nemá potřebu se někde ukazovat či kochat flintou.Ano z takové zbraně se stává pouze pracovní nástroj,nemá duši ani historii ale na druhou stranu tu nemá ani Sauer,Blaser apod. zbraně na které lidská ruka při výrobě nesáhne pouze stroje.O flintách s duší se dá mluvit o prvorepublikových které nějaký pantáta puškař v potu tváře krouhal na koleně v dílně!Tak to vidím já.

Autor: Tomáš Peroutka | 30.01.2014 18:51
Zdravím. Ono je to hlavně o tom, kolik do nákupu nové zbraně hodláme investovat. Věřím tomu, že ten Savage střílí přesně a nemá žádný problém. Velkou otázkou je, zda bude takový za několik let. Cena odpovídá kvalitě a za ca. 300 USD bych žádnou trvalejší kvalitu neočekával. Ještě ke zmíněnému Remingtonu - souhlas s Honzou Slavětínským, Remington 770 je ta nejnižší kategorie. Na zcela jiné úrovni je modelová řada 700 :http://www.remington.com/products/firearms/centerfire/model-700/model-700-bdl-anniversary.aspx nebo také http://www.remington.com/products/firearms/centerfire/model-700/model-700-cdl-dm.aspx
Cena je tam ale také někde úplně jinde, ca mezi 1000 - 1400 USD.Model Remington 700 BDL 7 mm Rem. mag. byla před 11 lety po Sauerovi 202 moje druhá flinta a do dnešního dne střílí takřka s chirurgickou přesností a bez závad.

Remington umí vyrobit pěknou kvalitní loveckou kulovnici v evropském pojetí. Pro začínajícího myslivce ale vidím optimální volbu v nabídce CZUB,přijatelná cena, dobrá kvalita a servis včetně náhradních dílů takřka u nosu.

Autor: Leon Zumr | 30.01.2014 12:41
no mě plast nevadí když je kvalitní tak na nějaký rádoby odborníky na tradice .... tohle je ale takovej šunt jako když mladýmu koupím čínskou hračku taky s tím párkrát sekne a je to na vyhození.

Autor: Jan Slavětínský | 30.01.2014 12:36
Nevím, u mě to jsou flinty pro Ameriku -na ranč, do traktoru ,do gazu. Prostě na cestu,na obranu a získání kusu žvance, když kluk americkej někde venku chrápe ve stanu. Mám k tomu stejný vztah jako k SKS nebo Sa58 a k oranžovým maskovaným bundám. Myslivost,naše myslivost by měla být trochu v jiné rovině pohledu. Já bych si pořídil normální kulovnici s naším duchem, abych s tím mohl jít i mezi normální myslivce, nestory a neměl jsem blbý pocit.
Tahle plastová flinta ,pokud tě omrzí, tak se moc špatně prodává dál.To má pár svých libentů, kteří si to pořídí,už to mají, ale od nich to nikdo normální nekoupí. Ani zadarmo. To je podobné jako s ZBK v remingtonu - domácí ležák zabalený v pytli a strčený za skříní. Puškaři to neradi spravují,pošlou tě s tím pryč.

Autor: Leon Zumr | 30.01.2014 12:26
ani jednu podle toho že jsem remington upravoval a co jsem koukal na fotky axis tak to je to samý slušný železo pažba na pí... ten kus plechu se vyčvachtá a pak to lítá do řiti http://www.shootingtimes.co.uk/guns/535244/Savage_Axis_22250_review.html
remington770 http://i250.photobucket.com/albums/gg255/Wylie_Rods/P3130107.jpg
http://i250.photobucket.com/albums/gg255/Wylie_Rods/P3190137-1.jpg

Autor: Krabat | 29.01.2014 13:33
Kdyby jste si museli vybrat mezi Savage Axis XP a Remington 770, kterou by jste brali?

Autor: prroud | 26.01.2014 21:11

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Petr Havlín | 26.01.2014 21:00

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: prroud | 26.01.2014 20:42

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: SAKO | 26.01.2014 20:23
Věř mi, že ten Blaser nebo Sauer nestřílí o moc lépe, na posun nahoru krom speciálních flint už moc prostoru není. Samo, má to krásné dřevo a je to 5x dražší, prostě jiná třída, souhlasím. Ale ne každý na to má.
Mám jednu flintu s plastovou pažbou, Tikka T3 varmint 25-06 Rem a nemyslím, že by bylo potřeba nějakých úprav, krom doladění spouště, to je ale normálni.
A dřevo by jsem k této flintě ani nechtěl, má své nevýhody, výhoda - žádná.
A likvidace hodnot? Jo, je to diskutabilní, na dlouhou debatu, myslím, že máš taky optiku a nestřílíš mechanickými míridly.
A předovkama taky nikdo neloví, což bylo kdysi standartem. Ale nechci tady rozdmýchávat nějaké debaty o tradicích, vlákno je o něčem jiném.
Lovu zdar!

Autor: Tomáš Peroutka | 26.01.2014 19:28
No jo,trh se poměrně rychle přizpůsobil klesající kupní síle českého obyvatelstva, a tak nabízí tyhlety levné ,,ekonomické'' varianty loveckých zbraní, zatímco Němec si koupí Blasera nebo Sauera. Přitom se vůbec nejedná o ekonomickou variantu, protože dříve nebo později začne majitel řešit různé dodatečné úpravy,které stojí další peníze, nebo zbraň nakonec prodá pod cenou a koupí si lepší. Jediný, kdo z toho nakonec profituje je výrobce a distributor.
Jestli plast nebo dřevo je otázkou vkusu majitele a také jeho vizitkou.
Mě se líbí přírodní materiál, tj. dřevo,v tomto případě kvalitní kořenovice.
Podle mého by se měla flinta majiteli líbit a kvalitní dřevěná pažba se líbí.
O plastu se to říct nedá, je to pořád jen plast,fakticky je to degradace lovecké zbraně na úroveň obyčejného nástroje.Ale pokud to někomu vyhovuje,je to jeho věc.Když budem takto uvažovat, tak si začneme brzy pořizovat i plastový nábytek do obýváku, bylo by to přece levnější a praktičtější.
Bohužel tato doba přináší nové myšlení a s tím spojenou likvidaci hodnot, které přetrvávaly někdy i staletí.

Autor: SAKO | 26.01.2014 19:19
Ne, ne, Savage hlavně střílejí fakt výtečně, v této cenové kategorii asi nej... Kolik to vydrží? To nikdo neví, ale určitě víc, jak u nás myslivec potřebuje, pohybuji se v tomto dost dlouho, ale neznám případ vystřílené hlavně, kde se zhoršil rozptyl k nepoužitelnosi, samo, krom pro příklad benchrest flint napr. v ráži 6.5/284 kde už někomu vadí zhoršení rozptylu z 0.2 Moa na 0.4 Moa a už se s tím nechytá na závodech.
A co se týče 3 ozubů závěru, tak souhlasím, je to vynikající řešení, používá napr. Sako, malý úhel otevírání kliky, u sportovních zbraní perfektní vystředení závěru vůči ose hlavně, ale to je pro mysliveckě uživatele krom výjimek nepodstatná záležitost.
Nebudu souhlasit s tím, že má Savage špatné hlavně, opakuji, má je vynikající, za tím si stojím, jenom pro příklad, 3 zakoupené kusy Savage 111 Hog hunter .308 Win s hlavní 50 cm střílely po vyndání z krabice na 300m se sportovním střelivem Norma Diamond line 168 Grs na 300m všechny, opakuji, všechny 3 kusy pod 6cm na 300m.
Je to flinta s plast. pažbou, 50 cm hlavní se závitem na konci a za 16 500 Kc.
Žádná flinta dnes vyráběná nevydrží jenom několik sezon, normální myslivec nemůže hlaven u takovéto flinty vystřílet.
At si každý koupí, co chce, ale nevnášel by jsem tady informace neopřené o nic. Nic ve zlém. Jenom můj názor.

Autor: Hlaváč | 26.01.2014 19:09
Harry Callahan:Nedělej nám tu reklamu na takové značky ! každej sito nemuže dovolit muj děda měl českou kulovnici a střílí do dnes a nic se nestalo narozdíl třeba od Blaseru R8

Autor: Harry Callahan | 26.01.2014 17:49
Tyhle flinty (Axis, Remington 710-770, Marlin XL(s) a pod..) jsou v US vyráběné úplně za jiným účelem, než od nich my požadujeme. Tam si to koupí lovec před odjezdem na lov někam do hor a zpátky do města už se s tou zbraní nevrací, je to jednorázovka na jednu sezonu, maximálně v nejlepším případě, při troše péče, několik málo sezon :-)
A tradice? Opakovací kulovnice kterým teď u nás říkáme "tradiční" do myslivosti přišly jako vojenské flinty. A co třeba oranžové reflexní doplňky na lovu před pár desítkami let a dnes? Plastová pažba na "dělníkovi" je už drobnost, kterou bych asi neřešil. Požadoval bych ale z praxe min. 3 ozub závěru s uzamčením do hlavně a tím 60°úhel, hladký chod pro rychlé a spolehlivé přebíjení a tichou a rychlou pojistku (výhodou na krku pažby, stejně jak na brokovnicích). Pak z toho vychází asi lépe Ruger, ale ještě lépe "evropský" Browning A-Bolt (v luxusním provedení Eurobolt, ale to už je jiná třída a cena. Někde mezitím bude ještě Rossler Titan6.
Podle mě nesmysl koupit levný Axis a pak to "tunit" výměnou pažby, lepší montáže a kdoví ještě čím, a čekat, že vydrží věky. Je to levný pracant a tak je třeba k tomu přistupovat. A bude to lepší volba, než nějaká vyrezlá ZKK zralá na výměnu laufu s vykvedlaným závěrem :-).

Autor: Hlaváč | 26.01.2014 17:19
SAKO : No vidíš a já zese vím od prodejce že hlavně stojí za prd a nevydrží hele někde ta cena musí projevit ze začátku se prodával remingtom a savage za ty samé penize a neni lepší koupit něco lepšího a vědět že stem može střílet ještě tvuj vnuk

Autor: SAKO | 26.01.2014 05:24
I když je to levná flinta s puškohledem k ničemu, střílí to skvěle. Má to neskutečný vakl na závěru, ale Savage mají všeobecně vynikající hlavně a většinou spoušt Accu Trigger a když Ti nevadí plastová pažba, chybu s tím neuděláš. Osobně jsem se na to - plast - neplast dávno vykašlal
A tradicemi nebojuj, tam se vyhrát nedá.

Autor: prroud | 26.01.2014 00:20
Ahoj,to nebylo mysleny jako mluveni nekomu do rozhodnuti,jen jsem se ptal,protoze jestli je to dobra flinta,tak jestli by se fakticky opravdu nevyplatilo vymenit tu optiku s pazbou.Zvlast kdyz premejslim navic tim zpusobem,ze tu umelou pazbu by slo teoreticky oslehnout doma ;-).S optikou nic nenadelas,tu koupit musis. :-)

Autor: Tomáš Peroutka | 26.01.2014 00:08
RE:Prroud - Ahoj,do rozhodnutí jiných já nebudu a nechci kecat, pokud je někdo přesvědčený, že dělá dobře,je to jeho rozhodnutí a jeho investované peníze.
Samozřejmě, že z každého takového rozhodnutí pak vyplynou nějaké důsledky,konkrétně u loveckých zbraní většinou přijdou až časem, nikoliv hned.
Před několika roky bych kvůli příznivé ceně koupil raději Remingtona 700 BDL s dřevěnou pažbou, teď je situace s cenami(kurz CZK vůči USD) jná, tak bych šel do nabídky CZUB. Cenově by to vyšlo velice podobně jako pořizovací cena té Savažky + nová pažba.

Autor: prroud | 25.01.2014 23:32
Tomasi,a je to drahej problem,vymenit pazbu?I kdyz uznavam,ze to uz se posouvam jinam s cenou.Vymenit optiku,pak i pazbu....co dal?Celou flintu? :-)

Autor: Tomáš Peroutka | 25.01.2014 22:14
Standartní kvalita za dobrou cenu v dobré ráži. Co by mě jako staromilci a ctiteli určitých tradic vadilo je ta plastová pažba. Dřevo je dřevo, vždy k evropské myslivosti patřilo a patřit bude a ani výhody plastových pažeb to nezmění.
Tím nikoho neodsuzuji - proti gustu žádný dišputát,ale zrovna tohle není moje krevní skupina.

Autor: prroud | 25.01.2014 21:21
rici,tak to kdyz vezmu tvuj komentar,ma velkou vyhodu,kdyz je tak levna,pak se vyplati koupit a priplatit si na dobrou optiku,tu puvodni vyrazit a jeste porad to bude dobrej kup.

Autor: rici czech | 25.01.2014 20:29
Nad uvedenou kulovnicí jsem hodně uvažoval a nebýt toho že jsem za tu cenu sehnal novou celopažbu ve výprodeji asi by byla doma.Za cca 11000kč vcelku dost muziky.Pokud se nebudu bavit o tom puškohledu vhodném tak na den tak kulovnice mne příjemně překvapila.Pažbení černý matný plast,železo povrchová ůprava pískováním černěné.Spoušt bez napínáčku ,ale její chod jde velmi dobře(mám pocit že je i seřiditelná na odpor nevím jestli na délku chodu).Absence klasických mířidel(proto ten puškohled ,aby tam alespoň něco bylo) zbraň se dováží i prodává jako set tedy do kupy se sklem.Velmi až překvapivě nízká váha.Pojistka je na krku pažby stejně jako u brokových zbraní.Odjištění jde vcelku lehce a nehlučně.Vyjímatelný zásobník vidím jako jeden z problémů a to ten, že záchyt toho zásobníku je z plastu(jak dlouho vydrží a co to bude dělat v mrazu čert ví).Na střelnici jsme to i s tím Bushnellem dostali do krabičky od startek na 100metrů i s mými olšovými klepety:-).Takže vcelku příznivá cena ,pažba sic není tradiční ,ale jako pracant na každodenní tlučení to bude dobré.Já byl nalomen hodně.Ps: ráže 308w

Autor: vlk | 25.01.2014 20:16
Ja jsem o ní uvažoval taky jako o flintě přes den na šoulačku a na nahanky.

Autor: Maral | 25.01.2014 20:04
Optika dobrá s bídou na malorážku. Ale na K4M bych s ní nešel.

Autor: prroud | 25.01.2014 20:03
Jestli muzu jen k ty optice,konkretne k Buschnellovi.....levna optika "lidovyho"supermarketu wall-mart,aby si ji mohl poridit kazdej.....

Autor: Hlaváč | 25.01.2014 19:44
Vlk: Zkušenost moc nemám ale mluvil sem s kolegou co ji má v 30-06 spr. tak pouze ti to jenom zopakuji co mi řek má ji jako pracovní flintu říkal že zaty penize dobry ale nic moc od toho asi nečekej koukal sem večer pres optiku tak mě moc neoslovila apsolutně sem nic neviděl

Autor: vlk | 25.01.2014 13:54
Máte někdo zkušenosti s kulovnicí
Savage Axis XP s puškohledem 3-9X40 buschnel