Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Co říkáte na toto



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Petr Havlín | 21.03.2014 23:11
Tak jsem na Výroční schůzi schromáždil 20.podpisů.

Autor: Václav Sládek | 19.03.2014 09:46
Pravda a láska zvítězí.Vzpomeňte kolik tostálo pracovních míst ve zbrojním průmyslu u nás.Jejich pozice zabrali jiní.

Autor: prroud | 19.03.2014 08:02
Asi mas rici pravdu ;-),je videt,jak vsem,hlavne tem nahore co delaji svetovou politiku,zalezi na tom,abysme vsichni meli praci a vydelavali ;-)

Autor: rici czech | 18.03.2014 21:44
Já si naopak myslím ,že není třeba se nějak bát hromadného "odzbrojování" myslivců,sportovních střelců či zběratelů zbraňí.Ono na druhou stranu je třeba si uvědomit k čemu by to vedlo-zaniklo by spoustu pracovních míst,podniků, zbrojovek pro ruční zbraně,puškařů,prodejců, muniček,výrobců optik a na nich navázané firmy a ti co by nezanikli tak by minimálně měli existenční problémy.A to je hergot pracovních míst a nezaměstnaných v celé EU.Myslím že jsou to výkřiky do tmy několika věcí neznalých jednotlivců mající za ůkol se jen zviditelnit bez větší odezvy.
Na druhou stranu je dobré jakoukoli petici za zachování dnešního stavu a zákonných norem o zbraňích asi podepsat,již jen z důvodu aby výše jmenovaní "odzbrojovači" :-) si nemysleli že jejich vize je ta jediná a správná.Hezký večer.

Autor: Matěj Fous | 18.03.2014 21:28
Bacha- na vyvalenost se umírá !!!

Autor: Fesoj | 18.03.2014 16:44
Nevím, jak to v té Anglii funguje dnes, ale TV seriál Vrařdy v Midsomeru není starší než pár let a ve více dílech tam bylo k vidění, že lovecké zbraně mívali jejich majitelé uložené doma, ať šlo o zámožného lorda či prostého farmáře. A co se týče uniformované policie, ta tam skutečně slouží neozbrojená. Je to dlouholetá tradice, vycházející za a/ z vysoké autority a vážnosti, které se tam policii dostává a za b/ i z toho, že tam dlouhá léta platilo, že ozbrojený útok na uniformovaného policistu ve službě, přičemž zbraní bylo míněno cokoliv, co učiní útok důraznějším, byl automaticky ukládán trest smrti ! Proto také zločince, kterým trest smrti za dosavadní trestnou činnost nehrozil, nejčastěji zatýkali neozbrojení "bobíci".

Autor: Aleš Pastorek | 18.03.2014 15:35
Jo Fido, jenomže z akátů a brambor se nestřílí.....Zde záleží na vlivu jednotlivých europoslanců snažících se prosadit toto nařízení a jejich ostatních kolegů, jak moc a rychle je dokáží zblbnout. Anglie k tomuto opatření ani Brusel nepotřebovala......O českých "poturčencích" už jsem psal níže. Několik nesmyslných nařízení z EU už v ČR máme. Ono se o tom v médiích možná záměrně tolik nemluví, aby nevznikaly "potíže" v podobě protestů a petic při prosazování tohoto nesmyslu. To se samozřejmě nemůže nikomu hodit. Pěkně pomaloučku, v tichosti a potom BÁÁÁC......A bude vymalováno. Jak to teda funguje v té Anglii??

Autor: Fido z Řáholce | 18.03.2014 14:25
Prosím vás, zachovejte si chladnou hlavu. EU chce zakázat pěstování akátů a brambor, jako nepůvodních plodin v Evropě. Někdo tam vymyslí nějakou ptákovinu a my budeme sepisovat petice. To je naše typická česká vlastnost, v EU si uprdnou a my budeme tvrdit, že se už pos....

Autor: Aleš Pastorek | 18.03.2014 13:27
Zdar chlapi. Můžete mě prosím Vás někdo ze zasvěcených vysvětlit, jak že to v té slavné viktoriánské Anglii funguje s lovem zvěře, když tamní lovci nemohou mít svoje zbraně doma?? Berme v potaz, že naprostá většina pozemků je soukromých a jsou po stránce zemědělské a lesnické obhospodařovány, tudíž je tam zvěř a ta se logicky musí lovit. Připadá mě dost zvláštní, kdyby si nějaký zámožný lord chodil půjčovat svoje zbraně někam na tamnější "obecní úřad" a po lovu je zase vracel. Pravdou je, že když jsem tam jezdil s kamionem, tak jsem u policistů nikdy neviděl služební pistoli u pasu.
Jiným paradoxem je, že o několik set kilometrů severněji, konkrétně na Špicberkách musí chodit i učitelky z mateřské školky na vycházku s dětmi a s kulovnicí přes rameno z důvodu pravděpodobného napadení medvědem. Toto samozřejmě v Anglii nehrozí. Defakto je na Špicberkách kulovnice v každém baráku a kriminalita nulová. Žádné zneužití zbraně. Dokonce i turistům je doporučeno v určitých lokalitách si pujčit zbraň pro svoji přímou obranu před medvědem.......
Pokud vyjde v platnost nařízení EU o zákazu uskladnění vlastní lovecké zbraně doma, tak s ní raději praštím o první strom, zničím ji a ať si ji narvou do špic. Takovou myslivost dělat nebudu!!! Myslím si, že na lovecké zbraně to snad ani nemohlo být myšleno...... Kolik trestných činů je spácháno loveckou zbraní?? Většinou se jedná o krátké kulové zbraně a automatické vojenské zbraně. Na druhou stranu je ale pravdou, že Češi jsou národem "vydrbaných trampů", poturčenci horší Turka a ve všem papežštější, než Papež, tak bych se vůbec nedivil, kdyby to přišlo, jako blesk z čistého nebe.

Autor: prroud | 18.03.2014 12:30
Dobra chlapi,dam si pozor:-).I kdyz tady zjevne nejde o zadnou sit darebaku,ale dobrou partu lidi:-)
Marale,Big Brother me zna velice dobre uz z Ameru,meli me primo pod lampou,takze je neprekvapim,vedi,ze to jsem jen ja:-)))).Tak si s usmevem rikam,proc pretrvaly strachy z dob minulejch,ale nepretrvaly z tech dob i ty dobry veci? :-)

Autor: Maral | 18.03.2014 12:25
Jenže když na sebe nevhodně upozorníš jako jednotlivec, tak se Big Brother začne zajímat o to, s kým zde na fóru komunikuješ, kdo si to čte apod.
Ale to jistě víš.
Pedofilové si taky vyměňují "své názory" přes net a pak seberou celou síť.
Prostě některý názory (...Kdyz budu chtit zabit,staci mi ostrej klacek,nebo kladivko(lebka vydrzi na cm tlak jen 4 kg,pak pukne),kdyz vim kam sahnout...) je lepší si nechat pro sebe. Nic víc jsem nechtěl říct.
Nesouhlas s něčím lze vyjádřit i kultivovaně. Leckdy to má i větší váhu.
Asi tak. :-)

Autor: prroud | 18.03.2014 12:12
Peto,prosim te,netahej forum do nazoru jednotlivce!Sam jsem za svy nazory a jednani prece zodpovednej,nebo se bojis ze nejakej "soudruh" zasahne? ;-).Rikam jen SVUJ! nazor na tema zakazu zbrani.Zadny forum,ani jeho "majitel" nemuze nyst zodpovednost za prezentace diskutujicich paklize primo nenabadaji k trestnejm cinum ostatni.......to by bylo absurdni a totalisticky.A i ono "nabadani" ma ve svobodny spolecnosti divnou prichut,protoze je kazdej sam zodpovednej za svy ciny,kdyz ti reknu skoc z okna v desatym patre,taky me poslechnes? ;-)

Autor: Petr Havlín | 18.03.2014 12:11
Prroude začni přemýšlet ještě než něco vypustíš.Maral má pravdu-můžeš kompromitovat celé fórum!

Autor: prroud | 18.03.2014 12:09
Marale:-),nemam proc a v cem brzdit,vzdyt prece k tomuhle musi zakonite dojit kazdej selskej rozum!Jen jsem to proste "napsal" nahlas,nic vic,nic min:-).Stejne tak musi kazdymu kdo pouziva hlavu dojit,ze nejaky ozbrojeny prevraty a revoluce,jsou nesmyslem,kterej nic nevyresi,naopak pomuze tem pravejm a legalnim otrokarskejm hajzlum upevnit moc a zastrasit lidi.Na co potom shanet takticky zbrane,skoda financi.....
Ps: kdyz se chce zajimat,pro me za me,spat kvuli tomu spatne urcite nebudu:-)

Autor: Maral | 18.03.2014 11:49
prrroude, trošku brzdi. Za ten Tvůj předchozí příspěvek se o Tebe může klidně začít někdo trochu zajímat. Víš přece, že net je pouze síto, kde se filtruje špína. Síto, které někdo kontroluje a hejbá s ním.
S tou kriminalitou to u nás není moc slavné. Víceméně celorepublikový nárůst za loňský rok. V exponovaných krajích či místech o více než 10%. Ale o tom se nikde moc nepíše. Bohužel. Přitom se jedná ponejvíce o tu běžnou kriminalitu, která trápí obyčejného člověka nejvíce.
A zkuste se zeptat, kolik je nově registrovaných za poslední dva roky třeba 858 Tactical. Myslíte, že je lidé kupují kvůli sportovní střelbě ?

Autor: prroud | 18.03.2014 09:47
Stesti preje pripravenejm Krabate,co neni legalne hlaseny,to prece neexistuje a nemusi se odevzdavat ;-).Tady vidis jak jde pritroubla legislativa sama proti sobe.Kdyby nebyla imbecilni,zadnej poctivej clovek by nemel co schovavat.Jenze dneska kdyz sejmes vraha i legalni zbrani,udelaj ti ze zivota peklo,neni potom lepsi ho sundat "neexistujici" zbrani,zbavit se ji a mit pokoj?!!! :-(.Ironie debilu tvoricich paskvily misto zakonu.Kdyz budu chtit zabit,staci mi ostrej klacek,nebo kladivko(lebka vydrzi na cm tlak jen 4 kg,pak pukne),kdyz vim kam sahnout,hola ruka,vejmluvy na kriminalitu jsou smesny.......
Fido,jasne ze je odnesou,kdyz je maj prihlaseny,kdyz neodnesou,tak si pro ne policie prijde a jeste vypise mastnou pokutu!Krabate,v Ameru taky nesmis chodit ozbrojenej(kdyz nemas specialni zbrojak na noseni skryty zbrane),ani vetsim nozem,ale jen v pripade,ze neses zbran skryte,kdyz ji nosis viditelne,je to v poradku,aspon teda tam kde jsem byl ja.Tyhle veci si upravuje kazdej stat a kazdy mesto,oblast,po svym.

Autor: Krabat | 18.03.2014 09:33
Fido to je naivni názor, ve V.B. nesmíš venku chodit ani se šroubovákem, je považován za zbraň, nůž je povolen tak do velikosti rybičky, až Ti budou rozřezávat Tvůj lovecký tesák budeš jen kroutit hlavou. Politici to lidem předhodí jako že se sníží kriminalita (stane se pravý opak) a dav to za radostného hýkání schválí. Většina lidí si řekne že "to" nemůže projít a pak se budeme divit.

Autor: Fido z Řáholce | 18.03.2014 09:02
Už vidím ty západní lovce, majíce každý plný barák loveckých zbraní, jak je s úsměvem na tváří odnáší k likvidaci. Nedělejme humbuk nad něčím, co kde a kdo slyšel. Dle mého soudu je to naprostý nesmysl.

Autor: prroud | 18.03.2014 08:05
Jenze to je Karle prave ta cast ty nasi osobni svobody kterou muzeme kazdej zacit ovlivnovat kdyz budeme mit tu "dobrou vuli" a zodpovednost,proc myslis,ze jsem ti poslal tu kudlu jak jsem ji poslal? :-).Na co zivit predrazenyho dobirkovyho molocha,napriklad? ;-).Jsou to drobnosti,ale tema to zacina.....a Radekbartik ve varovani udelal taky dobrou vec,zverejnil parchanta,tomu bych neposlal proste vubec nic.....tak se deli zrno od plev.S tou pravdou je to spis tak,ze nas osvobodi,protoze se z ni muzeme poucit.... ;-).Prachy budou vitezit jen tak dlouho,dokud se jima budeme nechavat nejakou formou "kupovat",az se prestaneme "prodavat",bude utrum.Zkratka se prestanem chovat jako poulicni kurvy,na to by mela stacit sebeucta a ta hrdost;-)

Autor: Krejčí Karel | 18.03.2014 07:59
Jak už dříve v minulosti hlásil Jan Žižka "Pravda zvítězí"asi i Jan Hus.V dnešní době,bude stále platit jiné heslo "Prachy zvítězí".

Autor: prroud | 18.03.2014 07:52
Nebude,povolit si ho musime sami,to nam nikdo nedovoli.....navic malokdo vi co to vlastne svoboda je,co obnasi a jak s ni zachazet,jeste k tomu,aby to bylo slozitejsi.

Autor: Krejčí Karel | 18.03.2014 07:50
To už snad nikdy nebude povolení obojku téměř celé osobní svobody.

Autor: prroud | 18.03.2014 07:45
Vim Tome a stastnym me to nedela,premejslim jak by to slo napravit,ale jak chybi ta zakladni narodni zdrava hrdost uz z rodiny a ze skoly,nevim jeste,jak to preklenout.Snad jen tim co delam,ukazovanim kde se da leccos z nasi historie najit.A samozrejme tou nepopularni "praci s lidma":-).
Karle,to je sice reseni co se tejka zbrane,ale ne reseni utazeni obojku a absence osobni svobody :-(

Autor: Krejčí Karel | 18.03.2014 06:58
Levně prodat začínajícím lovcům,milovníkům a sběratelům zbraní...př.znehodnocení.To na videu je barbarské a nevratné zničení starých a zajímavýchnových velmi hodnotných i historických zbraní.

Autor: Tomáš Peroutka | 18.03.2014 00:13
RE Prroud - Desetiletí trvající mediální vymývání mozků a vymírání skupiny obyvatel, kteří pamatují historii, to je hlavní příčina. Dnešním dvacetiletým prd záleží na nějaké národní hrdosti a na budoucnosti tohoto státu, neuvědomují si nic z toho, čím jsme prošli my a nemají tudíž s čím srovnávat.Názor si tvoří podle těch záměrně vylhaných kidů, co denně poslouchají v televizi nebo si přečtou na internetu.

Autor: prroud | 17.03.2014 22:36
Neni nic lehciho,nez se na to pripravit,misto se toho bat.Stesti preje pripravenejm.Jenze neni nic tezsiho,nez donutit lidi ,aby to brali vazne a zacali konat,Marale,me to zatim prijde,ze zijou jak nevedomy mimino ktery nepotrebuje nez najit cecek,to je celej jeho svet,nema tuseni ze bude nejaky "bude" a ze ho to ceka.......
A kdyz mu naznacis,ze existuje ono "bude",nerozumi ti a kdyby vedelo co znamena klepat si na celo,bude to ve vztahu k tobe delat.

Autor: Maral | 17.03.2014 22:17
Svět jde do kytek. Každý, kdo studoval alespoň trochu přírodní vědy to ví.
Dluhy států jen rostou, je pouze otázka, KDY ta první kostička z domina shodí tu druhou a ta další a ... Zatím se o ni jen opírá.

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/USA-ceka-prusvih-ktery-odneseme-i-my-Rusko-zazije-uspech-Politicko-hospodarska-predpoved-astrolozky-306915

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Bankeri-zacinaji-pachat-sebevrazdy-Podle-nekterych-uz-tusi-velke-zmeny-311174

Autor: Tomáš Peroutka | 17.03.2014 21:45
Zdravím, petici jsem podepsal již před týdnem.Co na to říkám ? Obávám se,
že to dopadne stejně jako vždy, když tady o něco dúležitého šlo, protože jsme jak stádo tupých ovcí vedených na porážku, bez hrdosti a beze cti.

Autor: prroud | 17.03.2014 14:07
Vsechno souvisi se vsim.Tohle je jenom predehra k necemu dalsimu.Kazdej mocipan chce mit bezbranny podany,vymlouvat se na kriminalitu je delani blbcu z lidi.Petice jsou pekna vec,ale tam,kde maji vahu,kde zajima vladu nazor verejnosti,nejak si nemuzu vzpomenout kde to je,krome Svycarska me nic jinyho nenapada a i tam maji ruzny paky,jak prosadit svoje i pres uznani referend.Sam jeden "zlepsovacek" nic neznamena,kdyz prijde a odejde,neovlivni chod toho ostatniho.Tenhle system nejde opravit,jen zahodit a postavit novej.Dokud budou penize nejvejs na zebricku hodnot,misto lidi,bude jen hur.Tady pomuzou uz jen ciny,ne podpisy.A k cinum je potreba dobra vule.Pod konem se taky nic nevyresi,jen tim,ze kazdej bude jednat tak jak je potreba,ne jen kejvat,mavat mavatkem a podepisovat,ale prijde domu a jede dal postaru,podporuje at primo,nebo neprimo co nechce.......
Krabat to napsal dobre,strachy podelany lidi se nejlip ovladaj!Staci jim rict,ze si nevydelaj na zivobyti a chovaj se jak slapky,udelaj cokoliv aby dostali byt jen malo.Staci jim i jen nadeje na to malo,aby se podrazeli navzajem.Takovy veci vlastenci nikdy nedelaji,proto je takova snaha ten smer znicit,zesmesnit a zapomenout,natoz ho nedejboze pustit do uradu,nebo dokonce do vlady.Pro koho je dneska slovo "vlast" nejdrazsim pojmem,uz skoro pro nikoho,krome par pametniku.

Autor: Petr Havlín | 17.03.2014 12:20
Souhlasím s Františkem a ještě dodávám,že je potřeba trpělivě vysvětlovat tyto věci svému nemysliveckému a nestřeleckému okolí.Lump se k nelegální zbrani vždy dostane!

Autor: František Dušák | 17.03.2014 11:12
No ale hlavní je jen neplkat a dát podepsat petici co nejvíce lidem a odeslat na uvedenou adresu. Keci v kleci ještě nic nevyřešili. Nyní jsou výročky, tak kuwa dejte tu petici podepsat a pošlete.
P.S. Snad ze mne bude mít Peťan radost:-).

Autor: téměř | 17.03.2014 11:01
ten první odkaz je dost drsnej a rve mi to srdce,řežou to jako salám a zacházej jako se šrotem

Autor: Krabat | 17.03.2014 10:25
No papaláši mají strach z toho, že občanům už dochází trpělivost. S bezbranými lidmi kteří mají strach z policie , vojáků a zločinců se také velmi dobře manipuluje. Na jakékoliv omezení v oblasti zbraní a sebeobrany doplatí vždy jen slušný člověk, zločincům to jen usnadní práci.

Autor: Jan Slavětínský | 17.03.2014 09:59
Http://www.youtube.com/watch?v=bc6r-aiL4BI a toto
http://www.armed.cz/petice-proti-regulaci-soukromych-zbrani-ze-strany-eu/t-262/