Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: oziris | 28.06.2014 07:32
Dobre rano. Vysiel som si dnes na srnca 1.VT. Viem o nom uz dlho, vyzera skoro ako srna, parozie takmer ziadne. O stvrt na styri som uz sedel. V dialke, kdesi v lese brechal srnec. Silny a vyzyvavy hlas sa niesol daleko v rannom sere. O par minut vysiel kus. Nevedel som ho precitat kvoli vzdialenosti. Pokojne sa pasol pred posedom. Po niekolkych marnych pokusoch precitat, co je zac, som to vzdal. Pockam si na svetlo. Ziaden stres. V poslednej dobe mi Hubert praje. Co ma byt, pride. Tak som si len uzival atmosferu sviezeho rana. Zhruba po hodine pohyb za posedom. Z obilia vysiel ako duch jeden kus srncieho. Vzdialenost cca 50 metrov. Aj na takuto kratku vzdialenost a pri dostatocnom svetle (cca 4:30) mam pochybnosti a zda sa mi, ze vidim srnu... Pohlad cez pozorovak je vsak jednoznacny - srnec I.VT, velmi slaby. Parozie takmer nevidno, len pucnice. Tak este pre istotou kontrolny pohlad pod brucho, strapec je na svojom mieste. Opieram pusku o okno, ale nie som rozhodnuty strielat. Uz som takto zblizka strelil dvoch srncov, jedneho na 35, druheho na 10 metrov. Oboch na krk. Potrebujem skusenosti a chcem strielat na komoru a na vacsiu vzdialenost. Aspon 100 metrov. Srnec sa zatial pokojne pasie. Otocim sa dopredu a vidim dalsi kus. Asi srna. Aj vpredu z lesa nieco vyslo. V pozorovaku sa mi zdalo, ze vidim macku. Ale zasla za krik, tak som sa vratil k mojmu srncovi a k dileme, ci mam strielat. Este raz som sa otocil dopredu a zistujem, ze macka nie je macka, ale liska. Vzdialenost tak 150 metrov. Je rozhodnute. Skodna ma prednost, srnec pocka. Opieram pusku o predne okno, liska klusa popred posed v cca 150 m vzdialenosti. Jemne myskujem, liska pokracuje bez zastavenia. Pribieha ku kraju lesa. Este par krokov a zmizne v zelinach. Myskujem znova. Liska sa otaca na ostro a pozera ku mne. Uz som nechcel dalej cakat a riskujem ranu na ostro. Kriz na hrudi, ale ruky sa trasu od loveckej horucky. V kratkej chvili sa pokusam upokojit dych, ale marne. Odmackavam v strese. Hura, liska znaci zasah. Po rane vsetko srncie vyraza zbesilo prec, do bezpecia. Este hodinku sedim, predstavte si, po hodine vysla srna. O pol siedmej to vzdavam a idem k ulovku. Je to lisiak, zhasnuty v ohni. Je v slabej kondicii, asi kvoli prasivine. Chrbat ma cely vypadany. Zasah v hrudi sedi, strelivo .243 Hornady V-Max. Je to moja desiata liska od januara. A dufam, ze mi svaty Hubert odpusti, ze som dal prednost liske a snad mi este raz toho srnca posle...

Autor: Leon Zumr | 27.06.2014 16:51
a nebo je Josefe koček přežranej :-) je to asi dva tři roky kdy pomalu každou čekanou nademnou na střeše posedu sedával výr a lovil asi potkany co chodily na vnadiště a jak se objevila kočička tak měla smůlu

Autor: Fesoj | 27.06.2014 13:49
Včera večer jsem si sedl na chvilku /20-23 hod./ na posed k pastvině hned nad barákem. Jsou tam zmulčované žluté spasky, takže je tam dobře vidět. Prasátka se tam sice již delší dobu neukázala, ale čekal jsem, že by se mohla objevit ta kmotřička, co mi zrevidovala kurník. Ale viděl jsem jen dva srnce šesteráky, dvě srny bez srnčat a později ještě dva pro pokročilé šero již nečitelné kusy srnčího. A bohužel také tři kočky. Jedna byla na dostřel, ale... Jednak nejsem MS a i kdybych toto pominul, hlavním důvodem, proč jsem ji nechal běžet, bylo očekávání nevšedního zážitku - krátce před jejím objevením se kousek ode mne posadil na solitérní břízu výr a tak jsem doufal, že uvidím, jak ji zneškodní. Ale milý Kuba se na ni vyignoroval. Zřejmě zde má s kočkami uzavřený nějaký pakt o neútočení, soused má micinek víc než početnou smečku a nijak mu od doby, co odešla má křepelačka do věčných lovišť, neubývají.

Autor: Jan Slavětínský | 25.06.2014 06:17
Radku co tam máš za optiku a za montáž ? Případně udělej foto. Po sundání optiky a opět po nasazení se hnul nástřel o 15 cm ?? To si buď špatně usadil nebo nestejnoměrně utáhl. Nebo pod tím máš zmáčklé jehličí a bordel protože to jinak není možné.

Autor: Radek Chadim | 24.06.2014 17:28
Jsem kulobrok nosil loni na naháňky, tak jsem na něm neměl optiku, a až teďka v sobotu jsem ji spíše z legrace nasadil, 2x vystřelil a lítá to o 15 cm doleva - jsem netušil, že bych ho mohl potenciálně potřebovat, tak jsem nad tím mávl rukou a říkal si, že ho nechám bez optiky, pač naháňky jsou tu cobydup :-).
Před chvíli jsem přijel ze včerejšího místa činu, pač jsem si tam vezl lavičku, a lišky tam už zase chodily - jedna na cestě směrem k silnici, druhá k dědině, takže po včerejšku neubylo.

Autor: Leon Zumr | 24.06.2014 15:06
flinta se kterou bys mohl lovit se ti válí ve skříni na parádu a budeš tady vokecávat že se nedá normálně odlovit liščí přírůstek :-)))))))))

Autor: Jan Slavětínský | 24.06.2014 14:40
Radku jak můžeš mít ve skříni flintu, která střílí o 15 cm do....??????

Autor: Radek Chadim | 24.06.2014 14:25
Mým extra dlouhým příspěvkem jsem nechtěl poukázat, jak jsem v poslední době (vlastně pořád :-)) lovecky marnej, nebo vyvolat nějakou liščí xenofobii. Ale odpůrcům jarního norování ukázat, že když se nechají liščátka na jaře pěkně v klidku, tak při průměrných loveckých dovednostech (to si teda věřím :-)) a možnostech lovu se pak střelnou zbraní nedají stavy NIKDY zregulovat na nějakou rozumnou míru. Když já ještě u té řepky ulovím jeden dva kusy tak budu rád, pak se zbývající liščičky a že jich nebude málo rozptýlí do kukuřice, do meliorací, do okolních lesních revírů a tam v poměrném klidu přežijí až do jara, kde to začne na novo. Mám-li si já vybrat, jestli půjdu na jaře norovat, nebo pak budu půl léta lovit jen pro lov, tak raději půjdu norovat. S divočáky je to to samé, pokud se nebudou poctivě na podzim lovit i lovné bachyně, stavy divočáků ani škody se nikdy nesníží. A než-li chytat na jaře selata v řepce, je lepší lovit divočáky po celý rok a na podzim občas pifnout i nějakou tu bachyni.

Autor: Ramo | 24.06.2014 12:22
Lovcům dole LOVU ZDAR ! No Radku to chce totální mobilizaci a bez té brokačky a kolegy bych tam ani nešel, když to vyjde i na 10m jak píšeš!! Tak držím palce a liškám to dnes oplať ! :-)

Autor: Radek Chadim | 24.06.2014 08:40
Kulobrok nemám nastřelen, líta to o 15 cm doleva. Když bude dnes večer nejhůř, vezmu kulovnici i brokovnici, možná malorážku, případně sebou jiného kolegu :-).

Autor: Ron Gordon | 24.06.2014 00:13
Radku, co si tak vzít kulobrok ?

Autor: Radek Chadim | 23.06.2014 23:33
Jelikož jsme pšenici plnou divočáků zapachovali, tak mám teďka trošku volno :-), proto jsem se na doporučení jednoho kolegy :-) včera jel podívat k jedné asi 10 ha řepce čtvercového tvaru, z jedné strany vede silnice, z protější přes řepku polňačka vedoucí od dědiny, ze třetí spojnice silnice a polňačky taky polňačka a na čtvrtou stěnu řepky navazuje hned přes metr vysoká pšenka. Včera jsem vyrazil po silnici, neb výše zmiňovaný kolega říká, že když tam k večeru jede, tak tam vidává dvě lišky. Já popocházím po silnici vyjimečně i s Yorikem, ale jezdí tam občas nějaké auto, tak to není ono, proto přicházím ke spojnicové polňačce, mrknu do dalekohledu a na křižovatce polňaček na vedlejším rohu řepky sedí na cestě dvě lišky už v 8 hodin. No nic, šel jsem na ně. Tak pomaličku šoulám, lišky přechází z řepky do naproti přes cestu zaseté kukuřice, ta už je přes 3/4 metru vysoká, tak v ní nejsou vidět. Když jsem 100 m daleko, tak liščata zachází do řepky, neváhám, rychle přecházím za křižovatku polňaček myslíc si, že jsou to hloupá liščata (ale hloupý je lovec, jak jsem později zjistil :-)) a že ještě nějaké vyleze ven. No né že by nevylezlo, ale jedno lišče vychází na polňačce k dědině, kam nechci střílet, a druhé prošlo do protisměru mé chůze a vychází zase blíže k silnici. Do tmy ještě párkrát obě vykouknou, ale je to pořád na pytel nebo daleko.
Dnes v poledne jsem se šel podívat do kukuřici, jak se jí daří :-). Když přicházím po cestě od dědiny a otáčím se na křižovatce, kde jsem včera usedl, zpátky k dědině, asi 150 m daleko sedí na cestě lišče, takže kde stravím večer je bohužel jasné. V osm vyjiždím z domova. Ve čtvrt už sedím na křižovatce, po chvilce projdou od vsi nějací lidé, za 5 minut vychází lišče na polňačce směrem k silnici zase až skoro u silnice, za 10 minut druhé na polňačce směrem k dědině, jó kdybych měl brokovnice, to by bylo jiná, ale pěkně si sedí asi 5 minut 30 m ode mne a kouká na mě, já lišku takhle pěkně už dlouho neviděl, tak si to užívám. Lišče zradí až kukuřicí ke mně přiběhnuvší zajíc, lišče odskakuje do řepky. Mezitím zase vychází lišče od silnice, už je blíže, asi tak 150 m, ale na mě je to pořád dost daleko, když najednou slyším šustění z kukuřice a asi 60 m vidím hnědý flek v posledním řádku kukuřice, prohližím to v puškohledu a stojí tam lišák, chvíli mířím, nemám to úplně ideálně, ale drobet na pravou stranu, ale když tam je, mačkám spoušť a lišák se láme v ohni. Jdu se podívat, co jsem ulovil, pak se vracím zpátky k trojnožce a sotva usednu, na úrovni lišáka vychází lišče, beru opatrně flintu, ale lišče mě uvidí a opět odskočí do řepky. 15 minut se nic neděje, pak od vsi běží běžkyně a ptá se mě, jestli neruší,... :-) moje odpověď zní, že ani né, a v duchu si říkám, že je to poměrně pěkné zpestření loveckého večera :-). Po odběhnutí běžkyně se zvedám, a že si půjdu sednout blíže k silnici, kdyby ta liška tam ještě vykoukla, chvíli stojím tak v půlce spojnice, na obě strany to mám 150 m a střídavě se dívám na obě strany, po chvilce vidím pohyb u mého rohu, kde jsem předtím seděl, mrknu do dalekohledu a po polňance jde liška, vycházím a šoulám zpátky a mezitím z řepky vylezou celkem 3 liščata a hrají si na cestě, když jsem ještě pořád tak 100 m daleko, chvíli pozoruji lišče přes puškohled a když jedno chodí krajem kukuřice, mačkám spoušť. Za liščetem se zapráší a lišče odskakuje pryč, njn, ostrostřelec. Docházím na mou původní pozici na křižovatce, otáčím se, u silnice liška, v půli jak jsem před pár minutama ještě stál další-asi lišče a na úrovni uloveného lišáká občas vyskakuje lišče, které jsem ráčil před okamžikem minout, ale na další ránu to není pořád ono a jeden patrón už jsem zbytečně vystřelil, tak se zvedám, a opět šoulám blíže k liščatům. Docházím ale 15 m na roh řepky a tam rozdělávám trojnožku, flintu pokládám na ní, ani přes to se mi už občas vykouknuvší lišče nedaří dostat rychle do puškohledu. Později všechny zachází, za to slyším šustění za mnou na cestě a zpoza zatačky po polňačce od dědiny přichází pro změnu další lišče, které se zastavuje jen pár metrů ode mne, chvíli mě pozoruje a zase mizí v řepce. Stojím tam tak až do tmy, ale už se mi žádné lišče nedaří rychle chytit do puškohledu, ale s přibývající tmou vylézala liščata ze všech stran. Liščí invaze to je slabé slovo, to jsem ještě neviděl, to je tak, když někteří lidumilové brečí, když se na jaře vynorují liščata z nory.

Autor: Ron Gordon | 23.06.2014 23:32
Takže i já, jsem dnes navečer vyrazil do lesa a proto že jsou ty nejdelší dny, tak jsem nijak nespěchal. Měl jsem v úmyslu viceméně prohlédnou srnčí populaci v mém oblíbeném úseku a tak jsem vyjimečně vylezl na posed nad lány ječmene, pšenice a obrůstající louky. Vše jsem měl pěkně v dohledu, tak jsem začal sledovat jednotlivé kusy, rozseté po zlatavém ječmeni. Srna, která byla do 100 metrů od posedu ani nezaregistrovala můj příchod. Sleduji okolní přírodu, kochám se krásně zbarvenou oblouhou od zapadajícího slunce, z vesnice je slyšet poměrně hluk, z protější strany je slyšet bučet krávy z pastviny, asi jim majitel zapoměl dovézt vodu. Srnka přede mnou pomalu bere paši z ječmena a popochází směrem k zarostlé stráni, kde je tráva po prsa. Tuším, že jde pravděpodobne za svým potomkem, kterého tam má odloženého. Když vchází do trávy, tak se mi ztrací. Po chvíli slyším jemné zapískutí a tak upřu dalekohled do trávy a po chvíli se mi ji podaří ve vysoké trávě zahlédnout, stojí na místě, hlavou pohybuje kolem svého boku, tak předpokládám že asi kojí. Srnče se mi k velikosti porostu nepodařilo uvidět a tak odkládám dalehohled z očí a v tom mou pozornost upoutá černá skvrna po mém pravém boku asi tak 50 metrů nad posedem v trávě. Vrácím dalekohled zpět k očím a vidím " vystavujícího" divočáka. Vzhledem k výšce porostu je vidět jen slecha a špičku ryje. Divočák bere vítr, který jde přímo od srny k němu a pomalu se dává do pohybu jak postupující ohař. Myšlenku na lov ihned zahaním, protože vůbec nevím co to je za kus, jen dle výšky porostu mohu odhadovat že se jedná o těžší kus. Vidím, že směřuje přímo k místu, kde stojí srna a v tom mi dochází, o co mu asi jde. Protože mírný vánek jde od srny přímo k němu, tak jej srna nenavětřila a ve vysoké trávě jej nevidí. Když vidím, že divočák pořád pomalu postupuje vpřed, hlasitě zakašlám na což divočák zareaguje prudkým otočení zpět a odbíhá loukou k houštině. Teprve poté srna odskočí a začne bekat. Tak se mi snad pro dnešek podařilo zachráti jejího potomka. Zákon schválnosti je, že foťák jsem měl v kapse vesty a tak jsem se připravíl o pěkný záběr, ale kdo mohl předpokládat, že o 20,30 hod. mu před posed příjde divočák po čtvrthodince sedění. Když jsem si to pak následně přemítál, tak si myslím, že divočák ležel v blízké smrkové houštině a reagoval na zapísknutí srnčete, v kterém směru pak pokračoval. Nepředpokládám, že by se tak časně vydal do lánu ječmene a jeho chování tomu také neodpovídalo. Budu si tam muset sednout častěji.

Autor: rici czech | 23.06.2014 22:35
Dnes,v půl osmé večer se uvelebuji na letos oblíbené liščí louce:-).Pokuřuji neboť vítr je příhodný a jen tak bloumám.Tento měsíc jako by se po srnčím zem slehla.Všechno zalezlé a sotva jeden dva kusy jsou k vidění do setmění.V osm třicet se z lesa vynořuje opět vlníci se liška.Přesná jak hodinky ,až z toho mrazí.Pozoruji nejprve dalekohledem ,poté přes sklo na flintě.No i v té 10 zvětšení je jaksi daleko.Odhaduji kolem 300metrů ,no pro figiho žádná dálka:-),se mnou už je to horší:-),tak alespoň na těch 150 ji dostat.Z kapsy u vesty vytahuji vábničku a jen tak z hecu zamyškuji,nic.Vábničku otáčím a zkouším vřeštidlo i když vím že v této době nebude míti valného výsledku.No prvního zavřeštění jsem se sám lekl,boha že jsem to nevyzkoušel před lovem,zvuk jak z pouťové frkačky,no holt se v tom zase někdo vrtal:-).Nicméně liška jen zvedá zarytou hlavu ze země kde vybírá jednoho hraboše za druhým a bez nějakého zájmu se vrací ke své oblíbené činnosti.No tak jen doufám že ji náhoda svede v louce trochu níže,ale to se nestává ,stále jako by věděla kde jsou mé možnosti a drží si distanc.Normálně bych za ní zkusil našoulat v terénní vlně ,jenže já se opět kochal.Jen jsem si říkal že nějaký pozorovák tak s 25x zvětšením by byl na místě.No nic po deváté to balím i když je ještě vidno a ubírám se k autu.Snad příště.

Autor: Jan Slavětínský | 23.06.2014 07:56
Všem Lovu zdar!


V sobotu ráno se mi po měsíci podařilo ulovit toho v květnu obeznaného srnce. Dvakrát jsem ho viděl ještě před odstřelem a potom ,jako by se po něm slehla zem. Ráno lehce po 3 hod. usedám na žebřík. Posečené louky zase pomalu začínají obrůstat a zvěř se na ně opět vrací.
Sedám a dalekohledem přejíždím louku. Uprostřed vidím dva tmavé fleky a poznávám v tom dva kusy srnčího. Je dost šero a nemám šanci to přečíst. Nevadí. Občas na ně mrknu a sleduji jejich pohyb v louce. Chodilo tam 9 kusů, tak těžko hádat, co to bude. Jak se pomalu rozednívá,tak i ty kusy se pomalu posouvají a popásají směrem k hornímu kraji louky a štípou listí a maliní ze stěny listnáčů. Vidím, že jeden kus jde podél obsečeného směrem ke mě. Já to zkrátím, kus mi prochází přímo pod žebříkem, mijí mě a jde dál. Je to srneček, špičák do 3/4 slechů. Po chvilce za ním jde ten druhý. Tenhle špičák ještě do nedávna chodil se srnou, tak si v duchu říkám, že to druhé bude ona srna. Když mě mijí pod posedem, bez dalekohledu vidím co má na hlavě. Sakra, to je ten srnec, co jsem na něj chodím a možná po 10 čekaných a co jsem si říkal, že zmizel jako pára. ...
Srnec zastavil přímo u žebříku na nějaké 4 metry pode mnou, jistil a něco se mu nezdálo. Bylo 4,10 hod. Rozeběhl se takovým rychlejším cvalem za tím prvním. Využil jsem toho, rychle se zrychtoval a tušil, že ze zvědavosti v louce na chvíli zarazí a potom začne nadávat nebo zmizí. Vyšlo to, po 80 m zpomalil, zarazil a ta zvědavost se mu nevyplatila. Natočil se na široko a jistil směrem k posedu. To jsem pohladil napínáček u ZH a zahřměla rána. V optice jsem viděl, jak se za srncem ze země zvedla mlha a milý srnec vyrazil tryskem do louky. Valil a valil. Já ho snad chybil !
Nechápajíc tohle značení u osmy ho dál pozoruji puškohledem. Po 80-100 metrech začíná zvolňovat, vlní se mu zadek a roluje. To jsem si oddechl. Střílel jsem nové patrony Geco Plus, které jsem si koupil v Lysé. Minulý týden jsem s tím střelil sele,to bylo na nástřelu. Nějakou škodnou, ale ta nemá cenu hodnotit. Tohle byla první rána na srnčí. No, po těchto ranách a po střižné hraně , mi u JRS zůstávalo srnčí na nástřelu. Chtěl jsem vyzkoušet ty nové Plusy.. Střílet někde v lese nebo u bordelu, znamenalo by to psa a pěkný dosled za 4. Srnec je I.VT - dvouletý. Lovu zdar. (viz foto)

Autor: rici czech | 22.06.2014 11:05
Včera večer zasedám na hraně lesa s dobrým výhledem na posekanou louku.Usedám takřka "na jistotu" neboť lišky vytahují z lesa již za světla a předposlední lišku jsem viděl myškovat již kolem půl osmé večer.Cigaretou ověřím vítr a uvelebuji se s klidem v duši a rozjímám o všem možném.Ten klid v přírodě je k nezaplacení.Kolem osmé hodiny z hrany lesa vykoukla kuna a já drahnou dobu pozoruji její chytání myší.Nádherný pohled na lesačku při lovu.Vítr mám dobrý tak ji pozoruji dalekohledem a rozmýšlím jestli bude v těchto místech chodit s železnou pravidelností i v zimě kdy budu moci:-).
Po chvíli se otáčím vlevo a vidím jak cca 100 metrů pode mnou v louce se vlní liška.Ano je to ta kterou jsem viděl před 2 dny a pozoroval na vzdálenost ke 300 metrům jak ladně vyskakuje do výšky a zabožuje mordu do země odkud se jí podařilo během chvíle nachytat několik hrabošů.Lovit nemohu rána by vzhledem k terénu nebyla jistá neboť směrem dolů vede vcelku frekventovaná silnice a proto doufám že se dostane na mou ůroveň ,kde by střelba byla bezpečná.Jenže co čert nechtěl ,z lesa zabekalo srnčí a liška se ztrácí v hraně lesa.
Pomalu se zvedám beru trojnožku a posouvám se v louce o kus dolů.Ani nevím ale napadlo mne se ohlédnout a pod hranou lesa vidím další lišku.Klekám k trojnožce a měřím si ji v puškohledu.Podle osnovy odhaduji na 200 metrů.Jelikož o mne neví čekám,levá noha v pokleku mne trne až se to nedá vydržet.Liška pod vidinou chutné krmě v podobě mnoha hrabošů schází o kus dolů a já pozoruji její ladné skoky do výšky a následné "zanoření" do země.Vždy tento její lov obdivuji jak v létě tak v zimě kdy toto dokáže i na sněhu-ůžasné.Liška se natáčí bokem a já v příhodném okamžiku asi na vzdálenost 90metrů mačkám spoušť.Po ráně vidím jak liška mizí se spuštěnou oháňkou zpět v lese.Stříleno asi 10 metrů od hrany lesa.Rána seděla tam kde měla ,lišku nacházím zhaslou na kraji lesa ve vysoké trávě s ranou na komoru.243win SaB 6,5g SP. Lovu.
Během posledního měsíce 3 v pořadí.Foto ve fotogalerii.

Autor: Ondřej Holeček | 22.06.2014 10:41
Vcera jsem absolvoval svoje prvni zkousky se psem plemene rusko - evropska lajka.BZH v MS Blanik - Hroby. I. cena treti misto. Radost velika

Autor: Jan Heger | 21.06.2014 07:36
Tak včera jsem vyrazil s čerstvým, asi 8 hodin starým ZP, že by se mohlo zadařit na lišku, o které vím. Po malé přeháňce po 8 sedám na svůj žebřík, který je na hraně lesa s výhledem na louku s balíky. Za sebou je veliká mez lesem k potoku. Kolem půl 9 vychází 2 srny, sem tam pod posedem zajíc. O půl 10 slyším bekat několik kusů srnčího, nechává mě to klidným do té doby, než jsem slyšel hlasité prasknutí větve, říkám si, že to srnčí určitě nebude. Netrvalo to dlouho a v potoce se kalištila prasata, nevím, kolik jich bylo, ale rachot to byl slušný. Čekal jsem, zda vytáhnou na louku, ale nic, za půl hodiny bylo ticho. Tak třeba jindy. Všem Lovu zdar! J.H.

Autor: martes | 20.06.2014 23:35
Leone,mám už vnuka.Ale ten dělá sportovní střelbu, takže je mu to k ničenu.Já sám jsem už to dělal už před revolucí,ale u jiného MS.Takže vím,o čem mluvím.Zdenek.

Autor: Ivan Nedvídek | 20.06.2014 15:55
Sice ne dnes, ale minulý týden jsem ulovil sedmiletého srnce, který byl absolutním "bezparožákem". Zřejmě vloni(?) shodil a už nenasadil. Věk byl odhadnut podle asymetrického úbrusu chrupu na 7 let. Navzdory čelistem, oboustranně napadeným aktinomykozou se zdál být v relativně dobré kondici. Chováním, tvarem hlavy bez jakékoliv známky parožení a vpadlými boky však na první pohled spíše připomínal srnu. Teprve po opravdu pečlivém obeznání jsem se odhodlal k ráně na cca 90 m. Srnec vyšel z krytu v 21:15. Obrázky lebky a čelistí jsou ve fotogalerii. Lesu, lovu...IN

Autor: Leon Zumr | 20.06.2014 15:01
tak jestli máš kluka tak má pěknej odznak na hraní :D

Autor: martes | 20.06.2014 12:38
Dnes,jsem si zadělal na,,možný problém,,. Podepsal jsem slib myslivecké stráže.

Autor: prroud | 17.06.2014 20:53
Nebal bych se toho Jardo:-)..........a ano,tenhle pristup je spravnej,nemam proti ani "N" :-),ferove streleno!Lovu zdar!

Autor: Jaroslav Tatalák | 17.06.2014 19:27
Lovu zdar! To je ten správný přístup. Dejte ale šanci prroudovi, ať to zkusí lukem.

Autor: Krejčí Karel | 17.06.2014 10:37
Lovu zdar!Také jsem měl psa jménem Aran,byl to jagdteriér od Blanska.

Autor: Martin Síla | 17.06.2014 06:14
Včera cestou z práce koukám, že družstevník seče v takové naší "liščí" lokalitě. Každý rok zde uberu několik kusů ze zrzavé populace.
Doma jsem k večeru jak na trní a o půl osmé s Aranem vyrážíme.
V hraně lesa u posečené louky rozkládám trojnožku a během deseti minut pohyb. Stará liška se čtyřmi liščaty. Chvilku trvá, než se s jedním liščetem srovnám. Není to na můj vkus nejblíž. Padá rána a lišče se láme v ohni. Zbylá skupinka jen jistí, cože se to děje. Přebíjím a v zápětí už odkazuje druhé lišče. Ke třetí ráně už jsem se nedostal....Lovu zdar.

6,5x52R

Autor: martes | 16.06.2014 23:40
Václave, vždytˇ on hájí jenom svůj druh.Nemá cenu na to reagovat.Jinak Tebe zdravím.

Autor: Václav Sládek | 16.06.2014 21:57
Petře toto je téma dnes!

Autor: prroud | 16.06.2014 21:20
Nejde si to neodpustit:-)))))))))).........jestlipak by zaznely taky komentare nad strelenou samotnou liskou v dobe mladat? ;-)....A klidanko bych se hadal,ktera nadela vic skody,nebo i uzitku!!! Jedinej rozdil je v tom,ze liska nejde "sezrat"........ovsem na druhy strane je holym faktem,ze sezranim lisky by se aspon clovek nedopoustel kanibalismu,jako je tomu u snedeni prasete :-))))

Autor: Jaroslav Tatalák | 16.06.2014 18:02
Taktéž lovu zdar. A pro ozirise-používej vaše názvy, protože větrník a ucho se tak nějak k té "tříleté neocucané bachyni" vrátanie kože ani trochu nehodí.

Autor: Tomio | 16.06.2014 17:40
No na 100kg prase v této době střílet......
Lovu zdar oběma.

Autor: Ellhenicky | 16.06.2014 16:55
Včera večer jsme lehce grilovali a já řekl kolegovi, že mám týden volno, že kdyby s něčím potřeboval pomoci, tak jsem k dispozici.V 02.10 telefon, že střelil dvě selata a vzhledem k tomu, že je po operaci kolene, nemůže je sám naložit, tak si pro mne dojel. Ze selat se vyklubali lončáci 42 a 45 kg a než se vyvrhli,dotáhli k autu,ošetřili a uložili do chlaďáku, bylo z toho šest hodin ráno. Ale to znáte taky, dnes já tobě zítra ty mně. I toto zatím patří k myslivosti.

Autor: prroud | 16.06.2014 15:44
Lovu zdar! :-)

Autor: oziris | 16.06.2014 15:21
Fesoji, pekna basnicka. Asi si ju vytlacim a zalozim do dokladov.

Autor: Michal Brabec | 16.06.2014 00:32
Tak, tak. Jak se zvěř hýbe, tak do toho per. Zní to blbě, ale je to tak. Když už střílíš, tak zabij - a rychle. Už dlouhá léta mám ve schráně patrony "na střídačku" s celopláštěma. A věř, že to nepopleteš. Teď jsem si byl pro krásnou vycpanou lesačku, střelenou kulí mezi světla asi 10 vteřin po skolení selete. A když potřebuješ dva polo, jen fršlusem cukneš dvakrát.

Autor: Fesoj | 14.06.2014 13:47
Znamení "nestřílej" - s tím mám moc špatnou zkušenost. Bylo mi 13 roků, bydleli jsme ve škole. No a když jsem jednou byl sám doma, s kamarádem jsme si "vypůjčili" z kabinetu vycpanou sovu a udělali jsme si improvizovanou výrovku, kde jsme stříleli vrabce mou vzduchovkou Slavia 620. Když se delší dobu žádný neobjevil, kamarád zamířil na sýkorku. Povídám "nestřílej !" a zvedl jsem ruku - bohužel přímo před lauf. Samozřejmě to zmáčkl, diabolka vletěla ho posledního článku prostředníku levé ruky a zůstala pod nehtem. Vzhledem k tomu, že tam je spousta nervových zakončení, bylo to přímo lahůdkové - bolestí jsem nespal celou noc. Ráno do špitálu na chirurgii, primář MUDr. Kudr, starý myslivec, mi vynadal co se do mně vešlo, pak odstřihl nehet a diabolka vypadla - ještě dlouho jsem ji měl schovanou. Ale i s tou zafačovanou levačkou jsem ještě ten den odpoledne vyrazil na vrabce znovu. Jo, ti myslivci a lovci jsou holt blázni - a to už i ve stadiu potěru.

Autor: prroud | 14.06.2014 09:08
Vim,ze to zni jak to zni,ale jsem zastancem prvni dobry rany,kdyz se na ni necejtim,proste ji nedam.........je to jako znameni: "nestrilej!".
Tim nepopiram druhou ranu,stane se.....jen se ji snazim vyhnout tou prvni jistou.

Autor: Fesoj | 13.06.2014 21:18
Ten druhý výstřel byl sice nadbytečný, ale přesto si nemyslím, že by to byla nějaká chyba. Nebožtík hajný Fišera mne učil : Rozmýšlej se, než vystřelíš. Ale když už vystřelíš, pak střílej, dokud se to hýbe nebo dokud máš náboje ! Já tvrdím toto :

Jelen sebou trhl v ráně a pomalu odchází ?
Rychle přebij, střílej znovu, dřív, než zajde do mlází !
V takovéto situaci každý zásah dobrý je,
který zvěři utrpení co nejrychleji zkracuje.
Nespoléhej, že kus zhasne ještě někde v dohledu,
šetři práci barvářovi při obtížném dosledu !

Za rychlé a pohotové přebití a opakování rány zasluhuješ uznání, ne kritiku. Lovu zdar !

Autor: oziris | 13.06.2014 20:08
Fesoji, to musi byt pre kazdeho polovnika smutny pohlad...

Autor: Fesoj | 13.06.2014 19:28
Já jsem při včerejší kontrole vnadiště bohužel zjistil jen to, že od soboty se tam nic neukázalo. A dnes odpoledne za mnou zašel soused, že mu u baráku posekali srnče. Řeknu vám, že to patří k nejhorším zážitkům - vidět srnče s přeťatými zadními běhy a u něj mámu, která se ho marně snaží přimět k pohybu. Holt je pátek 13. - den blbec jak vyšitý.

Autor: Radek Chadim | 13.06.2014 09:17
Celý týden chodím k řepce na divočáky, neb ten můj srnec se vůbec nechce nechat ulovit. Selata 8-10 kg už chodí před osmou večerní po cestě, větší kusy jsou povětšinou až do tmy v řepce. Předevčírem jsem vyrazil v 7, škaredě se mračilo, tak do bouřky, že tam vydržím. V 20:15 už to hřmělo za zadkem, nejvyšší čas to zabalit, šel jsem se podívat od posedu ještě 40 m na vnadišťátko, všechno sežrané. Foukal vítr do řepky, nebylo nic slyšet, otočím se, po cestě minu posed a asi 10 m za posedem se ještě otočím a na cestě hnědé fleky a selata na cestě na vnadišti, jako bych tam před 10 vteřinami nestál, tak jsem se vrátil na posed, chvíli je točil a pak vyskočil na cestu větší kus. Včera v hokně jsem si to video několikrát pustil a zjistil jsem, že to není vodící bachyně, ale nevodící lončačka, jednou za týden se ukáže lovnej kus a zrovna se pokazí počasí. Tak včera večer jsem tam vyrazil s jasným loveckým cílem - a samozřejmě do půl desáté ani štětina, pak to začalo kvičet ze všech stran, ale hlavně z pšenic všude okolo, a ve 3/4 na deset na cestu vylezl patrně kňour jak vrata, chvíli žral řepu z vnadiště a pak odešel, za 10 minut po něm přišla relativně velká bachyně se třemi poměrně malými selaty, párkrát pobrala něco z vnadiště, zalezla do řepky a v deset už zase všude ticho a klid. Není ten lov žádná sranda :-) nebo naopak je až moc velká.

Autor: Fesoj | 11.06.2014 23:54
Jak jsem již napsal, před několika dny mne navštívila kmotra liška. Ještě že v sobě měla aspoň tolik slušnosti, že mi prostřednictvím svého tiskového mluvčího strejdy Zajíce poslala děkovnou SMS. A když jsem zavíral drůbež dnes večer, prozradil mi můj čichový orgán, že jsem pravděpodobně v poslední chvíli překazil loupežnou výpravu tchořovi. Museli jsme se těsně minout, protože jsem jeho nezaměnitelný pach ucítil cestou ke kurníku, ovšem když jsem se po pár minutách vracel, už byl vzduch naprosto čistý.

Autor: Karel poslík | 11.06.2014 17:30
Děkujeme všem. Podle posledních zpráv by mělo být všechno v pořádku. Mimča si budou muset počkat nějaký čas v inkubátorech.Zdar Karel

Autor: prroud | 11.06.2014 15:58
Karle,hodne zdravi prckum i mamince preju,tvrdim,ze s dobrym zdravim se uz vsechno podda:-)

Autor: Pavel Černý | 11.06.2014 13:39
Karle, gratuluji a přeji vnoučátkům hodně zdraví a štěstí!

Autor: Fesoj | 11.06.2014 10:26
Karle, Tobě, Jitce a samozřejmě rodičům srdečně gratuluji ! Ať se naše myslivecká rodina dál množí tímto tempem !

Autor: strejda zajíc | 11.06.2014 09:06
Samé dobré zprávy!Karle,áť se daří a dobře rostou.Je třeba pořádně je zalít,ať nemají potíže s čůráním...:-)

Autor: Jan Slavětínský | 11.06.2014 07:26
Karle, gratulace...Vše je v pořádku,všeci jsou zdrávi a to je dobře. Ahoj H.

Autor: Martin Síla | 11.06.2014 06:01
Karle, gratuluju.
Ať vnoučky štěstí provází....

Autor: martes | 10.06.2014 23:07
Karle,přeju těm vašim mrnˇatům hodně zdraví a štěstí. Zdenek.

Autor: Václav Sládek | 10.06.2014 21:34
Taktéž gratuluji a přeji ať jim Bůh dopřeje v životě vše nejlepší.

Autor: Leon Zumr | 10.06.2014 21:11
Gratuluji a začni šetřit na flinty pro kluky :-)) http://www.grube-eshop.cz/eshop-brokovnice-monte-carlo-77-1074

Autor: Karel poslík | 10.06.2014 20:32
Já mám hezký zážitek ze včerejška.Přihodilo se včera odpoledle, že k nám přiletěla vrána i čáp najednou. Dcera Jituška přivedla na svět dvojčátka Pavlíka a Anežku. Jsou to drobečci, kteří přišli na svět dříve, nežli bývá obvyklé. Mají se však k světu a dej Bůch, aby jim to tak vydrželo na mnoho let. Už jsme tedy s Jitkou čtyřnásobnými prarodiči, neboť v mém rodišti už máme dva "agenty", pokračovatelé rodu, ve stáří čtyř a sedmi let. Projížděl jsem se včera večer honitbou a nedokázal jsem myslet ne nic jiného, než na ty děti. Zdar Karel

Autor: prroud | 08.06.2014 14:39
Dedooo,dobrrrryyyy :-))))))))))))))))

Autor: Děda z lesa | 08.06.2014 14:34
Sice to moc nesouvisí - ale dnes je Medarda.
Proto tradičně varuji dneska všechny myslivce před nějakým pofidérním pohlavním stykem, protože pro chlapa je největší průšvih na Medarda chytit kapavku...

Autor: Fesoj | 07.06.2014 17:43
Provedena kontrola předevčírem založeného vnadiště. Z drůbeže a králíka byly odhrnuty drny, ale masíčko nenačato, rovněž kukuřice odpočívá pod deklem bez úhony, jen housky zmizely beze zbytku a aby nebylo pochyb, kdo je pachatelem, prasátko tam nechalo bobeček. Tak jsem tam zas rozlámal několik rohlíků a zvažuji, zda si tam večer půjdu sednout nebo jestli půjdu na louku, kterou včera a dnes dopoledne posekali na senáž. A vzhledem k tomu, že je sobota, hezky teplo, bez mráčku a Měsíc jde do úplňku, chtěl bych vzít na noční čekanou i malého náčelníka Spálenou Hubu - obě kazatelny, které přicházejí v úvahu, poskytují možnost, aby tam vybaven spacákem přenocoval, zatímco děda bude hlídat.

Autor: Fesoj | 07.06.2014 05:27
To bejvávalo kdysi, když tam syn pracoval jako řezník - teď už to dávno není pravda. A jak jsem napsal, během pár dnů tam nezbylo vůbec nic.

Autor: prroud | 06.06.2014 20:14
hromadu cca 200 kg odpadu z jatek .........ufff

Autor: Fesoj | 06.06.2014 17:06
No, s tím, že na vnadění lišek není zrovna teď ta správná doba, s tím samozřejmě souhlasím - ale když už mám ty zdechliny /ty slepice má právě liška na svědomí/, lepší je dát je na vnadiště než doma zakopat do hnoje. Za prvé je to přednostně určeno pro černou a té bez ohledu na stupeň rozkladu maso chutná. A za druhé pokud to vezme liška, také dobře, možná, že jsem těmi mrtvolkami aspoň na čas zachránil život nějakému malému zajíčkovi nebo srnčeti.
A k vnadění lišek obecně - nevím, jak tam u vás, ale mně se osvědčilo, pokud nepoužívám nějaké "drobečky" jako třeba zrovna ty škvarky nebo psí granule, návnadu zakrývat smrkovými větvemi, aby nebyla vidět. Srstnatí predátoři ji bez problémů najdou, ale nedojde k tomu, že se mi na hromadu cca 200 kg odpadu z jatek slétne několik desítek krkavců, k tomu nějaká ta straka, pár káňat, dokonce se mi tam jednou přiživil i mořský orel a během 3 dnů tam nezbylo nic jiného, než trochu obsahu střev. Samozřejmě mluvím o době nouze, když bylo nejméně půl metru sněhu.

Autor: oziris | 06.06.2014 14:44
To je pekny zazitok, Fesoj. A vidiet, ze mas prirodu rad. Taketo chvile tesia najviac. Inak, co sa tyka vnadenia lisok, velmi sa mi v tomto smere nedari. A veru neviem, ci je prave teraz vhodne obdobie, ked je vsade plno potravy. Ale pred par mesiacmi sa mi podarilo dotiahnut lisku na vnadisko. Pouzil som kuracie trupy, zalial som ich Monster Crabom - navnadou na ryby a okolo som rozhadzal prasacie skvarky. Na druhy den rano liska prisla a zacala zbierat skvarky. K hlavnej navnade som ju nepustil, vystrelil som a pekne som ju minul. Nikdy viac som ju tam nevidel, pochopitelne... Ale tie skvarky, na tych si zgustla.

Autor: Fesoj | 06.06.2014 14:32
Lovu zdar, tak to má byt, tak je to správne. Lovecký zážitek, s kterým se lze oprávněně pochlubit - a ne ocucaná liška, vědomí, že liščata chcípou hlady a smíšené pocity. Mně se povedl kulový tupl jak na lišku s liščetem, tak na dospělý pár v době kaňkování, ale hattrick mi sv. Hubert ještě nedopřál. U nás začíná senoseč. Asi - i s příhlédnutím k tomu "masakru na civilním obyvatelstvu" mezi mou drůbeží - začnu s prováděním odvetných operací. Včera jsem na vnadišti připravil liškám a zejména prasátkům hostinu o čtyřech chodech. Dvě slepice a králík mírně zahrnuté drny /krkavce sponzorovat nehodlám/, pár hrstí kukuřice pod prkenným deklem zatíženým cihlou a jako zákusek několik tvrdých housek. A to by v tom byl soudruh čert, aby to nevyšlo. A jeden zajímavý zážitek. Ke vnadišti a příslušné kazatelně mám ve vysoké trávě vysekaný chodník, abych v té vysoké trávě nebyl mokrý až po vejce /za týden bych už mohl napsat po pás/. A již dvakrát za sebou se mi stalo, že cestou tam mi pár kroků přede mnou vyšel na ten chodník mladý srneček - dobrý šesterák, parůžky nejméně o dlaň nad slechy, s výraznou bílou nosní skvrnou. Vždy postupoval kousek přede mnou s občasným ohlédnutím a včera jsem si s ním normálně povídal. Hlasitě jsem ho pozdravil a pochválil, jaký že je to parádník a ubezpečil jsem ho, že mu nehodlám ubližovat. Jako by mi rozumněl, zastavil, podíval se na mne a postupoval dál, celkem snad 200 kroků, pak zahnul do podrostu, kde zůstal stát asi na 30 kroků od cesty, nechal mne projít kolem sebe a vůbec ho to nevzrušovalo.

Autor: prroud | 06.06.2014 10:07
Lovu zdar! To bylo aspon "na ferovku".

Autor: oziris | 06.06.2014 10:01
Dobré ráno. Dnes som sedel na posede od pol štvrtej. Všade ticho, ani srnčie, nič. Asi 4:10 som počul z pravej strany kúsok od posedu krátke zaštekanie. Pozrel som sa tam a zbadal som dve hrajúce sa líšky. Guľovnica do okna, namieril som na prvú, komora a prásk - líška leží, ale ešte sa snažila vstať. Prebil som a druhou ranou som ju dorazil. Druhá líška odbehla, ale o chvíľu bola späť. V rozrušení som ju minul (hanba, vzdialenosť cca 45 m). Po rane utiekla do lesa, ale o minútu bola na tom istom mieste a zisťovala, čo sa stalo prvej. No už to nezistila, druhou ranou som sa nemýlil. V ohni. Spokojne som sledoval "výrad", no neprešla ani minúta a už vyšla z lesíka tretia líška, skontrolovať, čo sa deje. Ostala mi posledná guľa, tak som si dal na rane záležať. Líšča sa ale stále stavalo naostro. Ale nehýbalo sa, tak som sa poriadne zaprel a vystrelil tretíkrat. Po rane som videl v puškohľade zbesilý útek, tak som mal obavu, že som netrafil. V okamihu som vymenil puškohľad za pozorovák a rýchlo som pochopil, že líšča beží zvláštne - akoby napádalo na jednu nohu. Po cca dvadsiatich metroch spadlo, zapišťalo a pretočilo sa na bok. Je to môj prvý trojstrel v živote. Inak, posledné líšča, ktoré odbehlo tých 20 m, malo pravý beh doslova odstrelený, visel len na koži, a výstrel na hrudi. Nechápem, ako vôbec bolo schopné pohybu, zvlášť po .243 win. Celkový výsledok: dospelý lišiak a dve líščatá (pes a fena). Mal som šťastie, že som prvou ranou skolil toho starého lišiaka, vôbec som to tak neplánoval, lebo veľkostný rozdiel nebol až taký veľký. No a samozrejme, keby to neboli neskúsené líščatá, k tretej, štvrtej a piatej rane sa nedostanem. To mi je jasné. LZ. P.S. Foto v galerii.

Autor: ValíkVlastimil | 06.06.2014 06:58
Eri už opravila starou diskusi na tomto fóru☺

Autor: Harald Altmann | 05.06.2014 23:27
Dnes večer v 19:45 střelena liška která si nesla v mordě hlavu s krkem srnčete. Foto dám do fotogalerie.

Autor: Jan Heger | 05.06.2014 22:10
Tak jsem dnes vyrazil na čekanou, kousek od revíru dosekávali jetel. Rozhodl jsem se, že budu chvíli šoulat a chvíli sedět. Viděl jsem 5 srnců, všichni šesteráci a pár srn. 2 zajíci si to chtěli rozdat 2 m ode mne, všiml jsem si, že jeden měl zakalené světlo. Když jsem jel domů, na jeteli bylo 5 srn, které nejspíš hledaly svá mláďata, samozřejmě zemědělci nám seč neoznámili. Zbylo tam asi půl ha na zítra. O půl 6 máme sraz na poli a ještě to projdeme, plus jedno pole o kus dál. Toto vždy zamrzí..odpoledne jsme byli s kamarádem procházet louky, nic jsme nenašli. Byly zde nainstálovány plašiče, které po určitých intervalech pípají, asi to zabralo. Na druhé louce opět nic, jen na kraji louky, kde jsou v mezi nory, jsme našli běh ze srnčete. I když se nezadaří mláďata najít, tak je alespoň dobrý pocit, že jsme pro to něco udělali..J.H.

Autor: strejda zajíc | 05.06.2014 14:10
Dnes jsem zabloudil na M-L a v sekci fotky-úlovky ČR jsem se dověděl,v dobře popsaném průběhu lovu,že Eri už kulovnici zajišťuje!Že by naše rytí padlo na úrodnou půdu?:-)))Eriko,Lovu zdar!

Autor: Jan Heger | 05.06.2014 11:17
Všem díky.
Na jaře mě přijali do MS, v květnu jsem maturoval z myslivosti a včera zbroják.
Teď už jenom úspěšně vykonávat zkoušky s pesanem.
Budu se snažit za rok do Roudné přijet, letos to bohužel nešlo. Jinak zážitků už je spousta, jen málo času na přispívání, napravím to. Hezký den. J.H.

Autor: Jan Slavětínský | 05.06.2014 09:16
Honzo, gratuluji. Buď správným,dobrým a uvážlivým myslivcem a sv.Hubert ať je Ti nakloněn. Lovu zdar!
Včera zkušební rána s novým Geco Plus. Chodilo to na 100m o -4 cm dolu a 3 doprava. Pomyslně na "pátou hodinu".Jediná munice,kterou bylo nutno přestřelit a měla rozdíl v nástřelu. Naklikáno a ejhle, nejde mi zavřít flinta na druhou ránu. Co to? Zjišťuji,že patrona má už pohledem vysoký rantl bez zápichu a vyčuhuje nad vytahovák. Zmetek z výroby. Další už jde v pohodě a druhá rána je téměř "desítka". Navečer sedám na posed k čerstvě posečené louce. Kolchozníci včera jezdili a sekali až do 22 hod. O půl deváté mi na řady vychází dobrý šesterák. Po deváté se mi za zády rozčiluje kos a přes kukuřičné pole vidím u stěny lesa stát kus. Čtu ho a ejhle,paličkář. Rovnám se do flinty, ale srneček se rozešel podel lesa a šel a šel až se mi dostal do takového úhlu a do výhledu s větvemi, že to nešlo. Zajišťuji a čekám dál. Mohl by přejít roh pole a objevit se tady na louce.Přes trní v mezi ho už nevidím. Čas pomalu ubíhá , už je deset hodin, ale srnec se na louce neobjevil. Nahoře nad silnicí se dotáčí zvuk rotačky a já taky pomalu slézám ze žebříku.Krásný večer, jen kdyby nemusel člověk ráno vstávat do práce....

Autor: Martin Síla | 05.06.2014 05:53
Honzo, vítej.
Ať se ti daří a piš zážitky...

Autor: martes | 04.06.2014 23:56
Honzo,taky gratuluju a za rok v Roudné to posvětíme.A jak to píše Josef,,dík za každou posilu,,.Přeju Ti hodně mysliveckých a loveckých zážitků. Zdenek

Autor: Fesoj | 04.06.2014 21:37
Taky gratuluji. Zaplať Bůh a sv. Hubert za každou posilu do našich řad !

Autor: Tomio | 04.06.2014 20:25
Gratulace Honzo, tak to asi budeš buďto soused, nebo přessouseďák.
Všichni rozumní tlačí ten ZP před novelou.

Autor: Jan Heger | 04.06.2014 20:05
Tak vítám mezi vámi myslivci, dnes jsem úspěšně složil zkoušky na ZP a již jsem členem v sousedním MS, doufám, že se vám zde budu moci chlubit se zážitky spojenými s myslivostí a lovem! J.H.

Autor: prroud | 04.06.2014 13:36
Dnes.......... http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/97766/otravena-rodinka-orlu-morskych-zabila-je-veprova-nozicka-s-jedem.html

Autor: Krejčí Karel | 03.06.2014 09:32
Rudovi LOVU ZDAR,ten 40 kg kňourek je akorát na rožeň.

Autor: oziris | 03.06.2014 08:49
lovu zdar uspesnemu strelcovi. dnes rano som bol na posede pri datelinovom poli. prisiel som asi o pol stvrtej rano a "podarilo" sa mi vyplasit srnca so srnou, zial, nedali sa obist. obaja odskocili a rozhorceny srnec brechal este dvadsat minut. tak som si myslel, ze to mozem zabalit. ale o hodinu vysiel pred posedom cca 150 metrov srncek (aspon si myslim) - naznak parozia, tak asi gombickar alebo ihliciak. bol prilis daleko, aby som to s istotou urcil. vo vrecku ma hreje povolenka na 1.VT, tak som bol chvilu v pokuseni strielat, ale nebol som celkom rozhodnuty. srnec sa chvilu pasol, potom sa pozrel do lesa, nieco ho vyplasilo - hop! a bol prec. zvysok rana uz nic, ak nepocitam zajaca.

Autor: Jan Slavětínský | 03.06.2014 06:49
Dnes ráno vstávám do práce a skrze pootevřené okno v ložnici slyším Báác a ozvěna kulové rány se odrazila od nedaleké stěny lesa za barákem. Při otevírání vrat garáže mi pípnul telefon a čtu - tak leží,kňourek 40 kg. Tak Rudovi přišli a zetka promluvila. Včera mi říkal, jak ho tam školej...Rudo ,Lovu zdar !

Autor: Radek Chadim | 01.06.2014 17:49
Červnové Dnes.