Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Most pri loveckej chate v lese - argumenty proti



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 09.06.2014 18:33
Neodradite uz v zadnym pripade,chteji to lidi,maj to podlozeny,proto jsem byl pro to zkusit tu dohodu s mostem nekde dal,kompromis.Podle toho co jsi ted dopsal,jste passe,chce to ted rozum a kamaradskou domluvu s obci,aby se vlk nazral a koza zustala cela,tak to chapu aspon ja.

Autor: František Dušák | 09.06.2014 18:09
RE. Tomáš Pilík
Máš pravdu, když jsem si to nyní po sobě přečetl, tak jsem stavebko zaměnil za územko. Ale od toho je nás tu víc,abychom se ohlídali. Jinak dík za upozornění a opravu.

Autor: Tomáš Pilík | 09.06.2014 17:52
V podstatě lze souhlasit s tím, co napsal František Dušák, jen s malou, ale velice podstatnou nepřesností, proto bych to rád uvedl na pravou míru. Stavba mostku samozřejmě podléhá projednání ve stavebním řízení, ale pokud budete až ve stavebním řízení řešit, že se stavbou jako takovou nesouhlasíte, budete už mít smůlu a nezmůžete nic. Tuto námitku spolu s argumenty musíte vznést již v územním řízení, které stavebnímu řízení předchází. Pokud byste ve stavebním řízení vnesli námitku, že nesouhlasíte se stavbou jako takovou, resp. s umístěním stavby na daném místě, stavební úřad tuto námitku zamítne s odůvodněním, že umístění stavby není předmětem stavebního řízení. V případě potřeby jsem ochotný poradit přes mail.

Autor: oziris | 09.06.2014 16:47
Pani, dakujem za tolko reakcii, to som ani necakal. Tu je upresnenie: V prvom rade, uz sme prekazili jeden pokus o mostik. To tam proste priviezli hrubu betonovu ruru, prehradili tok a zasypali pieskom. To sa samozrejme nepacilo vodarom, ktori po par tyzdnoch prisli a cely mostik zrusili. Teraz vsak v prospech mostiku vznikla peticia, ktoru podpisali stovky ludi. Obavam sa, ze uz maju vybavene povolenia od spravcu vodneho toku, od majitela (vieme, ze stavbu na svojom pozemku povolil). Neviem, ako je to s lesnym uradom a ochranou prirody. Strelnica nie je uplne uzavreta, len zo zadnej strany plotom. Okolie tvori les. Rad by som Vam ukazal vzajomnu polohu strelnice a mostiku, ale neviem ako. Mostik by v podstate lezal cca 50 metrov od vstupu do strelnice a priamo nie je ohrozeny ani strelbou, ani odrazenymi brokmi. Honzo, praveze teraz take stretnutie ide prebehnut, preto sa pytam na tie argumenty. My velmi vyskakovat nemozeme, jednak pozemky nie su nase a jednak si nechceme postavit verejnost proti sebe. Skor ide o to,ako upozornit na tie rizika mostika, vyzdvihnut mieru zodpovednosti za mostik a kto si to zoberie na triko, atd. Proste trochu ich od tej stavby odradit...

Autor: František Dušák | 09.06.2014 12:53
Honzo, já nepředpokládám, že by obec pohodila mostek z nějakých klád. Pokud by to totiž bylo někde zadokumentováno, že to postavila obec a někdo se tam zranil, tak se obec nedoplatí. Stejně jako za neschválenou houpačku pro děti. Nevěřím, že zastupitelé jsou tací tupouni - i když, kdo ví. Doba je prostě nakloněna debilitám typu USA.

Autor: Jan Slavětínský | 09.06.2014 12:43
No, je mostek a mostek. Já bych prvně volil variantu zjištění a prodiskutování celé věci se starostou obce resp. s obecním zastupitelstvem. Funkcionáři MS a zástupci obce - sejít se na místě, vidět o co jde, projít to a probrat všechna pro a proti.Říci si k tomu své a v klidu. Nabídl bych starostovi pomoc -variantu, že jako MS ten mostík brigádně zadarmo uděláme a obec nám dá material ,věci atd.Papírově ať si obec stavbu ošefuje jak chce, to by mě nezajímalo. Celou věc a dohodu dát do zápisu,podmínky i písemně s obcí ošefovat provoz střelnice do budoucna. Věřím, že nějaká dřevěná lávka přes potok z nějakých klád bude řešena na úrovni obce. Dnes je doba,že nějaká myslivecká střelnice nikoho nezajímá a veřejné zájmy jsou nade vše. Stačí jeden člověk, jedna stížnost a střelnici vám tak rychle omezej nebo i zruší, že ani nemrknete. Jen vám přijde rozhodnutí. Tak že, pokud k mostíku bude obec nakloněna a budou to chtít realizovat, jednat diplomaticky a nikoho moc nenasrat....V naší současné společnosti je veřejný názor a myšlení takové,že myslivec je veš ,vrah a škůdce a jeho názor nikoho nezajímá. Ale záleží na vás.

Autor: František Dušák | 09.06.2014 11:45
Pokud to má být mostek, tak musí proběhnout klasické stavební řízení a až následně být vydáno stavební povolení. Do stavebního řízení se musíte přihlásit jako sdružení, jako dotčený účastník. Účast vám nesmí být odepřena, zákon č. 183/2006 Sb., Zákon o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů. V tomto stavebním řízení argumentujete, ale konečné rozhodnutí je na stavebním úřadu. Vše ostatní o nové chatě apod. jsou jen kecy v kleci.
Předpokládám, že jde o stavbu v Česku, slovenské zákony neznám.
Ještě doplním:
Pokud je střelnice schválená, tak dotčeným orgánem bude PČR, jelikož je to potok (VKP), také ochrana přírody a vodoprávní úřad a pokud je to do 50 m od lesa, či v lese, tak orgán státní správy lesů. Postavit takový mostek není legislativně vůbec jednoduché.

Autor: prroud | 09.06.2014 11:44
Nejde mostek posunout kousek dal?......Navic by obec mohla zainvestovat do uplnyho oploceni strelnice,prave kvuli lidem........
Na co se rvat a delat si problemy do budoucna,hledal bych rozumnej kompromis....

Autor: Krejčí Karel | 09.06.2014 11:24
Ať Vám postaví na jiném místě novou zděnou mysliveckou chatu+oplocenou balisticky uznanou střelnici,pokud pozemek je Váš.Náklady na tohle bude mít radnice mnohonásobně větší,než na nový můstek.Na radnici si to dobře rozmyslí,Vám myslivcům dělat problémy.Protože se Vám tohle místo velmi líbí a nepřejete si v blízkosti frekventovanost a veřejný nebezpečný přechod-můsek.

Autor: Martin Síla | 09.06.2014 11:08
I na mostek by mělo být stavební povolení. Pokud máte střelnici uznanou, tak stavební povolení nemůže proběhnout. Možná by bylo dobré mít vyjádření balistika....

Autor: ValíkVlastimil | 09.06.2014 10:45
Střelnici máte uznanou?

Autor: oziris | 09.06.2014 10:42
Pani, nase zdruzenie sa ocitlo v tak trochu prekernej situacii a mne by velmi pomohlo, keby ste mi poradili vhodne argumenty. V skratke ide o to, ze nasa lovecka chata a strelnica (trap) sa nachadzaju v lese medzi dvoma obcami. Cez tento les preteka uzky potok (sirka cca 4-5 m, hlbka tak meter). Je to proste drobny vodny tok, cez ktory vsak nevedie ziaden most. A verejnost by chcela prechadzat cez tento tok, pretoze normalna cesta medzi obcami je relativne nebezpecna a neexistuje tam chodnik. Takze hlavne rodinky s detmi a maminky s kocarmi velmi tlacia na to, aby sa potok premostil. Problem je, ze most ma vzniknut prave v tesnej blizkosti nasej chaty a strelnice. Pozemok pod chatou mame prenajaty, takze ho nesmieme oplotit (pmajitel je proti oplocovaniu). Nam ten mostik vadi hlavne z dvoch dovodov: prvy, ze po postaveni mostu sa znacne zvysi pohyb verejnosti a nase sukromie sa prakticky skonci, a po druhe, bude tazsie ustrazit volny pohyb ludi v blizkosti strelnice, ked prebieha strelba (strelnica je oplotena len ciastocne). O par dni bude oficialne stretnutie na radnici, vsetci zucastneni (my, obcianske zdruzenie, obec atd). Cim by ste argumentovali vy?