Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pobyt vonku a nachladnutie



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jarin Beskydak | 13.10.2014 14:00
Hubert je zvlášť, je to jiný materiál a bez rukávů.
Loden a Dyftýn je jeden poseďák, jen venkovní strana je buď z lodenu, nebo dyftýnu. Kdysi tuším byly na výběr dokonce materiály tři, ale možná se jen pletu. V paměti mě něco mate, že ten můj má mít broušenou bavlnu, což by byla ta třetí možnost. Určitě nemám loden. Takže buď broušená bavlna, nebo dyftýn (možná se jedná o jeden materiál).

Autor: oziris | 13.10.2014 09:12
jarine, ktory vak zahori rudel mas na mysli? Na ich stranke som nasiel tri, hubert, loden a dyftyn...

Autor: prroud | 12.10.2014 23:20
Diky Jarine za popis rozdilu,s tim uz se da premejslet co a jak dal:-).Njn Tomasi,ono to tak napsany zni slozite,ale pritom to v praxi nejsou vlastne zadny cary,jen sila zvyku,jak to jednou najedes a udrzis,mas to v suchu:-).Pak par vyzkousenejch drobnosti co najedes kdyz prece jen chytnes pruvan a pres noc,nebo druhej den uz zase nemas co resit,jen se toho nebat.Ona si s tim imunita poradi sama kdyz je v poradku a trosku ji postouchnes,jsme dokonaly samospravujici se masinky,jen se to naucit vyuzivat:-)

Autor: Tomáš Peroutka | 12.10.2014 22:22
Zdravím. Mám na věc stejný názor jako Prroud. Není nad to, když člověk častými nemocemi z nachlazení netrpí a nemusí se pak ani oblékat do nepohodlných posedových vaků, apod.Bohužel, západní klasická medicina většinou řeší následek, ale neodstranuje příčinu, pak následuje recidiva a vše se znovu opakuje.
Časem se přidají další nemoci a v konečném důsledku člověk nakonec dojede na vedlejší účinky z léků nebo nemožnosti léčby z titulu negativního působení více léků navzájem.Odkyselení, detoxikace organismu a vhodná dieta, to je jediná cesta k odstranění většiny nemocí.

Autor: Jarin Beskydak | 12.10.2014 20:11
Tak prroude, máš to tady.
Nevím přesně, ale cca před 8 roky jsem koupil ten od Rudela - Záhoří. Koupil jsem ho po doporučení starého, ale pokrokového praktika, kterýžto pravil: kup si s výplní z dutého vlákna, vlna ti zplstnatí, bavlna zatuchne.
Výhody toho „Rudel – Záhoří“ – viditelně menší objem, lépe se v něm dává flinta do ramene, celkově podstatně lepší pohyblivost rukou, vnitřní náprsní kapsa (psaná jako kapsa na doklady) – mnou přeškolená pro uložení svačiny (zůstane teplá), venku našité stahovací průvleky na 2 kulové a 2 brokové náboje, rukávy ukončené úpletem (nic nepřekáží volnému pohybu prstu, dlaně, zápěstí).
Nevýhody „Rudel – Záhoří“ – ta část, která je na podlaze, má zevnitř všitý gumový nepromokavý dílec, pod kterým není zateplení (mikrovlákno THERMORE), takže od noh táhne zima. Je to řešeno pro ty, kteří do toho lezou v botech a boty to teplo udrží. Já se na posedu sezouvám, vlezu do vlněných nazouváků a pak hurá do vaku. Takhle to je taky v pohodě, ale jen v ponožkách se ve větších mrazech, bez vlněných nazouváků, při kontaktu s tou studenou nepromokavou částí vydržet nedá. Rovněž tento vak není nejvhodnější na žebříky, z mého pohledu je na toto absolutně nevhodný. Tam to chce trochu artistický výkon - po usednutí, spustit spodní díl dolů, zapnout zipy v pase a vytáhnout zip od noh k pasu. Poslední nevýhodou spatřuji v tom, že vak se nedodává s obalem (aspoň před x lety se nedodával). Z důvodu nevhodnosti použití na žebříky (subjektivní pocit), jsem si předminulý rok koupil posedový vak Habr. U „Habru“ je izolačním materiálem PES rouno.
Výhody Habru – značně nižší cena, je dodáván s obalem. Největší výhodu ale spatřuji v rozepínatelné dolní části, kdy na žebřík vylezu bez komplikací, vak spustím dolů a již ho nezapínám. V případě nutnosti jsem takto schopen opustit žebřík do pár sekund.
Nevýhody Habru – nikdy se mi ho nepodařilo v honitbě nasoukat zpátky do jeho obalu (nyní už ani nezkouším a po vyschnutí balím až doma). Vak je podstatně objemnější než předchozí „Rudel – Záhoří“. Manipulace s rukama je v něm podstatně méně komfortní. Chybí mi v něm vnitřní kapsa na svačinu a venkovní poutka na náboje. Přišité rukavice mi značně překážejí.
„Rudel – Záhoří“ váží cca 3,5 kg, „Habr“ cca 3 kg.
„Rudel – Záhoří“ má na fotkách průvleky na náboje na pravé straně, na mém jsou už průvleky na straně levé, na pravé by asi trochu překážely při založení flinty do ramene. Ty fotky jsou asi z původní verze.
Pokud můžu trochu poradit, tak pro toho kdo využívá pouze posed nebo kazatelnu, tak raději přišetřit a koupit ten „Rudel – Záhoří“. Je to jiná úroveň a komfort. Pokud ale dochází ke kombinaci posed, kazatelna – žebřík, tak raději ten „Habr“, případně s „Rudel – Záhoří“ sjednat dobré úrazové pojištění na úrazy na žebříku.
Nakonec tedy nevím, zdali ten „Rudel – Záhoří“ má výplň z dutého vlákna, každopádně z tohoto materiálu mi ho byli ochotni ušít v Margitě Čadca, jenže cena byla ještě vyšší.
Lesu, lovu

Autor: Václav Sládek | 11.10.2014 21:04
Pomíjím posedové vaky mám takový no jednoduchý.Rýmu likviduji nasátím vody do "chobotu"občas to zopakuji.Není to příjemné ale dá se to přežít a mě to pomáhá.

Autor: Radek Chadim | 11.10.2014 15:44
Na čekané jsem 150 a vícekrát do roka a na zdraví to žádný výrazný vliv nemá. Spíše z pohodlnosti než kvůli zdraví jsem si pořídil před ale třemi roky posedový vak a od té doby od září do dubna bez něj na čekanou v podstatě nejdu - mám ten Vates Habr a nemá to chybu, i když hybnost je trošku omezená.

Autor: oziris | 10.10.2014 19:49
ahoj, jarine. dik za nazor. termopradlo pouzivam, aj druhu vrstvu, ale nema to asi zelany ucinok. problem je aj v tom, ze sa hodne potim. napr. vypijem pohar vody a hned citim pot na chrbte. pridem od auta k posedu (po rovine) a som mokry, musim sa tam prezliekat. pritom mam normalne bmi, ziadna extra nadvaha. tak neviem

Autor: prroud | 10.10.2014 17:24
Zdar Jarine,docela bych uvital to "delsi psani" od nekoho kdo oba vaky vyzkousel primo v praxi,nechtelo by se ti pisnout srovnani aspon heslovite? ,dik:-)

Autor: Jarin Beskydak | 10.10.2014 16:03
Pokud se jedná o výše uvedené posedové vaky, tak využívám oba dva (Habr a Rudel). Každý má sve klady a zápory, ale to je na delší psaní.
Oziris - tebou uvedený posedový vak jsem tuším taky držel v ruce, ale pokud se nepletu, byla to taková LIGHT verze posedového vaku, kdy ramena jsou volná - spíše to byla parafráze na dvě sešité deky. Vyber si raději dle způsobu použití něco z těch dvou výše uvedených.
A jinak, kdysi jsem taky často pobyty v lese odtrpěl chlapskými smrtelnými nemoci na sedm (rymečka a kašilek) a vše se změnilo nástupem nových technologií. Pokud čistě náhodou nevyužíváš termoprádlo, případně jiné funkčí doplňky, zkus to, může to sakra pomoct. Lesu, lovu

Autor: oziris | 10.10.2014 09:31
ano, posedovy vak je na mojom zozname cislo 1. tu ho maju zlavneny, mate niekto taky? za 50 euro:http://polovnickydalekohlad.sk/index.php?main_page=product_info&products_id=8595

Autor: bohumir dvořak | 10.10.2014 07:33
Karle je to tady ten http://www.posedove-vaky.cz/?posedovy-vak-habr-180

Autor: ondrej paul | 09.10.2014 20:20
http://www.lesazahrada.cz/posedove-vaky-overaly?tabpage=15&taboffset=0&ts=3&epc=1ZA251
Mám ho už dva roky a jsem s ním maximálně spokojenej,seděl sem v něm v mínus dvaceti 4 hodiny a zima mi nebyla.

Autor: Michal Mirčev | 09.10.2014 18:44
Já uvažuji o tomhle
http://www.posedove-vaky.cz/?posedovy-vak-habr-180

Autor: prroud | 09.10.2014 18:05
Mas recht Karle,taky jsem na nej uz koukal.Jediny co me od nej odrazuje je ze mam rad absolutni pohyblivost v pripade potreby,proto nemiluju spacaky typu mumie i kdyz jeden arktickej vlastnim a prave kvuli ty bezmocnosti v nem ho moc nemiluju,ale na cekanou a posed je ten vak super zalezitost.

Autor: Karel poslík | 09.10.2014 18:01
Jednou na našem tradičním setkání v Roudné, jsem u našeho společného kolegy Bohumíra Dvořáka viděl na vlestní oči posedový vak. Na následující zimní sezonu jsem tento produkt také vlastnil. Bude už to asi třetím rokem a já jsem moc a moc spokojený. Používám na posedech, kazatelnách i při čekání na zemi. Vozím ho v autě skoro celý rok, vyjma vyloženě teplých letních nocí. Čekal jsem v něm i za mrazivých nocí, kdy teplota klesla k mínus 18°C a to i několik hodin. Dříve jsem vozil fůru oblečení a ještě teplé chlupaté deky. Dnes jedu jen s posedovým vakem. Dá se použít i jako spací pytel. Už si nepamatuji zdroj, kde jsem temto výrobek objednával, ale možná si to tady přečte kolega Bohumír a bude mít lepší paměť než já. Jedná se v podstatě o kvalitní spací pytel s rukávy, které jsou zakončeny odklopnou rukavicí a který se dá v případě potřeby vykasat a chodit v něm jako v dlouhých dámských šatech. Mé hodnocení je podložené tvrdým argumntem, neboť z důvodu transplantovaných očních rohovek musím dlouhodobě používat preparáty na systematické oslabování imunity a navzdory tomu nejsem s tímto výrobkem náchylný k nějakým onemocněním z prochladnutí. Zdar Karel

Autor: prroud | 09.10.2014 15:58
Nevidim duvod proc nechodit na posedy kdyz si ohlidas na cem sedis,kdyz jsi dobre obutej!!!Mam takovou podlozku,sedak,hreje pod zadkem i kdyz venku mrzne a je jedno na co ho polozim,takova specialni pena,jako hodne hustej molitan,nevim jestli to tady taky prodavaji :-).A protoze se bojis nastydnuti,vyvaruj se zpoceni,na posed chod oblecenej akorat dokud se hejbes,jak sednes,poradne se oblikni.Porid si multivitamin a multimineral,oboji jedine tekuty,mineraly i vitaminy totiz fungujou jen spolu,jedno bez druhyho je temer k nicemu! V pilulkach bejva akorat tak prdlacka!

Autor: prroud | 09.10.2014 15:49
Na tom webu se dozvis da se rict vsechno co potrebujes vedet a neotravit se praskama co nelecej ale jenom zmirnujou nasledky a delaj z tebe pacienta ze kteryho farmaceuti a doktori zijou,nemaj zajem o zdravy lidi,to by prisli na buben.Navic tam lidi primo ty veci uzivaj a popisujou co a jak jim pomohlo,ceho se vyvarovat a podobne.Chce to jen dost casu.K tomu se muzes i sam primo ptat na vsechno co ti neni jasny,vzdycky ti nekdo pomuze a poradi.

Autor: oziris | 09.10.2014 15:46
ano chapem, v podstate mi lekarka povedala to iste ohladom imunity

Autor: prroud | 09.10.2014 15:41
:-),tvuj problem je imunita,porid si lakmusovy papirky a hned rano jak vstanes si zmer tvy PH,opatri si HCL a DMSO a navody co s tim,vypisovat ti to,zaberu tady peknejch par sajt,pak si porid jedlou sodu,ty si davej po ranu rovnou cajovou lzicku do 3 deci vody,zamichat,vypit,cistej vitamin C,tedy kyselinu ascorbovou v prasku a davkuj kdyz jsi nastydlej ne podle gramaze,ale podle polivkovy lzice.Jinak se spoustu veci dozvis na tomhle webu: http://www.upramene.cz/forum/viewforum.php?f=12 , tenhle ZLATEJ web ostatne doporucuju uplne vsem!
Pobyt v prirode kdyz jsi patricne oblecenej k pocasi ti muze jedine prospet!
Jestli jsi casto nemocnej jak pises,urychlene prehodnot svuj zivotni styl a stravovani! Kdo si mysli ze kecam..........25 let jsem nevidel doktora! I kdyz zubare bych teda potreboval aby mi pospravil co mam rozlamany:-)))))))))))

Autor: oziris | 09.10.2014 15:10
Pani, chapem, ze tato diskusia mozno niekomu moze pripadat smiesna, ale hodil by sa mi vas nazor. byvam casto chory (najcastejsie nachladnutie, tento rok som si skusil premierovo aj lahsi zapal pluc). ako to mate so sedenim na posede v takychto pripadoch? ide o to, ze ak by som sa mal riadit dosledne tym, ze nemam chodit na posedy, ked mam nadchu, tak by som mohol byt vonku maximalne v lete. mate nejake tipy, ako to prekonat? a tak trochu kacirska otazka - myslite, ze pobyt vonku, dobre obleceny, moze mat aj pozitivny vplyv pri chorobe? diky.