Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Zkoušky a memoriály



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 27.10.2014 15:18
Nedeivím se Ti, žádná disciplína "velké pole" totiž neexistuje. VZ a memoriály se skládají z práce vodní, lesní a polní, každá z nich samozřejmě probíhá v jiném prostředí a psi /podle vylosování do skupin/ jsou postupně zkoušeni z jednotlivých souborů, přičemž každý soubor prací pouzují jiní rozhodčí, aby byla zaručena objektivita. A protože doménou ohařů jsou zejména polní práce, bývají tyto ještě rozděleny na "velké pole", kde se zkouší např. hledání, postupování a klid před zvěří a "malé pole", kde jsou např. zakládány vlečky. Jelikož do ohařů nedělám, nevím přesně, co vše patří do "velkého" a "malého" pole, jistě mě někdo doplní - ale v zásadě je to rozděleno proto, aby byla pro "velké pole" mohla být vybrána dobře zazvěřená část honitby, aby se psi dostali do zvěře. U "malého pole" to zas až tak podstatné není.

Autor: zutro | 27.10.2014 12:59
Díval sem se na video z memoriálu Karla Podhajského,kde rozhodčí vítal vůdce se psy u disciplíny velké pole.Vůbec tomu nerozumím,když se podívám na disciplíny MKP tak o ničem takovém není zmínka.