Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Kulobrok ZH



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jan Mikyska | 19.12.2014 13:31
Ještě jsem to nenastřeloval. Ve zkratce. Snížil jsem hledí a mušku jsem vyrobil úplně novou. Nemám to ještě načerněné, právě z důvodu dalších úprav, kdyby kule nadstřelovala nebo podstřelovala. Jakmile to budu mít hotové, hodím foto terče i mířidel.

Autor: Ellhenicky | 19.12.2014 10:35
Honzo Mikysko, to jsi ho nastřeloval na nová mířidla,jak to střílí? Myslím rozptyl na terči.

Autor: Jan Mikyska | 18.12.2014 22:49
S tou muškou jsem měl stejný problém. Dala by se sehnat i u puškaře, ale vyrobil jsem si novou podle sebe. K tomu jsem si upravil i hledí. Nesedělo mi to, bylo to moc hrubé a chtěl jsem světlovodná vlákna kvůli naháňkám. Kolimátor jsem nechtěl...Pak hodím fotku.

Autor: Rudolf Husák | 17.12.2014 20:33
Pro Petra Knoblocha,kulobroky ZH mají 3 velikosti,(výšky) mušky,není tam jen jedna univerzální.
Ale jak píše Petr Havlín,puškař by ji měl mít,nebo ji snadno sežene.

Autor: Jan Slavětínský | 17.12.2014 09:28
Já jsem si na ZH sehnal mušku z kulobroku Brno Super. Tu perličkovou jako má i Zetka. Je to parádní míření a líbí se mi to.V zářezu hledí je kolem mušky víc prostoru a lépe a rychle se to rovná. Musela se u ní zbrousit základna, normálně nepasuje , ale její úprava není náročná.V podstatě jí brousíš od spodu na výšku a pasuješ do rybiny.

Autor: Petr Havlín | 17.12.2014 09:04
Petře zkus se poptat puškařů,mohli by ji mít.Nebo ji možná má někdo doma.Podívej se také,jestli ti funguje ten odpružený záchyt,aby ti nevypadla i ta nová.Ta světlovodná je moc dobrá-sám ji mám.

Autor: Petr Knobloch | 16.12.2014 21:45
Ahoj, o ZH je tu více diskuzí, ale s dovolením použiji tuto. Při dnešním osazování kulobroku jsem ztratil mušku.. Nevím, jak se mi to povedlo, ale vypadla a není. Nevíte, kde by se dala sehnat náhradní? Viděl jsem jen světlovodné. Nevíte např. o nějakém obchodu či puškaři, který by vedl náhradní díly? Samozřejmě ji můžu nechat vyrobit, ale snad by se mohla někde povalovat fabrická. Díky Petr

Autor: Jan Slavětínský | 09.12.2014 09:17
No,já to za tu dobu co mám kulobrok sundal jednou a ještě ne z důvodu čištění.
Nic tomu nebylo.Přesto když jsem to sesazoval, tak jsem tam pro dobrý pocit natáhl konzervační vaselinu, utáhl šroub,zaklepl poutko do rybiny a zbytkem vaselíny jsem obtáhl dřevo kolem hlavně. Flintu používám hodně, čistím jí úplně normálně a po každém použití a je to bez problémů.
Důležité je, vždy po příchodu z lesa flintu vytřít do sucha, dát jí temperovat vedle topení a třeba po hodině jí vyčistit a přejet mastným flanelovým hadrem a nemůže ti reznout. Pokud jí někdo čistí druhý,třetí den nebo až si na ní vzpomene, tak se potom diví.To je jasné. Do skříně se musí ukládat vyschlá - suchá a potom teprve "vyčištěná a nakonzervovaná" .Když venku člověk proleje nebo zachumelí, opět jí doma vytřu , vyfoukám vodu z pod závěru i z předpažbí, většinou vysadím i hlavně z baskule a všechno vytřu. Takto nechávám flintu třeba celý den při pokojové teplotě ,aby vyschlo dřevo,pažba a zmizela voda. Potom teprve čistím .

Autor: Jura85 | 08.12.2014 20:28
hmm nevím, nikdy mi to nerezlo až jednou jsem viděl u hrany dřeva stopy rzi a rozebral to, no a od té doby katastrofa nic nepomáhá.

Autor: Petr Havlín | 08.12.2014 20:10
Ještě jsem se pod dřevo nedíval a tak teď se bojím to udělat:-)Co nový brynýr,ale to je dost drahé.

Autor: Jura85 | 08.12.2014 19:26
Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám ZH a hrozně mi to rezne pod předpažbím. namažu to konkorem i jsem si koupil vazelínu na zbraně, ale nic nepomáhá. Nechce se mi po každé vycházce rozebírat celou flintu. Může mi někdo poradit, čím to natřít, aby to pod tím dřevem tak nerezlo? Díky