Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: adjunkt | 30.03.2015 21:33
Radku Lovu zdar!!
Tak po dlouhé době mám čas taky konečně něco přidat do vlákna. Jelikož mám ted dost na prd rozvrh tak jezdím domů až v pátek večer a v neděli(v pondělí ráno někdy) musím zase do školy. Minulý úplněk jsem byl 4x venku ale neviděl jsem ani chlup, za zmínku akorát stojí skupinka nějakých 30 hulákajících školáků v přírodě, která mi prošla za tmy přímo za posedem... :-) bohužel nic odstřelovýho.. :D
Ted v pátek jsem v dojel domů. Sebral jsem se a vyrazil jsem na kazatelnu do lesa. Divočáci už byly na vnadišiti. 5 selat. Tak jsem si sedl, snažím se mířit ale v optice nic nevidím. Přitom měsíc přes mraky docela prosvítal, ale asi mě oslňoval a v sedě sem si neměl jak zakrýt vstup do optiky. Tak jsem si chtěl za strom do stínu, ale to nešlo zase kvůli klestu. Už jsem si říkal že se otočím ap ujdu pryč, abych je zbytečně nezradil. Ale nakonec jsem přece jen zkusil vylézt na kazatelnu. Ač jsem byl od prasat nějakých 30 m tak se mi to překvapivě povedlo. Po půl hodině míření se mi jeden kus dobře staví na světlou trávu tak střílím. Sele odběhlo. Na nástřelu nic, ale za pár metrů už barvu mám. Tmavá barva, kousek jater. Po 15 m v náletu sem barvu ztratil, tak volám hospodáře, který dojel se psem a ten prase bez problému za chvilku našel. Od nástřelu 50m. Sele bachynka 40 kg. Geco 7x64. Ráno byla 15 cm za pleckem.
V sobotu jsem vyrazil na posed do olšiny. V 7 už jsem seděl. Cestou mi na pár kroků před nosem běžela kuna. Oproti pátku bylo jasno, krásná viditelnost. V 8:15 zapraskání.. na vnadiště mi vychází prase ale během chvíli odbíhá. V 9 hodin slyším další praskání, ale nic na vnadiště nejde. Tak prohlížím dalekohledem kraj náletu a vidím 4 hlavy jak vykukují ze stínu, na to světlo se jim prostě nechtělo. :-) Po deseti minutách odešly. Po půl desáté mi zleva přichází další dvě prasata ale vše se opakuje. Na osvětlené vnadiště se bojí. V 10 to balím.
Včera jsem vyrazil až o půl 10. do té doby pršelo. Šel jsem zase na posed do olšiny. S tím že to bude tutovka. :D Ale jak to tak bejvá tak sem neviděl ani chlup. V 11. začlo znovu pršet tak jsem to o půl 12. zabalil. Snad se počasí do víkendu umoudří.Adjunkt

Autor: Václav Sládek | 30.03.2015 20:49
Pepo nejni nad zateplenou kazatelnu.Sem nějak nakřáplej tak radši užiju teplo domácího krbu.

Autor: Fesoj | 30.03.2015 19:39
Taky přeji Lovu zdar ! U nás je to až na ty kroupy podobné, chvilku svítí sluníčko, pak prší, potom zas sněží a jediné, co je čím dál tím stejné, je protivný ostrý vítr. Měsíček jde do úplňku, zrovna teď bych potřeboval nějaké šikovné prasátko, ale když se podívám z okna a vidím, jak vítr lomcuje se stromy, lovecké pudy mne jaksi přechází - holt už člověku není 40 ani 50, aby si namlouval, jaký je ještě mladík.

Autor: Václav Sládek | 30.03.2015 17:25
Lovu zdar.Dnes jsem byl prodloužit zbroják novej mi platí do 2025.U Příbrami déšť pak se sněhem a nakonec přešel v kroupy k tomu vítr jako když se čerti žení.

Autor: Ramo | 30.03.2015 08:35
Lovu zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 30.03.2015 07:46
Radku Lovu zdar!

Autor: Radek Chadim | 30.03.2015 00:29
Dnes, tedy již včera, večer jsem si říkal, že budu doma, neb pršelo a mělo dost foukat, ale když jsem ležel v posteli a venku jsem viděl prosvítat měsíc skrz mraky a elektrické vedení se nehoupalo, tak jsem se nakonec oblíkl a vyjel ven. Prvně jsem jel obhlídnout včerejší místo lovu, jestli si ten včerejšek prasátka vzala k srdci, vypadalo to že jo, pač nikde nebyl ani chlup. Foukal takový divný jižní vítr, že na kazatelnách kam jsem chtěl jít to bylo na levačku, tak jsem vyjel na pravou ze tří kazatelen v řadě, vítr foukal z levé strany, takže nefoukal na vnadiště předemnou. Po usednutí se zatáhlo a nebylo moc vidět, ale na pidivnadiště jsem viděl. Po chvíli začalo v lese nadávat srnčí, tak už prasátka jdou, říkám si, pak jsem uviděl tmavej flek na horizontu a za ním druhý a už na vnadiště přibýhájí dva kusy dančího, přežvykují a pochutnávají si na kolečku řepy, když je najednou něco zradí. Ponejprv jsem myslel, že mě uviděly na kazatelně, ale pak se podívám doleva k sousední kazatelně a už před ní vidím na dalším pidivnadišti stát dvě prasátka a na horizontu další 4, je to kolem 200 m, říkám si, třeba sejdou i ke mně, ale mezitím z lesa předemnou vyběhnou další tmavé stíny a k mému vnadišti pomale přibíhají další divočáci - přes 10 kusů. Pochutnávají si na jednom rozdroleném klasu kukuřice a zbytku po řepě :-), co už předžvýkalo dančí, takže vím že dlouho nepobudou, tak vybírám jeden kus stojící mimo chumel divočáků, mířím na lopatky a mačkám spoušť. Po ráně divočáci odbíhají k lesu, krom toho mého, ten zůstává v ohni - sele, kňourek asi 40 kg.
Ačkoliv na podzim a přes zimu to s divočákama nebylo nic moc, tak už zase začínají vycházet ven z lesa a je jich víc než dost :-).

Autor: Fesoj | 29.03.2015 22:23
U nás je dnes od rána ošklivo a zima, vyšel jsem si s vnoučaty na procházku a kluci za chvíli začali skučet, jak je zebou nohy, já jsem v tom studeném mrholení zase měl tak prokřehlé ruce, že jsem v nich pomalu ani nemohl udržet hůl, tak jsme naši vycházku předčasně skončili, ale přece jen jsme viděli něco zajímavého. Na kaluž na kraji obce, která je momentálně plná žab, se vydal lovit černý čáp- A pár metrů pod naším stavením, ve vrbičkách u potoka, taky vlastně přímo v obci, jsme zvedli první letošní dlouhozobku, kterou bych zrovna tam zcela určitě nečekal.

Autor: Radek Chadim | 29.03.2015 12:39
Včera jsem vyrazil zase po čase na čekanou, navečer se vyjasnilo, tak bylo celkem i vidět, přes den jsem obeznal porytá pole, tak ponejrpv jsem jel na kazatelnu na kraj lesa. Kolem kazatelny bylo jen srnčí a dančí, jinak klid. V 10 jsem to zabalil, na zasetém ječmenu nikde divočáci nechodili, tak jsem přejel zkontrolovat ještě druhé čerstvě zaseté pole, co je dost poryté. Po příchodu vidím až u lesa nějaké šedé siluety, ale bylo to dost daleko a proti lesu, tak nebylo jasné, co to je. O kus dál byly už jednoznačné tmavé fleky. Fleky u lesa se přesunuly více do zasetého pole, tak jsem jim pomalu s dobrým větrem šel naproti - došel jsem tak na 60-70 m, roztáhl trojnožku, pak asi ještě 15 minut vybíral kus, bylo z čeho, protože na poli chodilo kolem 13 kusů, a když už se jeden jakžtakž postavil, mačkám spoušť. Divočáci se uskupili na horizontu a odběhli do lesa, kus na který jsem střílel zůstal v ohni - sele kňourek do 35 kg živé váhy.
Ačkoliv na podzim a přes zimu to s divočákama nebylo nic moc, tak už zase začínají vycházet ven z lesa a je jich teda poměrně dost.

Autor: Petr Havlín | 22.03.2015 21:24
Ahoj Kamarádi,děkuji za starost.Jsem opravdu v pořádku ve Varšavě.V autobuse byla malá skupinka kolegů,ktrá jela domů dříve.Až na dva, kteří potřebují větší ošetření, se již všichni vracejí domů.

Autor: Václav Sládek | 22.03.2015 20:00
Spad mi kámen .....

Autor: Jaroslav Miňha | 22.03.2015 19:30
Právě mi došla zpráva, že Petr je v pořádku ve Varšavě.

Autor: Fesoj | 22.03.2015 18:46
Taky jsem si vzpomněl. Péťo, jsi-li v pořádku, koukej se co nejrychleji ozvat !

Autor: Václav Sládek | 22.03.2015 18:40
Petře Havlíne jsi tu.Reakce na nehodu v Rakousku.

Autor: Jaroslav Miňha | 22.03.2015 18:17
Včera ráno na jednom konci revíru úplně bílá daněla, dnes ráno na druhém konci úplně bílý lopatáč. Bylo to zajímavé pokoukáníčko. Radek by se s foťákem vyřádil...

Autor: rici czech | 22.03.2015 10:52
Na stránkách KSE které najdete zde v odkazech, si přečtěte vyjádření\" Několik vět\" , prosím pokud možno až do konce.

Autor: František Dušák | 22.03.2015 10:44
Re Ellhenicky: No právě, na zkouškách si rozhodčí dělají co chtějí. Protože dosud byla ta jistota,že nikdo než ONI a než ONI neexistují. Možná se začne posuzovat podle výkonu a ne podle jména a známostí.

Autor: Ellhenicky | 22.03.2015 09:47
Co se týče povolování zkoušek,tak nevím, zda je to to pravé ořechové.Povolovat zkoušky kde komu, jistě nezůstane jen u Klubu Svatého Eustacha. Na druhou stranu jsme v Čechách kde se dělají výjimky na výjimky.

Autor: František Dušák | 22.03.2015 07:37
Re zkoušky: To je jen dobře. Třeba přestanou ti šašci z ČMMJ chtít při zkouškách na nečlenech dvojnásobné poplatky.

Autor: oziris | 21.03.2015 21:36
dobry vecer, idem s kozou na trh. dnes som sa nezachoval zodpovedne a strielal som dost riskantne na 150 metrov na lanstiaka o cca 18:30 s win243, nosler partition. diviak vysiel z rakosia a vysiel na rovnu plochu, zial, nestal idealne na blat, ale mierne sikmo, ku mne bol blizsie zadok a rypak smeroval odomna do lesa. nechal som sa strhnut, ponahlal som sa, pretoze sa mi zdal dost nervozny a do lesa to mal par krokov. nepockal som, kym sa natoci idealne na blat, a nechcel som ani strielat nasikmo na komoru, tak som strelil na hlavu, resp. krk. po rane diviak zarycal, parkrat pohodil hlavou, otocil sa a vyrazil tryskom naspat do rakosia. v rakosi som pocul lamanie a po cca pol minute som ho videl na opacnej strane, ako uteka do lesa (cca 350 metrov). bol som sa pozriet na nastrel, farbu som nenasiel, ale to neznamena, ze tam nie je. farbiar dnes vecer bohuzial nie je k dispozicii. rano sa vratim na nastrel a budem hladat. uplne chapem, ze som asi pos*al, co som mohol, nechal som sa strhnut a je mi to luto. mate prosim nejaku predstavu o tom, kam siel zasah, podla hore opisaneho znacenia?

Autor: rici czech | 19.03.2015 19:53
Dnes jsem se dozvěděl ,že dne 17.3.2015 bylo ministerstvem zemědělství vydáno pověření k provádění zkoušek loveckých psů Klubu Svatého Eustacha.Více info v odkazech Klub Svatého Eustacha z.s.
Takže do budoucna bude tento klub pořádat zkoušky loveckých psů jak podle mezinárodních zkušebních řádů FCI tak národních schválených zkušebních řádů pro lovecké psy,zcela nezávisle na současnou Čmmj. Lovecké kynologii zdar!

Autor: Děda z lesa | 19.03.2015 12:57
Všem Josefům (i když jich tady hodně ubylo) vše nejlepší - kromě loveckých úspěchů hlavně pevné zdraví, klid a rodinnou i celkovou pohodu.

Autor: Miloslav Hanzal | 11.03.2015 11:42
Karle, zkus na Radka spustit \"bandurskou\", jako v mém případě (někdy to na něj i funguje)a on ti zařídí trvalé přihlášení a máš po problému.

Honzo (Martine), buď tam máte drsnějc, nebo se ti vaši holoubkové zdrželi při kličkování mezi taliánskými šrapnely ... unás (pod Čeřínkem na jihlavsku) už si prozpěvoval ve čtvrtek k večeru ... M.H.

Autor: Martin Síla | 11.03.2015 09:39
Honzo, v sobotu i u nás jsem zahlédl první hřivnáče.
No jaro je tu.

Autor: Jan Slavětínský | 11.03.2015 08:29
Lovu zdar! U nás včera první hřivnáči. (Vysočina)

Autor: Krejčí Karel | 11.03.2015 08:16
Lovu zdar!
Hřivnáči přiletěli.
Jinak velmi složité odhlašování:http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=odhlaseni,přihlašování pro vložení příspěvku pro mne počítačového amatéra.

Autor: oziris | 10.03.2015 21:21
Pridavam jeden prispevok zo soboty. Vysiel som si podvecer na posed, mal byt spln a u nas ostalo jedno kukuricne pole nepokosene, pretoze kvoli blatistemu podkladu kombajny pri zatve zapadali, takze pole nechali tak. Vysledok - cierna u nas prezimovala, aj ked obvykle po zatve zmizne do Malych Karpat a vrati sa az na jar. Nepokosene kukuricne pole vsak teraz funguje ako prirodzene vnadisko, od januara sa tam strelilo 5 lanstiakov, co je na nase pomery dost. Po dvoch mesiacoch PN som sa konecne citil ako-tak schopne, tak som si vyrazil. O piatej som zasadol a o hodinu som uz pocul hluk za posedom v lesiku. 18:45 vysiel do nizkej suchej kukurice lanstiacik a zastal na blat. Vyhodnotil som bleskovo situaciu - vzdialenost cca 40 m, slusna viditelnost, dostupnost psov v ten vecer slaba, lesnaty, husty a zavodneny teren okolo, ja sam - nie celkom vo forme, pouzity kaliber - a rozhodol som sa umiestnit ranu za sluchy. (Lingvisticka odbocka: v slovencine existuju len \"tie sluchy\", pretoze \"ta slucha\" ma trochu iny vyznam a \"to slucho\" neexistuje. Koniec odbocky.) Lanstiak stal pokojne, vetril. Cerveny bod som umiestnil na hlavu, tam, kde som tusil sluchy a vecerom zaznel suchy praskot .243 win. V puskohlade som sledoval, ako lanstiak klesol na zem a odkazoval. Podrzal som ho chvilu v krizi, ale dalsi vystrel nebol potrebny. Vysledok lovu: kancek, cca 60 kg, k vyvareniu zbrani som sa zatial nedostal, aj ked na medailu to asi nebude :) co mi, samozrejme, nevadi. Moj desiaty diviak v zivote. Vstrel bol cca 5 cm za pravym uchom/sluchami. Potom uz len riesenie logistiky, cervena praca, atd. Dakujem svatemu Hubertovi a som velmi vdacny. Pre poriadok upresnujem, ze sme bazanti revir a povolenku na lanstiaka ma u nas v sulade so zakonom celorocne kazdy clen s gulovnicou. Verim, ze aj po rane na komoru by .243 win Nosler Partition odviedol dobru pracu, ale veril som si s umiestnenim zasahu a myslim, ze som sa rozhodol dobre. Prajem Vam vsetkym lovu zdar.

Autor: Michal Kulhánek | 06.03.2015 08:38
Ahoj Stanislave, co bylo příčinou úhynu lze jen hádat. Já jsem na podzim nalezl uhynulého zajíce přímo v zásypu. Odvezl jsem ho na veterinu. Vyšetření brucelózy a tularemie dělají automaticky. Nechal jsem udělat ještě vyšetření na parazity: silné promoření kokcidiemi a hlísticemi. Dostal jsem 150 Kč nálezné a paraziti stály 135 Kč.

Autor: Stanislav Haas | 04.03.2015 13:21
Když se všichni raději hádáte v jiném vláknu...
Dnes jsem jel pálit do lesa klestí po těžbě a před úly mi ležel asi loňský zajíc, pochopitelně tuhý :-(, hlava nepřirozeně zakloněná k páteři, jinak vizuálně v pořádku. Co by mohlo být příčinou úhynu? Tularémie?
Tak to měl i s kremací.

Autor: Jarin Beskydak | 01.03.2015 11:17
Ahoj Radku, nepřidal by jsi do archívu rok 2015 (leden, únor), ten rok 2015 vlastně neexistuje. Díky

Autor: Radek Chadim | 01.03.2015 10:04
Proběhla změna na hostingu stránek, tak je možné, že nebudete přihlášeni. Pokud neznáte heslo, tak mně napište mail a já pošlu nové.

Autor: Radek Chadim | 01.03.2015 00:49
Březnové dnes.