Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: František Dušák | 13.04.2015 08:23
Pokud to řeší PČR jako přestupek, tak je to blbost uživatele honitby. Cena srnčího je od 12 000,- Kč a dle NOZ je vlastník psa za něj zodpovědný. Pokud by se do toho vložil, tak ta dívčina se z toho posere - finančně a možná podmínkou.

Autor: Krejčí Karel | 13.04.2015 07:20
Jo,byli to čtyři chrti bez vodítka 22leté majitelky na vycházce u řeky v HK,kteří dohnali a usmrtili srnu.Policie už to řeší,jen ale jako přestupek.

Autor: adjunkt | 12.04.2015 20:17
V televizi o tom nepadne bez tak ani slovo. Jooo kdyby tam byl nějaký myslivec a ty psy zastřelil tak to by večer ve zprávách neběželo nic jinýho....

Autor: jeden hajnej | 12.04.2015 17:34
http://hradec.idnes.cz/psi-ustvali-a-napadli-srnu-dct-/hradec-zpravy.aspx?c=A150410_115903_hradec-zpravy_the

co myslíte, bude to v televizi?

Autor: Ramo | 10.04.2015 12:02
Včera jsem v Bystřici pod Hostýnem viděl už v obci směr od Holešova, na krajnici sraženého zajíčka \"polovičáka\" a bylo mě z toho smutno... Škoda každého kusu a těch mladých zvlášť!! :-(( Tož tak...

Autor: Miroslav Kráčmar | 09.04.2015 14:37
-*-

Autor: JindraLipník | 07.04.2015 19:53
Františku,na ten pořad p.Jílkové se nějak nemůžu dostat,já jej neviděl,nedívám se na něj.Je ale pravdou,že po té hrůze v UB,jsem se modlil,ač neznaboh,aby to ještě nebyl myslivec to by byla lahůdka pro media.Dávám ti za pravdu,že tema změny zák.o zbraních,je mnohem důležitější než třeba naše rozdílné názory na mysl.soutěž.Jsem překvapen,že tvůj varovný hlas tady neměl téměř žádný ohlas.

Autor: adjunkt | 07.04.2015 12:36
Lovu zdar pánové.
V sobotu jsem vyrazil zase do olšiny kde jsem střílel v pátek. V 11 h mně přišlo 7 selat ale střílet se nedalo, stály ve stínu a moc dlouho na vnadišti nepobyli. Jak zašli tak jsem slyšel že jdou směrem na další vnadiště, které je cca 500 m daleko a kde seděl hospodář. No za 15 min padla rana tak jedno střelil. V neděli byla u nás zábava tak jsem vyrazil lovit slečny. Bohužel taky bez úspěchu. Včera jsem šel na desátou na vnadiště k smrkové houštince. Aktivita obrovská. Prasata už tam byly. Ale ještě nebylo vidět. Měl jsem je na 20 m. Foukl mi špatnej vítr tak zašly. Za chvíli mi přišlo jendo větší, nevím jestli knourek nebo bachynka. Pak další 4 lončáci, ale na střílení to nebylo. Nebyl jsem si uplně jistej jestli to není větší. V povzdálí jsem slyšel kvičet selata. Pod posed mi přišel jezec. Viděl jsem ho podruhý v životě.. :-) Takže zážitků spostu a zvěře ještě víc. Při cestě domů autem mi šlo přes cestu 15 selátek a jedna bachynka, další už byly asi schovaný v lese. Co tak koukám po loukách v okolních honitbách, tak jsou kompletně zrytý, je vidět že už divočáci dostávají hlad a i za velké viditelnosti si troufnou na pole. Adjunkt

Autor: Vrba Frantisek | 07.04.2015 12:02
Všem úspěšným přeji Lovu zdar.

Autor: Jan Slavětínský | 07.04.2015 09:41
Lovu zdar! Já jsem v sobotu také seděl. Máme týden osetá pole nějakým tritikalem,našli to a už je to hrůza a děs.Kolchozníky šlehne. I když mě teď v tuto dobu neláká lov černé, tak jsem tam zasedl. Počasí dobré a měsíc svítil až moc. Šel jsem na osmou a že vydržím sedět do půlnoci. Hned po setmění mi třikrát přetáhla sluka, potom 4 zajíci,15 ks srnčího,13 ks dančího, špičák, piškot a po půl desáté to bylo o černé. Z leva mi přišla bachna a 3 selata. Bachyňka do 60 kg a selata tak 25-30kg. Ty by šli lovit, ale bylo to až na konci pole, ode mě tak 180 m. Nevadí, berou to po řádcích, dojdou, klid...Půl hodiny byli zakufrovaný na jednom fleku a co čert nechtěl, po silnici kolem mě jelo auto. Trouba si všiml pojízdné kazatelny a auta na výjezdu, tak si houknul. Vůl blbej. Samozřejmě čuníci se sešikovali,zapraskali v trní a zmizeli z pole. Před půl jedenáctou se mi na druhém konci objevily dvě \"stodoly\". Buchtovaly a také se držely na jednom fleku. Po čase zmizely a dole ze stímu meze se začali objevovat jiní čuníci. Prvně dvě, od kterých se po čase oddělili dvě menší. Dvě bašky a každá se seletem, která byla jak přivázaná. No a o kus dál v rohu pole jich bylo sedm. Všechno stejné cca 50kg kusy. Všechno na 300m . Šoulat nemělo smysl. Vzhledem k větru bych musel jít při silnici a když bych se dostal do místa, nemohl bych střílet kvuli baráku. Tak že to bylo o čekání. Kazatelna měla orytá i kola, převrátili by jí, ale v sobotu holt byli na koncích pole. Tak příště.

Autor: Petr Havlín | 07.04.2015 09:18
Lovu zdar kluci!

Autor: Radek Chadim | 06.04.2015 23:23
Já včera vyrazil omrknout zaseté pole, kde jsem ulovil divočáka před týdnem v sobotu. Divočáci zase oklepaní ze ztráty z minulého týdne porývali pole, tak jsem se jim vydal přímo naproti, pět kusů chodilo sem tam pomalu směrem ke mně, měl jsem dobrý vítr a měsíc byl za tmavým mrakem, tak viditelnost nic moc. Když měsíc zase vysvitl, tak stáli na horizontu, a když zase zalezl scházeli divočáci směrem ke mně dolů. Tak jsem je ale na 40 metrů obhlídl, abych neulovil něco většího, a když už mně málem olizovali nohy, našel jsem si jeden vhodný kus a zmáčkl spoušť - bachyňka kolem 35 kg živé váhy zůstala v ohni. Zajel jsem pro Yorika, připnul mu blikající reflexní pás a vyslal ho od cesty hledat prasátko samotnýho a jen sledoval a pískáním ho usměrňoval, Yorik pěkně hledal doprava, doleva, doprava, doleva až pak zavětřil a mazal přímo k prasátku.
Zaplať pánbůh, že už je po úplňku, už toho mám totiž dost :-).

Autor: Jan Heger | 06.04.2015 21:02
Velikonoční lišák
Kolem 18:00 se rozhoduji, že se půjdu podívat do lesa. Venku bylo poměrně větrno a sem tam sněhová přeháňka. Kolem půl 7 usedám na žebřík, který už něco pamatuje. Sklon sezení nebyl ideální a přes okolní větve moc vidět nebylo. Posed se nachází na kopci, pod kterým v údolí teče potok. Po zhruba patnácti minutách si všímám lišky po pravé straně, kde jsem ji zahlédl mezi hýbajícími se větvemi. Liška jde směrem k potoku a pomalu se stačí ke mně, sleduji ji v puškohledu.
Řekl jsem si, že bych v tuto dobu lišku (fenu) nelovil, jde mi to proti srsti skrz mladé, ale každý máme na to svůj názor. Po chvilce pozorování usuzuji, že se jedná o psa. Styl vyprazdňování a bok bez známek struků mi to potvrzuje. Už jsem jenom čekal, kdy se zastaví na široko.
Tomu se tak stalo a cca v 18:50 zazněl výstřel z mé celopažby.
Lišák - pes zůstal v ohni.Rána na krk, cca 100 kroků, 7,25kg, 6,5x57, RWS KS 8,2g, Meopta 3-12x56RD.
Konečně se zadařilo po několika promarněných šancích, svádím to na nový puškohled.
Lovu Zdar!

Autor: Krejčí Karel | 04.04.2015 08:24
Lovu zdar!

Autor: adjunkt | 04.04.2015 00:28
Radku Lovu zdar!!
Tak nám začal nový myslivecký rok a já vyrazil tedy poprvé dnes(včera) do lesa. Přijel jsem ze školy v 9. Tak jsem byl až před 10. v lese. Šel jsem na vnadiště do olšiny, kde jsem minulou sobotu viděl tolik těch prasat. Do 11. se nic nedělo, akorát 4 sluky prolítly kolem. Už se bude zase čím večer kochat.. :-) Kolem 11. sem již pomalu podřimoval, když mě najednou probudilo zamlaskání, na vnadišti 30 m ode mně 2 fleky. Nic velkýho, tak po deseti minutách míření( divočáci stály ve stínu) jsem to odmáčkl. Prase zůstalo v ohni. Lončák cca 40 kg kňourek. Vstřel šel trochu výš a výstřel přes plecko. Proto mi zůstalo v raně, jinak jsem zvyklej že mi prase i s komorovou ranou odbíhá do těch 50 m. 7x64. Geco. Na vnadišti to vypadlo že už byly prasata i přede mnou. Tak se tam asi brzy zase vypravím. Adjunkt

Autor: Radek Chadim | 03.04.2015 19:09
Já se většinou před dosledem podívám na nástřel, a když tam jsou kousky plic, tak vím, že Garmina nebudu potřebovat :-), pač divočák bude do 100 metrů. Včera to byla dobrá rána přes lopatky, přesto divočák 50 m odběhl. A já spíš jedu pro Yorika, aby si zahledal a procvičil se, než že bych nemohl divočáka najít, a včera taky abych vyzkoušel ten obojek. Ona je to taková jednoduchá reflexní páska za stovku, ale bliká to fest, a vzal jsem to hlavně kvůli tomu, že když Yorik občas běží omrknout kam divočáci odběhli, tak abych ho viděl, jak jde v té tmě daleko.
Dneska v největší křesťanský svátek jim dám pokoj, možná je půjdu omrknout a nachystat na zítřek, i když to poměrně příznivé počasí mě láká :-).

Autor: radekbartik | 03.04.2015 15:58
Taky se přidám :-) používám Garmina GPS a to spojuje všechny výše popsané výhody...

Autor: Fesoj | 03.04.2015 13:50
Pamatuji, jak jednou na krajských přeborech sl. psů při nočním zadržení dokázal pejsek minout rukáv a chytit figuranta /shodou okolností krajského šéfa služební kynologie, který machroval, že se nemůže vůbec nic stát/ za vnitřní část stehna těsně vedle vajec. Od té doby mám před blikajícími psy patřičný respekt.

Autor: Ellhenicky | 03.04.2015 12:35
Radku, koukám, že nám tu chybí fórky.

Autor: Ellhenicky | 03.04.2015 12:02
A když se to zkombinuje, hned je na na poli diskotéka:-) Češi jsou koumáci, ti přijdou na všechno, co jim usnadní a zlehčí práci. Nyní se toho někdo chytne a je světovej.

Autor: Jan Slavětínský | 03.04.2015 11:54
Kolega při dosledu dává psovi na obojek rolničku. Zvlášť dobrý když pes u kusu nehlásí, tak ho ve večerním tichu bezvadně slyšíte.

Autor: Leon Zumr | 03.04.2015 11:24
Lovu zdar ta blikna je super a ty kvalitnější jsou v pohodě vidět na kilák,kamarád si myslel že jsou na poli mimozemšťani když tam hledala moje fena čuníka.Jediná nevýhoda byla voda tak jsem pak dával bliknu z kola od cateye

Autor: Fesoj | 03.04.2015 08:32
Radku, Ty jim dáváš čočku ! Ale Lovu zdar, jen houšť a větší kapky ! V našem sdružení máme od začátku roku ulovena 2 selátka, já jsem ještě s flintou nebyl venku. Některý den je vše v pohodě, jindy se po pár krocích zadýchám a už nemůžu. A to jsem od 26.11. nekuřák ! Ovšem někdy si myslím, že by mi ta cigaretka na odkašlání prospěla. A co se týče blikajícího Yorika, to považuji za výborný nápad. Já s tím mám dost zkušeností ze služby s německými ovčáky a v některých situacích je to k nezaplacení !

Autor: Vrba Frantisek | 03.04.2015 08:18
Radku Lovu zdar.

Autor: Krejčí Karel | 03.04.2015 07:57
Lovu zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 03.04.2015 06:56
Radku ,Lovu zdar!
Teď čtu... Osman Laffita se porval se svým manželem. Vzduchem létaly příčesky....
Já se málem polil kafem....Jó, cukrouši to také nemají jednoduchý.
Týden jsem se nedostal do revíru. Úterní vichřice mi na baráku pocuchala střechu, tak že jsem lítal po pojišťovně a sháněl pokrývače. Musela se přešroubovat krytina na celé střeše. Už je OK, starosti pominuly a snad už u bude trochu lepší čas, že se dá vyrazit ven. Zdar.

Autor: Martin Síla | 03.04.2015 05:51
Radku, lovu zdar!
Ale musí to bejt zážitek, potkat tě v noci v revíru s blikajícím bordíkem :-)

Autor: Radek Chadim | 03.04.2015 00:11
Já byl raději na lovu - no ani né raději, ale byl. V úterý, tedy vlastně ve středu, jsem honil od půl jedné do půl třetí v noci divočáky po poli, šoulání jsem si procvičil, ale nic neulovil, jednou byli blízko, ale proti stavení, druhé jsem nemohl dohnat, pač běhali rychleji než já. Dnes jsem vyrazil na kazatelnu poblíž místa nedělního úlovku, že posedím do 10 a hurá domů - vítr všude fučel, jen tam na té kazatelně to bylo za větrem. Od půl devaté do třičtvrtě na 10 se na poli vystřídalo pár kusů srnčího a dančího, ale na vnadiště nic nepřišlo. Před desátou se mi zdálo, že za vnadištěm na poli podél lesa jsou nějaké tmavé fleky, tak jsem to zkouknul v dalekohledu a ejhle, dvě prasátka, z dvou bylo hned 5 a šli pomaličky ke mně, když se dopásli asi tak na 70 metrů, tak jsem chvíli vybíral z těch 3 menších a když bylo pěkně na široko, mačkám spoušť, všechny kusy odbíhají pryč z pole. Chvíli čekám, pak jedu pro Yorika, protože prasátko nikde nevidím, koupil jsem pro Yorika blikací obojek - no on je to reflexní pás blikající pro chodce a cyklisty ve skutečnosti, ale co už, zapínám obojek a vypouštím Yorika na nástřelu, ten si trošičku nadbíhá na vítr, mizí v lese a za chvíli ho slyším škubat a blikat z jednoho místa - lončák :-) kňourek asi 40 kg živé váhy odběhl asi 50 m, přestože rána seděla přesně na lopatkách.
Pořád je střílím a pořád přichází další a další, letos mám pocit, že nás ti divočáci sežerou i z flintama :-).

Autor: ValíkVlastimil | 02.04.2015 22:05
No ta Jílková a kazašská Mudr. Džamila tak to je tragéédie...přepínám ☺

Autor: Václav Sládek | 02.04.2015 16:13
Františku našel jsem to ale nedokáži se do toho hlasování dostat holt jsem starej V Ů L.Teď tam bylo 85% prostávající stav.

Autor: František Dušák | 02.04.2015 15:54
Všichni, kdo zde nahlídnete, tak okamžitě otevřete stránku Myslivost a klikněte v anketě o zbraních \"Máte slovo Jílková\". Moc času nezbývá a každý hlas se píše do ČT

Tuto iniciativu považuji za důležitou a zásadnější, než bláboly kolem soutěže. Ovšem je to můj názor.

A ČMMJ snad poprvé jednala okamžitě a k věci.

Autor: Radek Chadim | 02.04.2015 07:15
Dubnové Dnes.