Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Digitální puškohledy ATN HD a 4K



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Tomáš ČENĚK | 09.10.2022 22:07
Romane, vím, že jsi to myslel dobře, cením si Tvé dobré (trefné) rady. Jenže. Červíček hlodal, jistý kamarád pokušitel popíchnul a Brno už je doma viz. fotogalerie. Brod v sedmě sloužil dlouhá léta dobře a jistě by sloužil i dál, ale bude hold muset z domu. Lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 03.10.2022 13:59
Tome, pokud máš KB v rantlové patroně, tak bych jej ponechal, ty kulové ráže ve zlamovačce stojí na přebijení za 2 věci... V zime, když máš zmrzlé ruce a nebo když potřebuješ rychle přebít...

Jinak novou krásku užij ve zdraví a lovu zdar!

Autor: Tomáš ČENĚK | 03.10.2022 13:36
Tak už jsem to vyřešil. V pátek mi ruplo v bedně a dojel jsem na bazarový inzerát pro komplet celopažba ČZ 537 v ráži 30-06 Spr. s Yukonem RT 4,5x42. Fotka je v galerii. Je to evidentně pracovní flinta, u mně doufám také zahálet nebude. Tuto ráži již používám. Teď abych vyměnil KB UB v sedmičce za KB také s touto ráží a nebudu muset kontrolovat, jaké náboje vlastně v kapce mám :-)

Autor: Fesoj | 31.08.2022 13:08
V poslední Myslivosti mne zaujal článek, respektive reklama od Miloše Fischera - Figiho -na termovizní zaměřovač SENOPEX A5. Je pravda, že cena asi bude trochu mimo možnosti řadového myslivce, ale Figi je člověk, kterému věřím, a když píše, že nic lepšího zatím nepoznal, nejspíš nekecá. Nebýt starý šmatlavý dědek, hned bych o této hračičce uvažoval. Jak se říká, když už do pekla, tak na pěkném koni a pokud praskla kráva, řetízek nás nevytrhne... A co Vy, kamarádi, áte s tím někdo nějakou zkušenost ?

Autor: bohumir dvořak | 29.08.2022 00:24
mam atn 4 k 5-20 x dobry přisvit co dodavaji špatny dnes bych koupil ten lacinějši bez těch pro mě zbytečnejch funkci a pořidil pořadnej přisvit jak jsem koupil na tu 20ku ty baterie cr123 jsou fakt drahy

Autor: Tomáš ČENĚK | 28.08.2022 22:21
Přátelé, jak jste na tom s ATN 4K s odstupem času? A máte někdo zkušenosti se Sightmark Wraith 4K 3-24x50? Popř. mi doporučte jiný digitál do 20t.CZK? Děkuji. Již dlouho se nočákům bráním, ale nejspíš mi nic jiného nezbyde a pořídím si to na KB. Jako uživatelsky pohodlná mi přijde kombinace digitálu na flintu a thermo s dálkoměrem do ruky. Různé předsádky a zasádky mi nepřijdou to pravé.

Autor: bohumir dvořak | 06.04.2020 07:58
Je na zvaženi jestli v tom pozorovaku musi byt foto video nebo obyčejny termo

Autor: Radek Chadim | 05.04.2020 22:43
Pozorovák jsem zkoušel jen Yukon Ranger XT, použitelné to bylo do 200 metrů celkem v pohodě. Nevýhodou je menší displej a malá vzdálenost od oka, takže oko je víc namáháno než se 4K.
Nejlepší je ale kombinace termovizního pozorováku a NV puškohledu. Ale cena už je aspoň třicet tisíc vejš.

Autor: Jaroslav Miňha | 04.04.2020 10:47
Ahoj všem,
kvůli zdravotním problémům jsem se dostal ven prvně od zakoupení ATN až dnes ráno, samozřejmě jsem šel s ATNkem a abych ho vyzkoušel, tak hodně brzy za tmy. Jestli bude fungovat pořád takhle, tak opravdu spokojenost. Zvěře bylo venku hodně a sušil jsem každou chvíli. Fakt dobrý. No ale bez pozorovacího zařízení je to hodně nepohodlný, takže by to chtělo doplnit výzbroj. Můžete něco doporučit, nejlépe asi binokulár? Jen si dovoluji sdělit, že moje finanční jsou tak do 15. tis.

Autor: Ramo | 18.02.2020 18:57
A co toto - Bestguarder NV-900 - Má ho někdo prosím?!?!?
Nenechte se prosit !!!!!!
Díky za recenze!

Autor: Ramo | 17.02.2020 19:15
Má někdo zkušenost s nočním viděním Pulsar Edge GS 3,5x50L, třeba v porovnání s ATN 4-16X BINOX HD?!?
Hlavně nepište o thermu...
Vím že je lepší, ale nejsou hrachy a do polní honitby, ani není úplně nutné!
Díky všem!

Autor: Ramo | 29.01.2020 09:11
Tak reset zafungoval a doufám, že se to nebude brzo opakovat... :-(
Díky za vlastní zkušenosti! I když negativní :-)

Autor: Radek Chadim | 27.01.2020 20:13
Tak pokud už 4k nějakou dobu používáš a zatíms reset nemusel provést, tak si můžeš gratulovat :-). To byla hned první věc, co jsem zjišťoval. Nicméně to zamrzání je bohužel u ATNek poměrně časté, a bohužel nezřídkakdy mají různý důvod, takže se to těžko opravuje, třeba poslední aktualizace firmwaru vyvolala vlnu zamrzání u mnoho přístrojů ATN. Já už jsem na své přístroje aplikoval všechny nápady, jak to opravit, nicméně mě to dělá pořád - u 5-20ky jsem si už na to zvykl, neb přístroj jde po resetu nastartovat, ale u 3-14ky je problém v tom, že po zamrznutí do černa přístroj po restartu nejde nahodit, proto šel na reklamaci (jako první :-)).

Autor: Ramo | 27.01.2020 14:52
No už jsem byl kamarádem upozorněn a je to i v návodu, na reset pomocí tlačítka Power - zmáčknout a držet cca 15 - 20 sek. Tak po příjezdu domů uvidíme, každopádně to není dobrá vyhlídka!!!!! :-((

Autor: Radek Chadim | 27.01.2020 14:10
Zítra nebo někdy v týdnu, až se silnice nebudou lesknout jako moje hlava po česání, si dovezu z druhé reklamace 3-14x, která to dělala, tak jsem zvědav, jestli to nějak opravili - no moc šancí tomu nedávám. Ta po zapnutí v náhodném časovém intervalu hodí černou obrazovku a musí se to vyresetovat, načež to někdy nejde zapnout - jenom to blikne a zase se to hned vypne. Myslel jsem, že je to nějakou energetickou nedostatečností, ale řekl bych, že přístroj má potíže s nízkou teplotou. U 5-20 mě zamrzá obraz všelijak, jednou bílé, jenou černě, jednou obraz co tam byl naposled, prostě náhodně, nicméně s nižší venkovní teplotou se to dost zhoršuje a chcípá to častěji. Ono možná by nebylo od věci zkusit používat ten neoprenovej prezervativ, co k tomu dávají, ovšem soudruzi imperialisti :-) tak nějak nepočítají se clonou a tou očnici, takže to nejde ani moc používat, třeba by to ale pomohlo.

Autor: Ramo | 27.01.2020 08:30
Tak už došlo i na mě! Včera na čekané při cca -1°C jsem odložil flintu a posléze už jsem ATN X-SIGHT 4K PRO 5-20X nenahodil. Není to zamrznutí obrazu, je to totální tma! Nereaguje to na nic a šťávy jsem měl dost.
JDE TO NĚJAK NAHODIT??? Setkali jste se s tím někdo?
Děkuji za rady!

Autor: červenka emil | 11.12.2019 15:39
Radku jas displeje jsem vyřešil vložením zeleného filtru z ruského dalekohledu do gumové manžety.

Autor: Radek Chadim | 11.12.2019 13:42
Ono je také dobré zvolit typ přístroje, nevím přesně kde to je, ale bez zvolení typu přístroje, tedy buď 3-14x nebo 5-20x se pak nezobrazuje míra přiblížení a jsou tam myslím jen takové šipky bez číselného údaje zoomu. Pokud lovíš dle citu, tak je to jedno, ale já když už mám nazoomovano na 10-12x a pořád je to daleko, tak je jistá pravděpodobnost, že je to opravdu daleko. S tím malinko souvisí i zorné pole, které je opravdu při přiměřeném přiblížení u modelu 5-20 velice malé, na druhou stranu já k přesné střelbě v rámci mých střeleckych (ne)schopností potřebuju poměrně velké přiblížení, tak malé zorné pole mně až tak nevadí.

Autor: Jaroslav Miňha | 11.12.2019 13:11
Ano Radku, zap/vyp to je přesně co potřebuju :-)

Autor: Radek Chadim | 11.12.2019 11:31
Ještě bych dodal, že to 4K není nic, co by normální člověk nezvládl ovládat. Já mám teda vše povypínané - kompasy naprd, dálkoměr celkem naprd, neb v revíru nelovím první den a ty vzdálenosti mám celkem zmáklé, takže si myslím, že většina si vystačí jen s tím zapnout vypnout, což se dělá předním tlačítkem nahoře, a pak nahrát video a vypnout nahrávání pravým tlačítkem nahoře. Těch položek v tom menu není až tak moc. Pokud chcete obraz přenášet do mobilu tak je to trochu náročnější, nicméně i to se dá zvládnout :-).

Autor: Radek Chadim | 11.12.2019 11:23
Tak technologicky mě ATN 4K naprosto dostačuje a chci vidět detaily, tak nad termem na flintě zatím ani neuvažuju, jako pozorovák by to nemuselo být špatné, neb v lese když přísvitem na NV svítíte na stromy tak ta dohledová vzdálenost se poměrně radikálně snižuje, na lov na vnadiště to ale celkem stačí asi - ještě jsem v lese s tím nic neulovil :-).
Výhody NV je to, že toho člověk mnohem víc vidí, nevadí tomu měsíční stín na kraji pole les, člověk vidí detaily, rozliší pohlaví, poraněný kus atd. Člověk, co se v revíru nerozhlídl s nočním viděním nebo termem tak netuší, kolik je zvěře - zejména dobře se s tím počítají zající a já po několika úrodných letech napočítám na 30 ha klidně i 40 zajíců, zatímco přes den těžko někde nějakého hledat, člověk tím vidí, kolik je lišek a že jich málo teda u nás není, a když člověk lépe vidí, troufne si i lovit tak a tam, jak a kde to předtím nešlo. A taky vidí, kolik lidí v noci chodí po krajině, takže jistě i z tohoto hlediska je to přínost. Dobrou věcí je i nahrávání a případné přehrávání přímo na místě, kdy je vidět, kam padla rána a jak kus reagoval, to je taky poměrně velká paráda. A také proces nastřelování nemá chybu, dá se to na dvě rány zvládnout a i to v mém případě :-).
Na druhou stranu ty digitální přístroje mají i své mouchy, jednak jas displeju oslňuje oko a ve vztahu k tomu oku to nebude nic moc blahodárného, jednak je to závislé na elektrické energii a ta když dojde, tak je to konec lovu - s tím s ale Jardo nemusíš dělat starost, neb samotný puškohled 4K má opravdu dobrou výdrž a těm 18ti hodinám se dá i věřit, horší je to s přísvitama, ale záleží, jestli s tím jen lovíš nebo více pozoruješ tak jako já, to pak baterie pěkně frčí pryč, nicméně se to dá řešit nějakým lepším přísvitem s integrovanou baterii s nabíjením přes USB. Další věc že přísvit originální 850 lehce (zatím) zrazuje zvěř, takže to chce začít na lov na blízko popřemýšlet i o jiném přísvitu. A samozřejmě největší úskalí digitálního NV je to, že je to celkem jemná elektronika nasazená ve venkovním prostředí a s nezřídkakdy hrubším zacházením, což vede k tomu, že se to dřív nebo pozdějí musí srát :-).

Autor: Břéťa Ambrož | 11.12.2019 08:53
No Radku, počítám že za ty vyhozené prachy do všech těch přístrojů, prisvitu a montáží už byste měl slušné termo.. :(

Autor: Jaroslav Miňha | 11.12.2019 05:56
Ahoj Martes, já tam mám baterii vestavěnou a udávají výdrž 18 hodin, ale jestli vydrží třeba jen tři, je to v pohodě. Nejsem noční lovec, nebaví mě to - chodím hlavně na rozednění, ale v puškohledu nevidím, když v dalekohledu už vidím, tak snad to k něčemu bude. S tou verandou dobrý. Můžu pozorovat rovnou naostro, ta stráň 30m od baráku je přerytá totál

Autor: martes | 11.12.2019 00:16
Jardo,každý má svůj názor.Sedni na verandu,vem si návod a zkoušej.Jinak se s tím nedomluvíš.Ale fakt to chce klídek.

Autor: červenka emil | 10.12.2019 21:03
Pánové,mám Pard 007 zásadku,není nutno nastřelovat,nasadím na puškohled a jdu lovit,dohled do 300m bez problému rozeznám zvěř,zatím sedum prasat od cca 15m do 50m.Dnes jsem řešil poměřně silné osvětlení displeje pomohl zelený filtr z ruského dalekohledu v gumové očnicí,na přísvít jsem zatím nezaznamenal reakcí zvěře,výdrž baterie v pohotovostním režimu cca 6-8h,možnost přípojení powerbanky,možmost použití jako pozorovák /nutno přeostřit.Uvidíme jak si povede dále,používám třetí měsíc.

Autor: Radek Chadim | 10.12.2019 20:51
No právě, nekouřím, nepiju, ženský ze mě tahají až podezřelé málo peněz, tak co s penězma :-D.

Autor: strejda zajíc | 10.12.2019 20:47
Vožěň se a ona už ti tyhle píč..iny vyžene z palice!

Autor: Radek Chadim | 10.12.2019 20:47
Přesunul jsem sem příspěvky z tématu Puškohled, které se týkají ATN 4K.

Autor: Radek Chadim | 10.12.2019 20:39
No jste úplně mimo, ale já tenhle tématickej finiš přesunu do zvláštního tématu.
Jinak ATN 4K mám už dva a oba páteční kusy, takže já ještě Cajzíka rozhodně do šrotu vyhazovat nebudu. 5-20ka mě zamrzá, občas se mně spálí přísvit, a když jsem na vrcholu dančí říje nemohl sehnat novej origo přísvit na 4K, tak jsem v zoufalosti koupil 3-14ku, abych po týdnu nejprve zkapal přísvit, kvůli kterému jsem to koupil, a po čtvrté ráně zkapal i celej nočák, po výstřelu zhasl s polu s uloveným seletem, pocty vzdány :-) - to vysvětluje ten název 4K - přežijeto jen 4 kulové rány :-D. Halt život je dlážděn samými špatnými rozhodnutími :-). Teď už mám 3-14ku z reklamačního výletu do brexitové země zpět a znova v kondici, tak jsem zvědavej, kolik vydrží teď. Technologicky je to naprosto dostačující, s origo přísvitem vidím i 350 metrů, zvěř - bachyně - na blízko do 50 metrů na přísvit reagují, proto na dálku mám origo 850kovej přísvit, na krátko mám Pulsar 940 a na to nereaguje nic, ale je s tím dobře vidět tak do 100-120 metrů. Takže kvalita NV ATN 4K nic moc, dneska už bych raději rok čekal na Pulsar Ultra N455 :-).
Nicméně z přemíry NV jsem začal v mezičase špekulovat s montážemi. Na Saku jsem měl pevnou Leupold, tak jsem koupil otočnou Recknagel a k ní otočnou s weaverlištou, a když se to sestrojí s origo 4K oky, tak je to půl metru nad flintou :-), budu s tím ale střílet na krátko v lese, tak se do toho snad nějak poskládám, při nejhorším dám ještě devítku za otočnou montáž Recknagel přímo na 4K.
Na Sauer, kde mám nyní to 5-20x na weavru, je to o něco nižší, nicméně taky hrozně vysoko, ale i na 100 metrů s tím jde střílet na moje výkony přesně, navíc Sauer má rovnou pažbu a já žirafý krk, tak se do toho v pasuju celkem pohodlně, nicméně mě ještě chybí jedna montáž na kolimátor. Takže z téhle montážní šachové partie jsem o tři desítky tisíc tvrdě vydřených peněz chudší a o dost méně spokojený, halt život je dlážděn špatnými rozhodnutími :-).

Autor: Ramo | 10.12.2019 19:32
Dnes jsem objednal tuto, snad bude O.K.
http://www.promys.cz/nasuvna-montaz-pro-atn-x-sight-4k-pro-na-brno-super-brno-500-brno-800

Autor: martes | 10.12.2019 16:37
Jardo, ATNko mám už dva roky. Jak píšeš, je tam strašně moc funkcí. Chce to v klidu sednout a zkoušet. Mně když chytil nerv, tak jsem s tím chtěl praštit. A s tím měněním puškohledu-na to tam máš sluneční clonu, takže to používáš i ve dne. A co se týká montáže. Kamarád mě přizpůsobil ZKK 600 a mám to v pohodě. A ještě, je to žrout baterek (nezapomenout vypnout - jako já a nové baterka byly v pr.. Uvažuju o powerbance.
A ještě doporučuju noční pozorovák, protože čarovat večer s flintou na posedu není ideální. Na to jsem taky došel.
Pozdravuj doma. Zdeněk

Autor: Jan Slavětínský | 10.12.2019 13:50
Něco je zde.
http://www.loveckeforum.info/viewtopic.php?f=45&t=10807

Autor: Jaroslav Miňha | 10.12.2019 13:17
Ramo, tady jsou přeci normální kluci, nevidím důvod...

Autor: bohumir dvořak | 10.12.2019 13:12
ano přatele existuje je tam několik zaludnosti ale jde to

Autor: Ramo | 10.12.2019 12:44
Ahoj všem. Také by mě zajímala nízká montáž na ATN X-sight 4K Pro 5x20 na Brno 500. Ale nevím Jardo jestli tu nejsme out... :-)

Autor: Jaroslav Miňha | 10.12.2019 11:44
Zvláštní shoda okolností - nechal jsem se kamarádem ukecat a včera mi přišel
ATN X-sight 4K Pro 3-14. S tím že bude možnost střídat 7x56 na den a ATN na šero/tmu.
Jen jsem z toho trochu divokej, pokud jde o uvedení do provozu. Na mě je tam zbytečně moc funkcí, mně by stačilo, aby to koukalo a mířilo :-))
Máte ho i někdo jiný kromě Bohouška? Je na to i jiná a nízká montáž místo té dodávané?
Případně i jiné vychytávky?

Autor: Tomio | 09.12.2019 11:57
Taky z toho pěkně bolí oči, vůbec nechápu, proč když se povolují terma a takový věci se nepovolí noktovizor.

Mě to neláká, nějaký lov v noci když hovno vidíš, ale pokud bych šel, tak bych určitě nešel do yukona ale aspon do pulsara.

Autor: bohumir dvořak | 09.12.2019 10:08
Honzo pravdu maš ja sem šel taky do atn a je to uplně něco jinyho

Autor: Jan Slavětínský | 09.12.2019 09:53
Jardo pokud jsi ještě nic nekoupil, udělej radikální změnu a rozhodnutí.
Pokud chceš lovit černou a vidět,nepomůže ti žádný Docter, Zeiss ani Swarovski, ale Yukon nočák za 16 tis. a potom člověku bohatě stačí druhá optika za pár korun na běžný lov do soumraku. Ten Yukon válcuje trh s drahými puškohledy, protože když je tma, tak ani Swarovák za 60 litrů ti nepomůže.Nějaký bod? červený, zelený, oslňuje,neoslňuje, světelnosti atd. Diskuse na toto téma je už dnes pasé.. Vidíš jaký jsou úplňky, tma ,prší. Celý měsíc vnadíš a čekáš.. Ti co loví černou, mají toto a podobná zařízení a prostě loví bez ohledu na úplněk. Je nesmysl si zde říkat něco o starých časech a pod. protože tenhle trend stejně zde nezastavíš a mraky lidí -těch prasečkářů tomu fandí a zvlášť v současné době požehnání a všeho toho okolo AMP, odpovědnosti za škody atd.. Tak že pořešit universální montáž stejnou pro všechnu používanou optiku vč.kolimátoru no a \\\"za ušetřené peníze ještě Věrce něco pořídíš k Vánocům\\\". Ber toto s nadsázkou, ale tak se dnes věci ubírají. Rozhlédni se po okolí....Já jsem k tomu ještě nedozrál, ale už jsem takový poslední Mohykán...Ahoj.

Autor: Radek Chadim | 02.04.2019 10:54
Přidal jsem tři pozorovací videa z ATN 4K 5-20x. Po pár měsících občasného používání musím konstatovat, že to není úplně zavrženihodné. Nicméně jsem s tím zatím nic neulovil, ale spíše je to mou loveckou neobratností s NV. Po technologické stránce věci k tomu nemám výhrad, obraz je za normálního počasí :-) kvalitní a do sta metrů je vidět opravdu všechno, pak už trošku hůř, ale na 300 metrů jde bezpečně rozeznat zvěř. Kvalita a dohlednost bude asi také hodně o přísvitu, s výkonějším přísvitem by bylo asi dobře vidět i na 500 metrů. Po stránce technické to taky není nejhorší :-), ale konkrétně můj přistroj stále po chvilce užívání zamrzá, takže nefunguje zcela bezproblémů, ale to je vada kusu a né technologie.
Při praktickém používání se ale pár problémů najde. Problémem je to, že displej malinko pálí do oka, což jsem čekal. Druhý problém při lovu mám s odhadem vzdálenosti, na zvětšení 5x se mi to jednou zdá daleko, jednou blízko, dle terénu na poli se orientovat na displeji moc nedá, pač to pozadí dost rychle tmavne, a když se mrknu pouhým okem tak je většinou taková tma, že ani na těch pár metrů nevidím tmavý fleky, abych mohl usoudit, ano je to daleko, ne je to blízko, proto vždycky dost tápu, jak jsem vlastně od potenciálně lovené zvěře daleko :-), v lese nebo na kraji lesa, kdy má člověk ty vzdálenosti trošku zmáklé a má s čím porovnat, tak by to bylo jiné, ale uprostřed pole je to celkem boj. Dobrá viditelnost v NV samozřejmě láká dobrého střelce i k ranám nad 100 metrů a určitě by to nebyl problém, ale to já nejsem a hlavně chci lovit na jistotu do maximálně 80 metrů. Další drobné mínus je, že na blízkou vzdálenost (když jsem schopen jí rozeznat), tak na origo viditelný přísvit 850 divočáci reagují pozvolným vyklizením pole, což je vidět i na videu s divočáky ve čtvrté minutě videa.

Autor: Verdemont | 20.03.2019 14:36
se omlouvám, ale to se po sobě nedá jakože číst, asi klaávesnice půjde do recyklace

Autor: Verdemont | 20.03.2019 14:24
ahoj Ramo
ATN typu co se ptáš užívám cca 15měsíců.
mám jej na ZG47 v 7x57, nastřeleno na 2 rány do 0.
zařízení vypadá zvláštně, to jsem řekl opetrně, ale vzhledem k tomu, že další čtaři mí nejbližší kolegové majií Yukony různých variant, tak opravdu přečnívá svým vzhledem kdekoliv.
zvykneš si snadno, je to dle mne, zařízení, které je velice dostatečně vybaveno doplňujícími funkcemi, od nahrávání,Ravshotu, gyroskopu, kompasu a dálkoměru atd atd.zdánlivě prapodivné a potencionálně nepotřebné funkce. ale, jakmile si po výstřelu, než vyrazíš na nástřel, dokážeš ve vteřině ověřit ,jak jsi byl s ránou úspěšný, je to plus, jakmile u kukuřice dáš řánu na kus a hned po záblesku víš prd v té délce, kde přesně kus stál, během vtěřiny dle kompasu víš přesně směr dané rány, jdeš rovnou na ke kusu, jakmile si nejseš jistý vzdáleností kusu, na ktrý chceš dát ránu, během tří kliků tlačítka víš přesně, kolik metrů to je, o náklonoměru a autorektifikagi ani nemluvím,a je toho spousta příjemného.
ale, to hlavní, to že ve dne vidíš barevně, to je mazec, a nemusíš už mít další, denní sklíčko.
já osobně jsem velice spokojen

Autor: bohumir dvořak | 30.07.2018 16:38
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=atn+x-sight+5-18x+hd prodej a kup novou flintu s wavr lištou https://webshop.roedale.de/gx2/product_info.php?language=en&info=p1748_tikka-t3-hunter-stainless---roedale-pro-x-s5k1---steiner-3-12x56.html

Autor: Radek Chadim | 30.07.2018 11:41
Já vím, že by šla weaver lišta, ale mám spíše trauma ze znovupoužívání 550ky :-) a mám na 550ku kupce, tak přemýšlím o upgradu na něco o šmrnc lepšího a novějšího. Navíc by se párkrát do roka hodil použitelnej kulobrok... ach jo, to budou zase starostí, ale jsem na sebe tvrdej, dal jsem si onen finanční limit :-).
Nicméně to budu řešit, až budu mít NV, já NV k lovu v podstatě ani nepotřebuju, ale občas se hodí vidět i něco víc. Přemýšlel jsem nad koupí pozorovacího NV, ale když jsem zkoušel pozorovací Yukon Ranger, tak mě z toho celkem bolelo oko, tak doufám, že s NV s oční vzdáleností 9 cm to bude lepší, a zas když už do toho investuju, tak je škoda nemít tu možnost s tím i lovit.

Autor: lanus | 29.07.2018 21:49
Radek - Z CZ 550 treba zhodiť otočnú montáž a nahodiť weaver základňu ;súčasťou \"4K\" je aj montáž na ňu .

Autor: Radek Chadim | 29.07.2018 18:39
4K 5-20x mám přeedobjednáno, doufám, že dorazí do dančí říje :-), abych mohl udělat pěkné záběry, tak jsem na to taky zvědav, hned jak dorazí, udělám rozsáhlý test a podělím se o zážitky. Jeden zážitek už teda mám :-), krom NV budu asi potřebovat ještě i novou flintu na to :-), chtěl jsem to původně dát na mou starou dobrou 550ku s otočnou montáží, ale na otočnou montáž se to nevleze, neb ta prostřední krabička na ATNku by měla být 9 cm dlouhá a já tám mezi kroužky k současnému puškohledu mám pouhých 7,5 cm, a když už teda novou montáž, tak i s novou flintou do 35 tisíc. Ještě je ve hře nechat si dát na Sako nějakou montáž na přehazovaní NV a puškohledu bez nastřelování, ale do toho se mi teda nechce ani malinko, hlavně kvůli teda tomu, že bych měl do mého Sáčka nechat vrtat a instalovat nějakou obludnou montáž :-).

Autor: Břéťa Ambrož | 29.07.2018 17:28
Stále se čeká na uvedení do prodeje nejnovějšího modelu 4K PRO
https://www.optickysvet.cz/nocni-videni/atn-x-sight-4k-pro-5-20x--denni-nocni-puskohled-/
Ten vypadá hodně zajímavě a jsem na to zvědav...

Autor: pavels | 29.07.2018 15:06
Máte nějaké nové zkušenosti s tímhle zaměřovačem?

Autor: Ramo | 22.05.2015 12:49
Nenechte se prosit majitelé ATN ! :-)

Autor: K2C3 | 21.05.2015 14:57
Osobní ne, přesto mohu nějaký poznatek přidat. Negativní je vysoká hmotnost a nutnost zakoupení jiného přísvitu (ca. 3000,-). Kouká to parádně a velmi dobrá cena, také zvažuji zakoupení!

Autor: Ramo | 21.05.2015 12:06
Máte už někdo OSOBNÍ zkušenost s ATN X-Sight HD 3-12x, nebo ATN X-Sight HD 5-18x ??
Díky za odpovědi...