Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Krejčí Karel | 26.06.2015 09:33
Lovu zdar!

Autor: oziris | 26.06.2015 08:55
lovu zdar, adjunkte. pekny pirs. tiez to tak robim, ked sa diviakom nechce prist na dostrel, naucil ma to jeden stary jager. pozor ale na tie prasiatka, ak je tam stara, moze ta rychlo \"vyprevadit\" :-D

Autor: adjunkt | 26.06.2015 00:03
Lovu zdar oziris. U nás už začíná období, kdy srnčí večer skoro vůbec nevychází, jak zarůstají paseky a nedej bože začnou růst houby tak už bude úplně po lovu. Jediná možnost je lovit ráno, ale jelikož chodím na brigádu tak můžu vyrazit akorát o víkendech. Po večerech se teda věnuji divočákům na vnadištích. Chodí teď o sto šest, ale ne a ne nějaké ulovit. Na to jak je krátká noc tak se mi nějak moc vyhýbají. Jednou mi půl hodiny chrochtají v houštině a vyjdou až za tmy, podruhý radši kukuřičku sežerou už přes den. Nebo mi pro změnu přijdou malá selátka, tak se aspoň kochám. Včera jsem šel zvečera na srnčí, v 21:45 přesedám na 150 vzdálený posed u kterého se krmí. Ve 22:00 už slyším šustění a za chvíli mi na vnadiště vychází samotná selata. Snažím se je dostat do optiky, ale na světlí trávě nejsou moc vidět a nechci riskovat postřelení nebo zásah více kusů. Během chvíle se mi selata stejně schovala do trávy. Slezl jsem si z posedu a zkusil jsem se dostat k nim. Od posedu to bylo 30 m tak jsem k ním došel na 5 metrů, ale stejně jsem je ve vysoké trávě neviděl. Stoupl jsem si na pařez a čekal až se nějaké ukáže na volném plácku. Po pár minutách se tak stalo a já ho mistrnou ranou na 5 m ulovil. :-) Sele bachyňka, vyvržená 12 kg. 7x64 geco. Dnes jsem vyrazil na jiné vnadiště ale tam už bylo sežráno, holt to chodí přes den.. Tak jsem se těšil akorát 8 slukama a plným lesem světlušek. Lovu lesu Adjunkt.

Autor: Matěj Fous | 25.06.2015 22:35
Tak Vás všechny zde zdravím,po téměř 8 měsíčních útrapách postupně v několika léčebných ústavech jsem již týden doma a jsem rád,že jste mi to někteří z Vás zpestřovali,a to jak telefonicky,tak i dokonce návštěvami,pokud jste mě měli \"na dostřel\".Samozřejmě na mě čekalo mnoho práce a já si myslel,že už jsem fit - no a nebyl jsem a úplně už asi nikdy nebudu.Přepálil jsem restart,navíc 2x promokl a už zase zhebám,ale to snad bude týdenní záležitost,uvidíme.Pepo (fesoj)- to se musíš s tou kunou smířit,to víš,je to šelma! Já jsem doma v neděli při sekání trávy u dokonale oploceného domu (máme větší prostor!) vyplašil půláka zajíčka a náš jinak líný kocour přestal lenivět a za chvíli ho přitáhl zakouslého!No aby né,když bez problému zvládne i krysu (či potkana?)

Autor: Fesoj | 25.06.2015 16:03
Pánové /a dámy/, jak víte, vloni v době našeho srazu v Roudné mi lištička vyvraždila kurník. A letos se historie opakovala s malými změnami - nebylo to v době srazu v Roudné, ale po srazu Klubu autorů v Orlických horách a nebyla to liška. V neděli vpodvečer jsem dorazil do Trutnova, přijel pro mne syn a nejeli jsme domů, ale ke švagrovi - že prý má pro mne překvapení. Švagr teď přespává na kravíně, kde má zařízenou cimřičku a věřte nevěřte, do skřínky s potravinami se mu dobývala mladá skalačka - asi přišla o mámu. Švára ji chytil, zavřel do bedničky a nakrmil - měla asi pořádný hlad, když sežrala půl suchého rohlíku a pak mladou uhynulou hrdličku, z níž zbylo jen pár pírek. Z kuničky jsem měl samozřejmě radost, jenže doma jsem ji dal do klece a asi ěpatně zavřel a byla fuč. V současné době máme na dvoře puštěných 10 už pěkně velkých housat, 9 kachňat už skoro na zabití a dvě kachňata - nerosty. No a včera kolem poledne byl ten nejmenší zakrslík zakousnutý a větší porvaný, asi jsem tu potvůrku vyrušil při práci. Natéhl jsem sklopec, dal doň vnitřnosti z toho káčete, ale do rána byl sklopec sklaplý a bez úlovku. Tak jsem ho políčil znova a přidal jsem plotici, ryba by mohla mít jako návnada účinnost. A na tu kunu se ani nemůžu zlobit - mám, co jsem chtěl. Shodou okolností jsem od Jiřího Šmotka dostal jeho knížku Lovy nelovy a v ní se popisuje v povídce Kuňáci - sviňáci naprosto podobný případ úniku z klece a následného pogromu na domácí drůbež, jen s tím rozdílem, že v povídce vystupovaly kuny dvě /oba samci/ a také způsobený výřad byl podstatně větší...

Autor: oziris | 25.06.2015 11:21
Vcera vecer som sa po tyzdnovej odmlke dostal na posed. Plan srncej je u nas uz splneny, a aj tak som nemal povolenku, takze som siel hlavne skontrolovat listicky a mal som aj informacie o pohybe ciernej, ktoru videli kolegovia. O osmej som sedel, bolo prijemne, ani zima, ani teplo, fukal mierny vetrik, skratka - relax. Po chvili vysla srncia, srna a asi gombickar. O deviatej cca 100 m od posedu pohyb, najprv som si myslel, ze liska, potom vidim, ze je to vacsie - tak mi napadlo, ci to nie je sakal haha, no bolo to prasa, markazin, este mal na boku viditelny biely pas. Vysiel sam z remizky na pole, staru som nevidel. Pasol som ho v puskohlade 5 minut, potom pomaly zasiel. Naco sa ponahlat, casu dost aj o mesiac... nech podrastie. O pol hodinu pohyb na lavej strane posedu, v dalekohlade vidim ciernu siluetu - diviak. Na strelbu, hlavne v takych svetelnych podmienkach, to bolo daleko, cez 200 metrov... skusil som vrestadlo. Nebudem vas napinat, dopadlo to skoro katastrofalne - diviak doslova usiel do lesa :-D nastastie sa o 5 minut vratil, viac som to samozrejme s vrestadlom neskusal. ked ale nesla hora k mohamedovi... zliezol som z posedu a s dobrym vetrom sa pokusil ho napirsovat, vyuzil som fakt, ze diviak bol na odkrytom poli a dalo sa dostat na dostrel popri remizke. presiel som ledva 40 metrov, diviak odrazu vyrazil tryskom oblukom smerom ku mne a okolo mna. a k posedu. (keby som ostal na posede, mal by som pohodlnu ranu...) takto som zial sedel na zemi, pusku v roztrasenych rukach a hladal cervenym bodom v poslednych zvyskoch svetla ciernu machulu. podarilo sa, tak este odistit - cvak, diviak zbystril, naznacil rychly beh, ale zasekol - vteda padla rana. po vystrele ziadne znacenie, ani kviknutie, ani plesk gule.pocul som iba vzdalujuce sa kroky. smola, zistil som,ze mam vybity mobil, takze celom vzad a odchod domov. rano o tretej uz som bol naspat a v prvych lucoch dna som z posedu cez dalekohlad cca 200 m od nastrelu rozornal ciernu skvrnu, hura, tak predsa. minulorocny kancek, cca 40-50 kg (foto v galerii, takze opravte moj odhad, ak sa mylim). zasah na zadnu komoru, priestrel durch a gula vysla na slabinach, pri zadnom behu, resp. stehne. win 243, nosler partition, vzdialenost cca 30-40 m. noc bola pomerne chladna, takze maso bolo ok, jagerek som radsej vynechal, aj preto, ze vnutornosti boli na kasu. dvanasty diviak v zivote a desiaty v domovskom reviri. uctivo dakujem svatemu hubertovi.

Autor: Petr Havlín | 19.06.2015 05:36
Tak jsem dnes po dlouhé době celý natěšený vstal, že půjdu ven.Vylezu před chalupu a ono neprší,hurá rychle se obléknu a jedu.Ve 3:50 už sedím na posedu pod dubem.Zatím není žádná zvěř vidět, tak alespoň testuji nový dalekohled. Před týdnem jsem si koupil v akci Meoptu meosport 8x25 s tím že ji využiju hlavně na turistiku. Od začátku jsem překvapený jejím výkonem (ostrost,ovládání,příjemná váha na krku) a tak jsem se rozhodl ji vyzkoušet jako šoulací dalekohled. Pánové po dnešním ránu jsem více než spokojený. I přes velké šero jsem s dalekohledem viděl, mohl jej zaostřit na detaily a váhu na krku jsem skoro necítil.Bohužel se rozpršelo a tak jsem to po půl páté zabalil a vyrazil k autu.Cestou jsem potkal kmotru,ale než jsem zalícil, tak mi zmizela ve křoví.I tak to bylo moc pěkné ráno. Cestou domů jsem viděl dobré srnce, tak mám radost.
Meopta se mi líbí cím dál tím víc a když vezmu to, że jsem ji koupil s 50% slevou,tak jsem velmi spokojený.

Autor: strejda zajíc | 18.06.2015 23:14
Radku,dík.Příště ale neber ten širokoúhlý objektiv!:-))

Autor: Petr Havlín | 18.06.2015 17:39
To není od tebe hezké.Jen jsem se zeptal a ty hned zas o Pražácích;-)Díky jsou pěkné.

Autor: Radek Chadim | 18.06.2015 16:22
My o hovnu a hovno na botě :-) nebo chcete-li tu s tou o vlku, tak my o vlku a vlk za dveřmi, Petře.

Autor: Petr Havlín | 17.06.2015 21:04
Dotaz na Radka?Nebudou nejake fotky z Roudne?Nechci te nijak honit,jen se ptam.Dik Petr

Autor: Krejčí Karel | 17.06.2015 05:51
Lovu zdar!

Autor: červenka emil | 16.06.2015 23:02
Dnešní čekaná původně na divočáky.Nejdřív přišel zajíc na sůl(video zítra)po něm se objevil srnec kterého jsem ulovil,rozhodl jsem se tak protože v této lokalitě jsou značně zarostlé paseky a kolem řeky kopřivová džungle.(video také zítra).

Autor: Jan Slavětínský | 11.06.2015 07:44
Včera jsem seděl na stejném žebříku,ze kterého jsem minule střelil toho starého vidláka. Louky jsou posečené a srnčí se popásá jen na nedosečených krajích podle lesa a to jen krátce. Sedl jsem před osmou hodinou. Parádní relax, zvěř jsem viděl,hlavně mě těšilo ,že mi tam přišlo 7 zajíců, dvě srny se srnčaty, které přežili senoseč a dobrý vysoký šesterák. Chodí mi tam dva paličkáři, ale těm se zatím na posečené nechce. Před devátou mi ze záhumenky pšenice na spodní posečenou louku vytáhl lišák. Asi reagoval na pískání toho spodního srnčete. Měl brach smůlu, 243W mu ukončil večerní lov. Dál to každý zná.. Sv. Hubertovi dík a Lovu zdar. Foto v galerii.

Autor: Děda z lesa | 08.06.2015 20:21
Souvisí to s lovem jen okrajově (pokud ještě někdo lovíte v cizím), ale dnes je Medarda - proto tradičně připomínám : pozor na pofidérní pohlavní styk !
Chytit kapavku na Medarda je pro chlapa průšvih...

Autor: Krejčí Karel | 08.06.2015 19:13
Lovu zdar!Kdy přijde k ráně Meostar?

Autor: Ramo | 08.06.2015 10:16
To znám moc dobře... :-(((

Autor: Martin Síla | 08.06.2015 10:13
Honzo, Lovu zdar.
Holt, kdo chodí, ten loví. To je jasný. Taky mám rána nejradši, ale vykopat se před třetí hodinou, navíc v sobotu je často nad moje síly.

Autor: Ramo | 08.06.2015 08:43
Lovu zdar a díky za pěkný popis Honzo...

Autor: Pavel Černý | 08.06.2015 07:40
Honzo,Lovu zdar! Holt asi lovíš jenom Ty :-)
Já byl jen předminulý víkend s kamarádem na Jizerce s možností lovit divočáky a srnce se zadáním \"Tady je lovný skoro každý\" a případně se podívat na končící tok tetřívků. Bylo větrno a přeháňky, takže na tetřívky jsme ani nešli. Čuníky jsme neviděli.
Kamarád střelil průběrného, asi čtyřletého šesteráčka. Já šel v neděli ráno na srnce, kterého jsme zahlédli předchozí den na dálku z auta. Mrazivé a slunečné ráno (minus 1,5 st. C a dole na Jizerce minus 6!). Srnec přišel jako na provázku, ale podle mě byl právě ten výjimečně chovný. Pravidelný, perlený šesterák, i když ne zrovna silný, ale dlouhé přední i zadní výsady... Odhadl jsem ho na tři, ale možná jen na dva roky. Mně by se nehodil na zeď :-). Ale hezký zážitek v nádherném koutu přírody cca 900m n.m.

Autor: Petr Havlín | 08.06.2015 07:26
Honzo Lovu zdar.Pekne napsane a krasny zazitek.

Autor: Jan Slavětínský | 08.06.2015 07:09
Vypadá to, že nikdo nechodí do lesa a suší se... V sobotu ráno jsem si přivstal a šel ven. Plánoval jsem to v práci už ke konci týdne a doslova se na to těšil. Teď jsou ty rána fakt nádherná a svítí i Měsíc. U nás jsou téměř všechny louky posečené až na pár soukromých vyjímek... No, ve tři ráno už sedím. Soukromé políčka a záhumenky tam jsou podloubané, čuníci to našli a začínají to tam brát. Srnčí mi tam do rozednění přecházelo jako na promenádě,nějaký zajíc,pár sluk s kvorkáním mi prolétlo nad hlavou a na konci louky se mi objevila i liška.Nevím co, ale nehledala po louce,jen vytáhla do protějšího rohu, zarazila a pokračovala dál. Před pátou slézám z kazatelny a chci šoulat. Chci se podívat dál po těch loukách a mezích , zvěř po ránu landá a hlavně to je idealní čas na škodnou a na toulavou škodnou.Vyrážím podél obsečené louky a těch záhumenek.Ujdu možná třista metrů ,najednou rachot v mezi a na posečenou louku mi vybíhá možná sedm ,osm divočáků. Nevím,ani jsem je nepočítal, ale tak nějak jich mohlo být. Všechno drobotina. Vše trvalo pár vteřin. Já šel do dřepu a do kolen, kulobrok šel do ramene,pojistka, napínáček. Čuňata na posečené louce zazmatkovala a to se jednomu z nich stalo osudné.Zjistili, že jsou na holým place, zarazili,otočili a valili zpět do krytu a jakoby šikmo na mě. U té meze mě asi natáhli a zase zarazili. To už tečka seděla za lopatkou jednoho z nich, bylo to tak 50 metrů a ránem houkla osma. V mezi to zarachotilo a vše ztichlo. Jako když to byl jenom sen, ale na nástřelu jedno leželo.Jen se převrátilo v ráně. Jsou to někdy zvláštní situace a v místech ,kde by je člověk ani nečekal. No, dál už je to rutina a starosti,které každý zná...Lovu zdar a sv.Hubertovi dík.

Autor: Radek Chadim | 04.06.2015 00:31
Červnové Dnes, pozdě, ale přeci :-)