Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: strejda zajíc | 30.07.2015 16:23
Kdepak,Petře,nakročeno!Já jsem tam už dávno....:-)

Autor: Ellhenicky | 30.07.2015 09:25
Někdo Strejdo říkal, že ke stáru lovci přecházejí k ochranářům.Koukám, že už máš nakročeno:-)

Autor: strejda zajíc | 29.07.2015 23:26
Tak jsem dnes zase potkal kamaráda-raritního srnce.Známe se od začátku června,co do slechů,to pomalu přes ně,na pravé lodyze dobrý šesterák,i když přední výsada by mohla být delší.Na levé pouze špice,tak o dva cm kratší a od růže mu jde podle čela dolů deseticentimetrová výsada,tmavá,zcela vytlučená.Prostě nádhera!Jediná jeho chyba je věk-tři roky.A přesto,že raritní srnci jsou volně,vždy mu jen zamávám a poradím,kam nemá chodit.Příští rok z něho bude dobrý srnec,jakých u nás moc není-výška,síla,perlení a barva.Zřejmě si to poškodil v lýčí a až schodí,bude z něj \"jen\"šesterák.
Druhý kamarád-čuník zvaný Pakůň(má na pírku bílou štětku jak dlaň)dnes nepřišel.
Třetí kamarád-nedávná známost-veliký lišák mi přišel na čtyřicet kroků a když na mne vykoukl z pšenice,hrot se mu usadil na hlavě a padla rána.Myslel jsem,že broková,ale přehmátl jsem kohoutky a pustil tam kuli,samo že bez štechru.Lišák se směje ještě teď a já už taky.Dobrou noc a takovým zážitkům Zdar!

Autor: Petr Havlín | 29.07.2015 08:24
Nu pagadi Zajíci;-)

Autor: strejda zajíc | 28.07.2015 22:08
Každej,Péťo,každej...:-)))

Autor: Petr Havlín | 28.07.2015 17:14
To by mě zajímalo kerej?Podle mých zkušeností je to přivandrovalý moravák:-)

Autor: strejda zajíc | 28.07.2015 14:33
Tak jest,na Pražáka narazíš všude...:-))
P.S.Víte,kterej Pražák je nejhorší?

Autor: Petr Havlín | 27.07.2015 20:44
Jo Honzo svět je malej a bylo to hezké překvapení.Honitbu máte krásnou.U nás také mrtvo,ale snad se to teď po tom ochlazení zlepší.

Autor: Jan Slavětínský | 27.07.2015 16:06
V současné době mám 14 dní dovolenou a tak jak můžu,chodím ven. Včera se tak vracím z revíru a po silnici jdou dvá chlápci s batohy na zádech. Autem je mijím a ve zpětném zrdcátku vidím známou tvář... Hádejte kdo! Mě by to nenapadlo ani ve snu...Petr Havlín s nějakým kamarádem si vyšli na tůru. Pánové ,svět je malý...
P.S. Je řije, ale já po čtyři ranní čekané neviděl srnce. U nás je total mrtvo. Asi díky těm vedrům..Jen škodná, tu tlumím. Už jsem vystřílel krabici brokových patron....

Autor: Petr Havlín | 21.07.2015 08:47
To je hezké že se ten pacholek má dobře a dělá něco dobrého pro zlepšení života společnosti.Pozdravuj ho Pepo,ale ne moc,aby se nevratil;-)

Autor: strejda zajíc | 20.07.2015 23:10
Hele,Pepo,když práce polidštila opici,třeba to funguje i na Peťana!A nebo že by měl kladný vliv ten hřbitov?Pozdravuj ho.

Autor: Fesoj | 20.07.2015 19:26
Pánové i dámy,
dnes jsem po telefonu mluvil s Prroudem a mám všechny pozdravovat. Náš milý Prroud se ted pohybuje v lepší společnosti - zapojil se do pracovního procesu a dělá - světe zboř se - správce hřbitova. Taky mi povídal, že se snařívyrobit ze tří klád nějaký americký model tlučky na lišku, která jemu i sousedům celkem pravidelně odnáší drůbež. No Prroud je holt Prroud - ale docela mě překvapilo, že v debatě nesklouzl k těm svým hlubokomyslným úvahám o tom, jak spasit svět. Tak mu věnujte vzpomínku.

Autor: strejda zajíc | 19.07.2015 14:32
Sice to bylo včera,ale néšť....Sv.Hubert mi večer pustil film,kam se hrabe NG či Viasat.Dva srnci,tři srny a srnče,maminu bachyňu s dětmamama a taky jednoho velkýho kluka pěkně přes metrák.Na dvacet krokú,no nádhera!A jěště daňka s druhým parožím,jasně že v lýčí,na pravé lodyze očník,opěrák a náznak koncové vidlice.Jo a taky ještě s nádočníkem,ten ale směřuje dozadu!Na levé jen holá lodyha s čímsi,co vypadá jako očník ohnutý dolú.Dobrá raritní trofej,ale je slabý ve hmotě i v délce,takže je odstřelový i bez této parády.No,nepookřeje dušička stárnoucího chlapa?

Autor: Petr Havlín | 16.07.2015 18:11
Minulý pátek jsem byl s rodinou na výletě v alpském údolí Wurzeralm. Je to nádherné údolí v nadmořské výšce kolem 1400m.n.m a kolem se tyčí majestátní horské štíty.Po krásné procházce jsme si na terase horské chaty dávali oběd, když tu mě při pohledu na protější svah upoutaly hnědé tečky. Zajásal jsem, protože jsem si myslel, že konečně uvidím kamzíky. Chyba lávky, zmála mě vzdálenost, která podle mapy byla kolem 650m. Když jsem se podíval svojí novou Meoptou meosport 8x25, tak jsem uviděl pánskou tlupu jelenů .Kromě dvou mladých jelínků to byli samí korunoví pantátové od dvanácteráka výš.
Nádherná podívaná, brali paši na prudkém svahu pod kolmou stěnou. Za nimi byl ještě terénní zlom, kde se prý schovávají. Přesunul jsem se do pohodlného lehátka před chatu a asi 40min jsem se kochal. Bohužel nebyl čas zkusit je našoulat blíž. Manželka udělala pár fotek, tak jsem je dal do galerie. Děkuji Hubertovi za nádherný zážitek.

Autor: strejda zajíc | 15.07.2015 15:24
V dávných dobách,kdy prasata byla jěště hloupá a myslivci chudí(tolik nekrmili)jsme takto s kamarádem párkrát počítali.To ještě divjaci vycházeli na pole a hledali něco k snědku a neváleli se v lese kolem hromad.Krásný lov v zimě ,na sněhu,při měsíci,když jsi je našoulal na pár metrů.Někdy byli dva čuníci,někdy jeden a jednou jeden s dvěma ranama....Po mé ráně sele padlo naostro proti nám a Láďa ho vzal od hrbu až mezi panenky,krásně rozseknuté podél::-)Jojo,mladost-radost.

Autor: oziris | 14.07.2015 20:00
dik moc, chlapi. nechcem vymyslat ziadne psie kusy. proste ak bude taka situacia a bude jasna, tak to treba skusit. rozhodne by som nestrielal na beziaceho diviaka, obvzlast nie v noci a s 243 win...

Autor: Jan Slavětínský | 14.07.2015 11:40
Oziris, je potřeba u toho rozum a druhý střelec si musí umět případně odpustit šikmou ránu. Neb potom je výsledek ten, že jedno leží a druhé se do rána hledá a je to s otazníkem. Ale jak píše Pavel, nechá se. Někdy dokonce zmatená černá po ráně v poli zarazí a jistí, šachují a někdy se podaří ulovit ještě jedno i tobě samotnému. Kdo chodí ,tak to ví....Lovu

Autor: oziris | 14.07.2015 09:59
Pavle & pane hajnej, diky za cenne rady.rad by som to niekedy skusil so svagrom,ak sa taka situacia vyskytne. len podla mojich skusenosti som vzdy po rane uz nevidel nic... pravdepodobne kvoli tej cennej sekunde, ked mi spatny raz nadvihol hlaven a ciel + okolite kusy zmizli z dohladu. cize najprv vystreli jeden, potom bleskovo druhy - to znie rozumne.

Autor: Pavel Černý | 14.07.2015 09:10
oziris: mám to úspěšně za sebou. S kamarádem jsme takhle na Šumavě ulovili dvě odrostlá selata, našoulaná v noci při rytí na zasněžené louce. Byli jsme za stromy tak 8 metrů od sebe po předchozí domluvě, že já střílím vpravo, on vlevo. Kamarád, výrazně zkušenější kulový střelec, střílel až po mé ráně. Já mohl ještě po přebití celkem pohodlně střílet jedno do boku odbíhající, ale nevěděl jsem, jestli to není to střelené od kamaráda (moje odbíhalo jiným směrem), tak už jsem radši nevystřelil. Ale dvě selata byla do třiceti metrů od nástřelu. Je to, myslím, lepší způsob, než si počítat do tří, protože nezasažený kus ještě zlomek vteřiny po výstřelu stojí, a pohotový střelec, který má namířeno, toho dokáže využít.

Autor: jeden hajnej | 13.07.2015 22:04
oziris: možný to samozřejmě je, ale mám obavu že zrovna u divočáků to bude problém zkoordinovat, většinou jsou pořád v pohybu a občas dá práci vybrat jeden kus který se šikovně postaví. Spíš bych si to dokázal představit u lovu holé, třeba slabá srna a srnče.

Autor: oziris | 13.07.2015 21:37
ahojte, neviem, kam tuto otazku zaradit, tak ju pisnem do vseobecneho tematu. je mozne, aby dvaja strelci strielali sucasne na dva rozne kusy? napr. ciernej zveri? priklad: sedime spolu na posede (proste kolegovia, kamarati...) a pride crieda diviakov, medzi ktorymi su lovne kusy. da sa strelba skoordinovat, napr. vystrelit na raz-dva-tri?

Autor: Lukáš Turecký | 13.07.2015 16:25
V sobotu jsem sledoval taky srnca, jak honil srnu. Vysočina Žďársko.

Autor: jeden hajnej | 13.07.2015 14:04
U nás to taky už začíná, dneska mě v lese málem porazila srna pronásledovaná srncem.

Autor: Jan Slavětínský | 13.07.2015 11:55
Začíná říje. Asi je to díky tomu teplému počasí a rozjíždí se o týden dřív.

Autor: Petr Havlín | 06.07.2015 07:17
Kyslíku je tu víc než dost,ale dělá nám to moc dobře.To víš Petře máme z Prahy kyslíkový dluh;-)

Autor: adjunkt | 06.07.2015 06:40
Rone, bavil jsem se s tamním hajným a říkal že zaslechl troubit jelena kolikrát i v červnu, prý za to může hormonální disbalance daného jedince. Samozřejmě to co jsem slyšel já nebylo sáho dlouhé troubení, ale troubení to bylo.. :-)

Autor: Ron Gordon | 06.07.2015 06:18
No tak nevím, komu ten hic přehřál mozek, ale ten troubící jelen si určitě nespletl svaté a počká si až na Václava.

Autor: Ellhenicky | 05.07.2015 22:48
Peťo, není tam na Tebe moc kyslíku?

Autor: Petr Havlín | 05.07.2015 19:49
Trávím dovolenou v Alpách. Nestačím obdivovat bohatství a krásy místní přírody.Ta neuvěřitelná rozmanitost a bujnost roslin,čistá voda atd.Když připočtu ochotné a milé lidi všude kam přijdem,tak to nemá chybu.Jen to vedro tu mají také,ale nahoře v horách a v lese se to dá vydržet.
Myslivost tu musí být nádherná ale velmi fyzicky náročná.

Autor: zutro | 05.07.2015 16:49
Teď tam není vody, nejsou asi komáři,tak se tam dá vydržet.Je to relativní s tím oblíbeným místem.Mě se třeba líbí na Šumavě Kvilda, Srní,nebo na Vysočině Herálec, Devět skal,to by byly revíry pro mě,ale místním to tak nepřijde co tam mají za poklady přírody.

Autor: adjunkt | 05.07.2015 13:52
Tak jsem se vrátil z dovolené, no abych unikl tomu hicu co je na Vysočině, tak jsem jel do ještě většího tepla na jižní moravu. Každý rok jezdím do naší nějvětší obory Soutok na ryby. Ryby již tradičně moc nebraly, ale to prostředí je tam náhdherné, všem můžu doporučit toto místo navštívit... Poprvé v životě jsem slyšel troubit jelena, viděl jsem spoustu dančího, divočáků, bobry, lednáčky, roháče, ondatry, lišče, namyškoval jsem si kunu na 15 m. Prostě nádhera. Pro mě jedno z nejhezčích míst v republice.

Autor: oziris | 04.07.2015 12:46
no problemo, martes. vidim, ze vy to mate o mesiac posunute...

Autor: martes | 04.07.2015 09:37
Oziris díky za vysvětlení, zase jsem o něco chytřejší

Autor: oziris | 04.07.2015 08:45
tusil som, ze sa niekto ozve. ano, dospely diviak sa lovi na slovensku od 1.7.

Autor: martes | 04.07.2015 08:11
Oziris, podle mě je 120 kg kňour dospělý kus. U vás už se můžou lovit?

Autor: oziris | 03.07.2015 13:05
jooo pani, vsetkzym uspesnym lovcom lovu zdar a gratulacie :) vidim, ze sa to v juli pekne rozbehlo! pridam aj ja svoj pribeh. Vcera vecer som vyrazil na posed, nastastie tam tentokrat nikto okrem mna nebol, v poslednom case tam totiz byva celkom natresk... Mesiac paradny. Bol tu videny kanec, udajne okolo 150 kg. Tak som bol nahno zvedavy! Za posedom od deviatej az do polnoci daco sustavne suchotalo a pobehovalo, ale von ani za svet. Pred polnocou som uz bol skapaty a chcel som to zabalit. Ale vsimol som si, ze kus srncieho, ca sa pokojne pasol na poli, asi o 23:55 zrazu zmizol. Hm... Kuk dalekohladom - a v strede pola diviak - samotar, zjavil sa ako duch. Vzdialenost na strelbu pouzitelna, diviak na blat. Este kontrola, ci sa nemotkaju okolo prasiatka, ale neboli. Diviacik sa natacal, natacal, bol naostro, tak som este skumal,kde ma hlavu a kde zadok. Kolega totiz takto nedavno strelil, v domneni, ze striela na hlavu - kus sice v ohni,ale vstrel pri zadku... :)) Takze diviacik este kusok pobehol, opat o cosi blizsie a ked uz som videl, ze stoji naozaj hlavou otoceny ku mne, umiestnil som cerevenu bodku a prask. Po rane v puskohlade chvilu nic, potom na zemi tmavy flak, potom sa tmavy flak zdvihol a sprintom prebehol asi 20 metrov, kde opat spadol a potom uz len agonia. Hura hura, na nastrele kancisko, odhadom cca 120 kg. Zasah bol nakoniec v lavej strane krku, prestrelil som mu karotidu, ci jugularu, to je jedno, hlavne, ze lezi!!! Kedze som bol na skutri, tak domov po auto a este zohnat partaka. Co vam budem hovorit, o stvrtej rano som si lahol do postele, o osmej vstaval... kruteeeeeee. Tak ale - zazitok mi to vynahradil :) LZ!! PS. Vzdialenost strelby cca 60m. Flinta 243 win, nosler partition. Foto v galerii. Inak - pri cervenej praci som konstatoval, ze to bol krasy kus, fakt. Ked sme ho stiahli z koze, vyzeral trochu ako byk. Nadherne vykrmeny na kukurici.

Autor: Jan Slavětínský | 03.07.2015 08:49
Lovu zdar!

Autor: Krejčí Karel | 03.07.2015 07:59
Lovu zdar!

Autor: Jan Mikyska | 03.07.2015 07:52
Včera večer jsem si usmyslel, že půjdu čekat na černou nikoli do lesa, ale do pole. Usedl jsem velmi pozdě asi 21:15, měl jsem doma práci. Sedím na žebříku, je to kousek za domem, čerstvě zmulčovaná třímetrová mezka, po levé ruce ječmen, po pravé ozimá pšenice, četně navštěvovaná černou. Vítr byl dobrý, foukal od severu směrem z pole ven. V puškohledu jsem viděl špatně, naproti mě zapadající slunce, za zády vycházející měsíc. Svítil až příliš. Bordík se \\\"usádlil\\\" na sedačce a usnul. V 21:45 se na konci meze objevil kus. Vidím, že je to kňourek asi 50 kg. Zatáhl do pšenice, kde jsem ho hodinu pásl. Spokojeně žral. Po hodině vyskočil ven na mez a hned do ječmene. V tom vytáhl z porostu druhý kus, asi 40 metrů ode mě. Vidím opět je to kňourek a už ho mám napichnutého. Odjišťuji, štechr, bác. Slyším úder kule Lapua Mega. Kus po ráně odběhl do pšenice, slyším jak zpomaluje, po chvíli zastavuje a slyším už jen odkazování. Je to dobré řikám si. Po chvíli snáším bordíka z žebříku dolů, z ruksaku lampu a jde se na nástřel. Bez barvy, vidím jen dráhy v pšenici kudy kus odběhl. Ani po 10 metrech žádná barva. Již předešlou noc při čekání v lese jsem si říkal, že by chtěla lampa dobít, už nesvítil halogen, ale jen diody. Po špatných zkušenostech s dosledy v noci jsem se rozhod jít domů a nechat to na ráno. V 4:00 na místě, postupuji po dráze v pšenici, po 50 metrech jsem našel barvu na straně vstřelu, za chvíli na straně výstřelu. Kus jsem našel asi 100 metrů od nástřelu, vstřel zadní komora, výstřel zadní komora, játra nakaši, obsah bachoru v břišní dutině.... Jóó hertepla 8x57JRS zůstala doma a tak jsem měl práci navíc. Stříleno celopažbou Brno, ráže 6,5x57, kule Lapua Mega 10,1 g. Mám tyto náboje nově přebité, úsťová rychlost 750 m/s. Je to druhý kus, který jsem s tím za měsíc ulovil a téměř stejná situace (kňourek 28 kg, komora, taky 100 metrů od nástřelu ovšem s masivním barvením). Lovu Zdar!

Autor: Petr Havlín | 02.07.2015 17:55
Radku moc pěkné zážitky.Lovu zdar!

Autor: Radek Chadim | 02.07.2015 13:58
Já minulý týden vyrazil na čekanou s Yorikem po týdnu nebo 10ti dnech, že obhlídnu, co kde chodí a až bude svítit, tak abych měl něco vyhlídnuté. Vylezli jsme na kazatelnu na mezi, divočáci v řepce kvičeli, ale domníval jsem se že daleko, neb nikde nic nešustilo. Po deváté hodině kdy byl klid jsem řekl Yorikovi, že půjdem zašoulat a potáhnem domů. Dal jsem si při slízání Yorika na rameno a lezu po žebříku dolů, najednou takový podivný zašustění, jářku že mně něco vypadlo do trávy, Yorik se ale celej třepe a začíná popískávat, tak asi něco mi jde za zády. Slezu dolů, nikde nic, ticho, v trávě nic neleží. Tak jdu pomale po cestě, mrknu do vyschlého rybníka pod dráty, kde je to pěkně vykácené a vyčistěné, a tam vidím lišče pohazovat si něčím černým. Rozdělám si trojnožku, dám na ní flintu a měřím lišče. Moc se mi to nezdá, je to dobrých 80 m daleko, lišče chvili nepostojí, když už jsem odhodlán, že tam pošlu pozdrav, v rybníce to velice hlasitě zapraská a zakvičí, Yorik sebou samozřejmě cukne, a tím i se mnou, no to už je jasný, že dneska nevystřelím. Balím to, ličšičku nechávám na jindy, jdu po cestě, divočáky chvíli vidím v obilí a pak zatahují zpátky do rybníka a potoka.
Druhý den po práci hup do auta, že si vyspravím posed, co je z něj výhled pod ty dráty v rybníce, divočáky mé opravování vůbec nebere a vesele si kvičí v řepce. Ve čtvrt na 8 teprve odjíždím odsud, doma rychlé občerstvení, pár hadrů na sebe a už valím na posed. V půl deváté vylézám po žebříku, pod drátama stojí srna, mrknu na flek v pšenici a už tam stojí jedno prasátko, do 15 minut už je vidět z pšenice dalších hafo hlav a spousta malých hlaviček. Říkám si, že by bylo prima, kdyby se pohli nějakým směrem a nejlépe pod ony dráty, ve čtvrt na deset už se pasou pěkně pod drátama, odhadem kolem 8mi velkých kusů a přes 15 selat kolem 8-10 kg, vybírám jednoho lončáka a střílím, kus zůstává v ohni, ostatní zabíhají do řepky. Volám kolegovi, jestli mě pomůže, a než přijel, kus jsem vyvrhl, aby se nám lépe táhl. Další den že pojedu na liščičku, co přijde na vývrh, bezva plán :-).
Druhý den vývrh pryč, liščička nikde, divočáci na stejném místě jako předchozí večer, akorát se drželi ve vysoké pšenici a nebyli vidět, však oni chybu udělají zase znova, říkám si. Bez zrazení s tmou odcházím - od toho večera prase tam ani nebylo vidět, a ani nekviklo, tak už jsou zase někde o dost dál jinde.
Jel jsem tam předevčírem na to lišče, celej večer v rybníce jen srna a srna se srnčetem. Pod posedem v trávě mně pořád něco šustilo, ale nebylo nic vidět. Po čtvrt na deset jsem slezl a jdu po cestě, najednou na mě kouká lišče, já koukám na ně, pak mizí po stezce, co jsme udělali táhnutím divočáka v rybníce. Vylézám zpátky na posed a když se usazuju, v rybníce sedí půl metra od sebe dvě liščata a koukají na mě. No nic holky, nastal váš čas, mířím na jedno, trošku se bod mele, ale když je tam, mačkám spoušť, po výstřelu nikde nic nevidím, přebíjím a prohlížím v puškohledu, krajem vidím pohyb a lišče se vrací zpátky, mám je v puškohledu tak mačkám podruhé, po výstřelu opět nic nevidím, už si říkám, že flinta střílí za roh asi (né je to rukama), no a když prohlížím prostor, sedí tam lišče zase skoro na stejném místě, tak mířím chvíli dýl a mačkám spoušť, po ráně zase nic ležet nevidím. Pak chvíli nadávám sprostými slovy, za 10 minut slézám a jdu se podívat do rybníka. V rybníce je to sice vykácené, ale pařezy od vrb a dalších stromů jsou dobrýho třičtvtě metra vysoké a za jedním z nich 20 centimetrů od sebe leží dvě liščata již zhaslá. Říkám si, že jsem zase vyvraždil jednu liščí familií, ty liščičky celkem pravidelně sedávaly u silnice a sledovaly provoz na silnici, v sobotu jsem málem jednu autem srazil a div kvůli ní neboural. Včera večer jsem se těmi místy opět vracel a dvě liščičky zase sledovaly provoz na silnici, i zastavit hned u nich mě dovolí, tak nevím, jestli jsou vstajíc z mrtvých ty dvě ulovené, nebo nějaké další :-).

Autor: Radek Chadim | 02.07.2015 13:34
Klidně 3 měsíce v kuse 40 stupňů, sice se potím pořád jak hovado, ale to zimní zmrzání a imrvére oblýkání mě s... štve :-).

Autor: Tomio | 02.07.2015 13:12
A to je jen začátek, nějakých 30C, normální léto, ale až o víkendu a začátkem příštího týdne zatopí na 35 a více, to bude teprve hnus.

Holt než do lesa tak do bazénu

Autor: Václav Sládek | 02.07.2015 13:03
Míro Lovu zdar.Sám jsem zased dva večery první před desátou je slyším natěšenej že již jdou.Padla rána kousek zahranicí u sousedů po dvanácté slyším další prasátka sedím do půl druhé no nic.Na dnešek se ani neobtěžovali v půl jedné jsem to vzdal bo každé ráno vstávám v pět a s drahou polovičkou chodíme aspoň na tři hoďky obžínat naše latifudie než je hic nesnesitelný.

Autor: Jan Slavětínský | 02.07.2015 11:35
Lovu zdar! Já raději v těch současných vedrech nikam nejdu. Je to pakec něco ulovit, nedej bože dohledávat a rychle řešit. Trochu starosti navíc, které komplikují další den.

Autor: martes | 02.07.2015 11:02
Mirku,Lovu zdar.Já jen tiše závidím.

Autor: Pavel Černý | 02.07.2015 10:56
Strejdo, Lovu zdar!

Autor: oziris | 02.07.2015 10:28
lovu zdar, pekny zazitok

Autor: Petr Havlín | 01.07.2015 21:24
No vidíš Strejdo v jaké jsi kondici.Lovu zdar!

Autor: Krejčí Karel | 01.07.2015 20:43
Lovu zdar!

Autor: červenka emil | 01.07.2015 18:26
Zajochu LOVU ZDAR!!!Za pana Červenku zasloužíš za slecho.

Autor: strejda zajíc | 01.07.2015 16:52
Dnes si Zajíc zase užil lovu!Po skončení s papírováním(konec měsíce) jsem vyrazil počítat čuníky.A zjistil jsem,že do tolika ani neumím!V místě.které nazývám \\\\\\\"Bažina\\\\\\\" čtyři bachyně,5-6 lončaček a selat nepočítaně.Našoulal jsem je na třicet kroků a začal vybírat-abych nestřelil mladou maminu nebo plnou(nemám rád,když mi téměř narozená selátka při vyvrhování okusují prsty),maličká selata u mne,ta větší na opačném konci,však to znáte.Až přišla šéfová na pár kroku,navětřila mne a bylo po zábavě.
I co,posedím tu hoďku,on se někdo ukáže.Před půl jednou dorazil lončáček,je ho třeba a tak:Bááác!Úder kule,bude to dobré,říkám si .A taky že hej,jenže prasátko zhaslé 200 metrů v pšenici.Zdokonalil jsem Emilovo přibližovadlo,ubral jsem jedno kolečko(takže mám o kolečko míň než pan Červenka)- 1K1V.On ten fúrik kolejákem docela jede!Do pelechu jsem lezl ve čtyři ráno,kdybych měl plombu,šel bych hned na druhé kolo.:-)No co,Aris si alespoň provětral faldy a já ostatně taky.Jen si teď připadám poněkud použitě....
Lončák kňourek,dle zoubků cca 16 měsíců,54 kg.Vstřel za plecí.ale jaksi šikmo,výstřel na třetím žebru od zadu ucpaný omentem,všechna barva uvnitř.
Tak chlapci.Lovu zdar! odcházím stahovat a dělit.

Autor: Radek Chadim | 01.07.2015 12:53
Červencové Dnes.