Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Nezájem o držení LUP?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Leon Zumr | 12.08.2015 15:45
Takových psů je :-D

Autor: Ron Gordon | 12.08.2015 10:45
No ono ten pes nebyl hloupý, když udělal zkoušky v první ceně a také pochopil koho poslouchat musí a kdo je mu jen tak pro legraci. U nás si také nový začínající myslivec koupil ohaře se všestrannými zkouškami, ale mimo to, že mu soustavně likviduje slepice a obíhá vesnické feny tak pro spolek má cenu jen té čárky - splnění počtu upotřebitelných psů.

Autor: Ellhenicky | 12.08.2015 06:59
Také jsem viděl českého fouska připraveného na podzimky ,obstál v první ceně, ale poslouchal jen \"cvičitele\" a majitel ho měl jen na parádu,protože nebyl k běžné myslivosti k použití a na společných honech pouze pokousal několik psů, než ho majitel začal nechávat doma.

Autor: Ron Gordon | 11.08.2015 11:30
Musím se Rudolfa zastat a to zejména k velmi serioznímu hodnocení v příspěvku a pokud se zmiňuje o Dakslovi, tak to spojuje s jménem Honza nikoli Rici. Musím také souhlasit s tím, že v současné době technického pokroku dobrý drezér dovede naučit psa cokoliv. Ono to je pak ji při zkouškách vidět, že ten pes pracuje jako robot, žádná radost, nevalný živelný zájem o lov jen strohé naučené monotonní. Pes by měl mít vrozený zájem o práci a respekt k svému vůdci.

Autor: rici czech | 10.08.2015 18:21
Rudo ,nevím o tom že bych zmínil jméno Daksl ve svém příspěvku to zaprvé, jen jsem napsal co si myslím o takovém vyjádření ohledně kurvení chovu ženskými.A za tím si stojím. Naopak ...myslím si že za kurvení chovu mohou zpravidla tzv. drezéři, kteří i z kozy udělají chovného psa či fenu...protože umí potlačit nežádoucí vlastnosti a vydřít ze psa to co jaksi nemá dané do vínku.Celý chov je zpravidla postaven na tom co má pes naučené a né vrozené.A to je jádro věci ...
Proč většina kynologů u ohařů neuznává zkoušky FT ? ,když je to zpravidla ve většině zemí chovná zkouška pro ohaře? No jednoduché..neboť těch chovných jedinců (kvalitních polařů) by bylo na prstech jedné ruky. To je zkouška o vrozených vlastnostech kvalitních plemeníků !!! né to jak mne nosí lišku přes ohrádku.A naopak znám spoustu nemyslivců nebo lidí kteří se k myslivosti dostali přes loveckého psa a nemohu na ně říct křivého slova ,psům se celoročně věnují ,trénují obětují kilometry za dojezdem do vhodných terénů, výběrů chovných jedinců a všeho okolo.Takže naposledy ..nesouhlasím s tím že chovy kurví ženské ...a myslete si o mne co chcete s pozdravem kynologii zdar

Autor: Rudolf Husák | 10.08.2015 17:23
S mnohými názory na ohaře tu souhlasím a tu větu od Daksla, jak píše Honza,jsem rici slyšel taky a né jednou...,a je na ní hodně pravdy.Každý máme určitě své zkušenosti,nebo postřehy z loveckých zkoušek psů a výstav,kde vedou lepé děvy,které o myslivosti nic neví,ale chovy a vrhy, mají pestré a bohaté.
Zcela určitě, jsou v naší myslivosti a chovu loveckých psů i zásadové a výborné chovatelky.
Je třeba připomenout,že Daksl se věnuje myslivosti a poctivé lovecké kynologii,chovu a vedení loveckých psů,spoustu let a mnozí tady, ho znají.
Na různých zkouškách loveckých psů, většinou posuzují a točí se kolem zkoušek jedni a ti samí rozhodčí a zároveň i chovatelé a právě rozhodčích stále na zkouškách hodně psů vodí.
Já vyžaduji poctivou mysliveckou kynologii a pokud zjistím nejasnosti nebo pochybnosti v posuzování na zkouškách,podávám protest, chci vysvětlení. Podal jsem ho i na Memoriálu Karla Podhajského v Roudnici nad Labem,při špatném hodnocení a cíleném poškození psa, na šoulačce,rozhodčí se zřejmě domnívali,že korona jsou lidé z Václaváku.
Je mě úplně jedno,jestli jsou to jarní, podzimky,nebo vrcholná soutěž ohařů,všude a ve všem jsou vždy nějací vyčuránci.
Vím jak to chodí na některých zkouškách,mám za svůj život předvedených téměř 40 loveckých psů.
Vždyť někde na zkouškách už nejsou korony,málo kdo z korony to sleduje,jde za psem celý den,mnohdy jsou rozhodčí jen s vůdcem psa sami,atd..
Nechci se samozřejmě tímto dotknout slušných a poctivých rozhodčích,kteří mají své zásady a posuzují poctivě a spravedlivě.
Je všeobecně známo,že s nedostatkem drobné zvěře a tedy i s cvičením na drobné zvěři, spousta novodobých chovatelek,ale i chovatelů,např., Výmarů,Barvářů,Maďarských ohařů a dalších atraktivních plemen, (štěně min.,za 15.000,kč. a více), nechce a nehodlá cvičit a připravovat hlavně velké psy na lovecké zkoušky.Většina to považuje za zbytečné,myslivost a myslivci jim v jejich rozjetém chovu překáží.
Chovný pes, musí mít u ohařů, ale i jiných plemen všestranné zkoušky,musí toho hodně umět a to mnohé nechtějí podstoupit.Dokonce vím,že si jisté ženy kdesi v Čechách, chtěli založit svůj vlastní klub,,Výmarů,,který by zastřešovala jimi navržená,doporučená, předsedkyně a zároveň veterinářka s úplně jinými podmínkami chovu,dělat si co si zamanou,hlavně moc necvičit,jen výstavy a bez problému chovat a prodávat štěňata,naštěstí to neprošlo..
Mnozí z Vás myslivců chovatelů moc dobře ví,co je někdy za problém udělat chovného psa a nebo chovnou fenu,je to i o štěstí a je toho dost a pes toho musí také hodně ukázat,ale s tím si tyto chovatelky většinou moc nelámou hlavu.
Jak píší někteří k upotřebitelnosti ohařů,někde ještě nějaká drobná je,ale spíš jsou potřeba velká plemena už jen na vodní práci,na kachny a nebo nějaký dosled,nějaký hon.
V mnoha případech chovají ohaře,hlavně myslivci nadšenci,které to baví a bez velkého psa,tito chlapi stejně nebudou.
Takže nemohu s tebou rici s názorem na Daksla souhlasit,poněvadž i já mám zkušenosti s těmito chovatelkami, jako má Daksl a určitě by sis od nich štěně,které do nebes vychválují,pro myslivost nevzal.
Nechci už vůbec zmiňovat,jaká se dnes dějí zvěrstva u některých chovatelů a jiných mysliveckých dobrodruhů,kteří vládnou nad některým chovem štěňat loveckých psů.
Vidím jen,jak se naše myslivost ve spoustě činností nebezpečně naklání ...

Autor: Ron Gordon | 07.08.2015 16:01
Inu, kde čert nemůže, tam si dosadí ženskou, a rozhodčí je taky jen chlap.

Autor: Leon Zumr | 07.08.2015 12:22
Rici jsou ženy a ženy podívej se co některé s rozhodčím dokážou udělat :-D

Autor: rici czech | 06.08.2015 16:27
Napsat že chovatelství psů je byznys ,nebo že kynologií kurví ženské může naprostý diletant bez všeobecného rozhledu. K tomu prvnímu -kdo někdy odchoval alespoň jeden vrh tak ví co to stojí peněz času a práce a ve výsledku máte za štěně pár kaček. K tomu druhému- znám hodně ženských jak v chovu tak výcviku a popravdě začínají těm \"pravodatným\" strejcům dávat nafrak ...to vidím zase já. No a nakonec poznámka -kdo psa chce, tak ho má bez ohledu na jeho využití a použití.... to jen pohodlnost ,lenivost a tisíce výmluv a omluv jsou překážkou v jeho pořízení.

Autor: Ellhenicky | 05.08.2015 23:25
U nás drobnou z přírody od roku 1994 taky nelovíme. Párkrát jsme měli uměle odchované bažanty, kdy jsme lovili jen kohouty, pak jsme měli bažanty jen na zazvěření a pár se jich v honitbě ještě najde. Ohaři přestávali být v kursu, ale pořád máme rybníky, kde jsme nějaké kachny vypouštěly, ale poměrně dost jich máme divokých na tahu a to je pak problém s velkými psy, nebo se psy, kteří mají na to specializaci. To je pak špatný, že by se někdo musel poslat domů,protože není splněn počet psů na počet lovců.Ty ohaře taky někdo musí mít.Je dost sdružení, kde nejsou psi a na honě ani nikdo nekontroluje od nich průkaz, aby nebyl problém a jsou rádi, když k nim někdo se psem přijede.

Autor: Pavel Černý | 05.08.2015 15:57
Rone, pravdu máš jen částečně. Pokud jsou v honitbě alespoň zbytky drobné zvěře, je dobrý ohař v podstatě jediný, kdo dokáže ochránit např. bažantí slepice před posekáním v travinách, sklízených na sena a senáže. Stejnou službu udělá i pro záchranu srnčat. Ve vysoké a husté trávě, jeteli nebo vojtěšce se malé plemeno při vyhledávání zvěře neuplatní.

Autor: Ron Gordon | 05.08.2015 14:31
Nějak jsme se nepochopili, je nejsem pro zrušení stavu drobné, ono ty stavy stále nějak skomírají, ale neloví se a tak by viděl řešení jak jsem psal, stanovit počty lovecký upotřebitelných psů podle lovené zvěře a ne podle udržovaných skomírajících zbytku drobné zvěře. K čemu je mí v revíru ohař se zkouškami lovecké upotřebitelnosti, když tuto zvěř nelovím. Pokud nemá lesní, všestranné či barvařské zkoušky tak nemá ani upotřebitelnost na dosledy spárkaté.

Autor: Jan Slavětínský | 05.08.2015 13:04
Rone,drobnou ve stavech lehce zrušíš,ale dostat jí třeba časem opět do stavu (do papírů), to je potom velký problém.Tak proto jí všichni propisují a defakto neloví (stejně jsou pod MS.)

Autor: Ron Gordon | 05.08.2015 11:51
Paradoxem je to, že tři čtvrtiny republiky již drobnou zvěř neloví, ale stále jí má ve stavech a dle zákona musí míti i psy z patřičnou loveckou upotřebitelnosti. Vhodnější by bylo, pokud by zákon stanovil, že tam kde se loví drobná zvěř, by byla stanovena povinnost držet i lovecké psy s odpovídající loveckou upotřebitelnosti.
K tomu ostatnímu - byznys je byznys, zkoušky k uchovnění se dají koupit, zuby se dají na klinice srovnat rovnátky, tak pak si běžte koupit štěně a čekejte co vám z něj vyroste.

Autor: Luboš Čanda | 04.08.2015 19:57
A ještě k tomu připočtěte účast psů bez lovecké upotřebitelnosti, popřípadě bez příslušné lovecké upotřebitelnosti na společných lovech, protože není důsledná kontrola, a jak zmíněno výše, názor, že na dosled mi \"bezpapírák\" stačí (protože není potřeba, aby to někdo jiný viděl), a máte obraz složen, respektive odpověď celou.

Autor: Jan Slavětínský | 04.08.2015 09:41
Jednou na srazu Daksl pronesl větu, že kynologii kurví ženský ,jimi protlačení a uchovnění psi a následná líheň štěnat....Má pravdu ,předsedo...
No a politika pejskařů je průhledná a známá.
Dnes si velkého psa vezme pouze srdcař.Vycvičit velkého psa když není drobná je problém, držet takového psa při dnešním pracovním tempu není také nic lehkého a potom mít toho psa pro myslivost v revíru kde není drobná a neloví se, ale plánuje a psa tam musíte mít ze zákona, to je pes chudák. Když všechny ty pro a proti zvážíte a přehodnotíte, spousta lidí si pořídí psa malého. Je to vidět na svodě i na mnohých zkouškách. Hodně lidí řeší teorii ,hlavně aby mi to dohledávalo,chodilo po barvě a hlásilo u kusu....Ale vždyť to všichni znáte....

Autor: Hardy | 04.08.2015 08:18
Naprosto souhlasím s níže napsaným. Na zkouškách jsem se setkal i s tím, že jeden vůdce přišel za hlavním rozhodčím (zřejmě staří známí) a řekl mu, že potřebuje mít plný počet bodů, atd... No a hlavní rozhodčí na to, ať se nebojí, že se to zařídí... No a co se děje na výstavách, o tom se ani snad nebudu vůbec vyjadřovat, to je hnus. Rozhodčí a posuzovatelé mají téměř všichni chovatelskou stanici a zřejmě v tom vidí velký byznys, tak záměrně ostatní poškodí, aby se mezi ně skoro nikdo nedostal....
Jinak ohledně psů, tak poslední dobou vidím, že když si někdo bere psa, tak jenom na černou zvěř, takže zejména kopovy...
Když u nás říkáme, že je potřeba taky nějakého ohaře, atd... tak nezájem. No tak hold nakoupíme neopreny a budeme pro kachny plavat sami...

Autor: Leon Zumr | 03.08.2015 23:13
Čemu se divíš při tom kvantu podrazů u nás byli rozhodčí bez aprobací taky ty zkoušky podle toho vypadali a když na to jeden rozhodčí upozornil tak byl největší kurva a v Praze to zametli pod koberec.

Autor: Ellhenicky | 03.08.2015 21:13
Kamile, máš částečně pravdu, ale jak si chceš udělat psa pro sebe bez zkoušek?To můžeš mít šikovného bouďáka. Aby mohly být zkoušky, tak zde byli psi ze čtyřech okresů.Náš okres by to nenaplnil ani zdaleka.Dříve z jiného okresu byli do počtu jen výjimečně.

Autor: Kamil | 03.08.2015 11:34
A není se čemu divit, že je mezi mylsivci nezájem... Každý kdo potřebuje, si udělá psa pro sebe a kašle na to aby s ním dělal zkoušky, protože úroveň rozhodčích... posuzování psů podle chovatele a CHS místo jeho výkonu, hádky, korupce, boj o koryto... a k tomu si ještě páni rozhodčí udělali novelu, kde mezi sebe nikoho \"prověřeného\" a tedy na jejich straně nepustí. Takovou žumpu jaká je u kynologů v myslivosti, jen tak člověk nenajde. To se týká i poradců chovů, ale většinou je to jedna banda. Je to nejvěrnější obraz naší myslivosti obecně.

Autor: Václav Sládek | 02.08.2015 19:18
Petře asi tak.Já je na Příbramsku absolvoval vloni s drsňákem mám za to že nás bylo jedenáct vůdců.Před několika lety OMS uspořádal LS pro 4 slovy čtyři psi moc jsem se tomu divil chodil jsem v koroně.Jinak bývá většinou okolo deseti psů.V Bezděkově u Rožmitálu p Tř.pořádají roky BZ malých plemen účast většinou plný počet 12psů.Poslední dva roky k BZ přibrali i BZ honičů oboje dělají jeden víkend rád jsem tam chodil v koroně teď mi nějak haprujou stojáky tak jsem tam dva roky nejel tak nevim.

Autor: Ellhenicky | 02.08.2015 12:44
Včera jsme pořádali lesní zkoušky psů. Přihlásilo se 12 malých a tři velcí.Jak to dopadlo si můžete přečíst na stránkách OMS Prachatice, ale když bylo po všem a byla \"volná zábava \"společně s rozhodčími,tak nechci být škarohlíd,ale bude čím dál horší obdobné akce pořádat, protože nejsou psi,nebo zájem. Jak je to u vás?