Dnes je 10.08. 2020. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Bourací sady



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Lucie Fajmonová | 21.10.2015 12:42
Máte někdo zkušenost s touto bourací sadou: http://www.zbrane-ostrava.cz/10-ti-dilna-sada-na-bourani-WESTON-d112.htm , nebo případně jinou kterou byste mohli doporučit?
Děkuji:-)

Autor: Lucie Fajmonová | 21.10.2015 13:46
A co tyhle? http://kuchynske-noze.heureka.cz/kds-sada-reznickych-nozu-5dilu-2685/

Autor: figi | 25.10.2015 15:42
A pro jaký účel to má sloužit ?
Bourání hovězího a vepřového ?

Autor: Jarin Beskydak | 25.10.2015 17:12
Když už, tak raději koukni na nabídku zajištění dovozu bourací sady na \"sousedním\" webu. http://www.loveckeforum.info/viewtopic.php?f=24&t=9479

Autor: Lucie Fajmonová | 26.10.2015 17:43
bourání zvěřiny

Autor: Fesoj | 26.10.2015 19:53
Lucinko, skočila jsi Figimu na špek ! Zvěřina se nebourá, zvěřina se ruší !

Autor: Leon Zumr | 26.10.2015 20:24
Jo někde se bourá a vyrušit je vyvrhovat :-)

Autor: Čestmír Kunetka | 27.10.2015 18:03
Lucko, vyhozené peníze. Na vše stačí dobrý vykosťovák. Tím kus stáhnu, rozruším (oddělím běhy od trupu), vykostím. Max použiju sekeru k oddělení žeber od páteře, někdo to řeže pilkou na železo.
Já mám vykosťovák vybroušený ze starého nože KDS a je super a za pár korun.

Autor: Jarin Beskydak | 27.10.2015 22:21
Já zase ten Figiho dotázek pochopil jinak. Ty nože v těch bouracích sadách jsou zbytečně dlouhé, jsou možná vhodné pro bourání zvířat ve váze 200+. Na rušení zvěřiny jsou opravdu vhodnější menší nože. Lucko, osobně si myslím, že pokud koupíš dva vhodné nože od Mory, zůstane Ti dost peněz na ocílku nebo brousek, případně pilku nebo nůžky (né ty na kuřata z těch sad) na střihání žeber. Za ty peníze které za Moru chtějí, jsou to nože zadarmo.

Autor: Jan Slavětínský | 04.11.2015 06:05
Lucko mrkni i sem:

http://www.loveckeforum.info/viewtopic.php?f=43&t=8707&sid=2952ce9827f791dd437c38ec3faeebc0

Autor: Leon Zumr | 05.11.2015 08:44
V neděli jsem dělal 4 čuníky komplet najednou a stačil mi vykošťovák a ocílka od F.Dicka http://heroldreznickepotreby.cz/eshop/reznicke-potreby/noze-dick-a-ostatni/vykostovaci-noze/103-dick-vykostovaci-nuz-neohebny-delka-13-cm Jenom jsem nadával že jsem doma zapomněl stahovací ten je na stahování lepší.Tak že jak jsem psal na FB na sadu se vykašlat a koupit kvalitní ocílku dvě kudly a stačí to na všechno

Autor: Leon Zumr | 05.11.2015 08:47
Ještě k té ocílce ta není za pár stovek tam se musí připlatit http://heroldreznickepotreby.cz/eshop/reznicke-potreby/ocilky-a-ostricky-dick/ od stejné firmy mám doma a už je zhruba 100 let stará

Autor: Lucie Fajmonová | 05.11.2015 20:12
A co tahle nebo jiné ostřičky na nože dick? http://heroldreznickepotreby.cz/eshop/reznicke-potreby/brousky-a-ostricky/141-ostricka-nozu-graef-cc-120

Autor: Leon Zumr | 05.11.2015 21:25
Pořádný kámen a ocílku nic nenahradí

Autor: Lucie Fajmonová | 06.11.2015 14:47
Tahle ostřička mi byla doporučena v obochodě, máte s ní někdo zkušenost? (ocílku nechci, neumím na ní brousit)
http://heroldreznickepotreby.cz/eshop/reznicke-potreby/ocilky-a-ostricky-dick/1057-ostricka-nozu-dick-action-se-stojankem

Autor: Vladimír Soukup | 06.11.2015 17:18
Co se týče nožů, podívej se sem: http://www.ibo.cz/shop-kuchynske-noze-swibo-zlta-rukovat/4/10340/
Mám nůž swibo (pravda víc než 20let) a pokud udrželi kvalitu ocele, bude to dobrý, výborně se brousí a drží ostří. Brousit nůž na tom bazmeku, co je v odkazu, může jenom barbar. Kvalitní nože je třeba brousit na pomaloběžném kotouči pod vodou, ocílka slouží k doostření, nikoli k broušení. Lepší bude čas od času si nechat nůž nabrousit od někoho kdo to umí a má na to vercajk.
Bruska vypadá takto: http://belamost.cz/bruska-tormek-t-4-220v-120w

Autor: Karel poslík | 06.11.2015 19:35
Ahoj Lucko i ostatní, dlouho jsem tady nebyl a nyní zase cítím potřebu vložit se do diskuse. Víš , že výroba , ostření a udržování nožů je mým koníčkem. Dělám to pro kamarády, myslivce i pro řezníky, kolegy v práci a i pro svoji početnou kolekci nožů. Rozrušuji zvěřinu z několika desítek kusů ročně a nevyhýbám se ani domácím zabijačkám jakož i kuchaření. Potvrzuji slova v předchozích příspěvcích. Bourací sady bez ohledu na cenu a kvalitu jsou pro myslivecké potřeby zbytečné. Když chceš dřevo na táborák , nemusíš kupovat hektar lesa. Všechno jde udělat s dobrým loveckým nožem, ale připouštím,že rozrušování zvěřiny jde od ruky lépe s nožem kuchařským nebo řeznickým. Pokud bych měl něco pro takové domácí zpracování doporučit, byl by to kuchařský nebo řeznický nůž Mikov v délce 5 palců ( č.5) a k tomu jako výborný dárek, ocílka jemná v délce čepele 28cm a více. Mám řadu profi ocílek od Wenger, Wusthof i Mikov a určitě je pro běžné potřeby domácnosti ( možná až nadstandardní)dostatečná Mikov kulatá 12mm+ nebo plochá. Dá se koupit za 600-900 korun. Praktická věc pro celou domácnost a navíc je to jediný civilizovaný způsob jak udržet nože v použitelném stavu. Jinak si troufám tvrdit, že na nůž má největší vliv způsob používání,uložení, udržování a potom teprve kvalita materiálu a broušení. Podporuji rovněž názor kolegů stran používání poctivých brusných kamenů a diskvalifikaci všelijakých protahovacích \"udělátek\" na bázi znásilňování ostří. Podporuji i zkušenost kolegy, který používá Totmek T4. Sám už také používám Tormek T7 , je to Mercedes v oblasti ostření nožů a jiných nástrojů. Snad se UVIDÍME příště v Roudné a dáme na toto téma řeč. PS\" Bourat se dá do zvěře leda autem a vyrušit lze v lese tak akorát pár milenců.Ulovená zvěř se vyvrhuje, zvěřina ošetřuje a rozrušuje. Přeji šťastný výběr dárku a Lovu Zdar ! Karel

Autor: Karel poslík | 07.11.2015 09:09
KDS Sedlčany je také dobrou volbou. Karel