Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Necháme si srát na hlavu ?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Ellhenicky | 07.12.2015 18:55
Zatím jsem neslyšel ani nečetl,že by nějaká organizace skutečně kopala za myslivce a na napadání a pomluvy nějak reagovala a to je škoda.Strejdo Míro Zajíci, jednou jsem do RRTV psal a jak myslíš, že to dopadlo? Kde nic tu nic,jako když plivneš do rybníka.

Autor: Krabat | 07.12.2015 14:15
Kromě ČMMJ máme i jiné mysl. organizace, ty by se taky v tomhle směru mohly angažovat...

Autor: Fido z Řáholce | 05.12.2015 12:02
Milane, pokud čtete alespoň některé mé příspěvky, tak jste musel pochopit, že od ČMMJ jsem nikdy nic nechtěl, nechci a nic neočekávám!!! Užívám si honitbu, kterou jsem si sám bez cizí pomoci vyběhal. Jsem členem ČMMJ jen proto, že mám velmi blízké vztahy s předsedou OMS, který myslivcům v okrese vychází maximálně vstříc. To poprvé.
Z nového vedení ČMMJ nikoho osobně neznám. Přečetl jsem si však nové stanovy ČMMJ a to mě stačí abych pochopil, co, kdybych chtěl nebo potřeboval, mohl od ČMMJ očekávat. Jako soukromá osoba vůbec nic. Registrován jsem jako každý člen ČMMJ u OMS a tam se obracím když něco potřebuji.
Pokud někdo žije v přesvědčení, že ČMMJ je tady od toho, aby něco za mě nebo někoho řešila, tak je na velkém omylu. Mě stačí k výkonu práva myslivosti dobré vztahy s předsedou OMS a OSSM. Pokud má někdo jiné představy tak ať se obrátí písemně třeba na jednatele ČMMJ. Budu velmi zvědavý co mu odepíše.

Autor: milano | 04.12.2015 15:27
Fido docela by mne zajímalo, co od ČMMJ čekáte Vy ? Že tam seděla a sedí banda lidí, kteří jsou dobře placeni, ale výsledky nejsou, je evidentní. Neustále se těchto lidí zastáváte. Pokud ČMMJ nemůže mimo jiné udělat alespoň to, co říká pan Dušák, pak nevím co si o Vás mám myslet. M.Pech.

Autor: Fido z Řáholce | 04.12.2015 14:53
Františku, smutné na tom vše je to, že když je problém, zíváme ČMMJ aby reagovala a bránila nás myslivce a českou myslivost, že jí/nás někdo \"špiní\". Na straně druhé, jak a co my sami děláme pro pozitivní obraz české myslivosti na veřejnosti. Není od nás trochu sobecké chtít na straně jedné po ČMMJ obranu a na straně druhé pro tu obranu sám nic nedělat, jen se prostě vézt a kritizovat.
Podobné případy jako z minulého týdne byly jsou a budou a jistě se najde jedinec, kterému přitom zjistí alkohol. Je to však v řešení kolektivu ze kterého takový jedinec vzešel, aby se k tomu chlapsky postavili. A že si novináři nebo reportéři něco přidají, nic nového pod sluncem. Co Františku čekáš za reakci od ČMMJ. Že jednatel řekne o klesající tendenci takových jednání pod vlivem alkoholu a za týden měsíc bude případ právě pod vlivem alkoholu. Sami předcházejme a nezavírejme oči před byť náznaky jednání myslivce, které v důsledku může vést nejen k vážné újmě na zdraví poškozeného, ale i další červený bodík pro českou myslivost.

Autor: František Dušák | 04.12.2015 10:08
Strejdo ano, právě to podezřelý, mravně závadný lze čísti mezi slovy všelijakých pisálků a ČMMJ se mediálně vůbec nevyjadřuje. Stále mlčí, kdo mlčí souhlasí. Proto jsem napsal tuto impertinenci. Je smutné, že se doktl pouze jednoho \\\"mysliveckého opilce\\\" a ne spousty ostatních, kteří mi měli \\\"nakopat prdel\\\" a vysvětlit, že je to vlastně všechno jinak. Ale to je to o čem se já neustále snažím psát. Bombardujme své poslance, bombardujme však i ČMMJ, aby jednala v zájmu myslivosti. Potůček není nic, řeka je víc a moře - sil tisíc. Ať je ČMMJ to moře. Ať se ČMMJ nebojí jít do střetů. Já osobně doufám, že nový předseda do těchto střetů půjde, jelikož do nich šel i jako ředitel VLS a stálo ho to místo.

Autor: strejda zajíc | 03.12.2015 18:27
A co taková RRTV(Rada pro rádiové a televizní vysílání)?Ta je přeci tady kvůli takovýmto případům.Tož tam každý napišme stížnost(13,-Kč nikoho nezabije) na nevyváženost zpravodajství,resp.popouzení proti určité skupině obyvatel.:-)
ČMMJ by si měla ustavit tiskového mluvčího,mají ho podstatně méně početné organizace.Člověka,který kvalifikovaně a rázně požádá o vysvětlení,resp zaujme k odvysílanému stanovisko.
Jinak děkuji panu Dušákovi,že mne zařadil do obskurní party,což ve významu tohoto slova znamená mj.podřadný,podezřelý,mravně závadný atd.No,žalovat ho nebudu,ale na Poslední leči,jsa pod vlivem alkoholu,nevím,nevím....:-)))

Autor: Fesoj | 03.12.2015 16:16
Fido, asi jsi to vůbec nepochopil. Já jsem ve svém dopise panu redaktorovi nekritizoval to, jak popsal onu konkrétní událost, ale tvrdě jsem se ohradil proti tomu, co tam přidal navíc, to jest proti žvástům o opilých myslivcích. Nemyslím si, že jsem svým dopisem udělal nějakou chybu, jen mne mrzí /jak už napsali mnozí přede mnou/, že vedení, tj. sekretariát a právní oddělení CMMJ drží hubu a není schopno či ochotno na bláboly pana redaktora reagovat ve hromadných sdělovacích orostředcích. V zásadě je úplně jedno, zda v tomto konkrétním případě střelec je či není členem CMMJ, špína je zde házena na každého z nás, at jsme či nejsme kdekoliv organizovaní a CMMJ by své poslání měla brát trochu šířeji, ve vztahu ke všem myslivcům a ne pouze svým členům.

Autor: Karel Zvářal | 03.12.2015 14:54
Souhlasím s Františkem, až na jeden detail. Nepovažuji Mysliveckou jednotu za obskurní organizaci. Že má spoustu nedostatků, to se ví, nikdo není dokonalý. Nové vedení působí důvěryhodně, je na členech, jak budou funkcionáře úkolovat a kontrolovat. Mohl by začít u sebe, vstoupit a konat. Štěkat za plotem moc statečně nevypadá. Kauza dýchaček je k tomu velmi vhodná. Sedím u TV často, a těch ranních kontrol je tam na můj vkus přespříliš (letos 3 nebo 4). Když je to na místním kanále, budiž, ale proč to ochotně přejímá celostátní TV? To nemají co dávat? Na druhou stranu je dobré, že všechny kontroly skončily s negativním zjištěním, ale ten podtext tam zůstává. Tady se shoduji s FD, že zde by měla Jednota se ozvat. Protože u průměrného občánka to vyvolává asociaci myslivost=alkotest. Pokud by tyto scénky vyvažovali pořady (šoty) z jiné činnosti, lze to i akceptovat. Jinak to působí velmi zaujatě.

Autor: Fido z Řáholce | 03.12.2015 14:20
Františku, ten kdo tu událost popsal nepravdivě, tedy reportér TV, si za tím bude stát, pokud soud nedá za pravdu druhé straně. Tak to prostě chodí, viz soudy našich celebrit. Reportér nebo novinář ti ani neumožní reagovat, není to jeho povinnost. Prostě zde zafunguje jen soud, který může TV, novinám, nikoli reportérovi, uložit nápravu v tom, že se omluví/noviny otisknou Tvůj pohled na událost/, popř. poškozená strany může požadovat omluvu, resp. finanční náhradu. Ale to podání soudu musí udělat poškozená strana. Kdo byl Františku poškozen, ČMMJ? Z Tvého sdělení reportérovi vyplývá, šlo o obecné konstatování že za \"mnoho zranění myslivců při honu může alkohol\". V takovém případě bych spíše viděl reakci pojišťovny, např. Halali, která jistě vede evidenci pojistných událostí s alkoholem. Samozřejmě, že spousta myslivců je pojištěna u jiných ústavů, což bude problém s relevantností závěrů.

Autor: František Dušák | 03.12.2015 08:55
Filipe, já jsem nepsal o obhajobě střelce. To je jeho osobní průser. Já psal o tom, že reportáž obsahovala mnoho nepravd, vrhajících špatné světlo na myslivost jako takovou. A pokud už tam nevidíš roli ČMMJ na mediálním ohrazení, tak nevím v čem vidíš roli a smysl této obskurní organizace.

Autor: Jan Slavětínský | 03.12.2015 06:59
Chlapi, myslím si,že dotyční mají šanci obhajovat se a věc vysvětlit při natáčení reportáže,potom je to všechno pasé....
Po odvysílání něčeho sestřihaného a podaného veřejnosti pod nějakým úhlem pohledu redaktora, už je pozdě. Většinou každá reportáž na téma myslivosti nás všechny v očích veřejnosti hází do jednoho pytle.Tak to bohužel je.
A že by třeba mohl zareagovat někdo z ČMMJ, to by mohl,neubylo by je. \\\\\\\\\\\\\\\"V Praze to mají k sobě přes tři ulice\\\\\\\\\\\\\\\" ...Nemluvíme o ohajování a řešení střelce, ale podat třeba veřejnosti a mediím informace,takovou osvětu, kolem používání zbraní,kolem lovu a alkoholu...

Autor: Matěj Fous | 02.12.2015 19:08
Pánové-to na Tv Nova výslovně jmenovali nějakou dnes již bezvýznamnou ČMMJ, která by se měla proti reportáži ohrazovat?

Autor: Jaroslav Tatalák | 02.12.2015 17:18
Františku a Karle sdílím Váš názor i s poznámkou, že Fido trochu ujel s jeho obvyklou obhajobou, byť nelogickou. Nikdo neříká, že ČMMJ by se měla zastávat jednotlivce nebo nějakého spolku, ale měla by rychle reagovat na zkreslující názory na celou myslivost. A když nemá podklady, tak ať si je vyžádá. Fido, podle Tvého výkladu by třeba při projednávání nového zákona o myslivosti by si měly podávat spolky každý samostatně a osobně a ne vedení ČMMJ za všechny spolky? Kdo má tedy především ve sdělovacích mediích hájit názor na myslivost a tím i myslivce-každý spolek samostatně? S pozdravem J.T.

Autor: Karel poslík | 02.12.2015 14:54
Zdar přátelé, možná mi v diskusi něco uniklo, ale zdá se mi, že se trochu překroutila. Předmětem kritiky na ČMMJ nebylo to aby se zastávala jako organizace nějakého jednotlivce v nějakém jednom spolku, nýbrž aby se ohradila proti výroku redaktora, že myslivci obecně střílí ,když jsou pod vlivem alkoholu. Tato formulace nás hází všechny do jednoho pytle a v očích veřejnosti navozuje dojem: co zelená kamizola, to alkoholík se zbraní. V tomto případě sdílím názor Františka ,kdy by se měla ČMMJ zastat svých členů a učinit nějaký krok k tomu, aby je pomohla osvobodit od pomluv. Jsem rád, že na to Pepa(fesoj) zareagoval a napsal panu redaktorovi dopis. Každý myslivec by ve svém okolí měl udělat také nějakou morální osvětu a vysvětlovat nemyslivecké veřejnosti, jak to je s alkoholem na honech a se statistikou úrazů způsobených po požití alkoholu. Redaktor dělá svou práci a chce si vydělat. Zajde tak daleko, jak mu to bude tolerováno, klidně i za hranu zákona. Když bude psát o tom, jak je něco v pořádku, nikdo to číst nebo poslouchat nebude a on si nevydělá ani na vodu. Potřebuje napsat že opilec přejel nebo zastřelil dítě a je trhák na světě. Když se s ním nezačne nikdo rozčilovat nebo soudit, zajde příště ještě dál. Tak to prostě je. Zdar Karel

Autor: Fido z Řáholce | 02.12.2015 14:14
Františku, strašně se mýlíš. On se píše rok 2015, kdy myslivecké spolky, HS i soukromé honitby jsou samostatnými subjekty, pod nikoho nespadají. Už jsem jednou psal, chceš zpět, aby Tě řídila kontrolovala, ČMMJ, aby jsi spadal jako spolek pod ČMMJ. Myslivost u nás řídí MZe. Nemáš jako MS na právníka, advokáta, atd. to je tvůj problém.
Nedovedu si představit, co by měl jednatel ČMMJ k případu postřelení říkat, když nemá po ruce nic, jen záznam z televize.
Opakuji, jestliže jednotlivec selže, není to chyba ČMMJ, ale spolku, kde je organizován. Ale tady nejde jen o selhání jedince, mnoho diskutujících píše o problémech s honitbou, s LČR, atd. To bychom museli z ČMMJ udělat moloch právníků, kteří budou řešit problémy Josefa, Petra, Pavla, MS Horní Dolní, atd. To je přeci nesmysl.
A na závěr Františku, jsem členem ČMMJ už hodně let. Jiné to bylo před r. 89, jiné je to nyní. Mám také problémy v honitbě, ale nikdy mě nenapadlo se obrátit na ČMMJ a říci pomůžete mě? Chtěl si honitbu, nebo chtěli jste honitbu tak se starejte. A Františku ještě jedna maličkost. Podle nového OZ je spolek něco jako s.r.o. Nedaří se tvému sróčku, taky nejdeš na finančák, min. průmyslu a já nevím kam si stěžovat. Máš problémy, jsou tu právníci a soudy.

Autor: František Dušák | 02.12.2015 12:51
Fido, myslím, že v tomto nemáš úplnou pravdu. ČMMJ se spoustou keců staví jako stavovská organizace, jako organizace, která bojuje za myslivost a myslivce. A toto je zrovna případ, kdy by měla jako \"rádoby\" stavovská organizace jednat a konat. On v tom konkrétním spolku třeba není nikdo, kdo umí tu žalobu podat. A hlavně jeden spolek je nic. Pokud to bude podáno organizací s celostátní úrovní, tak to hned vypadá jinak.
Ale Filipe, ty ČMMJ hájíš až do morku kostí. Já ji naopak do morku kostí kritizuji. Ale v tomto případě si myslím, že soudný člen ČMMJ, kterým nejsem, dá za pravdu mému názoru, že obrana myslivosti je jedním ze základních úkolů ČMMJ. Jinak opravdu nechápu proč ČMMJ existuje. Asi jen pro Machali, Vlášky, Krause a podobné, kteří z příspěvků pohodlně žijí.

Autor: Fido z Řáholce | 02.12.2015 12:03
Já se na takové pořady dívám trochu z jiného pohledu. V prvé řadě je nesmysl, aby reagovala ČMMJ. Není žádnou povinností dotyčného MS, HS či soukromé honitby, informovat ČMMJ. A jednatel ČMMJ to neudělá, pokud nebude mít relevantní informace. Reagovat musí uživatel, vlastník honitby popř. OMS, prostě ti, kdo byli události nejblíž. A pokud někdo uvádí zkreslené či zavádějící informace, popis události, tak podám žalobu soudu na dotyčného, že veřejnost lživě informuje a šíří poplašné zprávy. Budu chtít nejen omluvu, ale i finanční satisfakci. A pokud by soudu jednou rozhodl v náš prospěch, jistě si ti \"rádoby pisálkové\" podruhé rozmyslí psát nepravdy a škodit české myslivosti a myslivcům.

Autor: Karel Zvářal | 01.12.2015 12:10
Josef to napsal hezky a líbí se mi názor F. Dušáka. Ke každému se chovají tak, kolik jim dovolí. Je to již prakticky tradice, že s dobou honů přichází tzv. dýchačka nastoupených myslivců v televizních zprávách. Mezi řádky jaksi můžete číst, že kontrola a veřejné mínění vlastně naučí(ly) tu \"bandu o-ů\" přijít ráno střízlivé... A co takhle začít s kontrolou řidičů, lékařů, aj. profesí. Bylo by to stejně potřebné, ne-li více. Ale tam by tvrdě narazili (aspoň s přítomností kamer)! Takže jak již napsali přede mnou: ohradit se, a nabídnout jim pozitivnější téma z činnosti myslivců. Tam si tipuji, že tolik aktivní nebudou. To není v souladu s jejich představou... ale možná se pletu.

Autor: Jaroslav Tatalák | 01.12.2015 11:21
Byl jsem na honě, kde přijela televize zároveň s policií hned ráno. Po kontrole policie odjela a televize natáčela skoro polovinu honu. Večer jsem pak letmo zahlédl na ČT 24 snad 30 sekundový šot, kupodivu bez průpovídek. S pozdravem J.T.

Autor: Ellhenicky | 01.12.2015 08:45
Pepo asi to stačilo, protože TV NOVA, která se v tom vyžívá, tento příspěvek do dalších zpráv již nezařadila,kontroloval jsem to. A jak píše Honza, pravdu nikdo nechce slyšet,ta se ve sdělovacích prostředcích poslední dobou opět nenosí. Na urážlivé příspěvky proti myslivcům by měl ihned reagovat jednatel ČMMJ nebo i předsedkyně kulturně propagační komise, která by to asi měla mít i v náplni práce.

Autor: Jan Slavětínský | 01.12.2015 08:17
Josef, napsal jsi to dobře a popravdě,tak to je. Něco mi v duchu říká, že ti ten pisálek ani neodpoví. Oni si tito pacholci defakto píší co chtějí a vědí,že je obyčejný člověk nebude popotahovat a oblicí po hřbetě nedostanou. A takové Novinky.cz, to je také blok jako noha. Už jsem několikrát nevydržel a v diskusi pod článkem se vyjádřil k dané věci ,že mě blokli. Pravdu dnes nikdo nechce slyšet, jen zaujaté a možná někým podplacené kecy a nebo tupě přikyvovat k tomu ,co momentálně frčí....Fandit humanistickým neziskovkám, litovat ty neandrtálce a inženýry z Východu a plivat na Rusko....No a jak píše František, ČMMJ by to nemělo nechat bez povšimnutí. Alespoň to uvést veřejnosti na správnou míru.

Autor: František Dušák | 01.12.2015 08:08
Mě osobně zde chybí okamžitá a tvrdá reakce ze strany vedení ČMMJ. Až se několikrát tvrdě ohradí proti nevyváženému, či přímo lživému zpravodajství, tak si pisálkové dají větší pozor. Oficiální stížnost na televizní a rozhlasovou radu by byl ten nejmenší a zároveň nejlehčí začátek. Snad by si jednatel ČMMJ našel 20 minut na sepsání podnětu.

Autor: Jan Mikyska | 01.12.2015 07:51
Mohu-li mluvit za sebe, tak nepiju skoro vůbec, v pátek a v sobotu do hospody nechodím. Raději se věnuji lovu černé, o kterou se v médiích stále otírají. Úsměvné je, že spousta těchto chytráků je od pátku do neděle \\\"nepoužitelných\\\" :)

Autor: Radek Chadim | 30.11.2015 19:30
Je to pako, co hledá senzaci, a nikoliv pravdu nebo realitu, což je u novinářů a nejen těch bohužel naprosto normální. U nás o víkendu byla taky na honě policie na kontrole a kupodivu nenašla žádný případ požití alkoholu, ani nedostatek co se týče dokladů. Teď doufám, že o tom bude zítra v TV reportáž :-).

Autor: Radek Chadim | 30.11.2015 19:25
Fesojův e-mail panu redaktorovi:

Vážený pane,

nevím, proč si pouštíte hubu na špacír a kážete bludy. Vaše reportáž o zranění myslivce na honu, odvysílaná dnes v odpoledních zprávách, nebyla vůbec objektivní. Byla zakončena sprostou lží o tom, že za mnohá zranění na lovu může alkohol, který myslivci konzumují. Sice jste dodal, že v daném případě nebyl vliv alkoholu zjištěn, ale to nic nemění na faktu, že za posledních minimálně 10 let nebyl zaznamenán jediný případ úrazu na honu, způsobeném střelnou zbraní pod vlivem alkoholu. Ale to Vás zřejmě nezajímá, Vám stačí podívat se na film Slavnosti sněženek a plivnout na myslivce jedovatou slinu. Nehody, i smrtelné, se při výkonu práva myslivosti stávaly, stávají a stávat budou, ale dělat kvůli tomu z myslivců ožraly nesvědčí o seriozním přístupu k dané problematice. Chcete-li mi dokázat, že jste skutečný reportér a ne pouhý lhář, sdělte mi, prosím, o nějakém případu úrazu na honu, za kterým stál alkohol. Dnes si totiž žádný z myslivců nedovolí před honem nebo v jeho průběhu chlastat - ty sankce za to nestojí, kontroly se provádějí každou chvíli, zatím vždy s negativním výsledkem - a tak to má být, tak je to správné...

Autor: Fesoj | 30.11.2015 18:21
Dnes jsem v odpoledních TV novinách na Nově viděl krátkou reportáž o postřelení myslivce myslivcem na honu. A samozřejmě si pan reportér neodpustil pustit hubu na špacír a upozornit na to, že za mnoho úrazů na honech může alkohol, který myslivci požívají. Sice uvedl, že v daném případě žádný alkohol u učastníků zjištěn nebyl, ale... No, pěkně mi to hnulo žlučí. Panu redaktorovi jsem na jeho e-mailovou adresu napsal svůj názor - slušně, ale ostře. Protože to neumím vložit sem do této diskuze, posílám to adminovi Radkovi, aby, uzná-li to za vhodné, Vás s tím seznámil. A jsem zvědav na Vaše názory.