Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes :-D



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: jirka marek | 01.04.2011 23:20
A já si říkal,co to bylo v lapáku.To nebyla domácí,ale sibiřská!(13,5kg)!!
Ještě jsem to naštěstí stihnul.

Autor: Václav Pašek | 01.04.2011 23:15
Dnes jsme byli kapat Kornitol proti okusu zvěře. Používáte ho někdo a jaké máte zkušenosti? Viděl jsem rudl siky, byly tam dva slušní jeleni, oba ještě neshozeno. V.P.

Autor: Martin Myslín | 01.04.2011 22:14
Děkuji za info pane Bergmane - ve zbarvení to nebyl tento případ, kočka měla normální barvu typickou pro felis silvestris. Teď jsem se podíval na net jak vypadá sibiřská kočka a je to teda "macek", jak píšete s hustým ocasem a delší srstí, krom typu, který popisujete jsem však našel i "přírodnější" verzi a je tak samozřejmě možné, že jsem pozoroval právě ji.
Kočka měla silnou kratší oháňku s pruhy a černým koncem - oproti domácí micce byla rovněž o dost větší - to samozřejmě, až na tu délku oháňky, může odpovídát tomu sibiřskému mackovi i když do 12 kg měl ten můj jistě daleko. Sledoval jsem jej na břehu přehradní nádrže Morávka, z druhé strany od silnice. Když jsem proletěl fotky těch sibiřanek měly sice zřetelně delší srst, ale varinat je jistě více (navíc přichází v úvahu křížení) takže mám díky Vám další možnou verzi - za což děkuji.
Co se fotek týče tak zkusím v okolí dát návnadu s kozlíkem lékařským a fotopast a uvidím co se "chytne".
Se stopou 12 kilové kočky bych měl přiznám asi rovněž problém:)

Pro dědu z lesa: nemám obecně na zázraky štěstí a vzhledem k určovacímu riziku.... každopádně myslím, že Beskydy či Jesníky se uvádějí jako místo výskytu spíše ze zvyku, vzhledem k průměrné délce sněhové pokrývky to zrovna není ideální kočičí terén - s fotkou se samozřejmě budu snažit. Dnes jsem byl po letech v ZOO, přesvědčil zřízence a fotil jako blázen tamní divoké kočky ať mám s čím porovnávat.

Autor: Ing.Mirek Bergman | 01.04.2011 20:33
Nemyslím, že to byla "Kočka divoká", ale uvěřím, že to mohla být kočka zdivočelá - sibiřská - ty tu v Beskydech máme, a ne zrovna v malém počtu. Je pravdou, že její zpozorování může člověka pomýlit, neboť ty exëmpláře zřejmě pocházejí z nějaké sibiřské odrůdy domácího predátora, který za časů dočasných vojsk Varšavské smlouvy do zdejších teritorií přivezli ruští vojáci do kasáren ve Frenštátu pod Radhoštěm. A samozřejmě po jejich odsunu tu kočky zůstaly, rozšířily se do hor a nejak se živit a rozmnožovat musely. Vzrůstem jsou o jednou tak i více těžší než ty naše, mají mimořádně hrubou a dlouhou oháňku a jejich zbarvení je ocelově modrošedé s béžovými příčnými pruhy. Přesto, že si vypěstovaly mimořádnou plachost, před pěti lety se mi podařilo jednu, která nesla v mordě dospělého jeřábka odlovit (12,5 kg !!!) a taky jsem byl zprvu na rozpacich, co to je. Přes to, že žijí velmi skrytě, tak v zimě podle stop soudím, že jejich neřízená introdukce probíhá rychlým tempem a pokud se rozšíří do nížin, mohl by to být další problém pro drobnou zvěř. Ale v této souvislosti je úsměvné, že řada laických "ochranářů" zvaných zelený Taliban, kteří se nám v zimě brouzdají honitbami s touhou evidovat vlčí, rysí a medvědí stopy, jsou při shledání stopy koček z toho paf a nahlašují to pravděpodobně za mladé rysí jedince. M.B.

Autor: Jaroslav Tatalák | 01.04.2011 19:44
Zeptejte se p.Orálka od ochránců přírody ve Val.Mezu. Ten ví o šelmách všechno,vždyť je každý rok v Beskydech počítá. A čeho se nedopočítají,tak to zastřelili myslivci.A ten kocour byl "súsedů" z Karlovic,ten jim nosí zajíce až dom. S pozdravem J.T.

Autor: Děda z lesa | 01.04.2011 15:23
Divokou kočku viděti - zázraku se podobati...
Dlouhodobé statistiky (jejichž přesnosti nikdo nevěří) vykazují stavy 3 - 6 ks v rámci celé republiky, kromě jižní Moravy jsou jako další místa výskytu uváděny Beskydy, Jeseníky, Brdy a Šumava, kde byl v r.1970 proveden pokus o její reintrodukci.
Nepamatuji se, že by v poslední době mnoha dlouhých let se někomu podařilo vyfotit kočku divokou ve volné přírodě, pokud by se Vám to M.M. poštěstilo, byl by jste hvězda.

Autor: Martin Myslín | 01.04.2011 08:33
Zdravím,
První ne, občas se něco takového objeví - nicméně vše je stejně jako mé pozorování sporné. Snad až na hlášení Ludvíka Kunce, který jí prý pozoroval přes dva hřebeny v okolí Karlovic.
Nevím jak je to v Podyjí, ale tam spíše vychází z důkazů v Rakousku a logicky jí tak počítají i do našeho NP. Každopádně je to neprůkazná záležitost.
To Harald: děkuji za přivítání. Ano MS a jeho rozumné názory mi chybí, Vás neznám

Autor: Milan Soukup | 01.04.2011 06:07
Kočka divoká - což by bylo po mnoha letech první pozorování na území ČR mimo oblast Podyjí??? Nebo se mýlím? MS

Autor: Harald Altmann | 01.04.2011 01:19
Myslíne, neprovokuj. To už se Ti na Silvariu nelíbí? Pravda, rozumné názory M.S. Ti asi chybějí. Proto jsi přišel? Nezapomeň všude prezentovat, že to byla divoká kočka. Když už ji nikdo neuvidí, pak to bude jasné. Myslivci...........

Autor: Martin Myslín | 31.03.2011 20:17
Dobrý den všem,

Jsem zde nový, ale rád a delší dobu četu Vaše diskuse ještě z old.myslivosti, tak zkusím tu a tam také něčím přispět.
V neděli okolo 18:00 jsem v Beskydech na břehu přehradní nádrže pozoroval divokou kočku, dle velikosti kocoura. Sledoval jsem ho z výšky, takže jsem měl dost času si jej prohlédnout a popřemýšlet o rozlišovacích znacích. Mýlit se samozřejmě můžu, oblast navíc není pro toto zvíře vhodná, ale jsem na 98% přesvědčen, že jsem se nesekl a šlo o divokou kočku. Napříště již budu číhat s foťákem, ale šance jsou samozřejmě pramalé.

Autor: Václav Sládek | 31.03.2011 10:32
Karle lovu zdar.Byl jsem večer taky venku u kukuřičného pole.Hvězdy na obloze a lehce to pole osvětluje blízká vesnice.Na čtyricet metrů bylo vidět srnčí pouhým okem.Prasata měla volno.

Autor: Karel poslík | 31.03.2011 05:45
Večer bylo pěkně vidět. Když se u nás zatáhne obloha světlými mraky, funguje to ve spojitosti s okolními osvětlenými průmyslovými komplexy a povrchovými doly i městem, jako jedno velké zrcadlo. To je pak vidět i pouhým okem a já už mohu použít i plurál – očima, neboť slouží obě. Nedalo se zůstat doma. Po pravidelné přehlídce bažantů , kachen a srnčí, přišla bychyně. Tentokrát odložila selata opodál, na doslech a pokračovala opatrně sama. Popadla kus bochníku a s radostným obratem a výskokem jej aportovala do bezpečí. Několik minut bylo ještě slyšet její chrochtání s drobotí a mlaskání. Před jedenáctou přišel samotný kňourek. Pořád se tam točil nebo stál na koso. Nakonec předvedl stejnou fintu jako předchozí bachyně. Popadl bochník a odběhl, nebo spíše odskočil, asi 2O m. Dál to nevydržel,což byla jeho fatální chyba. Položil svou kořist na zem a začal hlučně hodovat. Při tom se postavil proti suchou travou zarostlé muldě a ještě k tomu pěkně na široko. Bylo to těsně pod padesát metrů a tečka seděla nehybně na svém místě. Při takových rankách zvěř neodchází. Má 50 kg. Štěstí , že jezdíme ve dvou a sedíme vždy max. kilometr od sebe. Nevím jak bych jinak úlovek naložil do auta, když ještě nesmím nic zvedat a už vůbec ne v předklonu. Jsem na delší dobu pasován do pozice ošetřovanče zvěřiny a vyvrhovače, Jarda je zase hlavní transportér a nakladač. Zdar Karel

Autor: Martin Novák | 30.03.2011 17:52
Tak Luky. taky gratuluju.

Autor: ValíkVlastimil | 30.03.2011 14:08
Lukáši dost zásadní mezníky v mysliveckém životě. Blahopřeji a přeji ti Lovu zdar.

Autor: Lukáš Turecký | 30.03.2011 12:59
Jestli to končilo u mě doma v posteli kolem desáté ráno a divnou pachutí v puse tak ano :-). Né to ne bylo to celkem fajn. Pasovaný jsme byli dva a přijmutý taky dva. Tak nás na nich bylo více.
Pavle o tvojí hrdosti na syny jsme se už přesvědčili na videu z naháňky jak si Láďa přebíral úlomek:-) Takže je mi jasné, že u druhého syna to nebylo jiné. Pavlík bude dobrý myslivec jsem o tom přesvědčen. A gratuluji mu k přijetí. Palce mu držím a věřím, že to dobře dopadne. Myslivosti zdar Lukáš

Autor: Daksl Kopov | 30.03.2011 12:50
A vidíš,Tobě jsem kamaráde zapoměl pogratulovat.Tak Lovu zdar!!!!

Autor: Daksl Kopov | 30.03.2011 12:49
Vidíš Lukáši, už i můj poslední syn je členem MS Blaník Hroby.Na výročce jsem četl jeho žádost o přijetí do MS na dobu zkušební dvou let.Dal jsem hlasovat a věř mi,že se mi to drobet eklovalo,neboť přece jen jsem táta a nechtěl jsem aby to vypadalo blbě.Nic méně předseda je předseda a dal jsem hlasovat.Než to však proběhlo,vzal si slovo hospodář a řekl že na dobu zkušební není třeba,že svou prací dokázal za ta léta že to myslí vážně a že má již třetím rokem dva krmelce a vždy vše v pořádku.K tomu pes,brigády,pomoc při organizaci BZH,sázení stromků a jiné aktivity mimo rámec. a byl přijat rovnou za člena.
Je členem ČMMJ,pojištěn samo sebou takm kde má být a v sobotu dělá myslivecké zkoušky.Tak mu držte palce.Je sice v rodině vyjímka,neboť u nás nikdo kurz nedělal,ale musím říct,že bude asi z nás nejchytřejší:)))))

Autor: Václav Sládek | 30.03.2011 10:52
Lukáši Lovu zdar.

Autor: Erika Doležalová | 30.03.2011 10:27
Lukáši taky se přidám s gratulací a Lovu zdar.

Autor: Zdeněk T. | 30.03.2011 00:40
Lukáši a pamatuješ si konec? Já když procházel touto očistou tak si z toho opravdu moc nepamatuji. Jinak se přidávám a gratuluji.

Autor: Lukáš Turecký | 29.03.2011 22:38
Všem moc děkuji. Velice potěšující přání. Myslivosti zdar Lukáš

Autor: Pavel Neumann | 29.03.2011 15:54
Lukáši gratuluji. Ať máš stále přízeň sv.Huberta !!!

Autor: Jiří Gabriel | 29.03.2011 11:23
Lukáši gratuluji k přijetí do ms, i k divočákovi. Myslivosti zdar.

Autor: Zdeněk Ondruch | 29.03.2011 06:32
Lukáši, přidávám se taky ke gratulaci.Z

Autor: martes | 28.03.2011 23:54
Lukáši přeju Ti to samé jak Jirka a ještě navíc pevnou ruku a jisté rány. Myslivost není jen zábava ale i poslání udržet tu naši přírodu pro naše děti a vnuky.Martes.

Autor: Jaroslav Tatalák | 28.03.2011 22:19
No Lukáši, podle Tvého angažování na strákách webu ať toho nebo onoho jsi mě překvapil svým novictvím. Ať se Ti daří a myslivosti zdar. S pozdravem J.T.

Autor: jirka marek | 28.03.2011 21:06
Lukáši,ať se Ti v myslivosti daří a konáš jí samou čest!
Karle lovu zdar k seleti!

Autor: Miroslav Šafr | 28.03.2011 16:17
Lukáši, blahopřeji. Míra.

Autor: Lukáš Turecký | 28.03.2011 13:25
Nebylo to dnes, ale v pátek se konala výroční schůze. Byl jsem na ní přijímán za myslivce a pasován na lovce černé zvěře. Bylo odhlasováno moje přijetí do MS. V jeden den tolik významných událostí. Jsem za to moc rád. Myslivosti zdar Lukáš

Autor: martes | 28.03.2011 07:53
Karle,jem rád že už Ti to,,šlape,,.Lovu zdar.Martes.

Autor: Zdeněk Ondruch | 28.03.2011 06:24
Zdeno, 211 Stihlku.Z

Autor: Karel poslík | 28.03.2011 06:20
Odjezd na víkend se tentokrát posunul až na sobotní ráno a já nechtěl zůstat u televize. V pátek večer jsem vyrazil do revíru. Psal jsem tady asi před měsícem, jak mi tam chodí samotný kus černé, asi bychyňka. Potom se tři týdny neukázala, tušil jsem důvod. V pátek večer mi ten důvod přivedla ukázat. Bylo jich pět , ve velikosti koček. Pomalu přešla okolo ve vzdálenosti 20 m a zatáhla do lesa. Ještě dlouho jsem ji tam pak slyšel. Potom přišel pěšky kačer, chvíli přebíral zbytek plév a kousků chleba a odlétl. Několikrát se vrátili dva mladí srnci , aby si tam nakonec zase na chvíli lehli a odpočívali. Těsně po půlnoci to v lese zapraskalo, srnci kvapně utekli a na scéně bylo samotné sele. Hádal jsem mu třicet kilo. Podle chování ( jako utržený vagon) to bylo patrně sele odehnané od bachyně, která má nyní jiné starosti. Když přiskočilo potřetí prohlížel jsem jej přes poškohled. Pořád bylo na ostro nebo na šikmo, sice blízko, ale raději jsem stále čekal „nekonečné“ dvě nebo tři minuty. Rozsvícená tečka na siluetě a vše v pěkné poloze s oporou na měkké podložce z cípu deky. Konečně se natočilo na široko. Hlava a krk neustále v pohybu, volil jsem tutovku na komoru. Zůstalo v ohni. Kňourek po vyvržení 28kg. 270W Kegelspitz 9,7g. Nízká komora s průstřelem srdečního svalu a průstřel v úrovni ramenních kostí Zdar Karel

Autor: martes | 27.03.2011 23:31
Zdendo,u té holky už jsem přišel pozdě. Ale co jsi koupil,,za pilku,,.Martes.

Autor: Josef Hanzlík | 27.03.2011 19:57
Zdendo a včil tu holku šikovnou!!!:-)))

Autor: Zdeněk Ondruch | 27.03.2011 19:03
Dnes jsem otestoval novou pilu.Stará trnka a jabloň jsou na polínka, naskládané v hranici. Jak jsem byl rozjetý, tak jsem ještě pořezal prastarou třešeň. to vše samozřejmě za asistence mojí ženy, která mi jenom odebírala-je to holka šikovná.Z

Autor: Miroslav Šafr | 27.03.2011 12:45
Obecní rybník je poměrně malý, asi 0,3 ha. Před pěti lety proběhla rekonstrukce, výměna čepu a prohloubení. Poté si ho vzal do nájmu jeden místní nadšenec a nasadil tam pstruhy. Po velkém neúspěchu přešel na kapry. Ani ti však úspěch nemají. Problém bude nejspíše v tom, že vesnice o 30 obyvalelích nemá kamalizaci a rybník slouží defakto jako čistička. Zajmavé je, že není vidět žádný úhyn. Rybáři to svádí na vydru, já jsam ji tu však nikdy nepotkal. Mám vlastní 0,5 ha rybník 50m pod tímto, kaprům se tam daří velmi dobře. Pstruzi se mi však také po roce od násady ztratili, aniž bych našel uhynulý kus. Násada byla zakoupena ze sádek. Pytláci nepřipadají v úvahu, nám to za domem.

Autor: Milan Soukup | 27.03.2011 12:15
Míra Šafr - takový výsledek rybářského hospodaření je smutný, ale bohužel i tak to někdy bývá. Včera jsem měl možnost vidět fotky výlovu přehrady Hostivař v Praze, člověk se někdy nestačí divit, co tam plave :-). Můžu se zeptat, co bylo příčinou tak neuspokojivého výlovu? Krmení?, násada?, kormorán?, pytláci?, lov? MS

Autor: Miroslav Šafr | 27.03.2011 12:05
Minulý týden vypouštěli a včera lovili obecní rybník na kraji naší vsi. Výlov byl slabý. Pár kaprů bahňáků, dvě štiky a tři hubení candáti. Dravé ryby jsem si vzal k sobě na rybník, aby tam nezašli hlady a kapři byli puštěni zpět. Po dvou letech vylovili zlomek toho co tehdy nasadili. Využil jsem situaci a nabídl jim, že lépe bude když na hladinu osadíme nějakou kachní budku a o zvěřinu se poté podělíme v místní restauraci. Rychle jsem tedy ztloukl další dvě budky a instaloval je na zatlučené kůly do dna rybníka. Letos máme tedy u nás ve vsi 5 budek, jestli se povede kachnám vyvést mladé bude to tu samá kachna.

Autor: Erika Doležalová | 26.03.2011 20:13
Dnes jsem vydrhla celé auto, aby ho zítra mohla kočkofena zase zaprasit, až pojedem kouknout na nory.

Autor: Josef Hanzlík | 26.03.2011 19:16
Dnes ne,ale včera v podvečer volal kamarádovi majitel lesa,v kterém máme posed,že už jsme takoví dobytkové,že střelíme prase a nenamáháme se ho ani sebrat.Ráno se tam kolega jel podívat a volal mi,že je tam bachyňka,asi 60kg,pod posedem a nejeví se jako střelená.Tož jsem vzal motyku a lopatu a vyrazil za ním.20m od posedu opravdu ležela tak 60-ti kilová bachyňka,nalité žlázy,struky ještě neotahané,bez zjevného střelného poranění.V pravém třísle trocha barvy,v nosních dírkách též a levý zadní běh mi šel volně zvednout o devadesát stupňů do boku.Okolí struků bylo fialové.Z toho usuzuji,že byla kdesi naražena autem(nejbližší silnice je snad 4km) a dotáhla se náhodou až k našemu posedu,kde u vody zhasla.Ani jsem ji neotvíral,jednak už zaváněla a hlavně nechtěl jsem vidět,co je uvnitř.Takže hrobařina.I to je holt myslivost.

Autor: Václav Sládek | 26.03.2011 13:30
Dnes v deset hodin ve starobylém kostelíku na Slivici poslední rozloučení se sousedem.Sice nás oba osud před třiceti lety každého zavál jinam z naší rodné vísky ale vzpomínky na dětství v srdci nic nezastíní.

Autor: Jan Slavětínský | 26.03.2011 11:06
Ráno na rozednění jsem seděl u pole s loňskou hořčicí. O pole níž v týdnu zaseli a už tam začíná činnost od černé a i v té hořčici je poryto.Na rozednění bylo v poli 22 kusů srnčího, čtyři pěkní vysocí šesteráci,někteří už začínají vytloukat, pár ročků do slechů i dvá paličkáři.Nějaká sojka,hřivnáči a káňata. Pěkné ráno. Lovu zdar

Autor: Václav Pašek | 26.03.2011 07:29
Právě jsem se vrátil z Hradu. :) To je takové místní označení u nás v lese. Šest kusů holá sika, srna. Srncům se zatím po ránu moc nechce na paši. Čekají hold na sluníčko. Teď hoďku do postele a v 10 na střelby. V.P.

Autor: jirka marek | 25.03.2011 21:30
Dnes se jelo a ještě jede u nás v honitbě valašská rallye.Kua to je rachot!

Autor: Erika Doležalová | 25.03.2011 08:08
Bordel v lese je u nás naštěstí na "udržitelné úrovni", jen občas to někdo asi nevydrží a vyveze něco objemnějšího - loni hned v kraji lesa televize, kus pračky, nějaké železí, plast... Bylo toho skoro půl vlečky...
Předloni když jsem chodila na žebřík mezi lány pšenice jsem taky většinou odcházela s plnýma rukama - ale ne zvěře, nýbrž bordelu :-) Jdete si takhle potichoučku přikrčeni, abyste nezradili srnčí, co paství v lánu a najednou křuuup křuuup a v trávě petflaška.. :-)

Autor: Radek Chadim | 25.03.2011 00:54
Mě to sbírání odpadků chytne na jaře, když sleze sníh a ubyde listí a všude jsou vidět petlahve. Tak kolem nich párkrát projdu, až to psychicky nevydržím, a jdu to posbírat - njn, jsem chabrus přes nervy :-). Ono to i při těch honech kazí dojem, když se brodím mezi petkama. Já dneska odvelzl 3 vozejky za auto a 3 korby v autě (vitara bez zadních sedadel), a ještě tam na 1-2 jízdy zbylo. Je to tam taková černá skládka, bohužel u potoka, a při každým větším dešti abych ten binec sbíral 500 metrů po proudu, tak se to množství snažím eliminovat - obzvláště tam, kam chodím, nebo mám v úmyslu následující rok chodit (v blízkosti bude letos kukuřice :-)).
Spíše smutné je, že na orla je peněz dost, ale na sbírání bordelu po lesích a polích ne. Nejhorší na celé věci jsou 2 skutečnosti, že bordel vznikl až po revoluci, kdy stát se o nějakou ekologizaci přírodního prostřední snaží, a druhá je, že stát nezavedl dotovaný výkup umělých hmot - tím by se do značné míry eliminovala tvorba odpadu, protože většinu tvoří plasty a sklo. Ale to už je na jiné téma.

Autor: Petr Havlín | 24.03.2011 21:39
To je odporný!Včera jsem byl krmit a cestou domů jsem nasbíral dvě velké igelitky bordelu co tam homo sapiens-člověk "rozumný" po sobě zanechal.Zajímalo by mě kde jsou ekologičtí aktivisté(teroristé)?Co jít třeba čistit les?Jinak je to nádhera jak se příroda probouzí-zvlášť ty ptačí koncerty.Lovu zdar!

Autor: Erika Doležalová | 24.03.2011 20:21
Tak to je hnus velebnosti, pytláctví by mělo být trestáno spíš přísněji a né že se vymyslí že až škoda nad 5 tisíc... Navíc pytlákům je to šumák co odpraví, nějaké chovné hodnoty je nezajímají a ikdyž se třeba někdy nějaký chytí a musí příp. nahradit škodu, asi těžko se za ty prachy pojede koupit "nový" srnec nebo daněk nebo laň...
Stando, 12 let je pěkný věk, teď už se prohání po jiném revíru, kde nic nebolí, kde je spousta zvěře, kde je každý dosled úspěšný... A u Vás se za chvíli určitě bude prohánět další mrňous.. Když jsme přišli o jaga (13 let), říkali jsme si, že takový supr pes už nikdy nemůže být a tak už radši žádného nechceme.. No a teď je to rok co jsme o Dyka přišli a malá jaguše oslavila půlroční narozeniny :-)

Autor: Radek Chadim | 24.03.2011 16:58
Dnes jsem se přesvědčil, že vymoženosti moderního světa jako jsou motorkáři, čtyřkolkáři, černé skládky, kam se člověk podívá, ale i pytláctví, už se dostalo i k nám na vesnice v srdci Evropy. Při dnešním úklidu potoka od odpadu, co tam navezli takzvaní lidé, jsem hned u silnice našel uříznutou hlavu daňka - foto je v galerii. Buď ho někdo srazil autem a naložil do auta a hlavu uřízl, nebo ho někdo ulovil kvůli masu a hlavu odhodil do škarpy. Lopaty měl ještě nevytlučené. To si pak říkám, že poctivý myslivec jako já si takového nikdy neuloví, zatímco grázlové se nebojí hlavu hodit do škarpy přímo u silnice, kde je kvůli černé skládce poměrně slušný provoz. Tak jen doufám, že až oba s dotyčným umřeme, tak že se s ním nesetkám na stejným patře :-).

Autor: Josef Hanzlík | 24.03.2011 11:33
Stando,neboj,je nás tu poddaných králů zvířat dost,takže jejich vychvalování a do nebes vynášení neutrpí újmy.A heleď,Karel Poslík vidí,Tobě to zas bude ťukat jak má a pak bude novej král!
A co se dr.Chalupníka týče,je"U Kasinů".

Autor: Jan Slavětínský | 24.03.2011 08:16
Předně upřímnou soustrast za krále zvířat pro kolegu Hasse.Vím, jak tyto události bolí... Jinak včera první sluka. Z večera jsem si sedl jen tak odpočinkově a popřípadě s lovem škodné ,na kazatelnu v rohu lesa s výhledem do luk a polí. Krásný relax, pár zajíců , s večerem začalo vytahovat srnčí, nad loukami křičely čejky, za zády v korunách smrků houkali a plácali hřivnáči a přes roh přetáhlo káně. Po půl sedmé slyším to známé zakvorkání a po hraně lesa přetáhla má první letošní sluka. Prostě pohoda...

Autor: Jindřich Šimara | 23.03.2011 18:35
Stando, to je vždy smutná událost.Na to je nejlepší lék vzít hned znovu malého krále zvířat.Mám ještě volné 2 pejsky a 1 fenku pokud bys sháněl.Mají 14 dní a rostou jak z vody.

Autor: Stanislav Haas | 23.03.2011 17:28
Dnes mne opustil poslední jezevčík drsňák, sice jen 12 let, ale také jí asi zradilo srdíčko. Protože mám jen dvouhodinové vycházky a čekám na výzvu z IKEMu, tak jsem s ní nemohl ani dojet na její milovanou Šumavu. Doufám, že se z Vás někdo ujme vychvalování drsňáků jakožto jeho veličenstvo krále zvířat. Nevíte někdo, co je s MVDr. Karlem Chalupníkem? Ten to bezkonkurenčně uměl:-).

Autor: Karel poslík | 23.03.2011 06:23
V noci jsme s kolegou zase seděli asi kilometr od sebe a čekali jsme na východ měsíce. Měl jsem před sebou mimo jiné zbytek vývrhu z 20kg selete z nedělního rána a také trochu plév. Pásl jsem několik kusů srnčí – už se dobře známe. Dva mladí srnci dokonce zalehli a půlhodinku si přede mnou odpočinuli. O půlnoci přijíždí kamarád, že jdeme hledat. Přišla mu bachyně s třemi selaty. Selata nedbala jejího hlasitého varování a postupovala v před. Jarda nečekal až ji poslechnou a rychle vystřelil. Přes v noci neviditelné „kytky“ neprošla úplně na přímo ani poměrně těžká JRS a sele odběhlo. Zhruba 15m od nástřelu začala barva v nadějném množství, dobře viditelná na suchém a polehlém rákosí. Šli jsme po stopě jako barváři, Jarda s baterkou a nízkým nosem, já vedle s připraveným KB s laufem 9.3 x 74R. Po necelých 100m barva ještě zesílila a už jsme slyšeli prase. Mělo ještě energii k obraně i úniku. Ukončil jsem to ze vzdálenosti několika metrů ranou na hlavu. Po tom už se nikam neodchází. Sele mělo do 25 kg a bylo střeleno původně hodně dozadu, před kýty pod páteří. Mělo zajímavé zbarvení.Na velmi světlém podkladě byly četné černé skvrny velikosti dlaně – takový štětinatý dalmatinec. Před dvěma týdny se mi také několikrát ukázalo strakaté prase, vždy samotné. Byla to podle všeho bachyňka, tak jsem ani o lovu neuvažoval. Nyní jsem ji dva týdny neviděl, možná se brzy objeví i s doprovodem. Zdar Karel

Autor: Josef Hanzlík | 22.03.2011 23:49
Zdendo,třeba se ty dětičky od nás nakazí,v dospělosti zezelenají,rodiče se budou divit a my budem vědět svý!Jó,zelená krev je zelená krev.

Autor: Václav Sládek | 22.03.2011 16:58
Ranní dosled.Dnes ukázková akce.V 5.15 zvoní telefon,kolega střilel v 23.00 na malé prase které mu z nástřelu odběhlo.V šest jsme na místě psi zůstávají v traktoru.Hledáme nástřel,nedaří se nikde ani kapka barvy.Pouštím bordíka a drsňáka na volno.Po chvíli bordík zahlásil vrací se ke mě.Kde máš prasátko?Otáčí se přidává se k němu drsňák který mezi tím obeznal stopy na poli.Jdeme za nima nikde ani náznak barvy v tom začali oba psi hlásit asi sto metrů od nás.Podle hlášení bylo znát že kus je zhaslý.Prase leží v zaječinci psi ho střídavě poškubávají a hlásí.Odkládám je, jezevčík by kolegu pokousal.Prase vytahujem Dáváme poslední hryz a kolegovi zálomek.Zase se potvrzuje na všech mysliveckých forech potvrzené i když myslím že jsem minul vždy řádný dosled se psem.Dodávám barva nebyla ani v zálehu kde prase zhaslo.Když mi kolega volal tvrdil že slyšel jak kule žuchla do těla.Střeleno na měko přes trávník,výstřel před zadním během,vybarvilo do vnitř.Vyvržené mělo tak třicet kilo.Hřeje mě u srdíčka.Lovu zdar.

Autor: Zdeněk Ondruch | 22.03.2011 11:01
Pepo, ten pocit je dobrý, když tvoje barva pomůže- kdysi jsem dával tříleté holčicce.Ve čtvrtek si jdu pro medaili za 50 vybarvení k naší paní starostce.Lovu Lesu Z

Autor: Josef Hanzlík | 22.03.2011 10:32
Tak jsem byl včera nějakej akční.Volali z transfuzky,že potřebují mou barvu pro supernové mimino.Z toho dobrý pocit.Pak vyzvednout Forestra s namontovaným LPG pohonem.Z jízdy dobrý pocit,z placení ale ne.Po týdenním půstu okamžitý přesun do revíru a zabíhání nového pojízdného posedu.Dobrý pocit.O půlnoci přišel jeden kus černé,90%kňourek,1x střelen na hlavu,1x na krk a asi 15x komora,zdál se mi stodolózní,tak se napral kukuřicí a šel si v klidu odpočinout.Dobrý pocit.(Když jsem si pak posvítil na vnadiště a porovnal v té vzdálenosti jeho výšku,byl asi jedlý,ale co,žije a má se fajn,tak na podzim).Pak volal kamarád,že jeho pojízdnou kazatelnu,téměř umělecké dílo mimořádně řemeslnicky zpracované nějací hajzlové převrátily na záda,čímž je bouda na šrot.Je z toho špatnej.Tak z toho mám tedy ku.....y blbej pocit.Návrat domů ve tři ráno,teď mi bolí hlava a v pět jdu na noční.

Autor: milano | 21.03.2011 20:13
Karle, díky za to předání adresy p. Soukupovi, hlavně, aby se při tom parfosu ozval, uvidíme. M.P.

Autor: radekbartik | 21.03.2011 07:41
včera ráno se mi podařilo ulovit lišáka na pořádnou vzdálenost víc jak 200 metrů. Lišák vážil 9 kg a byl ve vynikající kondici. Pro jeho velikost jsem hned včera pr ozajímavost udělal preparaci lebky šířka 93 mm, délka 165 mm = 25,8 bodu. takže by to teoreticky melo byt zlato s rezervou 8 mm, byl to asi bojovník, protože má ulomenej jeden horní špičák. Foto vložím do fotogalerie.

Autor: Ivo Ondráček | 20.03.2011 19:47
Dnes moc hezký večer. Především proto, že nefoukal ten protivný vítr. Vykouknul zajoch, zakodrcal kohout, v rybníku pode mnou šplouchla stará známa vydra...(mimochodem ten rybník si už ani nezaslouží název "rybník", ale spíš "vodník" nebo "kačeník", protože žádné ryby tam za chvíli už nebudou...:) Jinak osm kusů, z toho jeden dobrý šesterák, dvojčata srnečci- jeden slušný, druhý zřejmě bude v květnu průběrný, ale třeba ještě něco dožene, má ještě čas...

Autor: Erika Doležalová | 20.03.2011 17:18
Dnes jsme ulovili lišku,kamzíka,srnce,jelence,divočáka a orla - na papírovém terči vzduchovkou :-) Nic jiného se dělat nedá, prasátka u nás nejsou, lišky teď když mají mladé nelovím, ááá už aby byl květen :-)))

Autor: Karel Hrádel | 20.03.2011 15:51
Dnes se mě ozval kolega v zeleném J. Vyskočil, který kontaktoval p. Václava Soukupa z Písku/dřívějšího dopisovatele a básníka fora/ byla mu předána adresa i meil na p. Radka Chadima, p. Soukup děkuje za info, sděluje, že času má jako zajíc při parforsním honu ale určitě si ho na toto nové forum udělá. Tak uvidíme.K.H.

Autor: Radek Chadim | 20.03.2011 13:10
Včera jsa vědom toho, že je nejjasnější úplněk za několik let, jsem vyrazil na kance. Měl jsem v úmyslu usednout na kazatelnu na křižovatce cest s výhledem na jetel, která už je naprosto převrtana od divočáků. Po příjezdu do revíru parkuju auto hned u silnice na polní cestě. Vylezu z auta, rozhlédnu se po poli a uprostřed pole asi 250 m daleko stojí bachyně se třemi selaty. Rozhodl jsem se přišoulat ke sloupu elektrického vedení, který stojí v jejich směru, ale bachyně byla vždy kus před selaty, takže jsem šoulal pořád tam a zase zpátky, abych si je nezradil. Takhle jsem je honil po poli do desití, stále se pohybovali v bezpečné vzdálenosti 150-200 metrů, jen bachyně chodila i kolem 70 m, ale selata né a né přijít blíž. V deset přešli lehce přes horizont, tak jsem přidal do kroku, že za horizontem je třeba našoulám blíž, ale přijdu tam, a divočáci nikde. Myslel jsem, že zašli do potoka, ale v potoce ticho, nikde nic, tak po čase si jdu konečně sednout na kazatelnu, která byla opačným směrem, než jsem se šouláním dostal. Po příchodu na kazatelnu se posadím, rozhlídnu se, a ta stejná tlupa stojí 150 m daleko a postupně se vzdaluje. Vůbec nechápu, jak se tam mohla dostat, když šla opačným směrem než je kazatelna a mezi ní a kazatelnou jsem byl já. Tak jsem zase slezl a šoulal jsem druhé kolo, které probíhalo naprosto stejně jako to první - od sloupu ke sloupu, bachyně jako na lopatě, ale selata pořád daleko. O půl druhé divočáci odchází do lesa a já domů. Srandy jsem si užil, nachodil jsem snad 10 km a divočáci se řechtají nahlas z lesa, takže tradiční scénář mých lovů :-). Bitvu včera vyhráli, ale dneska, dneska už na ně vyzraju :-D.

Autor: Miroslav Šafr | 20.03.2011 09:58
Včera jsem využil snad už poslední obnovu této zimy a obešel jsem celý revím. Srnčí je staženo stále u krmelců, na loukách převážně stopy od zajíců. Zajmavé byly pouze stopy procházejícího jednoho kusu černé (asi loňské sele) a stopa lišky. Obešel jsem tedy všechny mě známé nory a v jedné přírodní obeznal stopu lišky vcházející k ránu do nory. V 18 hod. jsem tedy vzal brokovnici a vyrazil asi 150 m od domu do staré vápenky na můj oblíbený lov lišek u nory. Po půl sedmé vyšla liška z nory na svůj lov. Broky 3,5 ji pouze zastavily (asi jsem minul), 4 ji paté poslali k zemi. Jen se převalila z kopce a byla zhaslá. Dnes ráno jsem si ji s lopatou na rameni zašel vyfotit a zakopat. Zem je ještě zmrzlá a tak jsem ji zakopal pouze do sněhu. Kdyby někdo o ni měl zájem, tak 14 dní tam asi zmražená vydrží. Mohla by být ještě pro někoho i užitečná.

Autor: Martin Síla | 20.03.2011 08:27
Včera jsem vysypal na vnadiště poslední zbytek kukuřice.Na zimu jsem měl připraveny 4 metráky.Celková bylance - 1ks prasete divokého v prosinci :-(
Takže potřebuju sehnat další kuku. Máte tip?

Autor: jirka marek | 19.03.2011 07:35
Dnes napadnul sníh!No to je mazec!

Autor: ValíkVlastimil | 18.03.2011 06:57
Jeřáby popelavé jsem poprvé u nás viděl v roce 2004. Byl to zřejmě pár který se procházel po louce. Nádherný pták a krásná podívaná. Podruhé to bylo před třemi lety a to jsem je viděl pouze v letu.

Autor: Harald Altmann | 17.03.2011 23:06
U nás se vloni jeden jeřáb v honitbě objevil. Viděl jsem ho ale jenom v letu. Od té doby nic.

Autor: Pavel Neumann | 17.03.2011 21:26
Karle gratuluji a přeji pevné zdraví

Autor: milano | 17.03.2011 20:56
Nebylo to tedy dnes, ale včera ráno jsem poprve v životě viděl ve volnosti 7 jeřábů popelavých. Procházeli se po poli, a hledali nějakou potravu po náročném tahu. Opět se mi vymstilo, že u sebe nemám pořád foťák. Vídáváte někdy tyto krasavce ve svých honitbách ? M.P.

Autor: Jindřich Šimara | 17.03.2011 11:46
Včera už jsem viděl na rybnících racky,bílá střídá černou.Havrani jsou pryč.Už to bude lepší.

Autor: Erika Doležalová | 17.03.2011 11:14
Počasí nic moc, fučí, prší a jarní sluníčko už to asi zase vzdalo.. Byla jsem okouknout nory (jen já a foťák, fena nadávala doma :-) ale zatím to vypadá, že liščata budou záhadno kde jen ne tam. Jeden párek koroptviček, pár kousků srnčí, nějaký ten zajda a jinak nic moc, spíš nic než moc.

Autor: Ivo Ondráček | 17.03.2011 08:55
Tož hřivnáči prolétli už minimálně před týdnem. Podle hromádkdy peří někdy z předvčerejška je hned přivítal dravec. Jinak rozmrzly rybníky a hned je veseleji. Včera jsem urval hodinku a i v tom protivném větru sednul na posed k rybníku. Bžezňačky prolétají po párech, labutě vyhání konkurenci, proletěl ledňáček, po dlouhé době jsem viděl poláka a ve vodě něco pořád rejdilo a plašilo kačky. Zahlédl jsem jen kousíček hlavy na zlomek sekundy, jestli to byla moje stará známá vydra nebo některá z místních ondater, nevím...

Autor: Zdeněk Ondruch | 16.03.2011 14:37
Karle, gratuluji.Zdraví je v životě úplně to nejdůležitější.Z

Autor: Roman Voříšek | 16.03.2011 14:09
Včera jsem byl také venku, po dlouhé době. Zemědělci už začali hýbat s půdou a to je na čuníky jako magnet.Jakmile jsem ale vyšel na kopec, zjišťuji dost nepříznivý vítr, musím změnit místo k sezení na vyhlédnutém poli. Na kraji pole v trnkovém krytu si rozkládám sedačku a pohodlně se usazuji. Netrvalo to snad ani deset minut a u sousedů se rozbekalo srnčí, říkám si, už jdou...
Rudl šesti kusů v klidu buchtuje pod statným dubem a já mám smůlu, neb se k nim nemohu kvůli tomu větru dostat. Po hodině to vzdávám a jdu se podívat na druhé pole, tam nic. Vracím se zpět a rudl se přesunul, opět tak, že jsem se mohl pouze kochat. Domů se vracím před dvanáctou, sice bez úlovku, ale stálo to za to. Uvidíme dnes, jestli to bude koukat.
Karle, teď se ti to bude koukat, po čiplenkách a šmolkách :-)) Kamaráde, brzo se uzdrav a Lovu Zdar!
R.Voříšek

Autor: jirka marek | 15.03.2011 20:23
U našich sousedů už pyžamáci jsou.Loni jim připadlo 450 ha lesa,tak doufáme,že se o to budou hrdě starat.

Autor: Stanislav Haas | 15.03.2011 18:10
dnes v 16.50 přilétl párek hřivnáčů obsadit své tradiční hnízdo, Benešov skoro centrum města. I král zvířat z nich měl evidentně radost.

Autor: Radek Chadim | 15.03.2011 17:51
Ještě bych dodal, že ani jedna tlupa zatím letošní selata nevodila. Další zajímovstí je, že všechny tři tlupy byly obzvláště hlasité - divočáci, co stáli u lesa, kvičeli tak nahlas, až z toho šel mráz po zádech.

Autor: Radek Chadim | 15.03.2011 17:47
Včera opravdu krásný večer. Po dvou večer naprostého mrtva jsem neměl žádné velké lovecké ani pozorovací ambice, o to to byl hezčí večer, když se zadaří něco alespoň vidět.
Na posed jsem přišel kolem osmé, posadím se, půl hodiny se nic neděje, ale pak vidím první tlupu divočáků, jak příchází z pravé strany, přejíždím celé okolí zprava doleva dalekohledem a vlevo asi 50 metrů z ničeho nic stojí daněk, až jsem se ho lekl. Pak 4 kusy dančího přešli před posed mezi mě a divočáky, divočáci šli přímo na mě, ale jak přišli k dančímu, začali je honit a tím mě úspěšně obešli, pak přešli z řepky na jetel, tam mě navětřili a odběhli do lesa. Za minutu slyším kvičení zlevé strany, odkud přišlo to dančí a za pár minut na horizontu stojí druhá tlupa, slezl jsem a snažil se je našoulat ze všech stran, ale vždycky si nadešli na vítr, tak jsem zase couvl, a pořád takhle dokola. Další tlupa, ze které jsem viděl jen 3 kusy stála ještě u lesa. Takže zvěře dost, ale jako většinou je tu klasická otázka - jak na ně? :-).

Autor: jirka marek | 15.03.2011 15:22
Chudáci lišky!
Samozřejmě myšleno v dobrém a přeju krásné panoramata!

Autor: Milan Soukup | 15.03.2011 11:40
Gratuluji a přeji vše dobré do budoucna. MS

Autor: Erika Doležalová | 15.03.2011 10:19
Kájo super!!!

Autor: Ivan Pospíšil | 15.03.2011 09:36
Karle,blahopřeji k nově nabytému zdraví. Je hezké,že se dějí i pozitivní věci. I.P

Autor: martes | 15.03.2011 07:35
Karle,špica.Martes.

Autor: Karel poslík | 15.03.2011 06:10
Zdravím vás všechny, přátelé ! Vstal jsem z "mrtvých" a už zase operuji u počítače. Všechno je O.K. , už jsem byl včera i v revíru abych okouknul co přineslo oteplení. Vypadal jsem s ochrannými pracovními brýlemi a v mysliveckém asi trochu exoticky, ale nedá se nic jiného dělat. To jsou věci. Pár dní ve špitále a ono mezi tím začalo jaro. Důležité je, že na to dění vidím oběma očima. Centrála se zatím trochu pere s tím novým stereo signálem, přece jen to bylo více než jeden rok jenom mono. Nyní začíná být všechno takové více plastické, hlavně ty živé věci. Už to není jenom jako fotka.Časen se to všechno srovná. Dnes budu muset odskoušet ještě vidění za šera. mám připravené místečko na kazatelně, kde mi nebude foukat do očí a musím tam jít trochu nasát atmosféru a vydýchnout nemocniční vzduch. Děkuji všem za psychyckou podporu a Lovu zdar !

Autor: Erika Doležalová | 14.03.2011 12:45
Tak jsem se taky dostala do revíru, byť neplánovaně. Ráno telefon - sražené srnčí, nemůže na předek. Tak nahlášení hospodáři a jeden ze členů vyjel se psem na místo. Když jsem nesla hosp. trofeje na přehlídku, nedalo mi to (zvědavá ženská, no :-) a zeptala jsem se, jak to dopadlo. Prý se dotyčný před chvílí vrátil, nic nenašel. Podle slov na silnici zůstal uražený kus blinkru a kus plastu - to není možné, aby tam srnčí nikde nebylo! Vzala jsem malou fenu a jela se tam podívat. Kousek od místa srážky je takový jakoby "mokřad" - hluboké koleje od traktorů, zbytek strniště, prostě kam už radši při úpravě pole nezajížděli. To byl náš tip, kde jinde by srnčí mohlo být zalehlé když ne tam.. Šla jsem od silnice a když jsme byla skoro na konci toho "šábí" (cca 50x80m), kouknu vlevo a stojí tam kus.. Prohlížím ho dalekohledem, jsem tak 40 metrů, stojí, zírá, neutíká.. To je špatně = je to on, vlastně ona. Jenže nemám flintu (a ani by se mi střílet nechtělo, sotva 100m od silnice a jedno auto za druhým..), tak pouštím fenu. Srna je očividně trefená na hlavu a předek, přesto přes oračku maže slušným tempem. Já nestíhám, takže s bordinou se sejdem až skoro u lesa, když ona se už vrací. Srna je nejspíš zalehlá v lesíku, odpoledně to prověří další člen s fouskem. Takže den nic moc :-(

Autor: Jan Slavětínský | 13.03.2011 11:29
Ráno po rozednění jsem slezl z posedu a šel jsem se projít po revíru.Jdu pomalu a tiše po lesní cestě, když najednou z levé strany bukového kotlíku slyším zašustění a přede mnou přes cestu přesazuje liška.Ztuhnul jsem a ona za cestou v porostu zarazila. Sundavám kulobrok a pomalu ho dávám do ramene. Liška otočila a jako když do ní píchne mazala zpět. Chytil jsem jí do optiky, kříž jsem popotáhl o kus před ní a osmičkou brokem na ní střelil.Smotala se do klubíčka a zůstala ležet v ráně.Byl to pěkný,vybarvený těžký pes. Dívám se na hodinky, bylo těsně po šesté a nad vrcholem kopce pomalu vylézalo sluníčko.V lese se začali probouzet ptáci a dokonce i houkat hřivnáči.Nádherné ráno , cestou 16 kusů srnčího, pěkní srnci i slabší kůzlata ze kterých se určitě v květnu najde i odstřelová jednička. Lovu zdar!

Autor: Pavel Pavel | 12.03.2011 21:01
Dnes první sluka v Bílých Karpatech.Němá v 18.15 hod.Jaro je tady.
Přeji krásný den.

Autor: Jindřich Šimara | 12.03.2011 19:23
Martine je to tak,já už bych asi bez toho nemohl být.Vždy si něco nechám ať vím co v tom je.Letos si nechám mladou po té hladké co je na fotce.Je krytá nejlepším norníkem v hladkých tady v Evropě.Je to opakované spojení a je to dobrý, tak snad budu mít dobrou ruku.

Autor: Zdeněk Ondruch | 12.03.2011 19:01
Jindro, taky gratuluju.Z

Autor: Martin Skřivánek | 12.03.2011 17:30
Jindro gratuluju a závidím.já letos nekryl kvůli času ani malé ani velké a není to ono.je kolem toho moc práce ale pak je na dvoře veselo a to za to stojí.

Autor: Ivo Ondráček | 12.03.2011 09:43
Právě se mi podařilo vložit ty shozy. Doporučuju se podívat do fotogalerie, celá historie je u fotky č.1...

Autor: rici czech | 11.03.2011 22:13
To je dvojí radost: 1 jak se to narodí a 2 jak se to udá dál:-) gratuluji.Mi ještě 2 malí 5 měsíční bretonáci straší na dvorku :)Každopádně štěnatům přeji zdárný vývoj a páničkovi samou radost ze štěnátek:-)

Autor: Jindřich Šimara | 11.03.2011 19:56
Dík,není jich moc tak by to mnělo být bez problémů.Fenka je zkušená mamina,mívá početnější vrhy.

Autor: Erika Doležalová | 11.03.2011 19:52
Jindro, tak to gratuluji k nadílce a ať se malým princům a princeznám daří!

Autor: Jindřich Šimara | 11.03.2011 19:51
Tak dnes šťastná událost,královna zvířat mi porodila 5 malých drsňáčků.
Všichni v pořádku už ceckají mlíko.

Autor: Erika Doležalová | 11.03.2011 11:36
Zákon je jedna věc, utrpení zvířete či tvěře druhá. Já bych to udělala stejně jako Jaromír. Taky se nám stalo něco podobného, lidé našli za zahradou srnu, vyhublá, s průjmem, apatická, prakticky už víc mrtvá než živá. Sice se to stalo v době lovu, ale taky jsme něco málo porušili (nehonební pozemek atd...)
Myslím si, že kdyby se zákon nějak změnil, spíš by se toho zneužívalo. Osobně mám spíš problém třeba při norování - jak vysvětlit feně, když se hodinu dvě dře v noře, že jezevec fakt nemá dobu lovu a že mu jenom zamáváme a půjdeme domů :-(( Není blbá a s takovou by se mi na norování za chvíli vyprdla ("já makám a ty nelovíš, nazdar, příště si tam vlez sama.."), takže to řeším tak, že noru nejdřív obeznávám já a až když jsem si jistá, že tam buď není nic nebo tam nemůže být nic jiného než liška, ji pustím. Zatím to vychází, až tam jednou bude v červnu jezevec, tak fakt nevím.. Naštěstí u nás je jich jen málo, takže ta pravděpodobnost není vysoká.

Autor: Ivo Ondráček | 11.03.2011 10:26
Já zase znám lidi, kteří by byli schopní volat na ouřad, zda by mohli kunu usmrtit mimo dobu lovu, a kdyby se nedovolali, nechali by ju tam viset. Přece neporuší zákon, že...Znění zákona a rovná záda bohužel někdy nejdou ruku v ruce.
Ps.: Dnes večer se mi snad konečně podaří vložit fotky srnčích schozů, které jsem pořídíl u jedné stařenky na samotě u lesa. A řeknu vám, něco takového moc často k vidění není!!! Vydržte tak do osmi, pak už snad budou vyvěšené.

Autor: Radek Chadim | 11.03.2011 09:11
K případu Jaromíra K bych jen dodal, že to by mohl být jeden z důvodů, proč by se měl změnit zákon o myslivosti ve věcech týkající se dob lovu, zakázaných způsobů lovu, systému vyjímek atd., protože teoreticky je zákon jako vždy dobře vymyšlen, ale jeho praktická užitečnost je poměrně často krajně nepraktická :-).

Autor: Erika Doležalová | 11.03.2011 08:26
Jaromíre, souhlas s Richardem, zákon-nezákon, dobře jste udělal, tak by se měl zachovat každý správný myslivec.

Autor: rici czech | 10.03.2011 17:44
Jaromíre dobře jste udělal.Podle starého pravidla myslivost začíná tam kde končí zákon a začíná cit.

Autor: Jaromír K | 10.03.2011 16:54
Ikdyž skončil odlov kuny,tak se musím přiznat,že jsem dnes jednu ulovil. Přišel za mnou soused,že má v borovici na zahradě kunu a nemůže se jí zbavit. Prý i petardu zkoušel a nic. Bylo mi divné,že přes den kuna uprostřed vesnice drží na stromě. Kdyby se nebál a přišel blíž ke stromu,jistě by zjistil,že je kuna hotová. Byla chycená do želez s kterýma z někama doběhla a jak skočila do stromu,tak se asi dvoumetrové lanko kterým byli železa zřejmě k něčemu upevněny omotalo kolem větví a kuna se šprajcla. Každý víme,jak je to se střílením a na jakou vzdálenost od posledního obydlí,tak sem její trápení ukončil tupým koncem sekery úderem do hlavy. Bylo to pro ni vysvobození. Ikdyž je to škodná a pod. tak takové utrpení nepřeju žádnému zvířeti. JK

Autor: Roman Herold | 09.03.2011 19:21
Odpoledne jdu zakrmit tak beru dalekohled foťák nechám doma dudu toho mít dost.Jedu za ves auto nechávám u silnice už jak vylézám z auta tak už si nadávám proč jsem si ten foták nevzal.Na kraji lesa sedí tak sto hřivnáču.Pomalu du k ním a začínají po hejnkách vzlétat krásná to podívaná.

Autor: Milan Soukup | 09.03.2011 18:10
Náhodou zajímavá fotka. Jestřáb se totiž na zemi často nevidí :-). MS

Autor: Jan Poledník | 09.03.2011 18:05
Dneska jsem v honitbě potkal Jestřába čekajícího u myší díry. Spoušť sem zmáčkl dvakrát, ale valný úspěch jsem neměl. Foto je rozmazané. Jestřáb na mě nečekal a odletěl. I tak jsem ho dal do fotogalerie.

Autor: Zdeněk Ondruch | 09.03.2011 15:53
Karle, ať vše dobře dopadne a vy znovu sokolího zraku nabudete.Z

Autor: Jiří Gabriel | 09.03.2011 10:48
Karel Poslík: Já se jen přidám k ostatním, jen je mi líto těch lišek :-) u Vás! Po tom co Ti ,,zprůhlednili" jedno začali dostávat na frak a teď budeš střílet obou-oč to už budou úplně bez šance. Hlavně pořádně po operaci odpočívej ať jsi na srazu fit a můžeš nám předčítat nápisy z letadel letících nad kempem :-).

Autor: Martin Síla | 09.03.2011 10:24
Pondělí a úterý jsem strávil v Rakousku ve městě Kremz. V okolí samá vinice se spoustou zajíců,bažantů a v polích i dost srnčího. Jen téměř žádné lesy.

Autor: Erika Doležalová | 09.03.2011 08:48
Tak jsem včera naložila do auta flintu a psa a vyrazila na ještě jeden "liščí pokus". Nejdřív jsem ověřila nastřelení zbraně - první rána asi 5cm vpravo (ale to vysvětluju tím, že jsem byla zadýchaná a chtěla to mít rychle hotové než bude tma :-) Aby byla jistota, dala jsem druhou, na 70m (to je tak moje běžná vzdálenost, na jakou nejčastěji střílím) a naprosto přesný střed (kolečko mělo průměr tak 5-7cm) - to se mi podařilo snad poprvé v životě :-) Takže flinta střílí dobře no a jelikož labra prošmejdila zodpovědně celý lesík a nic, tak to asi bylo rukama, nevím no, jsem si na 150% jistá, že tečka byla na lišce, ale tak buď se propadla do země, nebo odletěla nebo prostě nevím co se stalo. Jsem z toho rozhozená ještě dneska, ale aspoň mám jistotu, že nastřelení je v pořádku..

Autor: Lukáš Turecký | 08.03.2011 20:59
Taky přeji, aby to dobře dopadlo. Budeme na tebe myslet :-)

Autor: Václav Sládek | 08.03.2011 19:46
Karle držim pěsti.

Autor: Martin Novák | 08.03.2011 19:34
Karle,taky přeju,ať se vše podaří a první co po operaci uvidíš bude nějaká hezká sestřička.

Autor: ValíkVlastimil | 08.03.2011 19:23
Karle jsme s Tebou a ať dopadne vše dobře.

Autor: Zdeněk KLubal | 08.03.2011 16:35
Zdraví je na prvním místě...At se zdaří vše jak má.Z.K.

Autor: martes | 08.03.2011 15:10
Karle,budeš vidět lepší než rys.Držím palce.Martes.

Autor: Josef Hanzlík | 08.03.2011 08:47
Karlíku,Ty ještě budeš mrkat na kočky oběma očima.Taky držím palce!

Autor: Miroslav Šafr | 08.03.2011 08:19
Kájo, ať ti vše dobře dopadne.

Autor: Erika Doležalová | 08.03.2011 08:03
Kájo, všichni držíme palce i tlapky a ať se všechno podaří tak jak má!

Autor: Rudolf Husák | 08.03.2011 07:54
Kájo,držím ti palce ať se to povede.R.

Autor: jirka marek | 08.03.2011 07:27
Karle držím moc!

Autor: Karel poslík | 08.03.2011 07:01
U nás jsou ve stínu ojedinělé ještě zbytky sněhu, ale k večeru už začínají zpívat kosové . Asi se v přírodě něco chystá. V neděli jsem si naposledy prohlédl osamocenou bachyňku, která mi chodí pravidelně na stejné místo a ve stejný čas. Myslím naposledy jedním okem, protože zítra ráno se vydám do stověžaté matičky a ve čtvrtek se podrobím zákroku, jež by mi měl umožnit vidět po několika létech věci kolem tak, jak je vidí většina z vás, tedy oběma očima. Pokud dopadne vše jako loni, tak bych mohl v pondělí zahodit dalekohledy a z kulovnic sundat optiku. Těm, co mi budou držet palce, pak v Roudné prozradím, kam jsem to zahodil. :) Zdar Karel

Autor: Martin Skřivánek | 06.03.2011 12:01
Skřivánek maká :-).

Autor: Radek Chadim | 06.03.2011 01:04
No právě to je divný, protože mám pocit, že skřivani tady byli vždycky o hodně dřív - v únoru, a né až v březnu. Venku jsem taky každý den, ale až dneska skřivani zpívali tak nahlas, že jsem je uslyšel :-).

Autor: Matěj Fous | 05.03.2011 22:08
Radku - skřivani by již měli dávno přeci vyzpěvovat,vždyť přeci...: "Na Hromnice si musí skřivan vrznout,i kdyby mu měl zmrznout" - nebo tak nějak to je - a Hromnice má svátek tuším 2.února.Ale Martin Skřivánek to musí vědět přesně......Ale je fakt,že letošek bude asi pozdnější,např.hřivnáče,tak jak se jinde píše,jsem ještě neviděl a to jsem v přírodě každý den.

Autor: Radek Chadim | 05.03.2011 14:09
Dnes jsem před polednem na poli viděl první skřivany, nevím, jestli už nebyli dříve, ale dnes jsem si jich poprvé všiml.
Mnohem větší překvapení na mě čekalo u mé kazatelny (to je ta na horní fotce těchto stránek). Sedl jsem si na druhou kazatelnu (to je ta na horní foce za tou mou tam o kousek dál) a po chvilce od potoka vyšli dva bažantí kouhouti - no prostě nádhera. Už nahrávám videa, sice to bylo na daleko, ale takovou věc sem musím dát do videí. Bažanti jsou uměle odchování a vypuštění na podzim na hon a dožili se až dnešních dnů. Přitom pobytové známky přes zimu skoro žádné, stopy na sněhu nebyly vidět nebo jen párkrát, takže jsem myslel, že je všechny požrala škodná a dravá zvěř, ale dva přežili určitě, což mi udělalo velkou radost, protože máme v úmyslu jich pár letos na jaře ještě vypustit, tak uvidíme.

Autor: Václav Sládek | 05.03.2011 12:09
Čejky se u nás v posledních letech stávají vzácností.Co jich všade bývalo.

Autor: Jan Slavětínský | 05.03.2011 11:53
Dnes ráno čekaná na rozednění u luk. První čejky! Jak vyšlo sluníčko ,tak se začaly ozývat a létat nad loukou. Paráda, snad už bude jaro...Jinak pár zajíců a šest kusů srnčího. Cestou zpět jsem vyměnil nové korýtko u krmelce a abych nejel s prázdnou, zahřál jsem i Husqvarnu.Lovu

Autor: Václav Sládek | 04.03.2011 20:01
Radku dík.

Autor: Stanislav Haas | 04.03.2011 16:48
To není dobrý nápad, košík by roztrhal tak do pěti minut, za tu dobu stačí v autě rozervat polovinu rohožky. Pořídil jsem i nerezovou drátěnou klec do kufru, postavil na deku do auto, za 2 km jí vtáhl do klece a načal /a to má klec plné dno/. Nevím, proč jsou bojová plemena, když máme drsňáky -):-):-).
Ještě k tomu dosledu- před Vánoci jsem střelil na prase v rudlu, barva žádná, stopy všude kolem. Hodinu jsem dělal kolečka okolo, ve sněhu a za sněžení, když se pumpa začala kousat, tak jsem zavolal hospodářovi, ať se ráno se psem podívá, můj hlídal boudu 35 km daleko. Pochopitelně leželo tak 30 m od nástřelu v mlazině pod smrčky. Osobně cítím, když rána sedla. Stejně tak i malér okamžitě po výstřelu.

Autor: Erika Doležalová | 04.03.2011 15:12
Stando, mám nápad - krále zvířat do košíčku a expres poslat a já s ním hned vyjedu na druhý pokus :-)))

Autor: Stanislav Haas | 04.03.2011 14:53
Právě jeho veličensko král zvířat nelítá, pracuje s nizkým nosem /jiný nemá:-)/a uspěje i tam, kde labradoři jsou o leč napřed. Stačí říct - hledej šupáka, případně i dej mu na pr..l :-):-):-) Každý máme holt své povely :-)

Autor: Erika Doležalová | 04.03.2011 14:44
Tak jsem se vrátila, bohužel jsem neodhadla počasí a díky sluníčku sníh v čudu :-( Měla jsem jet hned ráno. Každopádně nikde ani kapka, nikde nic, prolezla jsem dvakrát lesík tam a zpátky a zleva doprava a nic. Když už jsem tam byla, udělala jsem ještě třetí kolečko, jestli se někde nepovaluje nějaký plonkovní shoz.. :-) No Diana mě přestala mít ráda. A nebo si řekla Nechtěla jsi lišku, budeš mít úplný ho... :-) A nebo prostě stárnu!!!
Stando, souhlas. Na dosled jezdím vždycky a někdy i dvakrát, protože "co kdyby". Ale pro jistotu ještě i ověřím nastřelení zbraně, protože člověk nikdy neví.. S odcházením lišek zkušenost nemám, mám ulovené jen tři (lišče a 2x lišák) a pokaždé ani krok, tak mě to překvapilo.
Asi si stejně udělám výlet ještě jednou a zkusím vzít labradorku krále zvířat nemáme :-))), třeba něco z roští přinese :-) (není učená na dosled, ale po povelu Hledej a Přines aport lítá jak raketa a má snahu donést i srnčí :-)

Autor: Stanislav Haas | 04.03.2011 13:22
také mám stejnou zkušenost, po ráně liška odskočila přes celou louku, dobrých 150 m, než zhasla. 7x64, střižná hrana, 11,2g. K neuvěření. Jinak si myslím, že každá rána i o které si myslíme, že šla mimo, se musí prověřit jako by se jednalo o postřelení. I liška je boží tvor. A drsňák - král zvířat :-):-):-)provede dosled i druhý den.

Autor: Jan Slavětínský | 04.03.2011 13:18
Mě teď v únoru ta poslední liška odběhla dobrých 70 kroků. Za lopatku střelená ze 7x57R PTS. To je na samostatnou diskusi a ne do Dnes.

Autor: Nikola Rýdl | 04.03.2011 13:04
Také mám podobnou zkušenost, před pár lety jsem střílel na pasece k okraji náletu a houštiny na lišáka. Zbraň ZH 224 7x57R, 11,2g SPCE. Po výstřelu tryskem zatáh do nejbližšího krytu. Říkal jsem si, že to není možné a zašel jsem do auta pro psa. Hned u houštiny značil barvu a na ostružiní vyselo kousek střeva. Psa jsem vypustil a ten mi ji donesl ze 100m. Krásná práce psa, ale takovou dálku odskok?
Po 308W 11,7g SPCE mi také několikrát odešla, ale vždy jen pár kroků, na dohled.

Autor: Milan Soukup | 04.03.2011 12:39
Eriko, tomu nevěř, že nikam nemusí jít, kamarád střelil lišku 8x57 JS SPCE cca na 60 m, komora vzadu, na sněhu, barvy všude, plus trochu vnitřku/plíce, od nástřelu tak 80 m po stopě a barvě, dosled bez výsledku. Pravda, Krušné Hory, všude paseky, výmoly, natahaná klesť na kupkování atd., ale.... Prostě jsme ji nedosledovali ani se psem. Takže za pokus to určitě stojí,je jedno jestli 308 W nebo 8mička apod. M

Autor: Erika Doležalová | 04.03.2011 12:22
Pojedu tam, ale už večer to bylo o ničem, napadl nám zase snížek (jinak bych nikam nejela, byla by tma jak v pytli) a nebyla tam ani kapka barvy... Navíc 308win dělá v liškách většinou takový díry (loňský lišák - sice střílen skoro naostro - byl prakticky vyvržený..) že se mi nezdá že by měla někam jít.. Asi jsem neměla čekat až bude naširoko a odmáčknout to "naostro", takhle si myslím že jsem ji asi podstřelila.. No nevím, až to tam prolezu, budu moudřejší.

Autor: Jan Slavětínský | 04.03.2011 12:05
Eriko, to se tam běž podívat. Liška někdy jde s komorovou ránou po kuli i 80 metrů. Není to pravidlo, ale stává se. Zvlášť když ti rána seděla.

Autor: Erika Doležalová | 04.03.2011 09:18
Josefe, děkuji :-)
Tak jsem si včera řekla, že to oslavím nějakým loveckým úspěchem.. Po šesté večer na kazatelně, srnčí se točilo jak na kolotoči z lesa na louku a z louky do lesa no a v půl deváté - paní liška :-) Viditelnost horší, ale v kříži jsem ji viděla dobře, ukázkově na široko..ukázkově bod na těle..ukázkově klidné ruce... a samozřejmě ukázkově jsem ji chybila. Tak tím prozatím s liškama končím, každou chvíli můžou být liščata, tak jim dám pauzu na mateřské povinnosti, dneska by měly přijít objednané vábničky, tak budu trénovat a pak to vypukne :-) Můj chlap byl jinde na prasátka, slyšel je z houštiny, ale ven se jim nechtělo, už jsou hodně opatrní a poplašení, no nedivím se, když se do nich celý rok praží a pak ještě naháňky..

Autor: Josef Hanzlík | 03.03.2011 20:43
Eriko,vše nej,nej ,nej k narozkám!!!

Autor: Václav Sládek | 02.03.2011 17:28
U nás jsem našel stopy jezevce před týdnem.Dnes po druhé hodině při venčení mí psi zvedli bažatího kohouta a slepici v místech kde přežívá divoká populace i když je nelovíme spíš živoří.

Autor: jirka marek | 02.03.2011 15:41
Honzo,jezevec se nám chytil do lapáku už minulou středu a to bylo v noci -13 stupňů.Takže ho vyhnal z nory spíš hlad než teplíčko.

Autor: Jan Slavětínský | 02.03.2011 06:20
Tak už se nám vzbudil pantáta jezevec. Včera navečer jsem se byl projít jen tak s brokovnicí, počasí bylo přímo idealní na potkání nějaké té toulavé škodné, kterou tohle počasí přímo táhne do luk jako magnet.Mrknul jsem i na krmelec, černá mi tam asi přes víkend rozbila koryto, tak že na dnešní odpoledne mám činnost jasnou a současně jsem hned u krmelce obeznal tři šikovné smrkové kůrovčáky pro mojí odpočatou domácí Husqvarnu.Cestou zpět jsem podél kraje lesa na pruhu sněhu uviděl stopu od jezevce.Počasí ho vytáhlo ven.Jinak několik kusů srnčího, dva pěkně nasazené srnce,dva vyšlápnuté ušáky a pár kání. Pěkná relaxační procházka po pracovním dni. Lovu

Autor: Matěj Fous | 01.03.2011 21:23
Dnes jsem měl velice úspěšný den (odpoledne).Tak 1x měsíčně,někdy i častěji,mívám návštěvu kamaráda(všeobecně znám,nelze jmenovat),dnes přijel i s kolegou.Tedy u nás na polosamotě o nich nikdo neví a samozřejmě mají řidiče a kápneme do volátka (přivezou) ale hlavně se hrají šachy - dnes jsem vyhrál všechno,no pocit blaženosti.Když odjeli,tak na mě manželka chvíli hleděla a povídala: Vypadáš spokojený více než kdyby jsi zastřelil 2 divoká prasata...

Autor: Milan Soukup | 01.03.2011 19:06
Inu Jardo, za dobrotu na žebrotu, chce to silnější vývar :-), aby se holky daly dohromady:-). Třeba to časem ocení :-). M

Autor: Jaroslav Miňha | 01.03.2011 19:00
V zimě a hlavně ve tmě se nesedí, poněvádž to nemá smysl. Teda u těch, co nepoužívají alespoň Edisónův vynález. Já vyvařuju pro změnu holkám, lehly obě dvě na chřipku nebo jinej prevít, jenže je jim tak blbě, že ani moje vývarové ňaminky pro šestinedělky nechtějí a ještě jsou protivné :-)
Ráno jsem viděl na silnici přejetou skalačku - tedy bohužel spíš rozjetou. Kdybyste někdo v blízkém okolí Plzně sebral šikovně sraženou, vzal bych jí pro kolegu na výcvik pána tvorstva.

Autor: Milan Soukup | 01.03.2011 18:25
Dnes peču v litinovém pekáčku vepřové ocásky :-). Trochu jsem je nakmínoval, osolil přiměřeně, trochu pepře a grilovacího koření, podlít a špetku másla, aby byla šťávička jemnější :-). V půlce pečení ještě načesnekoval, aby to mělo ten správný šmak:-). Za chvíli budou hotové, ještě dovařím brambůrek a s klukem se do nich pustíme :-). Tak si užijte sezení někde v zimě a ve tmě :-), já na to dneska kašlu :-), auto v servisu, dřív jak ve čtvrtek hotový nebude :-), je třeba najít náhradní program :-). MS

Autor: Radek Chadim | 01.03.2011 17:29
Ok, s dovolením opravím překlepy a chyby :-) a trošku to naformátuju.

Autor: Zdeněk T. | 01.03.2011 16:13
Radku už si s tím nemusíš lámat hlavu já to tam dal bez fotek.

Autor: Zdeněk T. | 01.03.2011 15:46
ok, já počkám do zítra pokud by to nešlo tak dej vědět já to tam dám je se třemi.

Autor: Radek Chadim | 01.03.2011 15:44
4 nepůjdou, ale když budu mít zítra čas, tak to zkusím změnit, aby šly.

Autor: Zdeněk T. | 01.03.2011 15:37
Radku potřeboval bych se tě zeptat. už jsem konečně zpracoval ten článek o optice a potřeboval bych tam vložit více fotek tzv 4. Půjde to?

Autor: Erika Doležalová | 01.03.2011 13:47
Tak včera odpo kontrola újedí, ryby v čudu ale večer nemělo smysl někam jezdit, poslední sníh je fuč, venku tma jak v pytli, tak smůla, a už jim dám asi pokoj, přeci jen za chvíli budou liščata a mít jako úlovek mamu od mladých mi za to nestojí. Už aby byl květen :-)

Autor: Břéťa Ambrož | 01.03.2011 13:31
Martes jasně, rodák...:)ale ted se zabydluju spíš na jihu republiky.... ty monokulturní lesy a obrovské lány polí na vlašimsku mě už nudí....téměř mrtvá krajina s pramalou diversitou. To Jižní čechy,to je jiná písnička....ale jsme mimo téma... hezký den

Autor: martes | 01.03.2011 13:00
Moravák,žijící ve Vlašimi Ty jsi odkud.

Autor: Břéťa Ambrož | 01.03.2011 12:54
Martes, jsi z Vlašimi? Pokud ano,tak zdravím krajana..:)

Autor: Josef Hanzlík | 01.03.2011 12:52
Stando,hodně zdraví a Medu zdar!

Autor: Stanislav Haas | 01.03.2011 12:40
Tak to já do dnešního rána viděl zase jen kapačky, monitory a samé bílé havrany. Ale jelikož na JIPku vozí rychlá od včerejška jednoho pacienta za druhým, tak se nechali ukecat a propustili mne domů s doporučením, co všechno nesmím...Tak hned odpoledne sednu do auta a pojedu zkontrolovat včelín, jak to lítá. Řeknu vám, narozeniny v nemocnici nestojí za moc :-(.
Jezevčíka, krále zvířat, už mám jen jednoho, ale i v největších mrazech když vyleze z boudy, tak je zahřátá. Když jsem je dřív pouštěl za mrazů do kotelny, také ráno byly rozervané banánové krabice s drobným dřívím i klapačku na vratech okousali, jak se dostávali ven. Nic, zahřát se u kamen umí každý, ať je venku, pravím dutě:-).

Autor: martes | 01.03.2011 12:34
Už jsem ty torpéda viděl i ve Vlašimi na Blanici. Martes.

Autor: Bečvář Ladislav | 01.03.2011 12:29
Radku děkuji už se mi to taky načetlo.LB

Autor: Milan Soukup | 01.03.2011 12:19
Ervíne, já bych ti řekl kam půjdeš muškařit :-(. Na Sázavu létají taky a je to znát. MS

Autor: kesl | 01.03.2011 09:12
Už se mi to načetlo a je to krása!!! U nás ještě sníh a mráz, ale všude okolo bez sněhu. Ještě jsem to ve Žluticích nezažil. Před chvílí jsem seděl na trůně a z okna viděl, jak se z hladiny mé milované Střely zvedlo tak 20 kormoránů. Kampak asi půjdu na jaře muškařit? L a L!

Autor: Radek Chadim | 01.03.2011 08:25
Musí se znovunačíst stránka (třeba klávesou F5), někdy i několikrát, aby se to načetlo.
Já jsem psa dával při mrazech od -10 st. taky do kotelny, protože při nižších tam nechtěl být, pač proč smrdět v kotelně, když je venku takový hic, že? :-) Ale jelikož je to potvora vyčuraná a chytrá, tak si vždy našel způsob, jak přelézt zábrany a lítat mimo vyhrazený prostor. Pak bylo v kotelně taky boží dopuštění - papíry na podpal roztrhaný, různý hadry roztrhaný, boty roztahaný, že ještě teďka chodím jen s jednou botou - ale on to nedělá proto, že je blběj nebo chce něco provést, ale proto, že se nudil. Tak jsem mu hlasitě vyčinil, a jelikož se tvářil provinile jako vždycky, tak už má zábranu 2 metry vysokou a tu už snad nepřeletí :-).

Autor: Bečvář Ladislav | 01.03.2011 08:07
Radku to myslíš tu krajinu v logu, já tam mám pořád zimní krajinu.

Autor: Erika Doležalová | 01.03.2011 08:05
Jendo, za dobrotu na žebrotu, přesně znám, malá jagina byla nejdřív doma v chodbě, nejdřív zlatá, pak se začala nudit a "hrabat zeď", trhat lišty u podlahy, tak se přestěhovala do maštale, tam byl klid. Když povyrostla, nastěhovala jsem ji k bordině a to bylo uplně v pohodě. No a když byly ty největší mrazy, tak mi jich bylo líto obou a dala jsem je do boxu (kde dřív byla ta jagoška). Jagi v pohodě, už to tam znala, ale bordina není zvyklá a tak to dopadlo tak, že jak se šustla myš..vrabec..koně.. tak šílené hlášení, několikrát za noc až do rána.. Nas*at příště, jsou venku a hotovo, už dobrý skutky dělat nebudu :-)))

Autor: Jan Slavětínský | 01.03.2011 07:44
Včera jsem zjistil,že mi má zlatá drsnosrstá jezevčice,kterou jsem minulý týden přes ty mrazy dával z lásky a ze soucitu na noc dolu pod barák ke kotelně,aby holka netuhla, tak mi ta "kurva" jedna za dobrotu rozhryzala držadlo u Husgvarny, kterou jsem tam měl. Musel jsem si "dát pod jazyk" , aby se něco nestalo...

Autor: Radek Chadim | 01.03.2011 00:34
Včera jsem změnil horní fotku, kdyby si toho někdo náhodou nevšiml - troška jara aby zde zavoněla :-).

Autor: Radek Chadim | 01.03.2011 00:31
Vážení kolegové, co jste dnes viděli nebo případně ulovili?