Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Předseda a hospodář v jedné osobě



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 12.03.2016 05:29
Kdo chce kam, pomozme mu tam - nemyslím, že pokud si to v nějakém spolku takto zařídí, že by to nutně muselo být špatné. Zákon tím není nijak porušován, takže to může i fungovat. Vím o případu,kde otec dělá předsedu MS, syn je členem revizní komise a nikomu to nevadí - ono jednak není jednoduché sehnat na všechny fubkce dost lidí a druhak kde není žalobce, není soudce.

Autor: Ron Gordon | 09.03.2016 22:17
Tak za mě, nevidím v tom žádný problém, protože jak v době sdružení, tak v době spolku je stále nejvyšším organem členská schůze, takže všechny ostatní orgány jsou i podřízeny, pokud členská základna není stádo tupých ovcí, tak to nemůže být žádný problém .

Autor: strejda zajíc | 09.03.2016 09:47
Jiří,máš naprostou pravdu!Ale:
-nebudou se spolu hádat
-vzpomeňte si,jak to kdysi krásně fungovalo(např.prezident+1.tajemník):-))(
Ale vážně,někde by samoděržaví či osvícený absolutismus byl ku prospěchu,zejména zvěři.

Autor: Jiří Parč | 09.03.2016 07:47
Záleží na tom, jak máte napsané stanovy. Za sebe mám zkušenost s kombinací předsedy a mysliveckého hospodáře, místopředsedy a jednatele. NEDOPORUČUJI ani jedno ani druhé. Ono se vždy něco zvrtne a zvláště ta varianta př.-mys.hosp. je až nebezpečná. Uvědomme si, že předseda je zástupce uživatele honitby a hospodář je jmenovaný úředník z úřadu. To je silná koncentrace moci.

Autor: jirka marek | 05.03.2016 13:46
Zdar,tato otázka zazněla i na M-L,zda může člen mysl.spolku vykonávat víc funkcí najednou,např.předsedu a hospodáře,finanční a místopředseda,atd.?Máte s tím nějaké zkušenosti u vás nebo u známých?Dík za odpovědi.