Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Odnaučit štěkaní



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Václav Sládek | 19.07.2016 09:20
Stěžovat si někdo kdo je 200m od nás na štěkání našich psů tak ho pošlu do tmavého místa.

Autor: Fesoj | 18.07.2016 21:34
Když moje křepelačka odrostla věku psího mimina a šla bydlet do kotce, nastal problém.Z kotce totiž perfektně viděla k sousedovi - přes louku to bylo asi 200 m - a soused, vášnivý tenista, tam měl tenisový kurt. A jak se tam začalo hrát, poletující loptička Britu přímo fascinovala. Co výměna, to štěknutí. Soused si několikrát na štěkající čubinu stěžoval, nechtěl pochopit, že zpívat jako kanárek nikdy nebude, a když už byl s těmi řečmi dost otravný, manželka vydala pokyn a já nakoupil perličky, ty \\\"štěkají\\\" ještě víc a zejména podstatně protivněji... On pan soused měl o životě na vesnici vůbec divné představy - napžíklad si na mne stěžoval na obecním úřadě, že týrám zvířata, protože nechávám dobytek v létě venku i když prší. Tak jsem mu doporučil, že když se mu to nelíbí, klidně si může mé kravky vzít do obyváku a vida, meposlechl. Přitom to byla hlava študovaná, MUDr, šéflékař v kriminále. hodnost major - a vůl jak anděl. Jo a to štěkání, abych mu nekřivdil, nakonec vyřešil - vysadil tam živý plot a byl klid.

Autor: Radek Chadim | 18.07.2016 13:03
Yorik ten komunikoval se psem, co byl dobrých 500 m daleko, že moje ucho mnohdy za špatného větru ani zřetelně neslyšelo štěkot toho psa, ale ten pes bydlel na kopečku a jak se to odráželo od našich vysokých budov, tak se to na dvoře tak divně ozývalo (to jsem slyšel za dobrého větru), že na toto štěkání Yorik reagoval vždycky, a nenechal si to vymluvit, ani když jsem se ho něčím pokusil rozptýlit. Zavírání do kotce taky nezabíralo, neb ten podnět ke štěkání byl slyšet i v něm, navíc jak ostatní zvířectvo od myší po potkány, ptáky a jiné, zjistilo, že nejvyšší predátor na dvoře je elimonován, tak se promenádovalo před kotcem, což Yorika opět nezřídkakdy rozštěkalo, nejlepší v tomhle býval kocour, který si sedl přímo přede dveře do kotce, začal se tam čistit nebo válet sudy - provokatér jeden.

Autor: Jan Slavětínský | 18.07.2016 12:32
Mám taky takového jezevčíka a souseda naprosto chápu. To je na diazepam nebo rohybnol nebo \"hajzla líznout osmičkama\", jak říká kamarád. Nevím, ale jak se setmí ,tak si začnou povídat. Štěká jich po vsi možná pět a vzájemně na sebe reagují. Nikde nic neběhá, všude klid a oni vydrží dlafat do zblbnutí. Na kotec z okna vidím, kolikrát jsem večer vzal baterku ,posvítil na něj a zařval, tak zalezl do boudy a za chvíli zas. Někdy to bylo na tabletku. Faktem je, že měl takové období v tom 3-4 roce, už je starší a pustilo ho to.

Autor: Václav Sládek | 17.07.2016 18:41
Nevím jak je velká vaše zahrada.Udělal bych kotec pokud možno co nejdále od plotu\"komunikace\".Jestli není taková možnost tak po dobu nepřítomnosti zavírat.Jak napsal strejda on mu to odpoledne vynahradí.Sám mám bordíka a jezevčíka štekají statečně jen ten soused magor michybí.Bohu dík.

Autor: smajlik | 17.07.2016 15:10
Radku to by bylo nejlepší poslat souseda do práce. Jenže soused už je v důchodu. Na ostatní sousedy bych se vykašlala, ale tenhle soused je magor. Jeho žena je už taky v důchodu tak na sebe štěkají od rána do večera ( když teda nesedí soused v hospodě ) tak štěká nebo \" zpívá \" ( neda se ten zpěv poslouchat) doma. Štěkot psa, který má jako pes štěkat mu vadí, ale že on štěká od rána do večera na celou ulici to už nějak neřeší.
No v minulosti několik desítek zpět tady travil kočky tak snad už ho to nenapadne.
Jo kdyby těch lidí se psem na zahradě bylo víc, ale když nepočítam všechny baraky na ulici, ale jen v blízkosti z které jsou psi slyšel je tu 15 domů a jen v 7 domech je pes z toho 3 žijou v baraku a další 2 baraky mají psa zavřeného v ohradě i když ten jeden štěka i z té ohrady docela dost když ho to popadne, ale on neumí ocenit hlídače. Normalně bych to neřešila přeci jen jezevčík a co jiného má pes dělat když je sam doma spát nebo štěkat ten náš ještě příp. si hrát s našim druhým psem.
Antoníne - na noc už zavíráme radši, soused má sice auto, ale schované v garaži bohužel, kdyby neměl měl by už přehryzané kabely. Chodí nam tady kuna, tak by stačilo kdyby měl jednou přehryzané kabely a po opravě auta a pouštění psa na noc by se to už neopakovalo a hned by viděl k čemu je pes na zahradě dobrý.
Na obojky mám stejný názor ať už u štěněte tak staršího psa :)

Autor: strejda zajíc | 17.07.2016 10:03
Těžko,Anežko-jak říkával múj táta.Jezevčík je PAN pes,uminutej jak tři tchýně.On prostě jen dělá svou práci,hlídá uzemí své smečky.Je na to oprávněně hrdý a navrch mu to dělá radost.Protože jinak je život nuda...:-)
Ale vážně:nejlépe by bylo těch cca 8 hodin psíka zavřít,stejně to prochrápe!Lepší než riskovat jeho zdraví a následně svou svobodu.A neboj,on si to odpoledne(i sousedovi)bohatě vynahradí.
P.S.Jsem totiž odpůrce elektriky,protištěkacích obojků atd.A o jejich účinnosti u pětiletého dakla stejně pochybuji.

Autor: Antonín Machura | 16.07.2016 17:09
pánové - on pisatel (zřejmě) nehodlal dráždit vaše literární vlohy ale ....poradit
Já mám jagteriera a ten zpívá tence, ale zato ...na cokoli a dlouze. Sousedi si mysleli, že je to štěně a teskní, ale po roce už se to nějak profláklo. A abych se dostal aspoň kousek ke svojemu odnaučování...taky jsem musel okřikovat, taky poslechl někdy,ale když jsem udělal zlýho strejdu a tvářil se nasupeně- nějakou dobu byl klid. Potom jsem zkusil na noc zavírat - jsme na konci vesnice a tak kolem zahrady chodí kočky i lištička...a s dobrám nosem se pes holt nebude tvářit, že nic neví. Pomohlo...na čas.. Snad se osvědčilo, že spolu trávíme nějakou dobu venku, kde má pes jakousi povinnost a tím i já důvod cosi mu vytknout. Tím chci říct, že pokud se pes nemusí těšit na zítra, dělával mi naschvály. Už se zklidnil, i když stejně se občas neudrží a zaštěkává dvorního kosa...co už..

Autor: Ellhenicky | 15.07.2016 14:38
Když jsem si pořídil prvního psa, tak jsem byl v ulici asi druhý. Nyní mají naopak skoro všichni sousedé psa a nejsou žádné problémy. Psí štěkot a kohoutí kokrhání je jejich vlastnost a v případě sousedovo stížnosti, má smůlu.Naopak, když ho necháš zavřeného doma, tak by Tě mohl někdo napadnout za týrání zvířat. A že by mu soused něco udělal, to by musel tedy hluboko klesnout. Jen se říká, že pes který štěká nekouše, tak si soused bude muset zvyknout:-)

Autor: Tomio | 15.07.2016 14:31
Radku na druhou stranu dovedu souseda pochopit pokud ňafá neustále je to o nervy.

Autor: Radek Chadim | 15.07.2016 05:59
Nejlepší bude souseda poslat přes den do práce, aby na psa neštěkal, a večer když přijde znaven z hokny mu bude nějaké štěkání uplně ukradené, a budete mít všichni tři pokoj :-).
Yorik, budíž mu země lehká, štěkal na jiřičky, co nad dvorem lítaly moc nízko, na dravce, co lítali moc vysoko, komunikoval s ostatními pejsky poměrně vzdálenými a občas si štěkl, aby nás náhodou nenapodlo na něj zapomenout. A nešlo mu vysvětlit, že lítat nikdy umět nebude, že už jsou modernější prostředky komunikace na větší vzdálenosti jako třeba mobilní telefon nebo internet a že na něj nikdy nezapomeneme - prostě štěkal i přes napomínání, protože to byl pes, který byl vždy v danou chvíli přesvědčen, že štěkání je ta nejlepší činnosti, co má právě provádět. A to to byl pouhý teríér, ale štěkal taky dost. Sousedka z jeho štěkání taky nebyla úplně nadšená, ale doposud mě nezabila, tak to naše vztahy výrazně nepoznamenalo, doufám :-).

Autor: smajlik | 14.07.2016 22:38
Zdravím.
Mám 5 letého jezevčíka, který šíleně štěká ( hodně hlasitý štěkot a častý ) jak na pošťaka a na slečnu co nosí letáky (štěká jak by chtěl na ně zautočit ) tak i na všechny lidí co projdou kolem.
Sousedé z toho šilí,hlavně jeden protože i když máme ještě jednoho psa - tak ten neštěká ( někdy neštěkne vůbec když jde člověk kolem plotu, někdy 1-2 ) tak často a tak nahlas jako jezevčík.
Když na něj huknu z okna nebo jsem venku a huknu na něj tak většinou poslechne a je v klidu i když ne vždy.
Ale po 5 letech kdy od rána do večera lítal po zahradě a vždy byl někdo doma, že ho mohl kdykoliv okřiknout. Tak po 5 letech tady nebude doma nikdo a soused,kterému to vadí nejvíc a je schopnej mu něco udělat je doma od rána do večera.
A já ho nechci mít zavřeneho od rána do min. 3 hod odpolední. Máte nějaký způsob jak ho odnaučit štěkat nebo aspoň ne v takové míře ??