Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Poměr pohlaví ulovené černé zvěře



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jiří Gabriel | 02.03.2011 18:20
Ale 3x víc ženskejch .... hmmm mělo by to i výhody :-) !

Autor: Děda z lesa | 02.03.2011 12:34
Asi se jedná jen o souhru náhod.Možný vliv může mít i fakt, že většina myslivců vybírá z tlupy obvykle nejslabší kus, čímž bývá právě sele-bachyňka.
Poměr pohlaví u černé sledoval mimo jiné i známý polský zoolog A.Haber, ten díky téměř padesátiletému pozorování zjistil naopak převahu kňourků v poměru 55 : 45.Uvádí však zajímavou skutečnost - že selata samčího pohlaví jsou náchylnější a častěji hynou, takže ve stadiu lončáků se již projevuje mírná převaha bachyněk.
Příroda je mocná čarodějka a proto poměr pohlaví bývá vzácně vyrovnaný, dokonce i u lidí - asi by nám bylo ouvej, kdyby se rodilo třeba 3x více holek...

Autor: Honza Lettrich | 01.03.2011 23:30
Ahoj kluci, nevím zdali souhra náhod ale v mysliveckém roce 2010 jsme u nás zaznamenali zajímavý úkaz a to že vesměs všechna ulovená selata ( 6ks, na naše poměry úspěch ) byly bachyňky. Nijak jsem o tom nepřemýšlel až do chvíle, kdy jsem se potkal se známím ze 60km vzdálené honitby a mluvil o stejném odlovu převážně bachyněk.
Nesetkal jste se s tim také někdo, jak jste na tom jinde?