Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jan Slavětínský | 16.08.2016 06:16
Včera navečer jsem si sedl k takovému rohu kukuřice nad kterým je soukromé posečené políčko po pšenici a ještě tam leží sláma. Dobrý výhled,dobrý vítr a dobré místo. Rád tam chodím. Jen jsem si sedl ,tak z nedaleké samoty slyším řev děcek a za chvíli tam někdo natočíl křoviňák a bral ho. No jo, lufťáci zavítali do našich hvozdů. K tomu všemu se po chvilce, za řevu motorů ,nad kopcem vyvalili tří borci na těch zavěšených padácích s tou vrtulí a zamířili si to přesně nade mě a nad přehradu. Hrom je vem! Nevěřil jsem ,že vůbec něco uvidím. Podívám se po strništi a na deset kroků přede mnou přes řádek slámy hupla liška a pomalu jde do kukuřice. Jen jí pozoruji a říkám si, ty to holka tady znáš a ty se někde objevíš. Když zatahla do kukuřice, beru do ruky kulovnici a tak v duchu jí čekám někde dál. Taky jo, najednou se objevila o 40 kroků dál. Chvíli jistila a potom jako péro skočila do řádku slámy ,vzhůru jí trčela jen oháňka jako hromosvod. Využil jsem okamžiku a kulovnici dal do ramene. Dál už to bylo jednoduché. Jak se objevila na řádku, padla rána. Zůstala na nástřelu. Po ráně nastal klid, ztichly i uřvaná děcka,možná i motory těch padáků, ale jen chvíli... Seděl jsem až do měsíčku. V kukuřici to lámalo,ale na strniště nevytáhlo nic. Hlavně člověk musí ráno vstávat a hákovat a nemůže tam sedět do rána.Třeba příště. Lovu zdar. (aby to bylo celé, 8x64S, SPCE, 40 m.)

Autor: Pavel Černý | 10.08.2016 06:50
Strejdo, vyřiď paní Z. upřímné Lovu zdar! Já se šel včera projít s vábničkou po posekaných polích. Na jednom místě vidím v různých směrech dva srnce, tak 250 a 350 metrů. V podstatě lautr rovina, tož jsem si sednul na zem a párkrát písknul. Oba srnci vyrazili skokem ke mně a ten starší hned toho mladšího odehnal. Ani jsem nestihl fotit. Tak jsem musel chvíli počkat, a pak jsem toho mladšího přitáhl znovu. Bylo už dost šero, ale nějak se zdokumentovat dal. Fotku dám do galerie.

Autor: Petr Havlín | 10.08.2016 00:15
Tomáši ten půllitr mi jen bohapustě záviděli .Díky za pozitivní kritiku ☺

Autor: strejda zajíc | 09.08.2016 23:45
Tak dnes paní Z.ulovila toho \"našeho\".V sedm sedíme(cca 250m od sebe po diagonále u pětihektarového pole ovsa,obklopeného lesem),pusto a prázdno v dědině.Ve třičtvrtě na osm zavábím jednu sérii,v osm žene ovšem mladý šesterák srnu a vzápětí prchá,protože ho vyhání ON.Minutu na to padné rána a telefon mi říká:Leží!Přesně v místě co včerejší sele.Už se tej babky vážně začínám bát...Ale dostalo se mi veřejné pochvaly:\"Když je dobrý průvodce,jde to samo!\"Pánové,uznejte,kdy se stane ,aby manželka toho svého pochválila?
Pokud se zítra ráno nic nepotento,nafotím a dám sem fotečku,ať si tipnete věk.
Lovu zdar.
P.S.Od zítřka zamykám Líbě flintu do trezoru a jí dám domácí vězení!Dyť mi jinak mou oblíbenou lokalitu dočista vytluče!:-)))

Autor: Vrba Frantisek | 09.08.2016 19:05
Paní Strejdové-Zajicové Lovu zdar,a Strejdovi dík za jeh příspěvky na tohle forum.

Autor: strejda zajíc | 09.08.2016 14:40
Pro Petra E.:Pokud bych před paní Z.utíkal,určitě by mne netrefila,neb by se uválela smíchy!Viděl jsi mne někdy běžet?Smutné podívání k popukání....:-)
Ale jinak bych jí záda nenastavil ani na 300 metrů!
Tome,tohle byla jasná komora!:-)1s*

Autor: Tomáš ČENĚK | 09.08.2016 10:08
Předně všem úspěšným myslivcům LOVU ZDAR!
Také se mi konečně dostala do ruky ta Myslivost obohacená o fotku pána ve fraku (snad jsem tu uniformu houslistů poznal správně). Peťo vypadáš tam tak dobře, že Tě ani má drahá polovička nepoznala. Na její obranu musím napsat, že Tě viděla jen chvilku, ve zcela jiném úboru a po probděné páteční noci, kdy jsi lezl po stromech, abys schoval svůj vzácný škopek na strom před rukama podlých nenechavců.

Autor: Petr Havlín | 09.08.2016 06:54
Paní Z Lovu zdar!

Autor: Ellhenicky | 09.08.2016 06:42
Strejdo, kamarád naučil přítelkyni zacházet se zbraněma a pak se s ní bál rozejít:-) Tak moc paní Z nezlob, asi bys jí neutekl.

Autor: strejda zajíc | 08.08.2016 23:35
DNES být já moc šikovná šikari,moje memsahib na můj rada prasátko bůůům.
Ve středu jsem ulovil svého srnce,(nebo slovil?:-)),týden mne cvičil,ale nakonec opět zvítězila hrubá lidská síla nad zvířecí inteligencí.Tak mi zase zbýval čas na mé milované čuníčky.Při jich lustraci jsem v pátek obeznal pro paní Z.srnečka.V sobotu už na něho měla odjištěno,ale chtěla mít 100% jistotu,holt aby si nepokazila skore.:-)Letos totiž vystřelile dvakrát,dvě liščata to nepřežila.Včera panáček nepřišel a dnes se jí vnutila čvrť hodiny po osmé selátka,děťátka zrzavá.Babka opět nezklamala,na osmdesát metrů komora jak z učebnice.Kňoureček,20 kilo,bude obětován na rožeň,na oslavu narození vnuček,dvou feneček mývalovce.Neb co jiného to může být ze spojení Zajíčková-Vlček?
Lovu zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 05.08.2016 12:09
Několikrát mi během týdne ráno přebíhala před autem liška nebo jsem jí tam viděl jak stojí na silnici. Bylo to nad městem,kde z jedné strany silnice byla řepka a kukuřice a naproti pšenice. Taková silnice III.třídy,k dědině a s malým provozem ,kterou jsem si zkracoval cestu. Docela jsem se i těšil ,že jí zase uvidím a čekal jsem jí tam. Byla přesná, pokaždé ve 1/4 na šest. Dnes ráno tam byla holka přejetá u krajnice. Kdyby jí někdo z místních chlapů střelil, tak mu popřeju lovu zdar, ale takhle...bylo mi jí docela líto.

Autor: Petr Havlín | 05.08.2016 09:58
Já chodím každý den a vábím na různých místech.Srnci reagují, ale nijak vášnivě. Buď to neumím a nebo jsou u nás nějací flegmouši☺Bohužel to je vždy chovný srnec.Stejně je to ale adrenalin a nádhera.

Autor: Tomáš ČENĚK | 05.08.2016 08:08
Honzo, je to tak. Včera u nás sekli řepku, tak jsem si šel sednout cca. kilometr od nich na \"vepřový veksl\" do lesního údolíčka. Ještě než jsem odložil psa a usedl na stoličku, kolem proklusal vidlák. Tak jsem chvilku počkal a zavábil. Ani jsem nestihl vyndat vábničku z úst a za zády slyším dusot. Ohlédnu se a on ten vidlák mohutně brzdí, aby na mně neskočil. Po krátkém \"očním\" kontaktu se otáčí a maže pryč. Hned jak mi zmizel z dohledu, otočím hlavu přes druhé rameno a tam mě na 15m okukuje šesterák. Také jsem mu nepřipadal přitažlivý a tak odskočil do přilehlé netýkavky. No co budu povídat, za pravidelného vábení jsem za půl hodiny zažil takových blízkých setkání sedm. Vidlák přišel dokonce dvakrát a to nepočítám to první proběhnutí. Prostě adrenalinový večer.

Autor: Petr Havlín | 04.08.2016 16:12
Hlavně to ne Strejdo.Ještě bych zpychl. Včera jsem pozoroval krásného ušáka a tak jsem si na tebe hned vzpomněl.

Autor: strejda zajíc | 04.08.2016 07:39
My,co jsme tě chválili už ve Světě myslivosti,teď snad už nemusíme.:-)))

Autor: Petr Havlín | 03.08.2016 22:04
Karle díky za milou a poetickou pochvalu.

Autor: Karel poslík | 03.08.2016 17:21
Odpadla mi výborová schůze a venku prší. Otevírám tedy novou myslivost, abych se podíval na vnitřní stránku obálky a pochopil tak smysl výše uvedených příspěvků. Vidím tam jednoho výjimečně hodného a přátelského Pražáka i s jeho křehkým pracovním nástrojem v levé ruce, ale ten smyčec v pravačce je tentokrát nějaký jiný - hrubší. Konec konců proslulý Galapetr také nosil v houslovém futrálu ostřejší nástroje. Pěkná fotka Péťo. Zdar Karel

Autor: Jan Slavětínský | 03.08.2016 08:55
Petře dnes 3-4.8. bývá u nás na Vysočině vrchol řije. \"To za tebou srnec vyleze až na žebřík\". Zkus někam vyrazit a věřím, že s pomocí sv.Huberta ulovíš.
P.S. Jinak na té stránce Myslivosti jseš v glancu. Dobrý..

Autor: Petr Havlín | 03.08.2016 08:00
Honzo Lovu zdar.U nás je hřivnáčů poskrovnu,a tak je jen pozoruji a poslouchám.V Praze ve Stromovce jich jsou hejna a krásných vypasených.Už třetí den mi chodí pod posed srnec hrabat a strouhat.Je to takový šesteráček asi tří až čtyřletý a tak se tím bavím. Bohužel nemůžu najít žádného průběrného ,ale to je život.

Autor: Jan Slavětínský | 03.08.2016 07:24
Lovu zdar. Nejsem žádný gurmán, většinou je s radostí věnuji, mám komu..., ale rád na ně po začátku párkrát vyrazím než poznají o co jde. Kromě hřivnáčů a pár kachen bych jinak za celý rok nevytáhl brokovnici. Ale rád vzpomínám na své začátky, když jsem měl jen brokovnici (na kuli se 3 roky čekalo,alespoň normální myslivec bez známostí), tak měl člověk omezenou myslivost jen na lov škodné a hřivnáčů a mělo to také něco do sebe. Naučil se, došoulal a podešel holuba na stromě (to je jako lov tetřeva..),ke škodné došoulat \"na krátko\" na brokovou ránu, s ránou nechvátat a držet na co nejkratší vzdálenost atd. Jak člověk začne lovit spárkatou a černou, tak brokovnice zůstává ve skříni, to každý znáte. Lovu.

Autor: Pavel Černý | 03.08.2016 06:26
Honzo Lovu zdar! Já jsem na tom s hřivnáči přesně stejně jako Fesoj.
Včera v podvečer u nás bylo sice pod mrakem, ale nepršelo a nebylo ani horko. Tak mě to zlákalo na procházku s foťákem a vábničkou. Fotky nic moc, protože se brzy zešeřilo a zvěř byla v neustálém pohybu, ale zážitky úžasné. Říje v plném proudu, dva známí srnci se srnami a jeden mladý šesterák přivábený ze cca 300m na tři metry. A pořád nechtěl věřit, že nejsem srna a nechtělo se mu ode mne.

Autor: Ellhenicky | 02.08.2016 20:53
Honza mne naladil, tak jsem taky vyrazil. Vypadalo to nadějně a pak se rozpršelo, prší a prší. Tak uvidíme zítra.Mám dovolenou tak je času dost.

Autor: Fesoj | 02.08.2016 20:01
Lovu zdar ! Já hřivnáče nelovím, neb se u nás nejedí a střelit hřivnáče a nezkonzumovat ho pokládám za myslivecký hřích. Ale krásu jejich lovu ocenit dokážu, i když je dnes jen poslouchám, jak mi houkají na dubu před barákem.

Autor: Karel poslík | 02.08.2016 09:11
Honzo, Lovu zdar! Já se na ně včera nedostal, ale snad to napravím dnes. Mám je kousek za barákem. Zdar Karel

Autor: Jan Slavětínský | 02.08.2016 08:18
Včera jsem po dlouhé době vytáhl ze skříně brokovnici,do kapsy dal pár starých černých Black stárů a že se navečer mrknu do luk k v vrbám na hřivnáče. Za celou půlhodinu co jsem stál v louce opřený u el.sloupu, mi ve výšce nad hlavou přetáhli dvá. O něco dýl jich asi pět kroužilo nad vrbami a osikami u přítokové škarpy, která vede k nedalekému rybníku a zapadli tam.Nějakou dobu se nic nedělo,tak jsem si řekl,že půjdu po druhé straně rygolu,trochu v zákrytu a zkusím k nim dojít a zvednout je ,no a případně tam chvíli zůstanu.S flintou v ruce se pomalu blížím ke košatým vrbám.Najednou to ve větvích zaplácalo a z vrby vytáhli dvá. Hozenou ránou se rovnám s prvním a mačkám spoušť.Padá.Chytám se s druhým, metr před a on také na ty staré osmičky slyší.\\\"To se ti nějak povedlo\\\",říkám si.Takovej pěknej tupl.Po chvilce mi táhl jeden přes hlavu. Rovnám ho a na druhou ránu i on padá. Tak jsem včera ulovil tři a šel domů. Lovu zdar.

Autor: Petr Havlín | 02.08.2016 07:49

Autor: Pavel Černý | 02.08.2016 07:24
Tak jsem včera otevřel novou Myslivost a hned první vnitřní strana obálky je nádherná, vhodná k zarámování!

Autor: Radek Chadim | 01.08.2016 22:32
Srpnové Dnes.