Dnes je 27.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Vrba Frantisek | 31.10.2016 17:23
Všem úspěšným Lovu zdar.

Autor: strejda zajíc | 30.10.2016 21:27
Honzo-Lovu zdar!

Autor: Fesoj | 30.10.2016 20:39
Úspěšným lovcům upřímné Lovu zdar ! A co s říjným daňkem ? U nás sice dančí nemáme, ale je tu vysoká a všechny jeleny prodáváme. Většinou do výkupu, někdy se povede sehnat zájemce za lepší peníz - to pochopitelně zpravidla mimo říji.

Autor: Ron Gordon | 30.10.2016 19:40
Lovu zdar ! Jen malinký dotaz -co děláte s říjným daňkem. Já to u nás střelit, tak by si ho musel odkoupit a to by se asi pes měl dobře.

Autor: Petr Havlín | 30.10.2016 19:27
Honzo velké Lovu zdar a Rudovi také.

Autor: Tomio | 30.10.2016 18:57
U nás je už jistě po říji. ríje vrcholila kolem 23.10.
Velcí daňci jsou vyříjení, dnes se doslova jeden plouzil, napadal dopredu, totalne vysilen.

Honzo lovu zdar. Tesim se na fotku

Autor: Radek Chadim | 30.10.2016 18:52
Honzo, lovu zdar!
U nás dančí říje je taky v plném proudu, daňci poprvé rochali už před více než měsícem, tak si myslím, že už bude rychle konec. Dnes ráno jsem žádného neslyšel, ale předchozí dvě rána rochali i do brzkého dopoledne, takže konec už je patrně za dvěřmi. Ale je to naprd s počasím, pač tady se mění v podstatě každým dnem a spíše do tepla a do větrna, než do chladu a klidu, což mají většinou při té řiji raději. Tak ještě uvidím.

Autor: Jan Slavětínský | 30.10.2016 18:16
Dnes ráno mi sv.Hubert nadělil trochu toho mysliveckého štěstí. Pomalu končí dančí řije, u nás už trvá tři neděle a myslím si, že už to jsou poslední dni. Dnes ráno jsem si šel sedmnout na boudu kam chodím na černou, na boudu nad pásem lesa těsně nad přehradou ,pod kopce,ke kukuřičništi. S rozedníváním jsem ještě slyšel rochat dva daňky. Na poli se mi objevily tři kusy srnčího, které v klidu popocházely po poli a sbíraly klasy, které se sem a tam po poli našly.Po čase zvedly hlavy a odběhly. Co se děje, říkám si...Najednou se mi z levé strany asi na 70 m objevil daněk. Pomalu šel po poli, zastavoval a jistil. Četl jsem ho a typoval , typnul ho tak na 6-7 let, dobrej, silnej lopatáč i lovnej. Povolenku mám, uloveno zatím nic není, tak jsem se rozhodl k ráně. Bod seděl a ranním jitrem třeskla rána. Značil zvednutím běhu, a snahou vyrazit, ale po pár vrávoravých krocích zastavil, zahoupal se a složil se . Dál už to znáte, červená práce, sehnat kolegu na pomoc, káru.. atd. Foto dám zítra do galerie. Lovu zdar.(8x57JRS, Vulkan)
Pro ty co z Roudné znají Rudu Husáka, v týdnu v Krušných horách ulovil dobreho jelena, vidlicového desateráka, 12 let starý jelen. O víkendu jsem měl možnost ho vidět a upřímně mu popřát Lovu zdar.Lovil ho svojí zetkou 7x57 a střižnou hranou, od nástřelu mu ležel asi 100 kroků.Vyprávěl mi to celé, jakoby bych tam byl s ním....

Autor: Radek Chadim | 30.10.2016 17:59
Dneska jsme vezli řepu do lesa a když jsme jeli kolem vnadiště, tak co to vidí, oko mé modravé, stála u něho slepice bažanta královského - zprvu jsem samozřejmě myslel, že je to obyčejná slípka, i když takhle v hlouby lesa to bylo podezřelé, ale vůbec se nás jednak nebála a jednak po zaostření mého zraku byla tak nějak jinak barevněji zbarvená s nádhernými osacními péry, krásný to tvor. Čeho já se tady ještě nedožiju :-).

Autor: František Dušák | 28.10.2016 14:28
Miloši, zkus si vždy projít všechny diskuse a nemusíš \"tuplovat\". A prosim tě neber to ode mne nějak zle.

Autor: Miloš Bartáček | 28.10.2016 12:47
Toto mi dnes přišlo do mailu:
Dne 26. 10. 2016 se konala mimořádná valná hromada HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s., která měla na programu jednání odvolání členů představenstva HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s.

Zároveň před konáním této mimořádné valné hromady HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s. obdrželi písemně zástupci obou akcionářů rezignaci členů představenstva HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s. - Ing. Miroslava Krause, Ing. Josefa Vláška, Ing. Petra Černíka a Ing. Lenky Zumrové, MBA, která současně rezignovala na pozici ředitelky pojišťovny.

Tento krok vítáme jako přihlášení se k odpovědnosti za současný stav pojišťovny. Krok rezignace před vlastním odvoláním bereme jako osobní postoj členů představenstva.


Řízením pojišťovny bude pověřen nový předseda představenstva, který má za úkol provést celkový audit hospodaření pojišťovny do doby rezignace představenstva a také prověřit zpětně jak kroky a rozhodnutí představenstva, tak ředitelky pojišťovny HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s.

Hlavní akcionář (Českomoravská myslivecká jednota, z.s.) učiní veškeré právní kroky k zajištění plynulého chodu a efektivního hospodaření v pojišťovně a tím ochranu práv akcionáře.

Ing. Jiří Červenka
místopředseda ČMMJ, z.s.

Autor: Ramo | 26.10.2016 09:01
Lovu zdar Stando! K myši včelínové :-))

Autor: Stanislav Haas | 25.10.2016 07:14
No Matěji, Ty se tu také moc neukazuješ:-).
Včera se udělalo nádherně, včely lítaly jako divé a tak jsem vyrazil provést druhé ošetření u včel, po 16. hodině. Po příjezdu vysypat odpad ze zahrady na kompost, popojet k líse, otevřít vjezd, zaparkovat auto, obhlédnout okolí včelína - hluku hodně, jen to zavírání auta. Odemknu včelín, a začnu, když tu zaslechnu, jak si černá něco \"povídá\". V duchu jsem si vynadal do blbců, co mám za halucinace a dělám dál, ale lehké chrochtání se blíží. A byla to pravda, jeden kus táhne v maximální pohodě v těsné blízkosti auta, okolo včelína, pak udělalo oblouk a o trochu dál se vrací a zatahuje do vzrostlé paseky. Buď táhlo do kukuřice, kterou ovšem o víkendu posekali a nebo je zvedl bažantí hon. Jó kdybych tam mohl sedět s kulí, tak za měsíc neuvidím ani štětinu. Neb před dvěma měsíci jsem na kraj paseky jako každý rok hodil pár palic kukuřice, berou jí akorát myšice. Je semenný rok, kaštanů, žaludů i bukvic jak nastláno.
Ale bez úlovku jsem se domů nevracel, kladívkem jsem klepl myš včelínovou :)

Autor: Matěj Fous | 24.10.2016 21:19
To je nuda,nikdo sem nic nedává i když by mohl- např.Jarda Miňha.Včera jsem jel do Plzně na hokej a tak jsem se u něho náhodně stavil (zrovna na oběd).Visely mu tam 3 dančata + asi 4 letý lopatáč (no nic moc) a na stole měl čerstvě vybělenou hlavu z evropáka.Prý za tento víkend po ránu to dančí a minule toho jelena + 2 ks černé,vše kousek za domem.....No asi dobrý oddíl.

Autor: martes | 23.10.2016 12:43
Dnes brzo ráno (a ve čtvrtek navečer) mě Zdeněk vzal na dančí říji.Mám nezapomenutelné zážitky, ale to většina z vás zná.
Ve čtvrtek jsme slyšeli rochat 4 daňky, z toho jsme 2 našoulali na dost blízko. Na jednom stanovišti mě Zdeněk nechal dojít dál samotnou, takže jsem je mohla sama v klidu pozorovat. Kdyby mě tam nechal a odešel, tak jsem to vůbec nezjistila.
Dneska jsme opět slyšeli 3 daňky, z toho jsme 2 našoulali.
Tak má Zdeněk zase na rok u mě malé bezvýznamné plus.Jana

Autor: Fesoj | 18.10.2016 12:35
Já si myslím, že v dnešní době mobilů by neměl být problém zavolat přímo z honitby odpovědnému pracovníkovi SSM, vysvětlit mu situaci a požádat o požehnání. Ovšem postup Přírodního Lovce nechápu. Slaboučkému srnečkovi dát v době lovu amnestii a pak ho střelit v říjnu - to mi hlava nebere. Jinak je-li na zvšři jasně vidět, že jde o kus vyzáblý a váhově podprůměrný, nebudu se řídit tím, co má na hlavě. Ovšem v zákonné době lovu. Taky jsem už střelil srnce v prosinci. Nepřebarvený, červenožlutý vychrtlík. Dovezl jsem ho na veterinu a její šéf, zároveň předseda naěeho OMSu, sanitární odstřel samozřejmě schválil a pro silnou vyhublost doporučil zkrmeni loveckými psy. Ale to jde udělat jen tehdy, když to opravdu \\\"bije do očí\\\" a nehrozí-li nebezpečí, že se po mně bude někdo vozit z osobních důvodů.

Autor: kocourvbotach | 17.10.2016 21:44
Strejda to napsal za mě...

Autor: strejda zajíc | 17.10.2016 20:13
Pokud by byl hospodář zároveň i orgán SSM,opravdu by nebylo za co kárat.Jinak obhajovat lov zvěře v době hájení-nevím,nevím...Sanitární odstřel občas provést musíme,jde to mezi rozumnými lidmi naprosto v pohodě,ale chlubit se tím tímto stylem na veřejném fóru mi tak nějak zavání provokací.Holt zas budou ti zelení vrazi,co nedodržují zákony,na tapetě.
Ostatně,PL je mi svými maraloidními řečmi jaksi podezřelý...:-)

Autor: Antonín Machura | 17.10.2016 18:31
to je řečííí (kocourvbotách) ...S tím se setkáváme občas všichni-jestli nechat trápit,popř nechat uhynout a nebo udělat rozhodnutí i na pováženou.
Kdyby sem přírodní lovec napsal, že si vyžádal povolení od hospodáře a pak zmáčknul, nebylo by za co kárat.

Autor: Petr Havlín | 17.10.2016 13:41
Lovu zdar Oziris.

Autor: kocourvbotach | 16.10.2016 21:53
Přijdeš o lovecký lístek,mozna i z zbrojak,ale to by jsi měl vědět pokud jsi dělal normální zkoušky.rekl bych že máme nového Prrouda....Oziris lovu zdar

Autor: Přírodní Lovec | 16.10.2016 21:42
Může, může. To jsou vždycky samý řeči. Já tohle opravdu neřeším. Myslivci si pořád neuvědomují, že pouze je jim umožněno z populace zvěře část odebrat lovem. Stále žijí v iluzi, že se zvěří hospodaří. Snaží se celé roky hospodařit - to je správné pojmenování.
Svědčí o tom změny v populacích vzniklé díky industrializaci. není dnes drobná, loví se černá a začíná sika a daněk. Prostě se loví to, co je k dispozici. Můžete to zdůvodňovat zákony a vyhláškami, ale ty pouze nastavují pravidla pro Homo sapiens.
A jestli přijdu o povolenku anebo něco horšího (nevím, co by to mělo být), opravdu neřeším, protože za pět let vymře a přestane úplně lovit polovina MS, kde je 65% členů nad 66 let.
V širším kontextu je takto ulovený srneček naprostá marginálie, nehledě k tomu, že jsem vše čestně přiznal atd.
Ale to je jiná diskuze.

Autor: oziris | 16.10.2016 21:34
ahojte. mam len take kratke zhrnutie sezony hrivnakov. dnes som totiz zistil, ze je asi definitivne konec. od augusta som ulovil cca 60 hrivnakov. som podpriemerny strelec, kvoli nedostatku loveckych prilezotosti (lovy na dorbnu zo 70., 80.rokov sa uz asi opakovat nebudu) a nemam ani peniaze na skeet. takze tych 5 tuctov hrivnakov ma stalo stovky nabojov. co uz. v kazdom pripade, moje poznatky su taketo: hrivnaky lietaju primarne za slnecicou, aspon u nas na rovine. minuly rok bolo vsade obilie a kukurica a to bola teda bieda. tento rok na miestach, kde bola vysadena slnecnica, tiahli velke krdle holubov skalnych a hrivnaky. slnecnicu pokosili pred tyzdnom a ihned sa to prejavilo, holubov vyrazne ubudlo na rannom tahu. povedal by som, ze pocty a frekvencia krdlov nezavisia ani tak od rocneho obdobia (mozno o mesiac by to bolo inak), ako skor od dostatku/nedostatku slnecnice. ako to niekto napisal v inej debate, holub ide za kosou. je to tak. vcera rano som este ulovil 5ks, poobede zdiskovali aj zostatky po slnecnici a dnesny ranny tah uz bol vazne ubohy. v kazdom pripade, tuto sezonu som si to uzival. dakujem svatemu hubertovi, ze mi doprial take krasne zazitky. lov na holuby je ceresnicka na torte. hrivnak je pre lovca nelahky super. je rychly, skvele vidi a nie je hlupy. urobis neopatrny pohyb a zmeni smer. kryl som sa kolkokrat aj za maskovacou sietou a aj tak ma holuby videli. najviac sa mi asi osvedcil prirodny kryt. cakat priamo v slnecnicovom poli alebo v kriku atd. balabany ani kolotoc nepouzivam, holubov bolo tolko, ze to nebolo potrebne. a neviem, ci je to az take polovnicke. lovu zdar, v kazdom pripade. krasna sezona.

Autor: Ellhenicky | 16.10.2016 09:59
Přírodní lovče kážeš vodu a piješ víno. I když jsi si odůvodnil ulovení zvěře mimo dobu lovu, tak to není jen na odebrání povolenky. Hospodář tě nemůže trestat tím, že ti odebere povolenku,to může dopadnout i hůř.

Autor: Přírodní Lovec | 15.10.2016 20:00
Strejdo zajíci, pamatuji prasečí mor. Byl jsem u toho, vím, co se dělalo a co jsem dělal. Lidská paměť vytlačuje negativní zážitky. Bohužel, spousta myslivců si neuvědomuje, co se blíží. Ten AMP totiž přijde. Rozhoduje příroda, ne myslivci, kteří udělali a nechali udělat z myslivosti zelený byznys.
Každého jednou dožene historie. Myslivci budou brzy na řadě. To je krutá realita.

Krutá realita je i to, že jsem dnes ulovil slaboučkého špičáčka (13cm), který vážil celých 8,5kg. Hospodáři jsem sdělil, ať mi klidně odebere povolenku, ale neměl jsem to srdce jej nechat napospas zimě. Na jaře jsem jej viděl, ale protože měl parůžky vyšší než \"chovatelskými kritérii stanovených\" 6cm, musel jsem jej nechat. Kolegové s povolenkou na II.VT jím pohrdali. I to je realita naší myslivosti.

Autor: Petr Havlín | 15.10.2016 19:09
Míro Lovu zdar!

Autor: Miroslav Štědrý | 15.10.2016 16:15
Po včerejší čekané kdy mi nevyšel výstřel na slabé srnče a ozvalo se jenom cvaknutí , jsem ráno vyrazil na čekanou znovu.Srnče jsem neviděl, tak kolem půl osmé slézám z kazatelny a šoulám na rozhraní mlaziny a kukuřičného strniště.No abych to zkrátil střelil jsme srnu něco podobného co střílel Honza S.

vzdálenost :80 metrů
ráže : 7x64
střelivo : Geco plus
Lovu Zdar

Autor: figi | 15.10.2016 13:19
Přesně tak.
A Žižka - ten jen vyjádřil to, co je v zákoně. On jinak ani nesmí mluvit. A že je zákon jaký je, to také není jeho vina.

Autor: strejda zajíc | 15.10.2016 12:19
Také vidím jednostrannost,ale v tvém příspěvku,Přírodní Lovče.
A neboj,my ze starší generace jsme na lopatu zvyklí.A raději nevzývej AMP,nevíš,o čem mluvíš.

Autor: figi | 15.10.2016 10:50
Největší komerci v myslivosti má na triku stát, konkrétně LČR a VLS, teď je v těsném závěsu i církev, a až za nimi velká \\\"panství\\\". Ta běžná myslivost má už jen nepatrný zbytek.
Škody? U nás je spousta těch, kteří hospodaří, a na škody mi vždy odpoví - ať si ukousnou, vždyť sem patří.

Autor: Přírodní Lovec | 15.10.2016 08:38
Také jsem to viděl. Někdy z toho je vidět taková jednostrannost.
Ale fakta - od roku 2000 se vede diskuze o škodách spárkatou zvěří. Nevyřešilo se dodnes nic. Naopak - byznys se zvěřinou kvete, pronajímatelé honiteb jsou spokojení a komerce do myslivosti zasahuje stále více.
Co se týká škod - nevyřešilo se nic. Obdivuji Žižkovu nebetyčnou drzost, aroganci a hroší kůži. Ten měl dávno letět z MZe jako papírový čert. Škody nijak nevyřešili ani myslivci. Není zájem snižovat stavy zvěře, když se z myslivosti stává byznys.
Z toho pohledu jsou všichni takto orientovaní myslivci spolupachatelé a měli by odevzdat LL. Přes 15 let keců a kde nic tu nic. Už brzy do ČR přijde AMP a to jsem pak zvědavý na nářky starší generace, jak musí dřít s lopatou při zakopávání či asanaci padlin.
České myslivosti zdar a černé zvěři zvlášť !

Autor: Fesoj | 13.10.2016 11:35
Obyčejný občan... Je zajímavé, že žádný \\\"obyčejný občan\\\" necítí potřebu kecat do problémů zahrádkářů, rybářů, včelařů a třeba i filatelistů, ale myslivosti zřejmě rozumí každý, kdo má do prdele díru a podle toho to taky vypadá. Mladý Stropnický i paní senátorka očividně vědí o myslivosti tolik, co já o mlhovině Andromedy - totiž že něco takového existuje. Jenže já na rozdíl od nich a spousty dalších POP /panelákových ochránců přírody/ ze sebe nedělám všeználka a nesnažím se zviditelnit v oblasti, které očividně nerozumím. Ale abych jen nekritizoval - přece jenom už existují nejméně dva TV pořady, jeden pro každého a jeden pro děti /1000 let myslivosti a S Hubertem do lesa/, které jsou dle mého názoru objektivní a mají jedinou vadu - blbě nastavené vysílací časy. Ale zaplať pánbu a sv. Hubert aspoň za tohleto. Jsem zvědav, zda se v televizi či na internetu /a nejen na různých odborných fórech/ dočkám toho, že se bude veřejně mluvit o tom, že krkavec je u nás vyloženě přemnožen - jen tak pro zajímavost, bylo jich nasčítáno víc než vran, které se mohou lovit. Že škody, způsobené vlky na ovcích a telatech jen u nás ve východních Čechách jdou už dnes do desetitisíců a stát se z jejich hrazení vykrucuje, jak to jen jde a chovatelům nakonec zbudou jen oči pro pláč - i když na druhou stranu se v tomto směru skutečně dá mluvit jen o \\\"škodách\\\" a nikoliv o \\\"přirozené a prospěšné regulaci spárkaté zvěře\\\". A to nemluvím o vydře, která je dnes na každém potoku, pokud jí tam ovšem rybáři vysadí dostatek potravy, o volavce, která není jen typickým ptákem rybníků, ale tlačí se i do podhůří a hor, kde vybírá pstruhové kapiláry a zejména o bobrovi. Jsem zvědav, kdy bude mít jeho nekontrolované šíření první lidské oběti vzhledem k podhrabaným břehům zejména ve městech. Že přeháním ? Doufám, že ano a že nepřijde žádná povodeň, která v navázanosti na bobří dílo dokáže, že jsem měl pravdu. Ale vlk, krkavec, vydra i bobr jsou přeci u nás původní a nikdo nebude uvažovat o tom, že by z naší přírody měli zmizet, jako např. muflon, daněk, srnec, bažant, kamzík a další...

Autor: Ellhenicky | 12.10.2016 15:08
Pořad jsem neviděl, tak jsem si ho vyhledal a několikrát jsem si přehrál některé pasáže.Paní senátorce napíši, zda ví o čem mluvila a jsem zvědav, zda mi odpoví. Kromě skutečných odborníků, kteří uváděli vše na správnou míru, si paní redaktorka pletla pojmy s dojmy.Onen \"obyčejný občan\", na jeho popud byla reportáž natočena, není nic jiného, než obyčejný vychcánek, který by chtěl jen střílet,protože má na to času dost a nějaké zákony mu nic neříkají. Na takové pořady, kdy se staví myslivci na roveň poplatkových lovců, by se měl někdo z vedení ČMMJ ozvat. Pan ing. Kasina hovořil k věci, ale kdyby viděl a slyšel některé věci zde uváděná, než dostal slovo, tak by určitě na některá otázky reagoval.Nedivím se ale, že někdo nechtěl hovořit přímo na kameru, protože vše se dá sestříhat a člověk pak kouká co řekl-neřekl a vypadá jak blbec.

Autor: Jaroslav Tatalák | 12.10.2016 12:42
Tak jsem to shlédl a ono to nemá chybu! Paní senátorka Cabrnochová hovořila se znalostí skutečného odborníka podporována všeználkem Stropnickým, který po vyhození z vlivné funkce cítí zase příležitost se někde zviditelnit.

Autor: Miroslav Štědrý | 11.10.2016 18:41
Františku, pořad jsem viděl a vypadá to jako by se zedníci, bavily o jaderné fyzice ....

Autor: Vrba Frantisek | 11.10.2016 18:27
Pánové,přeji lovu zdar.Jinak dnes jsem na ČT 2 viděl pořad Nedej se a musím konstatovat,že páni redaktoři opět nezklamali.Doporučuji podívat se na reprízu nebo najít v archívu.

Autor: Petr Havlín | 10.10.2016 13:42
Jendo a Petře Lovu zdar!

Autor: Miroslav Štědrý | 10.10.2016 12:19
Petře a Honzo přeju Lovu zdar.
Včera jsem se zůčastnil naháňky u Oldy Vopršala.Byla to velmi zdařile organizovaná akce, ikdyž černá asi neobdržela pozvánku :). Ale co počasí nám přálo a krásně jsme se prošly a nakonec jsme nešly domů s prázdnou , střelila se liška a psi strhli slabé srnče.

Autor: Jan Slavětínský | 10.10.2016 07:13
Lovu zdar.
Tak už u nás rochají , už to začlo....
V sobotu ráno jsem na šoulačce střelil srnu, podle chrupu je tříletá, kus nepřebarvený, ve zvěřině hodně slabý, neosvalený, takto vyvržená měla slabých 10 kg. Vzal jsem vzorek trusu na rozbor. Orgány nešly na pohled prohlédnout, po 243W a komoře jsem vylil jakousi kaši. Ulovena cca na 50 m ze země z kleku, rána za lopatku, výstřel lopatkou -viz foto. Hornady 95 gr. SST. Na nástřelu.

PS - Foto záměrně na levém boku kvuli výstřelové straně. Foceno pro LF. Lovu zdar.

Autor: martes | 09.10.2016 09:15
Petře,Lovu zdar.

Autor: strejda zajíc | 09.10.2016 07:08
Petře,Lovu zdar.Kdo umí,ten umí...

Autor: Ellhenicky | 09.10.2016 06:58
Včera jsme měli se sousedy tradiční společnou naháňku v hraničním lese. Z počátku to vypadalo, že se bude jednat o 3 km houbařskou procházku, ale pak se mi podařilo hozenou ránou na 30 m v laťáku ulovit běžícího lončáka ranou na komoru, který zůstal na místě. Vzhledem k tomu, že to byl jediný ulovený kus, tak mne to nějakou korunu na poslední leči stálo, ale to k tomu patří a jak víme, společné posezení \"utužuje\"kolektiv:-) Rudl nám odešel před zastoupením bez rány. V tlaku používám jednušku rusandu a Slug.

Autor: Fesoj | 07.10.2016 13:06
Samé dobroty, samé dobroty. Já nelovím a tak jsem se dnes spokojil s vegetariánskou stravou, ale taky jsem si pochutnal - švestkové knedlíky neměly chybu. No a jinak musím říci, že po pár deštivých dnech se udělalo hezky. A Krkonoše, hlavně Sněžka, už jsou pěkně bílé.

Autor: martes | 06.10.2016 20:06
Chlapi, Lovu zdar!
Vzpomněl jsem si na Roudnou a udělal si z dančí svíčkové tatarák (podle strejdy Zajíce).
A abych toho neměl málo, tak i hrnec dršťkové. Ten, kdo přijde zítra, snad ještě dostane, pak už nebude. Zdeněk

Autor: Radek Chadim | 06.10.2016 14:50
Dančí říje už se začíná pěkně rozbíhat, už i včera večer a dokonce i v našem rochal daněk, nebylo to úplně intenzivní, ale zlepšuje se to, a to mu do zpěvu zlehka pršelo a foukala fujavice. Dnes ráno odpočíval, tak ani nepíp, navíc se zase oteplilo a je takové vlhké počasí. Je zajímavé, že rochá jen ten můj daněk, žadnej jinej se z lesa zatím neozývá.

Autor: Radek Chadim | 06.10.2016 14:47
Je to těžké přiznat, ale na to hraní pro Vaška jsme se dívali jen kvůli tobě. Zase chápu Petře, že už té mediální popularity máš dost, a chceš si odpočinout :-).

Autor: Petr Havlín | 06.10.2016 10:57
To byl náš šraml, ale já jsem na nemocenské s rukou, takže pauzíruji.

Autor: Tomáš ČENĚK | 06.10.2016 08:15
Ne dnes, ale včera večer jsem při přepínání programů televize zahlédl nějaké šmidliboys, tak jsem tam obeznával našeho čistokrevného pražáka, ale marně. To byla Tvoje parta Peťo, nebo konkurence? Ale hráli krásně, to se muší uznat!

Autor: Tomáš ČENĚK | 06.10.2016 07:58
Zdeňku, Lovu zdar!

Autor: Tomio | 05.10.2016 10:56
U nas danci zatim nechrochtaj, je zima funi a prsi, to riji zase pribrzdi

Autor: strejda zajíc | 05.10.2016 08:21
Nějak se nám zbláznili divočáci.Neustále chrochtaj a navrch vypadaj jak daňci...:-))

Autor: strejda zajíc | 04.10.2016 20:43
Zdenku,Lovu zdar!

Autor: Ramo | 04.10.2016 11:11
Lovu zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 04.10.2016 05:48
Zdenku ,Lovu zdar.

Autor: Petr Havlín | 03.10.2016 16:32
Lovu zdar Zdendo!

Autor: Pavel Černý | 03.10.2016 07:02
Zdeňku Lovu zdar!

Autor: martes | 02.10.2016 21:23
Dnes navečer se mi podařilo střelit danče. Zůstalo 8 m od nástřelu. ZG 47 7x57, střela SB NP. Zdeněk

Autor: Radek Chadim | 02.10.2016 10:32
Říjnové Dnes.