Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Nechcete mít myslivce na svých pozemcích?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: JaroslavS | 17.01.2017 16:57
Děkuji pánové za příspěvky

Autor: František Dušák | 16.01.2017 13:25
Ad1) Zákon nezná status vyjmutí pozemků z honitby. Pouze prohlášení pozemků za nehonební. 500 ha je min. výměra při tvorbě honitby. Při prohlášení pozemků za nehonební a tím snížení pod 500 ha stávající honitba automaticky nezaniká.
Ad2) Nesouhlas s členstvím v čem? V HS? Pak se akorát vzdáváte svého práva rozhodovat. Žádné vítězství, naopak prohra.
Ad3) Ano, můžete dát nesouhlas s umístěním mysliveckých zařízení na svých pozemcích. Opět dvojsečné. Už je několik judikátů, kdy majitel nedal souhlas s umístěním mysliveckých zařízení a poté uplatňoval škody zvěří. Neuspěl, protože vlastně neumožnil lov zvěře.
Ad4) Uplatňování škod zvěří je jedna z mocných pák. I zde však postupně došlo k velkému posunu v rozhodování soudů a je zkoumáno i to, jak ze strany majitele pozemků bylo předcházeno škodám. Doby, kdy soudy automaticky odsouhlasily vše, co majitel navrhl, jsou nenávratně pryč.
Ad5) Nejelegantnější a jednoduché řešení. Sepsat dobrou nájemní smlouvu, kterou obě strany akceptují. A veškerá porušení se okamžitě řeší a je klid. Pronájem honitby je obchod jako každý jiný a smlouva ho stvrzuje. Vše ostatní je jen nadbytečné škádlení jedné nebo druhé strany blbostmi.

Autor: Fesoj | 16.01.2017 11:16
Jaroslave S, asi jsi mne nepochopil.Tak, jak jsi to napsal, to vyznělo hodně tvrdě, hodně hrr a hlavně namířené proti konkrétnímu jednotlivci. V zásadě tvrdím, že mezi normálními lidmi - a mezi ně počítám 95 % myslivců a 95 % majitelů pozemků - by měla fungovat normální komunikace a vždy by mělo dojít k dohodě. A že má majitel pozemků větší práva, než myslivec, který je má pronajaté, je neoddiskutovatelný fakt. U nás se např. stalo, že majitel pozemků /pastvin/ si stěžoval kvůli tomu, že jsme vyvezli k lesu fůru odpadních jablek. Nenapadlo nás totiž, že jejich pozření by mohlo dobytku způsobit žaludeční potíže. Po obdržení té stížnosti se samozřejmě vyskytl nějaký ten ignorant \"já jsem myslivec a kdo je víc\" a navrhoval, ať se na to vykašleme. A přitom stačilo málo - ta jablka jsme posbírali, naložili, odvezli jinam a byl pokoj. Jinak když já chci vnadit divočáky na pastvině,kde chodí dobytek, naházím jablka do šípkových keřů. Tam jalovice nevlezou a pro černou to není překážka.

Autor: JaroslavS | 16.01.2017 00:01
Dobrý den přeji všem. V jiné diskuzi se probíral \" úklid ostatků a podobně/ Není to diskuze moje, nejsem žádný Jarda66 ani Nováček jsem tady již delší dobu registrován jako JaroslavS /Při registraci jsem musel zadat svůj e-mail a údaje a myslím , že 99 procent registrovaných tady je pod nějakým nickem/.
Ale k věci. Myslíte si, že majitel pozemků, které jsou součástí honitby jsou tady jenom proto aby jednou podepsali souhlas s honitbou a potom už neměli na nic nárok? Tuším, že to bude cca 8 let kdy jsem souhlas dával a myslíte, že nejde souhlas zrušit? Já jsem laik, nejsem myslivec ani ornitolog a tak se ptám zde. Nápad na toto téma vznikl po přečtení tohoto příspěvku :
Autor: Fesoj | dnes 00:21
Pro Jaroslava S - vycházím z toho, že jsi členem HS, eventuálně dvou HS, která pronajímají honitby MS. Jak bys chtěl dosáhnout toho, aby některý myslivec skončil ? Nezlob se, ale to by šlo jen v tom případě, kdybys měl honitbu jako soukromou, ve vlastní režii. Jinak těžko. Můžeš si stěžovat, můžeš se domáhat nápravy a MS by se Ti už v rámci dobrých vztahů mělo snažit vyhovět. Ale mírnixdýrnix někoho vyhazovat ? Na to máš - vzhledem k platným zákonům - dost krátký fousy !

Tak jednak nikoho nevyhazuju a myslím, že tam kde jsem je to v pohodě. Ale čistě teoreticky pokud bych nechtěl myslivce na svých pozemcích tak mohu co?
- vyjmout pozemky z honitby - tuším, že minimální honitba je 500 hektarů /při domluvě majitelů by se nemuselo dosáhnout této velikosti
- podat nesouhlas s členstvím
- jako majitel pozemků nedat souhlas uživateli honitby aby umisťoval na jeho pozemku myslivecká zařízení
-důsledně uplatňovat náhrady škod
-jako člen HS prostřednictvím orgánů HS ovlivňovat chování uživatele honitby
------------------------

Takže já osobně si myslím, že až tak krátké fousy třeba člověk nemá. Prosím o diskuzi na toto téma. Pokud chce někdo používat vulgarity tak to zkoušejte doma a ne tady.
Nejsem na to zvědavý a navíc to mám už za pár do důchodu a nemíním se tady hádat.