Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Manifestace



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: František Dušák | 05.04.2017 19:43
Europoslanci jsou už pasé. Fido nyní myslí tlačit na poslance ohledně ústavního práva na zbraň.

Autor: Ellhenicky | 05.04.2017 10:09
Fido, to víš že jsme s \"naším\" poslancem mluvili,ale jak jsi zjistil, tak se nikdo českých europoslanců na nic neptal.

Autor: Fido z Řáholce | 03.04.2017 15:10
Pokud přátelé chodíte k volbám do parlamentu, tak v každém obvodu volíte svého poslance do parlamentu. Pondělky mají tito poslanci vyhrazeny pro své voliče. Zajímalo by mě, zda někdo, popř. MS, ale i jednotlivec, podal tomuto \"svému\" poslanci protest, nesouhlas se směrnicí EU o držení zbraní a požadoval po něm v případě hlasování v PS o novele zákona o zbraních odmítnutí principu, jaký schválila EU.

Autor: Michal Mirčev | 02.04.2017 20:21
http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/75-dulezite/2708-spolecna-vyzva-strelcum-a-majitelum-legalnich-zbrani-v-ceske-republice

Autor: František Dušák | 02.04.2017 10:50
Správně, nejlépe je nedělat nic. Ono to nějak dopadne. V ČMMJ také nikdo nedělal nic. A jak dopadla. Na držku. A už se nikdy nezvedne. Tím neděláním na tu držku za chvíli dopadneme všichni.

Autor: zutro | 31.03.2017 17:09
To je pravda!Za komunistů když někdo vyjádřil s něčím nesouhlas,a měl pravdu,tak ho zavřeli,protože to mělo nějakou váhu.Dnes si můžete protestovat nevím proti čemu ,a nikoho to nezajímá.

Autor: Radek Chadim | 31.03.2017 11:55
Haralde, 1000 až tisíce lidí v Praze u koňa je tak platné, jakoby tam nebyl nikdo. Držitelů zbrojního průkazů je několik set tisíc, na protest přijde malé množství z nich. A když někdo chce ukázat občanskou nespokojenost lidu celé Evropě, tak v Bruselu u europarlamentu, já vím, že spousta lidí si myslí, že Václavák je středobod vesmíru, ale asi není :-). EU nás i celou Prahu má na háku, čeští politici mají na háku občany své země, a jen chtějí/chtěli získat politické body, protože 14 dní po akci je ticho po pěšině, a starostové mají na háku občany svých obcí, tak to bylo, je a bude, nezávisle na režimu a době. A jenom ti chytří si myslí, že to někdy změní :-), protože těm hloupým je to skutečně šumafuk.

Autor: Harald Altmann | 30.03.2017 23:32
Nechce se mi číst všechny ty výplody, které tady jsou. Bohužel, hodně lidí si tady neuvědomuje o co jde. Jak to bylo v té pohádce \\\"Sůl nad zlato\\\"? Dneska nám bere sůl a zítra nám bude holit hlavy....\\\". Závěr si udělejte všichni sami. Svět se dělí na hloupé a chytré. Těm hloupým je všechno jedno, pokud se jich to přímo nedotýká, ti chytří vidí dál do budoucnosti a snaží se ji řešit.

Autor: Ellhenicky | 27.03.2017 22:58
Pánové, nechci malovat čerta na zeď, ale jeden z návrhů je podobný tomu jako to bývalo v NDR.Zbraně budou uzamčeny na policii nebo v nějakém hlídaném skladu a když budeme chtít jít do lesa, tak si ji půjčíme a po použití zase vrátíme.

Autor: Tomáš ČENĚK | 23.03.2017 17:10
Za mně manifestace ano, ovšem jejího pořádání se mají ujmout ti, kterých se to bezprostředně týká a myslivci jen vyjádřit podporu svou účastí.

Autor: Karel poslík | 23.03.2017 14:31
Dnes jsem ve zprávách četl : \"Ani bomby, ani zbraně. Teroristé nově útočí v automobilech\". Možná se toho hlavy pomazané chytnou a zakážou používat auta, která jezdí rychleji než 30km/h, nebo mají celkovou hmotnost nad 500kg. Možná i něco chytřejšího.

Autor: Ivan Nedvídek | 19.03.2017 13:35
Už jen velmi krátce. Shora zmíněné neziskové organisace se většinou zaobírají třetím světem a samozřejmě i silně lobují v mezi vlivnými v EU, kde problémy s legálními zbraněmi vůbec nejsou.Ale ani pan Fabio Marini, ani DG Home jako celek nemůže nařídit platnost směrnice v zemích EU. Ani žádný lobista, žádný ani nejvyšší úředník nezlobuje zvoleného politického decisionmakera ( v našem případě politické špičky velkých EU států - o našich nemá smysl mluvit) tak, aby prohlásil, že čtverec je kulatý. Ledaže by vliv takového lobisty stál příslušnému politikovi za to, aby veřejně deklaroval nesmysl, byť zespodu krytý doporučením odborníků. Řeči, \"nevíme co chcete, vždyť se Vám myslivcům nic neděje, všech 27 ostatních států to odsouhlasilo, máte prakticky status quo\", jsou od našich politiků neupřímné, protože se děje. A hlavně mi vadí tvrzení, \" že čtverec je kulatý\". Takovým politikům zásadně nevěřím - nevím co od nich mohu čekat příště. Vždy jsem byl proti zatahování politiky do myslivosti a doufám, že tak činím naposled. Lovu, lesu...IN

Autor: Karel Zvářal | 18.03.2017 18:03
Řekl bych, že v posledních letech možná došlo k nějakým změnám v uniformě, zas tak moc to nesleduji. Ale jakou mají autoritu, se podívejte zde: http://search.seznam.cz/?q=anglick%C3%BD+policista&url=http%3A%2F%2Fveeo.cz%2F6277_anglicky-policista-vzdal-hadku-s-provokaterem-a-radeji-v-klidu-odesel%2F&data=lgLEEGpC3bMWxcmifenXqVdhlofEQJICgPnaWmcwFFs__3GvaeH0HZZVTh3XEpHhuxeSrN2YXcWPZPDRN5lXr3sRasN4L1_uKWeYPwbE1xEMuZWTI9LOWM1np8QCBv-SxAIGqsQCPh8%3D

Autor: Fesoj | 18.03.2017 17:56
Karle, s těmi neozbrojenými anglickými bobíky je to poněkud jinak. Ve Velké Britanii již nejméně od předminulého století chodí uniformovaná policie zásadně neozbrojená a až donedávna platilo, že zatýkání pachatelů ve většině případů prováděli právě \"bobíci\". Ti totiž měli a snad dodnes mají mezi veřejností obrovskou autoritu, ale hlavně platila zásada, že ozbrojený útok na uniformovaného policistu ve službě se trestal automaticky smrtí, ovšem dnes, když byl trest smrti - bohužel - v rámci EU zrušen, nevím, jak to tam praktikují.

Autor: Vrba Frantisek | 18.03.2017 16:10
Že ta zap....á smérnice není závazná je pro mne novinkám které tak nějak nemohu uvéřit.JInak na nákupní povolení jsem čekal 18 rokú,a jak jsem nakonec ke\'stéstí přišel`je námnet na povídku.

Autor: Karel Zvářal | 18.03.2017 09:18
Odborníci říkají, že náš zákon o zbraních patří mezi nejlepší na světě. Z toho bysme měli vycházet a nenechat se vmanévrovat do pozice trotlů. Když čtu v dnešním Právu Strakův proslov, tak chápu jeho znepokojení. Ti Angláni museli být řádně v šoku, kam to až dospělo. Ale už ti jejich neozbrojení bobíci mnohé naznačovali:-( Sice přílbu mají nádhernou, kdyby šel někdo na ně s palicí, možná jim neublíží, ale to platilo tak před 200 lety. Dnes si každý darebák na černém sežene qér raz dva. A pokud Juncker považuje normu za slabou, je třeba být bdělý a jednat zavčasu.

Autor: Leon Zumr | 18.03.2017 09:00
Ellhenicky ještě v roce 87 šmejdily soudruzi po vesnici jak se chová soused který si zažádal o kulovnici a když jsem si šel já podat přihlášku ke zkouškám tak první na co se mě ptali bylo jestli jsem ve straně a bylo to v prdeli :-))))

Autor: Ellhenicky | 18.03.2017 08:28
Co se týče demonstrace, ta byla plánovaná do předu,ale EU byla rychlejší,tak na manifestaci se znal již výsledek. Věřím tomu, že by se určitě sešlo více lidí než uváděných 600. Nejsme Francouzi, kteří stávkují a protestují často, ale Václavák by se asi taky zaplnil. Kdo viděl dokument jak Angličani šrotujou své flinty a myslel si, že se nás to netýká, tak už tak jednoznačné není.To, že za komunistů visely flinty na věšáku jak uvádí Honza Slavětínský,tak to bylo. Není zde moc myslivců, kteří si pamatují z vlastní zkušenosti, že by neměli nárok a nemohli si koupit kulovnici. To bylo do 80. let. Ona ta směrnice EU není závazná, záleží na jednotlivých vládách zemí jak se k ní postaví,mají na to 18 měsíců, ale u nás jsme papežtější než papež a naši \"vyvolení\" si na ni budou sbírat politické bodíčky a uvidíme, jak to dopadne.LEX o věci objektivně informoval do předu,nevím kolik sebral podpisů,ale skutečně by měli všichni majitelé či držitelé zbraní táhnout za jeden provaz, bude-li nám to něco platné. To už tu bylo několikráte-o nás bez nás.

Autor: Ivan Nedvídek | 17.03.2017 21:46
Díky Michale. Chtěl jsem vložit ještě pár mých reakcí na podobné články z jiných zdrojů, ale vklad se mi nepovedl a smazal se. Bylo to dlouhé a tak se o to pokusím až zítra.
IN

Autor: Karel Zvářal | 17.03.2017 19:19
V Ženevě má sídlo celá spousta nadnárodních organizací všeho druhu. Např. IUCN, která (její odnož) prosadila úplný zákaz lovu medvědů v Rumunsku, přičemž ve Švýcarsku nežije ani procento stavu medvědů jako v zemi zákazu. Komedie, co jiného.

Zákaz zbraní... lidská populace je neustále na vzestupu, takže lokální války stejně nemají významnější vliv. Ty kmeny válčily odjakživa, akorát místo oštěpů používají kalacha. A v tom je ta tragedie, že tyto aktivistické mozečky operují s pojmem zbraň bez rozlišování kdo a proč ji používá. Obchod se zbraněmi (vojenskými) je výnosný kšeft. Byl, je a bude. Proto je načase se probudit a začít více se bránit. Ta úterní akce byl jen začátek. Historii neopakovat!

Autor: Michal Mirčev | 17.03.2017 18:36
pro Ivana Nedvídka: http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2238-kdopak-nam-to-chce-zakazat-zbrane-vitr-vane-z-zenevy
Nejhorší na tom je, že v /České republice/ zakázali zbraně dvakrát - 1938 Němci a pak komanči. Všichni víme co pak následovalo. Jo historie se prostě opakuje.

Autor: František Dušák | 17.03.2017 17:18
Tomio, nechápu tvůj myšlenkový pochod. Nemám rád ČMMJ, tudíž nemohu souhlasit s demonstrací? On snad každý myslivec, který tam byl byl členem ČMMJ? A myslivec nečlen zůstal doma? Opravdu jsem to nepochopil. Ale pokud tobě nevadí nejrůznější restrikce (zákaz kouření v hospodách, pamlsková vyhláška, kontrola kotlů a kontrola vlastně všeho) je to jen tvůj problém. Někteří jedinci jsou rádi, pokud jsou důsledně vedeni a nemusí se rozhodovat sami. Já mezi ně nepatřím. A se státní správou se nesnažím vyjebat. Pouze se snažím, aby ona nevyjebávala se mnou a nepřivlastňovala si práva, která jí zákon neumožňuje a která jí nepřísluší.

Autor: Ivan Nedvídek | 17.03.2017 14:05
Do hlavy těm, kteří dlouhá léta návrh připravovali, ale zejména těm, kteří jeho vznik iniciovali nevidím. Všichni se však shodneme, že o snížení rizika terorismu nejde. Nasnadě je otázka proč lžou a proč to chtějí prosadit. Více méně neskrývají, že chtějí postupovat salámovou metodou. Dnes omezíme poloautomatické zbraně, zítra vám sebereme pistole pak revolvery, pak kulovnice a s flintami na zajíce si nakonec už nějak poradíme. Žádná konspirační teorie, ale jen námět k přemýšlení. Sdělili nám Ti, kdo rozhodují o budoucnosti EU potažmo světa, své vize, které myslí upřímně, obhajují je, vysvětlují je a nemusí je před občany tajit včetně prostředků jak těchto cílů dosáhnout? Nesdělili, jen plácají o evropských hodnotách, o lidských právech atd. Na druhé straně, je-li cílem jiná, kulturně a civilizačně odlišná Evropa (na příklad), pak jim ozbrojení občané, kteří nebudou souhlasit, zatraceně vadí. Ač nejsem zvláštní USfil, dělají to v US na tomto poli dobře a přes všechny problémy s množstvím zbraní v rukou těch, kterým by je nikdo rozumný, bez psychologických testů a zvláštních opatření nesvěřil, si své právo na zbraň nedají vzít. Mé doporučení, chápejme věc jako celek s ohledem na skutečné zájmy společnosti včetně zájmových skupin mezi něž se řadíme a nehádejme se zda poloautomatická zbraň do myslivosti patří, nebo nepatří. Naše, v tomto ohledu dobrá legislativa ji nezakazuje a to je rozhodující.Chtěl bych, aby tomu bylo tak i budoucnu. Lovu, lesu...IN

Autor: Fesoj | 17.03.2017 13:53
Radku, svým příspěvkem z 8.12 hod. dnešního dne jse mi připomněl jeden citát z Komenského, který můj češtinář s oblibou předkládal žákům na větný i slovní rozbor - ale na jeho hloubce a nadčasovosti se za staletí nic nezměnilo : \\\"Chce-li být člověk člověkem, nesmí vidět jen to, co mu leží pod nohama, ale musí se ohlédnout i za tím, co již přešlo, aby se učil z minulosti pro budoucnost.\\\" Jinak můj názor - plně souhlasím s Figim !

Autor: Karel Zvářal | 17.03.2017 12:20
To jsou návrhy, směr schůdné cesty. Po právní stránce se to musí vycizelovat. A míchat sem ta \"eska\" je docela mimo. To byla politická záležitost, v našem případě občanská/spolková. A řeší to ti (oficiálně), co jsou ve vládě, možná by fundovanější opověď dal dřímala:-)

Autor: Leon Zumr | 17.03.2017 12:15
Karle doporučím ti stránky Lex tam najdeš dost informací.To co navrhuje herečka Stropnická která byla proti všemu a teď najednou po tom co jí jde o koryto se angažuje je podle mě Pí...To návrh Chovance i když ty oranžové komanče nemusím:-) má aspoň hlavu a patu.

Autor: Karel Zvářal | 17.03.2017 11:59
Leone, oba pány jsem slyšel v TV na vlastní uši. Také mě to překvapilo, ale zřejmě jim to někdo doporučil. A aby to nevypadalo, že s Tomiem vůbec s ničím nesouhlasím, tak to není. Diskutované zbraně (nejen podle něho nepatřící do myslivosti) jsou záležitostí naháněk, neumím si je představit použité na čekané. A svůj názor na naháňky jsem několikrát uvedl. Bylo by věcí vedoucího honu, jestli povolí \"prskavkářům a samopalníkům\" se účastnit. Protože bilance lovu (tj. poměr rána/úlovek) ze mně dělá odpůrce tohoto způsobu lovu.

Autor: Leon Zumr | 17.03.2017 11:39
Nemíchejte dva návrhy dohromady a hlavně informovat se na novinkách nebo v blesku je blbost :-)

Autor: Karel Zvářal | 17.03.2017 10:50
Radku, máš pravdu, ale tam ten problém vznikl, že navrhovatelka (a Brusel) to řeší \"an bloc\". Vojáci protestovat nemuseli, ti jsou ozbrojenou složkou ze zákona. I když i mezi nimi se může najít ten, komu nečekaně hrábne. Takže já ony zmíněné pány za to neodsuzuji, horší by bylo, kdyby nedělali nic. Také se někomu dřív mohlo zdát jako volovina, že ho někdo připraví o jeho oblíbenou flintu.

Autor: Radek Chadim | 17.03.2017 10:43
Palkopal: To co vymýšlí CH+S je nejen volovina, ale přímo revoluce :-), protože chtějí tímto nenapadným jakoby vstřícným krokem vůči držitelům zbraní tyto lidi a jejich zbraně přetvořit defakto v bezpečnostní ozbrojenou složku státu. Himl hergot, kdybych chtěl mít flintu na střílení lidí, dal bych se k vojákům a né myslivcům. Je až zarážející, že ani jeden z uvedených pánů v tom nevidí až tak velký rozdíl, rozdíl mezi tím mít flintu na lov a na obranu, a že v této zvrhlé myšlence nevidí vlastníci zbraní větší problém, než ve směrnici EU, já ho tam teda vidím.

Autor: Karel Zvářal | 17.03.2017 10:20
Palko, po delší době jsi napsal příspěvek, nad kterým nepochybuji a souhlasím. Benevolence státu...Věci se vyvíjí a dopředu nikdo nevidí. Co právník, to jiný názor. Dnes mají tenoristi iks způsobů, jak lidi ubezdušit i bez palných zbraní. Za vteřinu několik tuctů. Takže zbraně jsou jen střípkem mozaiky problémů, se kterými se dnešní svět potýká. A s Tomiem nesouhlasím, že nemá cenu demonstrovat. \"Mlčeti zlato\" zde jaksi neplatí. Jeden můj dobrý kamarád, kterého mám jinak ve velké úctě, pokládá všechny mé rebelské aktivity za kontraproduktivní. Když mu oponuji, že problém se nevyřeší sám, ale musí ho někdo pojmenovat a bojovat za realizaci, mlčí. Takže chvála těm, co u koňa byli. Kdysi za Jospina chtěli frantíkům omezit lov druhů, které se u nás nesmí. Sjelo se pod Eifela asi sto tisíc lovců, aby dali najevo nesouhlas. To se u nás asi nestane, česká mentalita remcá v hospodě a do skla. Půlden/den tomu nikdo nedá. Ale blíží se doba, kdy to bude potřeba.

Autor: palkopal | 17.03.2017 09:13
Co chystá Chovanec - stavět bezpečnost státu na domobraně - je volovina, jinak se to napsat nedá (jo,jo, tak vznikly SA), ale jiný důvod pro zakomponování do Ústavy asi nesežene.
Asi průchodnější by bylo dostat to do Listiny základních práv a svobod z roku 1992 (dnes součást ústavního pořádku republiky, síla ústavního zákona, tedy součást Ústavy), ve stylu \"každý má právo vlastnit zbraň, podmínky stanoví zákon\" (což může být náš zákon o zbraních a střelivu). Takových ustanovení je tam víc.
Ale je otázka, co tím Chovanec vůbec zamýšlí - ono právo na zbraň nikde zakotveno není a zákon o zbraních a střelivu je vlastně taková benevolence státu.

Autor: Tomio | 17.03.2017 08:21
Pán doktor Dušák, vy tady budete něco kázat o sociální inteligenci. Právě vy, vy který v každým třetím příspěvku nezapomente opomenout, jak naše společná organizace ČMMJ krade, okrádá, lže, a vlastně z tohoto důvodu ČMMJ opustil, abyste stál mimo oraganizaci, která má zastřešovat myslivost v ČR. Vy, který neustále vymýšlete oberličky vůči státní správě myslivosti, ne aby náhodou měla větší pravomoci, které byste jako uživatel honitby měl respektovat a nedej bože nemohl sám hospodařit na svém písečku, jak z Vašich příspěvků je krásně vidět... tady budete někoho koho neznáte označovat za člověka mdlé sociální inteligence. Opravdu, hroší kůže...

Ano, třeba nevidím do první zatáčky, možná, že naopak, možná, že tímto vystupováním jsme řekli, hele ještě ti myslivci, ještě ty další zbraně, to není marný je taky odpárat, oni v té ČR jsou nějaký další zbraně se stotisícovou základnou, pryč s nima, to jsme ale blbci, že jsme to vyškrtli, pojďme novelizovat.

Možná tak se dá souhlasit s tím, co napsal FIGI, ano pojďme vyjádřit podporu a nesouhlas s tímto a tím naše role myslivců končí, postavili jsme se Lojzíka, který má samopal na půdě. Ale to, co tady někteří předvádíte, Mirek Dušín by zaplesal až zčervenal.

Autor: Radek Chadim | 17.03.2017 08:12
A troufám si říci, že jen málokdo umí věštit budoucnost, sice blb jest ten, kdo se nepoučí z historie, bohužel budoucnost často bývá taková, že ani ti poučení nedokaží čelit jejim nástrahám :-).

Autor: Radek Chadim | 17.03.2017 08:08
Františku, Tomio napsal, že PODLE JEHO NÁZORU samonabíjecí zbraně nejsou tradiční lovecké zbraně, a do myslivosti nepatří, o čemž lze špekulovat, to by se dalo říci o opakovacích kulovnicích, taky to byly původně zejména vojenské zbraně, nicméně je to jeho názor.
A dále napsal, že mediálně je ta věc prezentovaná tak, že my myslivci bez těch zbraní nevyžijem, což NENÍ PRAVDA, místo toho aby se psalo \\\"my bez těch zbraní vyžijeme, ale vystupujeme zde na podporu sportovních střelců a vlastníkům těchto zbraní, protože nevidíme důvod, proč je omezovat.\\\" Já vím, že na pravdě prd záleží :-), ale dovedu si to představit, že se ta méně pravdivá prezentace otočí proti myslivcům třeba v tom smyslu, kdy zemědělci začnou vyřvávat, vy můžete mít samopal, ale chodíte na naháňku s opakovací kulovnicí na tři rány, vy ty stavy zvěře nechcete snižovat... pak jim budete těžko vysvětlovat, co je v uvedeno v zákonech a jak se věci mají.

Autor: strejda zajíc | 17.03.2017 06:47
Radku,neber si to tak!Jen mne trochu zaráží,že opačný či prostě jen jiný názor,než můj,je známkou snížené inteligence.I když....u některých mne to vlastně překvapovat nemusí.Zdravému rozumu a té propagované sociální inteligenci Zdar!

Autor: Zdeněk Ondruch | 17.03.2017 05:44
K čemu manifestovat? Asi k ničemu....
Co člověk, to názor a zase to malé čecháčkovství, vždyt mě se to netýká. Týká se to všech. Začíná to cigárama, pokračuje to samonabíjecíma zbraněma. A věřte tomu, že časem přijdeme o všechno, i o nože.
Honzo, že za komárů visely chlapům flinty na chodbě pod kabátama.... To asi ano, převážně brokovnice. O kulovnicích si většina mohla jenom zdát. Ty měli jen prověření a vyvolení. Komunisti věděli proč se jich bojí....
Názor ministra obrany k vytvoření ozbrojených domobran? Proboha kde se vracíme? Tak vznikaly SA a SS. Takže zase by tam byli jen vyvolení. Možná zaměstnanci zemědělci z Agrofertu.
Tady vůbec nejde o \"osmapadesátky\", tady jde o demokracii. Začne to flintama a bude to pokračovat dál. Tomio a věř tomu, že nebude dlouho trvat a přijdeš i o jugošskýho mausera a ti co pozbyli automaty, tak na tebe budou dělat kiš, kiš....
Lovu, Lesu, Demokracii a Svobodě zdar Z

Autor: František Dušák | 17.03.2017 04:16
Radku, já svůj názor opírám o to co zde Tomio napsal. A to mi něco, přinejmenším o sociální inteligenci, říká. Tvrzení, že je vlastně dobře, že EU zakázala samonabíjecí zbraně a nás myslivce to má těšit považuji, velmi kulantně řečeno, za velmi hloupé. Ono zde to odzbrojování začíná a v žádném případě nekončí. A až odzbrojí všechny a zbyde jen pár ozbrojených myslivců, tak těm už nepříde na pomoc nikdo a budou bez flint coby dup. To je totiž ten výhled za zatáčku. A ten není o věku a zkušenostech, ale o té inteligenci.

Autor: Radek Chadim | 16.03.2017 23:38
Františku, my mladší :-) možná jen na naší cestě nevidíme tolik zatáček co dříve narození, což ovšem neznačí nic o našem intelektu, ale o menší životní zkušenosti. Na druhou stranu nepíšeme o inteligenci člověka, když ho neznáme. Takže se zdržme osobního napadání a debatujme spolu se vzájemným respektem.

Autor: figi | 16.03.2017 21:11
Tomio - právě ČMMJ tam vystoupila za své členy. Pro media jsou to samozřejmě myslivci. A tohle je zrovna ta chvíle, kdy je nutné se ozvat, vystoupit jednotně za všechny držitele ZP. Opravdu se to týká i nás. Mne se tam novináři ptali právě tak jak ty - proč jsme tam i my, myslivci, když nás to neomezuje. Říkal jsem jim - příště jsme na řadě, a to nechceme.

Autor: František Dušák | 16.03.2017 18:50
Krabate veliká, převeliká pravda. Slovo od slova. To co zde píše Tomio svědčí ducha mdlého, za první zatáčku nemyslícího.

Autor: Krabat | 16.03.2017 13:25
Za komoušů sice visely flinty na věšáku ale jen prověřenejm soudruhům. Ti ostatní si o kulovnici mohli nechat leda jenom zdát. To, že za 2 roky dojde na myslivce je jistý, už to bylo v návrhu (vojenské ráže atd.). Tomio to jsou ale kraviny co tady bliješ.

Autor: Tomio | 16.03.2017 12:55
Autor: Fido z Řáholce | dnes 10:07
Ta směrnice nepostihne jen nás myslivce

ANO, tato směrnice nás vůbec nepostihne v tomto znění.

Lze tady krásně pozorovat, jedno krásné přísloví
- ani deset přátel nesblíží lidi tolik jako jeden společný nepřítel

Takže pánové ANO, většině společnosti je to úplně jedno, každý si ťuká na čelo proč by měl někdo doma vlastnit samopal, proč by měl někdo kromě složek státu vlastnit útočnou pušku, ale my myslivci se za ni půjdem být na Václavák, ač ji vůbec nepotřebujeme, jen ze strachu z toho, aby náhodou to příště nebyly samonabíjící kulovnice, za pár let kulovnice opakovací, za pár let brokovnice, nebo i pistole.

Kdo běží ve správách, že s tím má největší problém, myslivci, kterých se to netýká, jaký paradox. Ano, my jsme totiž blbci. Místo toho, aby jsme vystupovali v podpoře sportovního střelectví, v podpoře těch lidí, kterých se to týká, si tam stoupnem do první řady, abychom v dalším kole dostali první po čuni a budeme chodit s klouboučky na Václaváku.
Máme tu jednotu, kterou půlka z Vás haní, ta má vystoupit, ta má vyjádřit podporu českým střelcům a vlastníkům těchto zbraní, jako třetí strana a ne, tak ja se to tady prezentuje, jako problém myslivosti.

Autor: palkopal | 16.03.2017 10:42
http://www.zelenysport.cz/?vstoupit

Autor: Ivan Pospíšil | 16.03.2017 10:26
Tomio, až budeš na Václaváku plakat \"sebrali mi kulovničku\" nediv se, kdyby tě náhodou nakopl bývalý sportovní střelec se slovy : \"to máš za to, že jsi se na nás vysr.l minule\" bude mít pravdu!!

Autor: Fesoj | 16.03.2017 10:24
Já znám pár myslivců, kteří jsou zároveň sportovními střelci - a to nemluvím o sběratelích zbraní, mně se například strašně líbí Špagin s bubnovým zásobníkem - a vůbec nejde o to, že bych snad s něčím takovým chtěl lovit ! Na jednu stranu brečíme, že nás myslivce nikdo nebere vážně, na druhou stranu teď, když máme možnost vystoupit, budeme \"mektat\" něo o tom, že samonabíječky nepotřebujeme a že nám je jedno, pokud je EU zakáže ? Tomio, musíme táhnout za jeden provaz, i když se bojím, že nám to bude platné jak býkovi vemeno.

Autor: Fido z Řáholce | 16.03.2017 10:07
Ta směrnice nepostihne jen nás myslivce, ale sportovní střelce, sběratele zbraní, výrobce zbraní, prodejce, atd. Je dobře, že jsme se jako myslivci ozvali. Teď je na řadě stát. Ti představitelé státu, kteří horovali za držení zbraní a proti směrnici by měli ukázat, zda ta směrnice je konečná stanice nebo jim bude ústavní soud, resp. E soud ve Štrasburku.

Autor: Leon Zumr | 16.03.2017 09:29
Tomio slovo podpora ti asi nic neříká podle toho co tady píšeš

Autor: Tomio | 16.03.2017 09:04
Kolegové, mě se to taky nelíbí, že nám EU diktuje, nicméně já opravdu nevidím důvod jít na Václavák v zeleným a manifestovat, že jsou zakázány zbraně, které do myslivosti nepatří, a jsou zákonem zakázané.

Můžeme říkat, ano omezuje nás, každý má mít možnost, pokud splní podmínky vlastnit zbraň dle svého výběru, ale chodit na Václavák v zeleném a říkat sebrali mi pistolku na zvířátka, kterou jsem mohl dát 10ran za sebou...., opravdu nám to pomůže v celorepublikovém měřítku.

Podle mě by veškeré automaty neměly mít v myslivosti místo, já to říkám za sebe, nemusíte souhlasit, já to tak vidím.

Zároveň si nemyslím, že je třeba omezovat sportovní střelce, proto ano, jděte tam, kdo to uvážíte za podpůrné, ale jděte tam za sebe, nechoďte tam za myslivce.

Autor: Karel Zvářal | 16.03.2017 08:41
Radku, mně to vysvětlovat nemusíš, jsem názornou ukázkou fungování dvou-tří rychlostní EU. Před šedesátkou totálně na odpis. O výši podpory uprchlíka mohu jen snívat. Prostě vlezli jsme tam dobrovolně, a kromě přísunu prašulí do státní kasy to představuje i spoustu nepopulárních věcí. Jo, Leone, musíme se naučit i prohrávat a polykat hořké pilulky.

Autor: Leon Zumr | 16.03.2017 08:39
http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/75-dulezite/2674-jak-to-chodi-v-bruselu
http://www.mvcr.cz/clanek/prehled-moznych-dopadu-revize-evropske-smernice-o-zbranich.aspx

Autor: Leon Zumr | 16.03.2017 08:36
Přesně Karle ten kdo se o to zajímal ví moc dobře jak se někteří poslanci snažili a debatovali s odborníky aby měli informace ale hold jich bylo málo a co mě nejvíc dostalo jak se snažili Britové ještě před tím než za sebou zabouchnou dveře.

Autor: Radek Chadim | 16.03.2017 08:33
Karle, tady jde o princip fungování EU - mě nechutná chleba, tak zakážeme rohlíky volně přeloženo teroristi vjíždí do davu nákladními auty, proto zakážeme zbraně, terorista si tu svou flintu sešmelí někde načerno, proto dáme přes prsty těm slušném, co si jí legálně pořídí a chovají se slušně, uprchlík překračuje nelegálně bez dokladů státní hranici, proto ho ubytujeme v Německu s dávkama ve výši, o které si pracující občan ČR může nechat na výplatě jen zdát. Proto svět (ne)funguje, jak (ne)funguje :-).

Autor: Karel Zvářal | 16.03.2017 08:27
Já bych našim europoslancům nespílal, bili se statečně, leč jak správně píše ftrejda, přesila byla značná:-( A co se týká tohoto názoru:...věřit, že stavy černé zvěře se lovem radikálně sníží:-)... Ani držení diskutovaných zbraní nevedlo ke snížení stavů, takže bych to neviděl až tak tragicky. Když to dokázali pantátové za naší asi nejslavnější panovnice, kdy stavy nejen snížili, ale rytíře eradikovali, resp. umístili do obor, půjde to i s jednuškami. Navíc neměli vnadění, kazatelny, nočáky...jenom chtít! Nicméně jsem zklamán, čekal jsem, že unie od svého záměru ustoupí, mýlil jsem se. Prostě co si umanou, toho dosáhnou. Doufám, že to nebude první krok, aby zařídili to, jak píše MM o Angli. Ale tak daleko to asi nepůjde, kdo by ty Pražany bránil:-)...

Autor: Radek Chadim | 16.03.2017 08:20
Ne to si opravdu nemyslím, a je pravda, že ani na lovu jsem včera nebyl, neb jsem byl za kulturou :-).
Ale vláda ČR by EU měla jasně říct \"my se svých zbraní nevzdáme, protože u nás jsou pravidla pro nabývání zbraní dostatečně přísná, a HOTOVO. Chceme-li v EU bojovat proti terorismu, důsledně hlídejme vnější hranice Evropy, všechny bárky ve Středozemním moři potopme nebo odvlečme zpátky do Turecka, Libie a dalších tataristánů... Teroristické ohrožení se sice nezmenší, ale do začátku se nebude alespoň zvyšovat... a pak jednejme s Ruskem a USA, proč si svoje spory vyřizjí na cizím území, což je smutný prvopočátek celé kauzy a problémů neruské současné Evropy\". ...a né vymyšlet kraviny. Ale CH+S jenom zavětřili blízké volby, tak se snaží tvářit, že se snaží.

Autor: Leon Zumr | 16.03.2017 08:18
Na této krátké debatě je vidět že s většinou myslivců nemá cenu debatovat o tom že je potřeba se tomu bránit .Jednomu je to jedno protože zatím se ho to netýká druhý vytahuje komanče a třetí tady rozjíždí školení VUML.

Autor: strejda zajíc | 16.03.2017 07:55
Radku,ty si myslíš,že v téhle nové RVHP budou velcí poslouchat malé?Že ty jsi zase trénoval....:-)))

Autor: Radek Chadim | 16.03.2017 05:43
Na Chovance jsem zapomněl, to je druhá strana Stropnického :-), svoji a obecně českou neschopnost cokoliv politicky prosadit na půdě EU chce zakrýt tím, že právo vlastnit zbraň chce zakotvit do ústavy - patrně ústavu nikdy nečetl, třeba by se dozvěděl, že ta není o tom, že zemědělci mají právo obdělávat orná pole, lesáci les a obrábeč kovů kov, a používat na to např. traktory o různém výkonu, ale o tom co je Česká republika, Parlament, Senát, Soud, a další republikotvorné pojmy :-). Chovanec a Stropnický akorát před volbama mažou voličům med kolem huby, a věřit politikům, že zastávají zájmy svých voličů je stejné jako věřit, že stavy černé zvěře se lovem radikálně sníží :-).
Je ale zajímavé, že čím větší téma, tím razantnější vystupování našich politiků. Když šlo o to, získat politické body v naší zemi na nepřijetí syrských a dalších uprchlíků, to politikům problém nedělalo říci EU \"my je nechceme a nikdy chtít nebudeme\". Zbraně, to už není takové celoevropské téma, ale spíše lokální, natož komíny :-) (proč zrovna komíny, no každý rok přijde kominík a vymýšlí další ..., co se musí udělat na komíně, protože to prý nařizuje směrnice EU, zatímco ten komín v tomto stavu bez problémů funguje o 50 let dýl než je existence samotné EU), tak to jsou na EU údajně krátcí. Tím chci říci, že boj o naši samostatnost a suverenitu už jsme dávno prohráli, protože jsme věřili politikům, že budou hájit zájmy ČR, akorát si to ještě úplně něuvědomujeme :-).

Autor: František Dušák | 16.03.2017 04:26
No co. 15. března nás zabrali Němci (fašouni) a EU byla o den rychlejší, ta nás odzbrojila už 14. března. Ovšem stále pod vedením Němců. Herr Hitler, nebo herr Junker, stejná sorta nadlidí.

Autor: strejda zajíc | 15.03.2017 20:06
Tome,neboj,soudruzi europosranci vypustili zkušební sondu.Povedlo se a tak za chvíli pojedem dál....
Člověk prý má zažít všechno.A tak,protože jsem se narodil pozdě,zbraně mi nesebrali.Takže se toho,pokud nezdechnu včas,ještě možná dožiju....:-(
Je třeba se radovat,že sousedovi sebrali zbraně,na mne třeba nedojde!Tož,kurva chlapi,jsme myslivci?Tak mysleme!!!

Autor: Jan Slavětínský | 15.03.2017 18:28
Petice nepetice...Neberou ohledy na názory lidu nebo svrchovanost země. Zde je vidět, že jsme jen kolonií EU. Za komunistů, kterými dodnes straší děti ve školách visely flinty na věšáku pod kabátem nebo byly ve skříni. Dnes co máme \"henten tu demokraciju\", tak musíme mít trezory se čtyřnásobným uzamčením a s RU a nebude dlouho trvat a možná budeme mít jen cepy a luky...To se máme

Autor: figi | 15.03.2017 17:53
Ta manifestace byla i za to, aby se právo vlastnit zbraň stalo součástí naší ústavy.

Autor: Michal Mirčev | 15.03.2017 17:40
O směrnici se původně mělo hlasovat 15.3.2017, proto byl manifest svolán na toto datum.
Nikdo nemohl vědět, že směrnici o zbraních schválí během pauzy na svačinu čtrnáctého:)

Autor: Radek Chadim | 15.03.2017 17:18
A korunu tomu dal Stropnický, který chce zakládat branné spolky - geniální myšlenka hodná mistra :-).

Autor: Radek Chadim | 15.03.2017 17:17
No manifestovat dnes, když již včera si s náma EU vytřela... je taky pozdě. Na tomto případu je vidět, že EU jsme jako Češi a naše zájmy úplně ukradené, a jestli trdlováním u koňa si myslíte, že něco změníte, tak já si myslím, že nezměníte :-). To je prostě realita.

Autor: Michal Mirčev | 15.03.2017 16:09
pro Tomia: Typicky České, o mě se nejedná tak co je mi do toho.
Samozřejmě SA 58 do české myslivosti nepatří, ale dnes podpoříme sportovní střelce a hobby střelce a příště oni podpoří nás. Za dva roky se má směrnice revidovat a myslíte si , že se nějak obměkčí?První návrh by se dotkl všech. Až půjdete odevzdal opakovací a samonabíjecí LOVECKOU kulovnici, už bude pozdě. Doporučuji si přečíst jak o zbraně a to v četně LOVECKÝCH přišli v Anglii. Pak to třeba pochopíte, že jako příznivci zbraní musíme držet spolu.

Autor: Tomio | 15.03.2017 14:57
Ano, je potřeba jako myslivci orodovat za ty automatické pušky a SA58...., ty do myslivosti vždy patřily...

Autor: Radek Chadim | 15.03.2017 11:50
K čemu manifestovat, když už se dávno rozhodlo, to je zbytečná ztráta energie :-).

Autor: Václav Sládek | 13.03.2017 10:00
Www.budpritom.cz