Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: strejda zajíc | 28.09.2017 22:10
Teď o víkendu u nás na Písecku se koná Podhajského memoriál,možná se s některým z vás potkáme.
V sobotu jsme při lovu hub našli s paní Z.danče ve věku 7-10 dní,už je v tej přírodě bordel ve všem!Sice na nás mrkalo,ať to nikomu neříkáme,ale já to holt nevydržel...

Autor: Tomio | 28.09.2017 20:06
Včera se ozval první daněk, tudíž letošní říje pomaličku začíná. Všechno, ale kazí nájezdy houbařů...

Autor: Karel poslík | 28.09.2017 16:30
Václavové, všechno nejlepší k vašemu dnešnímu svátku. Ať se vám daří.

Autor: Čestmír Kunetka | 27.09.2017 19:25
Pokud se podíváte na Reakci na tento článek, nepřehédněte i stanovisko MV k tomuto článku: : http://www.mvcr.cz/clanek/reakce-ministerstva-vnitra-na-clanek-mf-dnes-zbran-snadno-a-rychle.aspx

Autor: František Dušák | 25.09.2017 21:23
Reakce na článek o zbrojácích v MF Dnes
korecky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=625015

Autor: figi | 24.09.2017 14:09
http://akce-myslivost.rajce.idnes.cz/

Autor: červenka emil | 21.09.2017 00:03
Dnes jsme s J.V.vyrazili na srnce,ten ale byl rychlejší a byl u kazatelny dřív než my,posedělí jsme do zešeření,vašnosta už neráčil přijít.Zaběhli jsme domů zavřít slepice /asi 500m/a šli sednout na čuníky,moc jsme nadšení nebylí,byl opar a chvílemi i mlha,o půl desáte se panstvo dostavilo na večeři a tak jsme jednoho srdečně pozdravovalí.Konečně po dlouhé době a také jsme pokřtilí nový klobouk.

Autor: Ellhenicky | 20.09.2017 13:56
Honzo, Lovu zdar. Já byl s přítelkyní v sobotu pozvaný na kachní hon ke kamarádům. Počasí vydrželo, výřad slušný, ale skoro každý si přinesl hafo hříbků a křemenáčů, kolik jich kolem rybníků rostlo.To jsem skutečně neviděl. Ty houby se sbíraly samozřejmě až při dohledávkách. Večer posezení v hospůdce při muzice s kamarády, tak co víc si přát. Na oplátku oni k nám přijedou v zimně na nějakou naháňku,tak jim to oplatíme.

Autor: Polák Jiří | 14.09.2017 19:55
Ahoj Jendo,už jsem na vlastni oči měl možnost vidět Tvoje střelecké umění,Lovu Zdar!

Autor: Karel poslík | 14.09.2017 18:28
Honzo , Lovu Zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 14.09.2017 18:13
Karle Lovu zdar. V úterý jsem střelil kňourka - lončáka, na 100 metrů na průseku , v klusu, kulobrokem ZH přes holá mířidla, 7x57R polopláštěm 9 g. Byl 40 kroků od nástřelu. Po ráně mu z boků šla pára jako v těch Hunting videích. Měl průstřel a ránu přes plíce. Lovu zdar.

Autor: Karel poslík | 11.09.2017 08:56
Máme ve spolku dva velmi zkušené a aktivní kynology a skrze ně se zrodil nový směr spolupráce. V sobotu to bylo historicky poprvé, co se u nás konaly zkoušky loveckých psů. Jednalo se o mezinárodní všestranné zk. ohařů. Podobná událost se nekonala v našem okrese již dlouhou řadu let a v naší honitbě ještě nikdy. Naši honitbu jsme poskytli pro sobotní les a vodu. Všem zúčastněným se u nás líbilo a ocenili výborné podmínky pro pořádání zkoušek. Především vodní disciplíny měly podle rozhodčích podmínky jako na memoriál. Německým účastníkům, kteří přijeli díky legislativě raději beze zbraní, jsme poskytli z našich řad střelce a také se jeden náš člen postaral o občerstvení, jak před zahájením , tak i v terénu. Včera se pokračovalo v polních disciplínách na Chomutovsku. Večer jsem dostal úžasnou zprávu, že na celkovém druhém místě skončil člen našeho spolku Václav Dražný s kraťasem. Mimo KO zde byli zastoupeni MMO,VMO, ČF, dráťák a výmar. Bylo na co koukat. Byl tam angažován fotograf, tak se snad nějaká fotka objeví i v Myslivosti. Osobně jsem z toho měl úžasný pocit. Jednak proto, že jsem měl tu čest všechny přivítat a představit honitbu a jednak i z celkové atmosféry soutěže. Začínali jsme ve farní zahradě u kostela v Mariánských Radčicích za doprovodu trubačů, mimochodem složených z rodinných příslušníků našich členů. Jednotlivé lesní disciplíny probíhaly v rekultivačních porostech a voda u jednoho z rybníků „Za Pilou“.
Docela se těším na pokračování této spolupráce. Zdar Karel

Autor: Petr Havlín | 09.09.2017 09:10
Karle Lovu zdar!

Autor: Břéťa Ambrož | 08.09.2017 21:23
Přesně ten pocit, když se člověk automaticky usměje, protože právě slyší první nesmělé zapiskani jelena siky v tomhle roce...tak to jsem zažil dnes ráno. Ta pravá lovecké sezóna tady na západě čech právě začíná... užijte si chlapy ten podzim všichni naplno...je to v přírodě pro mě osobně nejkrásnější období... lovu BA

Autor: Fesoj | 08.09.2017 14:19
Kájo, Lovu zdar ! A jakpak, chlapi, už jste letos někdo slyšeli jelena ? Včera byla taková krásná noc, nabeton jsem počítal, že se nějaký starší pán ozve, ale zatím nic. 16.9. se chci jet podívat na Myslivecký den do Sopotnice u Potštejna. Jedná se o II. ročník a vloni se to moc povedlo. I náčelník Spálená Huba byl nadšen, tak ho letos chci vzít znovu.

Autor: Tomáš ČENĚK | 08.09.2017 13:48
Mně to bohužel letos nevyšlo. Pozdravuj Jitku!

Autor: Karel poslík | 08.09.2017 13:26
Tomáši, máš pravdu. já jsem ty fotky prohlížel už minulý týden a neviděl jsem se. Až nyní po tvém upozornění tam v koutku vidím něco povědomého, co na mě občas vybafne ze zrcadla. V Třeboni jsme byli s Jitkou a přijel tam také Olda Vopršál a Jirka Polák s manželkami. Byl to hezký víkend.
Zdar!

Autor: Polák Jiří | 08.09.2017 11:12
Ahoj Kajo,Lovu zdar!

Autor: Tomáš ČENĚK | 08.09.2017 08:11
Kájo, Lovu zdar! Jak se krátí den, nestíhám chodit ven a na těch pár vycházkách jsem neměl štěstí, až na jednu toulavou škodnou, která po ráně z 12 KB UB (S&B Lord 4mm) na dvacet metrů neudělala krok. Černá naše kukuřice navštěvuje zcela výjimečně, což se potvrdilo v neděli, kdy jsme během přeháňkami protkaného odpoledne prošli 3 menší pole s kukuřicí a zaznamenali pouze jednoho, zřejmě statného kňoura (nikdo ho neviděl, jen pejsci nám o něm řekli). Včera jsem ovšem jistě zaznamenal úspěch, kdy se mi dostala do ruky poslední Myslivost a v reportáži z Třeboně jsem na fotce s ukázkou dovednosti s bičem obeznal v publiku právě Káju. Že jsi to Ty?

Autor: Karel poslík | 08.09.2017 05:55
Zdar myslivci, sem nikdo nic nepíše, jako by se nikde nic nedělo tak se musím pochlubit s posledními úlovky já. Včera večer jsem čekal na takovém místě u posledních zahrad . Před sebou dávno zarostlé bývalé pole. Dnes je to spíše šípko - hlohová plantáž. Sem tam nějaký stromek, dokonce i doubek se tu a tam podařilo sojkám vypěstovat. Jinak místo nic moc. Čekat se musí na zemi a hledat výhodné místo , kde je alespoň trochu vidět do porostu. V devět začali pejskové z okolních domků hlásit pohyb, potom bylo slyšet vyplašeného kohouta a za chvilku už se hýbal vysoký travní podrost. Dvě opravdu statné bachyně( odhadem málo pod metrák) s pěti nebo šesti malými selaty, která byla většinou kryta podrostem a jedna nevodící lončačka. Ta byla naštěstí vidět dobře. Čekal jsem u místa ,kde pravidelně přetahují směrem k sousednímu poli. Po zásahu na komoru odskočila lončačka 20m a zhasla. Má asi 50 kg.
Minulý týden jsem na řepkovém strništi čekal na obeznaného kňoura. Chodil tam skoro pravidelně, ale byl problém se k němu dostat. Vždycky se objevil někde na opačném konci a nikdy se mu moc nechtělo na otevřené pole. V úterý večer jsem na něj čekal na zemi u paty stožáru VN. Přišel pochopitelně z opačné strany a potom co narazil na mou stopu se vrátil a začal obcházet pole obloukem. To jsem neviděl ale hlásil mi to kolega z opačného (vzdáleného) konce pole. Já jsem slyšel jeho pohyb podle toho jak bekal srnec a potom ho „hlásili“ kosové. Musel jsem se podle jeho pohybu přesouvat kolem zarostlé paty stožáru a nezpůsobit žádný hluk. Na okraj pole vystoupil asi padesát metrů přede mnou. Ještě jsem musel dost dlouho čekat klečíc na koleni s opřeným předním loktem o druhé koleno a s odjištěnou a namířenou kulovnicí, až se natočí na široko, protože byl pořád naostro zezadu. Po ráně na komoru zůstal v ohni, jako zasažen bleskem. Jen jsem viděl jak na místě odkazuje. Oba kusy jsem ulovil kulovnicí W270 se střelou RWS KS 9.7g. Kňour měl ve výkupu 112kg.Bohužel má z dřívějška ulomený konec jednoho páráku, jinak by dosáhl na bronzovou. Jeden párák 21.3 a druhý 18.5 cm. Mám zatím nepovedenou fotku, jejíž formát není umístitelný do galerie. Přes víkend to napravím. Zdar Karel.

Autor: Jan Slavětínský | 03.09.2017 09:45
Včera jsme byli u kamarádů za Velkém Meziříčí na kachním honě. Bylo nás asi třicet a na čtyřech rybnících jsme ulovili 364 kachen. Počasí drželo, chlapi to měli suprově zorganizované, všechno klapalo. Moc pěkný hon, příjemní lidé, prostě hon, kam se rádi vracíte. Lovu zdar

Autor: Radek Chadim | 01.09.2017 07:46
Zářijové Dnes.