Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 31.12.2017 01:49
Kdepak, předseda byl z obliga, protože je už dlouhodobě upoután na lůžko a není mu co závidět. Ono když z 20 členů je 8 starších 70 let a další 3 včetně mě mají přes 65, musím uznat, že je jen dobře, když se mezi těmi mladšími najde pár těch, kteří by byli schopni tu káru táhnout dál - a chyby jsme dělali a děláme všichni, důležité je se z nich poučit a neopakovat je.

Autor: Ron Gordon | 30.12.2017 20:55
Jak vidím Josefe, tak zřejmě \" mladí a chytří\" vzali opratě do svých rukou. Přece jim nebudou do toho kecat nějací staří dědci. Stejně je záhadou kdo tomu \"velel\", když místopředseda ani hospodář se nezúčastnili, že by sám pan předseda ?

Autor: Fesoj | 30.12.2017 19:13
Karle i Stando, Lovu zdar ! U nás je to poslední dobou jak \"u blbejch na půdě\". 16.12. se měla konat naháňka, každý si mohl pozvat hosta, neb je nás málo a byly potřeba hlavně... 15.12. večer mi volá jednatelka, že akce se ruší, protože napadlo hodně sněhu, nikdo neproházel cestu k chalupě a není možno zajistit občerstvení na poslední leč. No a včera na schůzi jsem se dozvěděl, že se ta naháňka přece jen konala, ale zúčastnilo se jí jen pár mladších chlapů, do prasat se dostali, ale padla jedna jediná rána, prasátkům nikdo neublížil a šlo se domů. Nejlepší na tom bylo, že o tom, že se akce přece jen koná, nikdo nevyrozuměl ani hospodáře, který byl marod a stejně by se nezúčastnil, ani místopředsedu, který byl vedením akce původně pověřen. Kdyby se něco stalo, průser jak barák - a přitom úplně zbytečně. Vyříkali jsme si to, ale hospodář se pochopitelně nasral jak brigadýr a rozhodně odmítl zorganizovat později další akci, abychom si napravili reputaci. Takže šmytec.

Autor: Stanislav Haas | 29.12.2017 20:37
Karle - zase jsi lepší:-)
Dnes naháňka v polesí Šiberna. Krásné počasí, celodenní mrazík, droboulinké občasné sněžení. (Jelikož jsem zase začal chodit na bažantí hony jako honec, po 15. letech jsem se dočkal pozvání, vcelku mi udělalo radost). V první leči jsem dostal štont, hanba mlčet. Vpředu pámelník a smrkový laťák, na kraji porostu zavětvený až k zemi. Zezadu to samé, jen bez pámelníku. Do stran průsek, na něm po stranách další střelci, tudíž absolutně bez šance na ránu. Nejdříve přesadila liška, poté volným během dobré sele, oba tak do 20. metrů, ale střílet se bezpečně nedalo. V druhé leči štont v listnatém lese, Nejdříve vytáhli dva lopaťáci, těsně v závěsu bachyňka + asi 6 selat. Jedno se mi podařilo, zásah na komoru, prostřelené srdce, bez značení uběhlo ještě tak 10 m a padlo. Sousedé stříleli také, jeden postřelil bachyňku, tam byl dosled úspěšný, druhý výsledek ještě nejistý. Poté na sousedního střelce vytáhl lišák, ten jej uznal do chovu, ale v tlaku jej ulovili. Ve třetí leči jsme prasátka viděli, ale vše na nemysliveckou vzdálenost a z leče se je nepodařilo vytlačit, začalo se šeřit. Celkem 7 selat skoro stejných cca 35 kg, 2 menší bachyňky a jedna větší, ale vše ve váhových mantinelech, které byly při nástupu zadány.+ lišák, ten by mohl tahat.
Při asi 25. flintách slušný výsledek. A aby to bylo celé :-), SB 7x64 se střižnou hranou.

Autor: Karel poslík | 29.12.2017 11:39
Včera dvě selata, 19 a 22 kg. Je to asi poslední letošní úlovek. Do toho nadcházejícího roku přeji všem Lovu Zdar!

Autor: Fesoj | 21.12.2017 13:09
Teď mne dojal můj syn. Když jel ráno do práce, v 7.30 hned za vesnicí na pastvině u silnice 18 divočáků. Říkám \"To jsi nemohl hned zavolat ?\" No, nenapadlo ho to... Před pár dny u mě byl kamarád, domlouvali jsme se, kdy bychom mohli na ta čuňátka vyrazit, courají snad úplně všude, jenže on teď nemá moc času a navíc mne varoval, abych sám raději nikam moc nechodil, že by to mohlo špatně dopadnout.
No a Honzíku, Tobě Lovu zdar a všem přátelům našeho fóra pěkné svátky, bohatého Ježíška a hodně štěstí a zdraví v novém roce.

Autor: Polák Jiří | 21.12.2017 11:49
Honzo,Lovu zdar!

Autor: Tomáš ČENĚK | 20.12.2017 12:58
Honzo Lovu zdar!

Autor: Pavel Černý | 19.12.2017 17:57
Honzo Lovu zdar! Já doléčuji moravskou meducínou jakousi virózu, kterou na mě přenesla drahá polovička a kterou jsem přiživil na sobotním komorním honu - 9 střelců, 9 ulovených kusů drobné. Tímto honem jsme zakončili sezónu. Zvěře málo, ale byla pohoda a dobrá parta. Dnes jsem měl dovolenou, neboť jsem potřeboval zajet k Matějovi a pak jsem byl přikrmit a podívat se po stopách. O nic jsem nepřišel. Pohyb lišek a kun minimální.

Autor: Jan Slavětínský | 19.12.2017 17:37
Včera večerní čekaná na sněhu, ten to čas mám rád. Kolem sedmé zašustění pod kazatelnou a na kraji louky se objevila kmotra. Rána z kulobroku šestkou brokem a přes puškohled, na nějakých 25 kroků, seděla. Na nástřelu ležel silný pes, čistý. \"Hned mi bylo v prochladnutí tepleji\", znáte to..Lovu zdar všem.

Autor: Petr Havlín | 14.12.2017 19:46
Tomáši díky, byl to takový šrumec,že na emoce byl čas až později☺

Autor: Fesoj | 14.12.2017 14:24
Karle, Lovu zdar ! Ovšem paradox je, že to byl hon na bažanty a nebýt té bachyňky, tak nebylo na výřadu ani pírko !

Autor: Tomáš ČENĚK | 14.12.2017 08:23
Všem úspěšným střelcům přeji Lovu zdar! Peťo Tobě obzvlášť rád, první je vždy nejemotivnější.

Autor: Karel poslík | 13.12.2017 14:32
Lovu zdar všem úspěšným lovcům! Já jsem byl více než tři týdny pohlcen pracovním úsilím na zarážkách \"svých\"výrobních úseků. Stíhal jsem sotva zimní přikrmování a to ještě za vydatné podpory mého kamaráda Jardy. O posledním víkendu už jsem se ze všeho skoro vymanil a čekal nás takový spíše domácí, nebo personální hon na bažanta.Sešlo se nás,asi díky nepříznivé předpovědi počasí, jako do mariáše ku třem stolům. Terén je tady mnohde velmi obtížný. Jen si zkuste představit, jak vypadají dvacet a více let neobdělávaná pole a louky. Je to buš stařiny a neproniknutelných šípků, hlohů, bezu a ostružin. Není vidět , kde ohaři vystavují a když občas nějaký kohout vylétl, byl mimo mysliveckou vzdálenost. Co vám budu povídat, do svačiny nepadla rána.Koketoval jsem, s myšlenkou, že to celé zastavím a půjdeme na základnu.Trpěl jsem ale představou, že budeme mít hon bez výstřelu ! Nakonec jsme narazili na tlupu černé a podařilo se mi zasáhnout jednoho lončáka. Bachyňka tak 45 kg. Hubený výsledek , ale netroubili jsme nad prázdným výřadem. Díky malému počtu zúčastněných, jsem to neměl ani moc drahé.Zcela upřímně bych s chutí zaplatil násobek, kdyby myslivci přišli a lovili. Měli k tomu příležitost. Zdar Karel.

Autor: Petr Havlín | 10.12.2017 14:46
Václave tobě i psíkovi Lovu zdar!

Autor: Fesoj | 10.12.2017 04:50
Fon Lustyk - gute Arbeit ! Další gratulace patří Václavovi za správný výcvik. Všem zúčastněným Lovu zdar !

Autor: Václav Sládek | 09.12.2017 18:34
Dnes ráno telefon.Kamarád střílel na srnče.Po ráně se prý nahrbilo a odběhlo do lesa.Protože mám zdravotní potíže domluvil jsem se švárou aby šel na dosled s mým drsňákem on.Psík na volno srnče střelené na měko zvednul hlásil.Vyhnal ho na pole a pod mezí ho držel do příchodu lovce a švagra pak záraz.JDR Xero alias fon Lustyk od Strážné skaly.Za mě velká spokojenost.Lovu zdar

Autor: martes | 07.12.2017 19:21
Strejdo, starý brach je momentálně nepřítomen. Šel na fotbal (nebo hokej???), zkrátka - šel do hospody.
Hned, když jsem přišla z práce (někdo na ty důchodce musí dělat) mi hlásil, že budem psát šéfredaktorovi. Prý za své peníze - vyležené peníze - si zaslouží kvalitu.
Zdravím Tě a pozdravuj doma.Jana

Autor: strejda zajíc | 07.12.2017 18:32
Zdeno,i já mám salátový Svět myslivosti.Ale my Zajíci salát rádi...S Kuňákama je to horší,ty maj raděj masíčko.:-)Zdravím tě,starý brachu.

Autor: martes | 07.12.2017 18:02
Dnes jsem vybalil časopis Svět myslivosti a zjistil jsem, že mi poslali salátové vydání - od strany 33 byly listy volně. Napsal jsem šéfredaktorovi a tady je odpověď:

Zjistili jsme, ze u casti nakladu prosincoveho cisla je vyrobni chyba, o
ktere pisete - spatne slepena vazba. Ctenarum, kteri nam to nahlasi, se
snazime kompenzovat tento problem zaslanim nahradniho vytisku primo z
redakce. V tiskarne to reklamujeme.

Autor: martes | 06.12.2017 20:38
Romane, i Tobě Lovu zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 06.12.2017 20:06
Lovu zdar, chlapi.

Autor: martes | 06.12.2017 20:04
Petře,Lovu zdar.Ale že Ti to trvalo.

Autor: Karel Zvářal | 05.12.2017 13:29
Šikovný! Takový lov je daleko zajímavější než lapění na žebři. Je vidět, že to jde i bez vnadění-nevnadění:-) Lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 05.12.2017 12:35
Včera jsem vyrazil až ve 21.30 hod, neb jsem čekal, až se pořádně rozsvítí...
Na vnadiště nemohu, majitel lesa mi začal přímo na místě, kde vnadím, těžit dřevo, takže vymalováno...
Dojedu na místo, kde je pole se sklizenou zrnovkou. Zaparkuji auto, vše si chystám a chci si jít stoupnout do stínu pod vysoký jasan. Oči mi zabloudí na protisvah a tam se kutálí černé kuličky. Bachna, asi lončák a devět selat.
Jenže na poslední chvíli si to rozmysleli a otáčí zpět do krytu. Já jsem je určitě nezradil!
Čekám dál. Na poli je snad 50 ks srnčího. A najednou vláček divočáků jede přímo prostředkem louky na pole. Pomalu jdu pod vítr a šoulám k nim.
Jenže, to srnčí je všude a beká na mě... To se bachně nelíbí, srovná vše do latě a klusem zpět do krytu, přes tu louku. Stačil jsem rozsvítit tečku, viditelnost jak ve dne. Klečím a čekám. Nemohu hned lovit, mám před sebou vesnici. Říkám si, je vymalováno. Ale najednou to bachna zlomila a přímo ke mně... Vedu v puškohledu poslední sele, tečka jede před ryjem a večerem padne rána... Kotrmelec a je po lovu... Sele, bachyňka, vyvržené cca 30 kg.
Nadávám si, neb jsem při posledním lovu přetrhl provaz na tahání a nový jaksi zapomněl doma. Pocta ulovené zvěři, červená práce, odběr barvy a okolo půlnoci jsem doma.
Lovu Zdar!

Autor: Radek Chadim | 03.12.2017 09:50
U nás dančí říje jakože říje trvá od posledního týdne v zaří do konce prvního týdne v listopadu, tedy přibližně těch 6 týdnů, pak ještě daňci do konce listopadu obráží smrky, kam o říji chodí hrabat a mlátit parožím do větví, ale už obvykle nerochají, a s tlupama holé chodí do konce roku, pak se tak nějak ztratí a těžko říci, kde jim je konec, někde v protoru budou, ale chodí dosti skrytě a opatrně. Na druhou stranu asi to úplně nebude záležet na nich, však to známe chlapi, né :-D, protože dančata jsou teďka vidět od 10 do 30 kil živé váhy, takže občas asi opožděná říje probíhá i o dost později a proč by si u toho z radosti nezarochal :-).

Autor: Karel Zvářal | 03.12.2017 09:23
Využil jsem neobvyklé sněhové nadílky a vyrazil do hor hledat stopy z červené knih(ovn)y. Před pár lety byl(i?), nyní výsledek tristní, nula-( Ale i tak to bylo zajímavé. Lišek je asi polovina stavu jako v březnu... nebo možná jen málo aktivují(?). Co mě fascinovalo, že i po relativně měkkém sněhu chodí bez boření, tj. s roztaženými prsty, jen občas se propadne. Spárkaté hafo, aspoň podle stop. Prasata jsou i ve výškách, kde v minulých letech nebyla, poryté hlavně ve smrčinách. Potkal jsem třikrát teréňáky, všichni jeli zakrmovat, vzadku vanička s kýblem šrotu. Je neuvěřitelné, jaké hluboké kaluže a krpály jsou schopny bez problému zdolat. V jednom místě hodně fučelo, a tak se mi nechtělo věřit, že slyším pískat káni. Křídla stažená jak při střemhlavém letu, přesto ho vítr nadnášel, to jsem v horách za těchto drsných podmínek dloouho neviděl. Muselo být vydatně nakrmené z nějaké újedi, protože sněhu je tam do půl lýtek, takže myšky jsou dobře schované. P.S. Daňci tam jsou také, někteří až polokrotcí, ale po říji naprostý klid. Tak mě zajímá, daňkaři: když začínají první říjet starší kusy, může pozdě rochat už vařečkáč (tzv. zkoušet)?, špičák asi těžko...viz. Radek včera.

Autor: Fesoj | 02.12.2017 22:56
Péťo, upřímné Lovu zdar !

Autor: Čestmír Kunetka | 02.12.2017 22:35
Dnes jsem měl být po operaci menisku, ale ve čtvrtek jsem onemocněl, a tak je to odloženo. Ale i tak je celá letošní sezona v prkýnku děrovaným. Tak aspoň všem úspěšným lovcům Lovu Zdar.

Autor: Petr Havlín | 02.12.2017 20:41
Karel má pravdu.Dnes jsem na nahaňce u kamaráda ulovil svoje první prase.Bachyňka cca 40 kg.Střílel jsem 7x57R SPCE na 30m.Zasáhl jsem zadní komoru-slezina a játra.Měla prestřelený levý zadní běh se zhnisanou ránou, ale pohybovala se normálně. Zítra dám do galerie foto.

Autor: Karel poslík | 02.12.2017 20:21
Zdar přátelé, obdržel jsem před chvilkou zajímavou SMS od našeho kolegy Peti Havlína. Vypadá to, že na jaře vezmu do Roudné pasovací list na lovce černé zvěře a uděláme řádný ceremoniál. Zbytek si asi domyslíte.
Lovu zdar !

Autor: Radek Chadim | 02.12.2017 19:42
Ať se propadnu do Západního Německa, jestli to není pravda, ale dnes v 18:36 jsem slyšel z lesa rochat daňka, kaňór jeden :-).

Autor: Radek Chadim | 01.12.2017 07:39
Prosincové Dnes.