Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Browning BAR



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Roman Skřejpek | 04.01.2018 11:29
Mám Bara 2 300WM a přebíjí to absolutně vše,radost střílet a zpětný ráz se nekoná.Často se tvrdí,že automaty mají i větší rozptyl,světe div se nemají a až si půjdu na jaře jen tak z radosti zastřílet do papíru,rád vyvěsím terč.Ač mám ještě dvě další kulovnice a to Sako 270W a naši ZKK 601308W s hlavní od Lotara 52cm,tak nejraději střílím s Browninga,se střelou siera game king i malé drobné srnče,bez podlitin a poškození zvěřiny.

Autor: Karel Zvářal | 23.12.2017 18:44
Je dobře, že se myslivci naučili automaty používat, protože před nějakými 10-15 lety byl proti nim stejný odpor, jako proti nočákům, přísvitům a pod. Když člověk viděl ty strejdy s jednuškami, jak \"dodržují tradice\", myslel si o tom všem své. Na jiném vebu jsou u loveckého videa (349) jen samé čevené křížky. Dost dobře nechápu důvod, protože ta bachyně se s varovným chrotáním stáčela na střelce. Proto udělal správně, že ji střelil, protože stál na zemi, nijak nekrytý. Dostřelil ji až na čtvrtý pokus, proto bych osobně byl za zvýšit počet nábojů v zásobníku na 4-5. Náhoda je blbec, a ten jeden někdy může zachránit život...ale zákon je zákon a naháňka jen pro odvážné a dobré střelce, že ano:-)

Autor: radekbartik | 22.12.2017 08:30
Tomáš Zvářal má na 99 % pravdu, je potřeba dávat o jeden náboj míň v zásobníku než bude alespoň trochu unavená ta pružina co tlačí náboje nahoru. V přebíjení je BAR v automatech alespoň podle zkušeností vlastní od kolegů a kamarádů nejdál ve spolehlivosti.
Všem doporučuji pokud je možno vyzkoušet jak příjemně se z Bara střílí, hrozně příjemné, pokud se samozřejmě používá s rozumem...

Autor: Karel Zvářal | 22.12.2017 04:09
Nová flinta musí přinášet radost, a né aby se s ní člověk trápil. Jestli šel na něho vláček a toto se mu stalo, tak to byla minimálně jedna runda, co?-) Jsou hračičkové, co se rádi chlubí: Byl to šmejd, ale s puškařem jsme to nakonec vyladili. Jestli měl i origo střelivo (nepřebíjené), tak není co řešit. Jako technický antitalent a nekliďas bych to chtěl okamžitě výměnit, totéž bych doporučil i jemu. A ten strom by u Kima patřil výrobci-)

Autor: Tomáš ČENĚK | 21.12.2017 23:42
Chlapi, ještě doplním, co jsme zapomněl- se zbraní mu v prodejně prodali střelivo Winchester, co v ní zaručeně chodí. Jak je vidět, nechodí. Dodám, že jde o ráži 30-06. Jako často, tak i nyní se shoduji s Honzou. Mám své negativní zkušenosti s opakovačkou. Tak dlouhou hledáš a řešíš, až je záruka pryč a doma kvér pro zlost. Teď mám doma KA Benelli Argo co baští vše. Kájo, ten chlap je kliďas, ale v sobotu už prý hledal strom... A podle mně je BAR dost rozšířený, v různých provedeních ho vídám často.

Autor: Václav Sládek | 21.12.2017 21:14
2+1 dle z.Do zásobníku jsem céočkem navařil zarážku tak mám místo 3+1 těch 2+1 odpovídá to zákonu s přebíjením nemám problém \"žere\" vše.V tomto případě bych vyzkoušel jiné střelivo pak reklamoval.

Autor: Karel Zvářal | 21.12.2017 14:58
Asi to bude chměchné, ale odlehčil bych zásobníku, dal tam o 1-2 míň pod max. naplnění (5?) viz. např Antropoid a \"přeplněný\" zásobník. Pokud by i s napůl plným zásobníkem se sekal, jak píše Honza: cesta z domu. To musej mít soudruzi zkrátka vychytaný. Novou zbrań, nový zásobník.

Autor: Jan Šálek | 21.12.2017 14:12
Ještě jedna \"zkušenost\", další kamarád s KA - Sauer S 303 - 30-06, měl problém se sekáním nábojů. Ten problém byl v tom, že hned zkraje flintu \"utopil\" v bahně a myslel si, že ji pořádně vyčistil. Ale i potom se mu sekal. Tak to dovezl k puškařovi, ten to taky vyčistil, ale problém trval. No a nakonec pomohlo až vyčištění \"do mrtě\" - zbavení se i mikroskopických nečistot a od té doby žádná závada. Bylo mu ale řečeno, že se jeho KA musí čistit dokonale. To je jen jak jsem koupil, tak prodávám. Já také KA nevlastním. Ale co jsem takhle slyšel od vlastníků KA, tak vždy problém se sekáním se vyřešila změna munice. Je ale pravda, že i já, než bych novou flintu nějak upravoval, tak bych ji asi šel prvně reklamovat.

Autor: Radek Chadim | 21.12.2017 13:06
Má pravdu, předsedo. Tak jiné střelivo, nebo jiný tvar střely, by to mohlo spravit, jde o to, jestli to pomůže. Oni mu to v té prodejně stejně asi prvně poradí, ať ještě zkusí vyměnit střelivo.

Autor: Jan Slavětínský | 21.12.2017 12:53
Když zainvestuji 40 tis. do nové flinty, tak chci aby fungovala a nebudu s ní nikde jezdit po puškařích. Jednak mě to stojí čas, peníze a jakýkoliv zásah na zbrani mi ruší nárok na reklamaci. A u automatů platí jedna zásada. Pokud zlobí, bude zlobit dál i přes různé opravy, úpravy, dolaďování podložek u přebijení,pod pružinou atd. Tam je prostě souhrn výrobních tolerancí nebo odchylek , které se sejdou a většinou ses tím těžko něco dělá.

Autor: Roman Voříšek | 21.12.2017 12:33
Já jsem slyšel od jednoho mého kolegy hezké rčení, možná poučku.
Chlap má v životě dvě radosti:
1. když pořídí kulový nebo brokový automat
2. když se jej pak za dobře zbaví

Asi na tom něco je...:)

Nic ve zlém, KA/Ba jsem nikdy neměl, tak nemohu soudit...

Autor: Karel Zvářal | 21.12.2017 11:27
Vrátit či reklamovat je asi nejsnazší řešení, jak se vyhnout problémům. Vzhledem k množství zánovních zbraní v bazaru je tento (ventilovaný) případ asi špičkou ledovce, chlapi to řeší zřejmě radikálně. Líbí se mi řešení K. Poslíka, domnívám se též, že náběh či jakési zahloubení by mohlo problém (sekání) odstranit. I volba jinak tvarované střely může hodně pomoci, jak popisuje J. Šálek. Každopádně bych to konzultoval s puškařem, zda má význam se pokoušet problém odstranit a do zbraně investovat. Ten je asi nejkompetentnější a s tímto problémem se již pravděpodobně setkal i u jiných značek.

Autor: Karel poslík | 21.12.2017 10:27
Tome, ten chlap musí být neuvěřitelně trpělivý, když mu to ta zbraň udělala v krátké době již potřetí. Když se pokusím jaksi vcítit do jeho role, kdy s novou flintou čtyřikrát střílím na zvěř a z toho se třikrát zakousne, tak dostávám i na dálku lehký třes a už se vidím jak už u druhého případu držím zbraň za konec laufu a hledám nejbližší strom , abych ji o něj přerazil napůl. Nyní k věci. O podobném případu jsem už slyšel a nezáleží na druhu střely. Jak popisuješ, sekne se v podstatě přední strana nábojnice o vrchní část komory. V případě, který z nám z doslechu to vyřešila drobná úprava nábojové komory.. byl tam vytvořen takový nepatrný náběh, v podstatě sražená hranka, něco jako nepatrné zahloubení a nábojnice se nemohla již opřít. V každém případě reklamace výrobku. Osobně znám několik majitelů BARů a nemají žádné technické problémy. Trochu mi však vrtá hlavou, že na to, kolik se těchto zbraní pohybuje mezi myslivci – kolik jich vídám na společných lovech (není to zase nějak masově rozšířená zbraň) , tak jich vidím docela dost v nabídkách použitých zbraní a není tam nouze o docela zánovní kousky. Zdar Karel

Autor: Jan Šálek | 21.12.2017 10:12
Zdravím, já osobně zkušenosti s kulovým automatem nemám, ale mám dost kamarádů, kteří ho vlastní a to různé značky v různých rážích. Dost často bývá problém s konkrétním střelivem v určité ráži. Možná by stačilo zkusit jiného výrobce střeliva. Třeba u Saueru 303ky bývá problém v ráži 8x57 z Vlašimi, taky se sekají. Ale naopak ve Springfieldu mu to vůbec nevadí. Kamarád má automat v 7mm rem. mag. a musel vyzkoušet různé výrobce střeliva až zůstal u Geca.

Autor: Jan Slavětínský | 21.12.2017 07:54
Tomáši jestli je to nová flinta, vrátil bych jí a chtěl jinou. Bar musí fungovat a pokud to zlobí, tak i po opravách bych jí nevěřil. Kolega má BaraII 30-06 už ix let a přebijí to všechno. Druhý kolega měl Bara I staršího, koupil to komisní též v 30-06 a ten dělal totéž co vám. Zkoušel různé střelivo, tvary střel, měl přesvědčení ,že nejlépe to přebijí PTS kvůli špičaté střele a nejvíce se sekaly SPCE.Nakonec i PTS se občas sekla, několikrát to měl u puškaře a na konec to pustil z baráku. Tak že za mě osobně, chtěl bych jinou a ať si to opravuje kdo chce i když to může být nějaká banalita.Prostě špatný kus. Bar musí makat a 99,99% těch flin funguje. Zdar

Autor: Tomáš ČENĚK | 20.12.2017 12:57
Přátelé, známý má od léta funglovku BAR. Při první akci, zrovna u nás, a jeho první střelbě na zvěř se mu sekla plná patrona při cestě do komory o její horní hranu za hranu krčku nabojnice. Na další akci vše fungovalo ovšem teď o víkendu shodou okolnosti opět u nás se mu sekla hned dvakrát. Máte někdo podobné zkušenosti? Jak jste to případně řešili? Já mu radím okamžitou reklamaci. Předem díky za odpovědi, především ty k věci.