Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Zábavné detonace (pyrotehnika)



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Karel Zvářal | 01.01.2018 16:24
Mám podobnou zkušenost jako pan Václav, a navíc mě potěšilo, že tu neměl za sebe náhradu. Když to bouchá 200-500-1000m daleko, tak to tak neškube tělem, jako když to hodí u vchodových dveří nebo pod okny. A taky se mi zdálo, že i ti ptáci jsou jaksi \"otužilejší\" a začínají na krmítko lítat dřív, jak tomu bylo v minulých letech. Než ten šok vydýchali, bylo pomalu poledne. Ale vrabci se ani neukázali, tak jestli neskončili na jipce...a to byli poslední z posledních.

Autor: Václav Sládek | 01.01.2018 15:16
Nám se největší blb teda detonátor odstěhoval,bouchání začalo chvilku po půlnoci,za dvacet minut bylo hotovo.Psy jsem měl stejně prevetivně ve sklepě.

Autor: Radek Chadim | 01.01.2018 12:17
Pracky urazit za to, bydlíme obbarák od hospody, chudáci kuřáci chodí kouřit před hospodu, a včera každou půl až třičtvrtěhodinu při kuřácké chvilce od 18 do půlnoci způsobily dělobuch hlasitej jak prase. A v pět ráno, když se patrně rozcházeli zas.

Autor: Karel poslík | 31.12.2017 17:41
My dokážeme být nad věcí, ale chudáci pejskové. Náš Baron když slyší jak to někde venku zasyčí , tak okamžitě vyhledává úkryt. Vyletí někde v dáli světlice a už hledá bungr = v koutku koupelny v prvním patře, která je bez oken mu mladí postavili z deky kryt a tam se chodí schovávat. U nás nahoře má také jednu trucovnu bez oken a i zde má postavený úkryt, tak to snad zase nějak přežijeme.

Autor: Jan Slavětínský | 31.12.2017 17:24
Od půl páté to už ze všech stran bouchá...Jsem zvědavý na zítřejší skore, kolik těch pyromanů skončí u doktorů na sále....S legislativou kolem těchto věcí asi zde nic nezmůžeme. Hezký Nový rok a Lovu zdar.

Autor: Karel Zvářal | 28.12.2017 19:32
opr. ...exhibice...

Autor: Karel Zvářal | 28.12.2017 19:30
V Německu hlídají pašovanou pyrotechniku, která nesplňuje jejich normy. Myslím, že nazrál čas i u nás se touto problematikou vážně zabývat. Což určitě uvítají minimálně pejskaři, ale i všichni chovatelé, přidali by se určitě i ornitologové. Nemám nic proti prskavkám či šumivým ohňostrojům, ale síla stále silnějších detonací, bych řekl, že silně koreluje s \"inteligencí\" původců. To už není oslava, to je exibice debility a neúcty k okolí. Domníváte se, že je reálné dosáhnout nějaké změny a dostat oslavy do přijatelných mezí?