Dnes je 23.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Tak nám Sbor zástupců přiklepl zvýšení členských příspěvků na 1000Kč/rok a prý už 80% pojištěnců MS pro pojištění akcí též neplatí



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 28.07.2018 13:32
Opravuji se - Figi má samozřejmě pravdu, jde o 80% členů pořádajícího spolku. A zejména to kryje nikým nezaviněné úrazy honců, kteří logicky coby nemyslivci zpravidla nemívají sjednáno pojištění ani u Halali, ani jinde.

Autor: figi | 27.07.2018 16:11
A ještě k tomu, co napsal Fesoj - nikoli 80% účastníků akce, ale 80% členů spolku uživatele honitby musí být členy ČMMJ, aby byla každá akce pojištěna. Pak už je jedno, zda je na akci jediný člen uživatele a zbytek hosté - kteří nejsou členy ČMMJ. Samozřejmě všichni členové ČMMJ mají plné pojištění, a dále

Pojištěn je:
úraz pozvaného nečlena ČMMJ, z.s.

Limity plnění:
za dobu nezbytného léčení 30 tis. Kč
trvalé následky úrazu 70 tis. Kč
smrt následkem úrazu 50 tis. Kč

Pojištění 80 % se nevztahuje na pojištění odpovědnosti pozvaného hosta, a to ani na odpovědnost jeho psa. Host musí být ze zákona stejně pojištěn. A limity pojistek ostatních pojišťoven byly v Myslivosti č. 5 tuším.

Autor: Leon Zumr | 26.07.2018 23:38
Chtělo by to mrknout na částky na které jsou ty akce pojištěné aby se pak někdo nedivil až bude muset šáhnout do šrajtofle :-))

Autor: Fesoj | 30.06.2018 09:03
Co se týče akcí pořádaných spolkem, vidím to asi takhle : Myslivecký spolek /bývalé myslivecké sdružení/ není složkou ČMMJ /na rozdíl od OMSu/ a tedy logicky akce spolkem pořádané nemusí být automaticky pojištěné pojišťovnou Halali, ovšem pokud minimálně 80 % účastníků je členy ČMMJ, pak taková akce pojištěná je. Může to mít svůj význam zajména např. v případě úrazu honce, nečlena ČMMJ, který by se jinak mohl \"hojit\" na pořádajícím spolku.

Autor: Tomáš ČENĚK | 29.06.2018 21:12
Zvýšení příspěvku se dalo čekat stejně, jako se zdražuje vše ostatní. Nevadí mi to. Na pojištění 80% mě zarazila pasáž: \"Podmínka pro využití této formy pojištění: akce, kterou pořádá nebo spolupořádá ČMMJ, z.s. (výkon práva myslivosti, různé druhy zkoušek, Zlatá srnčí trofej, apod.)\". Akce pořádané spolkem pojištěné nejsou?
Počínání nového vedení je aktivní, věci se mění. Fandím aktivitám k záchraně drobné zvěře, kterou \"ekologické organizace\" ignorují. Ovšem zásadně jsem proti stavění myslivců do role hospodářů na polích. Nejsme sedláci, jsme myslivci. Je v zájmu všech majitelů zemědělských pozemků, aby na nich hospodařili tak, aby je v dobré kondici předali dalším generacím. Tím prospějí i drobné a hmyzu. To jsem ale dost odbočil. Odbočím už jen drobně k tématu, co tu někteří nakousli - webové stránky se zlepšily, podle mně a už jsem to tu jednou zmínil, by ovšem pomohlo upřednostnit stránky cmmj.cz a časopisu Myslivost a spojeným aktivitám na nich věnovat jen jednu \"větev\".

Autor: Vít Pátek | 29.06.2018 09:22
Je to zajímavý počin, který vedle nějakého efektu pro spolkové cash flow má i potenciál být zdrojem spousty informací o členech pro vnitřní marketing - od solventnosti a způsobu přemýšlení o penězích přes neformální vnitřní toky informací až po čtení/nečtení (informací z centra) s porozuměním. ;-)

Autor: figi | 29.06.2018 06:46
Motivace pro možnost uhradit postaru 800 Kč do 30.9. klidně i na tři roky dopředu je jednoduchá - podpora ke schválení navýšení, i když ve chvíli hlasování toto předmětem hlasování nebylo, ale v původním návrhu tato možnost byla, takže se doplnila i do schváleného navýšení.

Autor: Stanislav Haas | 29.06.2018 06:36
Figimu se za vypíchnutý překlep hluboce omlouvám, i když vím, že je to neomluvitelné. Jinak jestli někdo někoho překvapí, dostává nebo irituje tím, že se ptá na věci, které se dají dohledat, tak se toto fórum může zrušit, neb dohledat se dá prakticky vše. Ale když o něčem napíše a vysvětlí ten, kdo je fundován, je to srozumitelné víc než nějaká suchá litera. To ovšem nic nemění na tom, jaký názor jsem si o ČMMJ v minulosti udělal.

Autor: Vít Pátek | 29.06.2018 02:14
Jj, to jsem zaregistroval, ale upřímně řečeno to mi moc zajímavé nepřipadalo. Je to mrzutost, někdo něco nedomyslel potřebných pár tahů dopředu, stane se... Mě zaujalo (a na to jsem se původně pár příspěvků zpátky ptal) u toho letošního rozhodnutí to relativně dlouhé (několikaměsíční) období, během kterého si ještě lze \"předplatit\" libovolný počet let za původní taxu - jaká byla motivace to nastavit zrovna takto.

Autor: figi | 28.06.2018 22:29
Kdo sleduje dění, ví.
První hlasování bylo loni na Sboru zástupců 17.11., kdy navýšení neprošlo díky tomu, že nebyla možnost projednat navýšení na okresních sněmech OMS. Proto byl již tehdy tento bod zařazen na letošní červnový Sbor. Původně to mělo být už pro letošní rok.

Autor: Vít Pátek | 28.06.2018 21:30
Výtka směřuje univerzálně ke zde diskutujícím, tak si dovoluji poznamenat, že se neptám na nic z toho, co je (skutečně přehledně a dostatečně) uvedeno v časopisu a na webu, ale jen na pro mě zajímavý detail z pozadí rozhodování - jak bylo motivováno rozhodnutí o načasování platnosti výše členského příspěvku.

Autor: František Dušák | 28.06.2018 20:20
Pánové, ač nejsem nijaký milec ČMMJ, tak mne opravdu dostává to, jak nejste schopni si základní informace najít na stránkách ČMMJ či Myslivosti. Tyto stránky se zlepšily o několik levelů a lze na nich dohledat spoustu informací, které by zabránily spoustě dezinformací.
Viz třeba http://www.myslivost.cz/Pro-myslivce/Ze-zivota-myslivcu/Jak-je-to-s-pojistenim-80
a spousty dalších odkazů. Opravdu dříve čtěte, než začnete psát.

Autor: Vít Pátek | 28.06.2018 15:26
Mě na tom opatření zaujalo \"obchodně zajímavé\" načasování - tedy to, že kdo si zaplatí, a třeba i na několik let dopředu, do 30. 9. 2018, bude to mít za původní cenu.
(Dotaz pro Figiho, který to má z první ruky:) Chápu správně, že záměr je dát \"škudlilům\" šanci zatím svému spolku alespoň vylepšit cash flow a pak se během těch let, na která si předplatili, se zvýšením pěkně pomalu duševně vyrovnat?

Autor: strejda zajíc | 28.06.2018 13:23
Patlat se stále v minulosti nic neřeší.Já žiju hlavně přítomností(asi proto,že jsem ten opilec).Budoucnost příliš růžově nevidím,možná i proto,jaké myslivce vidím okolo.
Snadno,rychle,lacino a hlavně osobní prospěch-to je krédo některých.Práce pro spolek-ať dělaj ti hloupí...
A že se někdo neptá,za co platí,je jen jeho blbost.

Autor: figi | 28.06.2018 12:29
pro St. Haase - Pojišťovna Halali prohrála spoj s nějakým nájemníkem o výpovědi. - to je bohužel dané, právě i kvůli naprosto nevýhodným smlouvám bylo komplet odvoláno bývalé vedení v čele s paní Z.

Autor: figi | 28.06.2018 12:11
Takhle to je od začátku:

Pojištění odpovědnosti a úrazu – podmínka min. 80 % členů ČMMj (dále jen pojištění 80 %)
Pojištěný – osoba starší 15 let, pokud je jmenovitě pozvána a není členem ČMMJ, z.s.
Pojištění 80 % se vztahuje na myslivecké spolky, které mají ve svém kolektivu minimálně 80 % členů ČMMJ, z.s. do 80 % se nepočítají pojištěnci HaLaLi, nečlenové ČMMj, z.s.! Podmínky jsou přesně vyspecifikovány ve skupinové pojistné smlouvě mezi ČMMJ, z.s. a HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s.
Podmínka pro využití této formy pojištění: akce, kterou pořádá nebo spolupořádá ČMMJ, z.s. (výkon práva myslivosti, různé druhy zkoušek, Zlatá srnčí trofej, apod.)
Pojištěn je: úraz pozvaného nečlena ČMMJ, z.s.
Limity plnění: za dobu nezbytného léčení 30 tis. Kč trvalé následky úrazu 70 tis. Kč smrt následkem úrazu 50 tis. Kč
Pojištění 80 % se nevztahuje na pojištění odpovědnosti pozvaného hosta, a to ani na odpovědnost jeho psa.

Autor: Stanislav Haas | 28.06.2018 12:03
Zdravím! Včera jsem četl na netu zprávičku, dnes jí už nemohu najít. Pojišťovna Halali prohrála spoj s nějakým nájemníkem o výpovědi. Ani výpověď z nájmu neumí dát, to jsou odborníci. A tak je to v české myslivostí se vším. Ze svých platů soudní výlohy platit nebudou. Když jsem byl v ČMMJ jako nezařazený, na OMS se řešilo jen, kdo koho pozval na srnce, kam pojedou na kachny, že Hromase někdo pozval na daňka a on se urazil, že byl podle něj \"slabý\"...jen plaťte a neptejte se, co za to. /to jsi Strejdo zajíci pěkný opilec :-):-):-)/.

Autor: Jan Slavětínský | 28.06.2018 11:48
Figi - Já mluvím o 80% základny spolku pojištěné u Halali a tím pojištění spolkových akcí a honů, jak tomu bylo..Přemlouvali jsme, získávali nové lidi i adepty pro pojištění v ČMMJ a teď Halili snad tyto výhody nabízené členům \"přehodnotila\"... Prý už to není pravda. Tak se ptám co o tom kdo víte..
P.S. Myslivost jsem ještě nečetl.

Autor: Vrba Frantisek | 28.06.2018 11:32
Tak tak strejdo zajci.Těch pár stovek rad pro dobrou věc vyplaznu a opravdu se nebudu ptát,co za to Čmj udělá pro mně.

Autor: strejda zajíc | 28.06.2018 10:18
Vše se zdražuje,takže je to pochopitelné.Jedno pivo v naší hospodě stojí 25 Kč,tj.příspěvek na cca 9 dní.Takže dám každý týden o jedno míň a mám vystaráno.:-)

Autor: figi | 28.06.2018 10:05
Čteš Myslivost? Tam je vše vysvětleno.
80% členů ČMMJ (nikoli pojištěnců) platí stále stejně od začátku.

Autor: Jan Slavětínský | 28.06.2018 05:50
Tak nevím, ale určitě to členské řady zvedat nebude.Přijde mi to jako záměr...