Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Lapák na straky a vrány



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Karel Zvářal | 29.01.2019 13:13
Nikde nepíšu \"nekupuj to, stojí to za...\". Napsal jsem jen svůj názor. Budu jen rád, když do OV zajedeš a koncem února či v březnu se pochlubíš. Rozhodující je sehnat volavce, pak se chytnou u i uprostřed zástavby.

Autor: Ramo | 29.01.2019 12:56
Jo a největší pokrok vidím v tom, že to nemusíš vyrábět a vydrží to déle než to dřevo.

Autor: Ramo | 29.01.2019 12:54
To je Karle ten problém!!! Ne každý má velkou oplocenou zahradu víš? Já zahrady mám, ale buď oplocenou v obci a tam straky nejsou (což je dobře), nebo v honitbě, ale ta není oplocená :-( A nevím proč by tam ta straka měla \"přihupsat\" po zemi, když může úplně v pohodě přiletět z boku?? A proč si myslíš, že toto v POHODĚ neobslouží jednotlivec? Dle mého to váží tak 10 kg!

Autor: Václav Sládek | 29.01.2019 12:41
Ten lapák jsem dal jako alternativu.Při potřebě bych si ho vyrobil.Jinak se z altánu na potvory černobílý rád dívám když nám pod barákem udělají balíky sena,sednou na ně a střídají se v lovu hmyzu.

Autor: Karel Zvářal | 29.01.2019 12:11
Pokračující diskuse z Dnes, kde to není moc vhod... Ramo, nelíbí se mi ani ten princip, že tam musí přihupsat po zemi. Není nad vlet shora, kam díky mávajícím křídlům nemá šanci vylétnout zpátky (po seskoku mezi úzkými šprušlemi). A tyto věci není nutno instalovat do honitby, stačí konec velké oplocené zahrady, kam škodná běžně chodí (zaletuje). Dřevěný rám potažený králičím pletivem donese a obslouží v poho jeden dospělý muž. Já v tom šenovském \"zlepšováku\" nevidím vůbec žádný pokrok oproti klasice.