Dnes je 29.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pojištění....



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Milan Lukeš | 03.01.2011 16:14
Šlo mě jen o to že mě známej říkal jak to u nás praktikujeme,že se mu stalo když na naháňce ukázal pojištění na dobu neurčitou tak mu to něj nechtěli věřit...u nás si honce připojišťujeme...proč musí být hon či naháňka pojištěná když je pojištěnej ze zákona povině každej z nás?

Autor: Milan Soukup | 03.01.2011 11:36
Nemusíte :-). V případě, že kontroluje pojištění MS, tak v tomto případě porušuje par. 14 449/2001 (a naprostá většina z nich zcela klidně porušuje i par. 15 a jsou tihle soudruzi strašně překvapení, když jim to člověk připomene, naprostá většina z nich totiž zákon nezná :-) a menší školení jim nezaškodí :-)). V případě, že kontroluje MH, tak porušuje v tomto případě par. 35,3,d, u ostatních, pokud na ně MH přenese pravomoce podle par. 35/5 platí dtto. Po pravdě řečeno, na hoň či naháňku, kam by mě nechtěli pustit s jiným pojištěním než od ČMMJ, bych nikdy nešel, tam to smrdí tak leda průserem. MS

Autor: Jan Slavětínský | 03.01.2011 11:19
Protože musíte mít 80% členů z MS u ČMMJ jinak nemáte pojištěné hony a veškeré akce pod hlavičkou MS. V tu chvíli je vše na zodpovědnosti MH nebo vedoucího honu. Včetně případných náhrad za případné ublížení na zdraví, náhrad škod atd. (Více smluvní podmínky Halali). Tak že se k tomu někde staví jak píšete.

Autor: Stanislav Haas | 03.01.2011 10:49
Toto se mi ještě nestalo, už také na hony prakticky nechodím, ale mám jiný "zážitek". Před pár lety, kdy jsem se ještě hodně snažil mít kde dělat myslivost, mi jedno sdružení nabídlo členství. Ale prosazovali, že když mne vezmou, tak budu muset být členem ČMMJ a tudíž pochopitelně i pojištěn u Halali. A nenechali si vymluvit, že doby jednotnosti jsou už dávno za námi. Škoda.

Autor: Milan Lukeš | 03.01.2011 08:36
Stalo se Vám že Vás nechtěli organizátoři pustit na hon či naháňku s jiným pojištěním než je u ČMMJ?Jak by ste to popřípadě řešili?