Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Otevřený dopis Ing. Petru Ziegrosserovi



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 19.02.2019 06:47
Strejdo, naprostý souhlas. Ziegosserovy články bývaly zajímavé a čtivé, ale tohle nemá úroveň a nevidím v tom jinou snahu, než rozeštvávat lidi - tedy přesný opak toho, co je potřeba. Najednou je podle pana inženýra všechno co dělá současné vedení ČMMJ špatné anebo přinejmenším nedostatečné, snahy Janoty, aby ty problémy, které se léta zametaly pod koberec, aspoň zviditelnil, nemají smysl, Figi si podle něj ve sdělovacích prostředcích asi taky třepí hubu zbytečně, ale za Broukala, Palase a Kostečky se nejspíš vůbec pan inženýr bál se na poli myslivecké politiky angažovat - a dnes taky ani v nejmenším nenavrhuje nějaké řešení. Nic proti jeho odborné erudici nebo zahraničním lovům nemám, jako myslivecký šéf Lánské obory podle mne taky odvedl kus dobré práce, ale chce-li radit řadovým myslvcům, měl by - při jeho vzdělání a zkušenostech - taky přijít aspoň s nějakými návrhy na pomoc v řešení současné situace a ne jen mávat černou vlajkou.

Autor: Tomio | 18.02.2019 10:37
Ten článek je někde k dispozici online?

Autor: Polák Jiří | 16.02.2019 20:09
Strejdo,za mě výborné,má to hlavu,patu,napsáno je to s rozumem,slušně a výstižně.Lovu Zdar

Autor: strejda zajíc | 16.02.2019 19:21
Dopis jsem poslal 12.2. p. šefredaktorovi Vácovi do mailu.Zda ho otiskne je na něm.
Františku,nevím o žádné zášti mezi námi,to že se občas kousnem je přeci u teriérů způsob hry.:-)
Prostě mne ten článek poněkud nadzvedl,tak jsem se ozval.

Autor: František Dušák | 16.02.2019 18:46
Strejdo, vím, že se moc nemusíme, ale za tento otevřený dopis musím smeknout svůj klobouk obyčejného českého myslivce. A ten klobouk zdůrazňuji, jelikož \"myslivecké elity\" ho už většinou nenosí. Ještě jednou díky.
František Dušák

Autor: Karel Zvářal | 16.02.2019 11:10
Strejdo, moc dobré! Budu věřit, že tento dopis redakce SM zveřejní.

Autor: strejda zajíc | 16.02.2019 07:53
Vážený pane inženýre,

Dovolte mi, prosím, jako reakci na Váš článek ve Světě myslivosti 2/2019, položit Vám několik otázek. Spíše řečnických, protože odpovědi ani neočekávám.

Otázka první: Patrně musíte být velni dobrý přítel Ing Janoty, když se Vám svěřil, jak je nešťastný. Myslíte, že ho těší vaše lítost? Obyčejné problémy si my, obyčejní myslivci, řešíme sami v terénu, v každodenním životě. A ty méně obyčejné, ve vyšších patrech naši generálové (jak píšete dále) řeší. A jak jednoduše většinu např. legislativních věcí lze v ČR řešit jistě sám dobře víte. Pokud tedy v této zemi žijete a díváte se kolem sebe. Potěšilo mne, vašimi slovy - blíží se nevyhnutelný konec - že i vy jste si všiml, kolik věcí se v činnosti Jednoty zlepšilo. Jakmile někdo pohřbívá ČMMJ, vím, že jsme na dobré cestě. Vy patrně členem nejste, protože jinak by jste problémy jistě dávno vyřešil, že?

Otázka druhá: Několik příkladů. Jak může ČMMJ ovlivnit revíry, kde se nic nezměnilo? Soukromé, HS či pronajaté spolkům si hospodaří podle svého, jsou to samostatné jednotky, leckde bez jediného člena ČMMJ. Mají své vedení, své stanovy a řády. Pravidla jsou jasně daná a pokud se jimi někdo neřídí, může za to opět Janota? Chodím v leči se psy padesát let, i s bullteriery v době, kdy je většina myslivců ještě ani neznala. Tesák nosím stále a neváhám ho použít, pokud jde o jejich zdraví. I když je to proti zákonu. A změna? Znamená to otevřít ZOM, zákon o ochraně zvířat, veterinární zákon. To se budu dívat na přenosy ČT ze sněmovny i já. Kdyby ten předseda nařídil členům myslivecké komise, aby to řešili, to by byla věc! Ať vysvětlí svým členům výhody naháněk se slíděním a stane se zázrak, výřady narostou do neskutečných výšek. Oba dobře víme, že tento způsob naháněk nelze praktikovat všude. Dovolte mi podotázku, vaše lovecká smečka má málo práce, že potřebujete i pomoc Jednoty?

Otázka třetí: Kdo jsou, podle Vás, myslivecké elity? Ty, které mlčí či velké šelmy chrání? V ČMMJ asi nebudou, ta přece tlačí na jasná pravidla a managment těchto milých zvířátek. A stavy spárkaté? Opět jsou v rukou nás dole, ať už sčítání, stavy v honitbě či lov. A žádná nařízení, školení a snahy o cokoliv nic nezmění, pokud nebude dopad ze strany státu dost tvrdý. Každý sobě štěstí strůjcem.

Otázka poslední: Kdo je obyčejný český myslivec? Já, starý chlap ,který strávil celý život v naší přírodě, není lovcem trofejí, ale „hloupý“ chovatel, který raději loví holou a nebo jiný, jezdící po světě, organizující lovy medvědů a jelenů? Ale i já prosím Huberta, aby nám zdravý selský rozum zachovati ráčil!

Na závěr jen poznámku. Vždy jsem si s chuti přečetl vaše příspěvky, živé a často ironicky laděné, neb tento styl je mi vlastní. Tentokrát jsem buď ironii nepochopil nebo tam prostě nebyla. Nějak mi tam spíš zavoněl pelyněk. Že by absint?

S pozdravem Myslivosti zdar MVDr Miroslav Zajíček
V Oslově 12.2.2019