Dnes je 23.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Celebrity myslivci



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Karel poslík | 18.06.2019 13:25
Jozef Pribilinec, bývalý československý zlatý olympionik v chůzi.

Autor: Radek Š | 18.06.2019 10:31
Páter Jan Kornek asi před deseti lety jsme vedle sebe stály na štontu , velice příjemný a usměvavý pán

Autor: Radek Š | 18.06.2019 10:20
Dominik Hašek , David Lafata

Autor: Děda z lesa | 17.06.2019 23:26
Vzpomenu spíše \\\"totalitní celebrity\\\" pro dříve narozené : Katalogy celostátních mysliveckých výstav minulosti jsou plny následujících jmen : Nágr, Hruzík, Růžička, Vacek, Jung, Lorenc, David, Indra, Šrámek, Chňoupek, Zuzka ap.,
pochopitelně jen u trofejové zvěře a převážně z obor nebo Lán...
Jen u druhého nejsilnějšího medvěda z Javoriny okr.Poprad je uveden lovec pouze zkratkou D.A., později rozklíčovaný jako Dubček Alexander.

Autor: Jan Slavětínský | 17.06.2019 07:24
Jednou na kachním honě jsem se setkal s Baudyšem a Čermákem.
Vím, že je myslivec herec Petr Štěpánek, s ním jsem se potkal v Lysé a myslivcem je i herec Karel Roden. Ten střílí u kamaráda ve sdružení.
Když zabrousíte mezi hokejisty, také tam pár kluků najdete.

Autor: Fesoj | 16.06.2019 17:45
Osobně jsem setkal na vládním honu v r. 1970 s prezidentem L. Svobodou. Společně s ním tam byla spousta papalášů z ÚV KSČ a vlády, tehdy šla ovšem politika mimo mě, byl jsem akorát pořádně nasraný, protože právě jen prezident republiky a ministr národní obrany armádní generál Martin Dzúr se chovali jako lidé a jako myslivci, ti ostatní, to byla šlechta a my personál jsme pro ně byli jen jakýsi póvl. Tedy - abych nelhal - na tom honě byli přítomni také 4 sovětští generálové. Byl to jejich první hon v ČSSR, takže proběhlo i jejich slavnostní pasování a prezident republiky každému z nich věnoval odstřel daňka ve své oboře v Lánech. Prezidet tehdy odjížděl předčasně, ale neopoměl se s personálem hromadně rozloučit a poděkovat za vzorný průběh honu. Ministr Dzúr a ti Sověti se neopoměli rozloučit osobně s každým z nás, ať to byl myslivecký hospodář, vedoucí honu nebo třeba jen pomocná kuchařka. Tak to má byt, tak je to správne - a ne ty velkopanské způsoby většiny dalších hostů, Jinak z doslechu a dobových fotografií vím, že kladrubských honů se rád zúčastňoval i Smrkovský a Dubček. No a po převratu kladrubskou bažantnici, ktrá byla původně vyhrazenou honitbou ministerstvs zemědělství, zprivatizoval již zmiňovaný ministr Čermák a ten ji přivedl cu grunt - když jsem po pár letech viděl, jak to tam vypadá, chělo se mi brečet a blít.
V Říčkách v Orlických horách měl hned vedle polesí, kde vládl Karel Jakoubek, chalupu ministr Šrámek, autor knihy O lovech a myslivcích, který také v té době ulovil v Zaječinách u Egrta světového muflona. Po převratu tuto knihu a to, že Šrámek svou myslivost zahájil lovem jelena, honem v bažantnici a naháňkou na černou ve květovské oboře, kdekdo kritizoval. Já jsem Šrámka znal, leckdy jsme spolu u Jakoubka pokecali a mohu říci, že to byl velice chytrý člověk - no a co se výkonu práva myslivosti týče, bral to, co mu bylo nabízeno jak na zlatém táce jak od vedoucích pracovníků státních lesů, tak od funkcionářů mysl. sdružení - a já se mu nedivím, hloupý kdo dává, hloupšjší kdo nebere.

Autor: zutro | 16.06.2019 12:54
Teď si vzpomínám ještě na Vlastu Buriana,někdy v devadesátých letech byla v Myslivosti na prodej 20ka brokovnice údajně kdysi v jeho vlastnictví,nedávno byl v televizi vzpomínkový pořad na Tomáše Holého kde uvedli že byl rybář,a byla tam jeho fotka z posledních let v mysliveckém a s dvojkou.Ze slovenských pak Peter Dvorský,Ivan Mistrík,Ivan Rajniak,nevím jestli Štefan Kvietik, viděl jsem ho na plakátu Sellier a Bellot.

Autor: Jiří Janda | 16.06.2019 11:33
Klára Jandová - herečka, dabérka

Autor: Radek Chadim | 15.06.2019 17:48
Petr Havlín, bývá na obálce tištěných médií celostátního významu, každý měsíc v televizi :-D.

Autor: Jaroslav Tatalák | 15.06.2019 17:40
Jožka Šmukař, Petr Dudešek

Autor: zutro | 15.06.2019 09:49
Znáte někoho z populárních osobností, herce politiky atd.věnujících se myslivosti?Měli jste příležitost se s nimi setkat?Já jsem se setkal na honu z bývalým ředitelem ČT 1 Janečkem,ministrem vnitra Čermákem,ministrem zemědělství Fenclem.Myslivec byl i herec Josef Langmiler,Vladimír Brabec,prý i Petr Haničinec,a Jan Werich.I žokej Váňa je myslivec.