Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Aplikace pro myslivce JduLovit



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: jdulovit | 13.08.2021 11:06
Vážení přátelé, chystáme se s JduLovit na Natura Viva 2021. Jste srdečně zváni k nám ke stánku a také k pódiu, kde budeme mít pár přednášek o puškařině, přebíjení a termovizích. Těšíme se na Vás!

Autor: Fido z Řáholce | 23.04.2021 12:48
Pane kolego, nejen vůči Vám. ČMMJ se zabetonovala vůči jakékoliv změně. Nedávno jsem četl, že jedno s.r.o. vypracovalo otázky pro zkoušky z myslivosti, nabídlo je ČMMJ a reakce jako u Vás, není zájem, máme svoje.
Ano, ČMMJ zajímají jen myslivci a zejména členové ČMMJ (příspěvky na přežití). Že spousta myslivců a zejména mladých, pokud nemají myslivce v rodině, člena mysliveckého spolku, tak ostrouhají. Myslivec byl je a bude spjat s honitbou, ne každý má desetitisíce na poplatkový lov u nás a v zahraničí. Pokud toto pánové nahoře nepochopí, tak členů bude jen ubývat a umlátí nás čepice jak ochránci, tak unie vlastníků HP. Zdůrazňovat, jak je ČMMJ důležitá a zejména stavovská čest se už přežilo. Při jednání s našimi protivníky prohráváme na celé čáře. Jsem jen zvědav, co za "chválu" se objeví v pravidelné redokumentaci (Myslivost je soubor činností prováděných v přírodě ve vztahu k volně žijící zvěři jako součásti ekosystému a spolková činnost směřující k udržení a rozvíjení mysliveckých tradic a zvyků jako součásti českého národního kulturního dědictví).

Autor: jdulovit | 22.04.2021 09:28
Sice CMMJ nemá žádnou takovou povinnost, na druhou stranu jejím úkolem je podpora členů a české myslivosti. Ale jak jsem řekl, vůči mě (resp. JduLovit) nejsou transparentní z hlediska dalších plánů.

Autor: Fido z Řáholce | 21.04.2021 12:32
ČMMJ ze zákona s honitbami nemá naprosto nic společného a naprosto nic nemůže ovlivnit, to je paskvil trvající od roku 1993. ČMMJ nic neřídí a nic nerozhoduje!
Celá ČMMJ a i nově zvolení krajští zastupitelé je bohužel ne o řízení, ale spíše jen o politické reprezentaci členů, jednotlivých fyzických osob, ne honiteb. A je chybou, myslivců, že se neumíme dohodnout a zvolit si takové vedení jak v centru, tak i na okresech, které by právě svojí „politickou silou“ dokázalo prosadit „své“ lidi na místa, která myslivost a vše kolem řídí. My ani neumíme využít k prosazení nezpochybnitelnou sílu asi 55 tisíc členů, byť víme, jaký je to občas materiál! Dokud budou převažovat staré mozky plácající se do prsou ve smyslu jsem myslivec a kdo je víc, tak se nezmění nic. Nezměníme zákony, nezměníme vyhlášky, neumíme jednat se státními a jinými orgány, zamrzli jsme v minulosti!

Autor: jdulovit | 21.04.2021 11:16
Pánové, děkuji všem za názory, přestože nemusí být pro aplikaci příznivé. Rád bych reagoval na zmíněné nedostatky
- aplikace je čistě soukromý projekt a vzniká z mých soukromých prostředků, takže musím prioritizovat. Rozvoj jde tím směrem, který vyváží náklad a přínos pro co nejvíc uživatelů. Ze stejného důvodu mi nedává smysl kopírovat funkce jiných aplikací. Jdeme vlastní cestou, kterou diskutujeme s uživateli.
- nemůžeme opravit něco, o čem nevíme - pokud se vám nepodařilo registrovat nebo něco nefunguje, bude super, když napíšete okolnosti chyby na info@jdulovit.cz
- s CMMJ jsme v kontaktu, ale jejich priority neobsahují rozvoj jednotné aplikace. Pokud ano, tak čistě v jejich vlastní režii, což nám ale neodtajnili.
- plně respektuji dříve narozené myslivce i jejich zkusenosti a znalosti. Do budoucna však je užití nějaké evidenční aplikace nevyhnutelné, tak to pojďme udělat společně.

Autor: Tomio | 22.10.2020 13:29
Já to řeknu asi takto, patřím mezi mladší generaci... tak, co bych viděl jako dobrou věc je v konkureční appce to aplikace HuntersApp - zobrazení posedů. Ale nemají tam dotažené některé věci a netváří se, že by byli ochotni aplikaci vyvíjet dále.

V současné době plné moderních technologií stoupá tlak na zvěř nejen zákonný, ale i nezákonné. Takže proto považuju za ideální pro mě, abych věděl, kdo kde v revíru se nachází.
Mají to zmáklé celkem slušně, ale existuje ještě dost věcí, co se by se mohli dotáhnout.

Je zbytečné dávat do appky počasí, směr větru atd, to si každý může najít jinde a jsou to jen stažená data odjinud obalené do grafiky aplikace.

takže co bych od aplikace uvítal a měla by pro mě smysl je.

Možnost zákresu hranic a posedů v honitbě.
Abych taky jednoduše viděl obsazenost posedů v honitbě, to je kdo kde je, abych třeba kolegu nerušil šoulačkou, či v noční čekané. Nerušili se lidí svými auto-piršy atd.
Možnost evidence úlovků v sekci hospodáře, kde by byl členové mohli vidět aktuální stav odlovu.

Vše se dá odladit přes práva. Tak, abych mohl členu například zneaktivnit viditelnost posedů, v případě podezření na pytláctví členů atd, naopak v případě ran každý hned může vidět kdo kde mohl střílet atd.

Tady je cesta, tady je hmotný přínos. Jinak je plácání různých zdrojůl dat do nějaké jakoby appky pro myslivce, která se vlastně sestaví z aladina a poznámkového bloku.

Autor: palkopal | 21.10.2020 21:17
Jako bych slyšel pračlověka Janečka z Čapkových Aforismů.

Autor: Fido z Řáholce | 20.10.2020 11:15
Každý den jsem čekal na první diskusní příspěvek k aplikaci jdulovit. Také patřím mezi ty dříve narozené. To co dnes nazýváme myslivostí se v mnoha směrech zúžilo na pouhý lov, a k tomu všemu přispívají různé ty "novoty".
Před několika lety byla myslivost zapsána jako Národní kulturní památka. Dle mého soudu fenomén myslivosti zahrnuje, kromě jiného, řadu zvyků, rituálů a tradic, které bezpochyby do oblasti nemateriálního kulturního dědictví patří. No, budu upřímný, současný výkon práva v myslivosti v podání některých jedinců a majitelů/uživatelů honiteb na to nějak zapomíná.
Rozumím, že vědecko-technický pokrok se myslivosti nevyhne, ale ten pokrok se stává v současnosti alfou a omegou boje proti (někde) přemnožené spárkaté zvěře, jako "zázračný prostředek", který v rukou myslivců ty stavy zvěře sníží.
Víte kolegové, jako osmnáctiletý pamatuji ty myslivecké začátky na vesnici. Nebyly terénní auta, čtyřkolky, které nyní běžně v honitbě potkáme. Maximálně jsme používali koňský potah zapřažený v bridčce. Bohužel, koně skončili v salámech a nastoupily motorové koně. Proč to píši.
V době mých začátků jsme tyto motorové koně samozřejmě nepotkávali, ale bylo běžné, že pro myslivce byl druhým domovem revír, honitba, příroda. Vzali "flintu", pejska a šli do honitby. Věděli a viděli, kde a jaká zvěř se nachází, vzájemně se v honitbě potkávali. A dnes, ležím u televize s pivem v ruce, vedle mobil a čekám na SMS od mé fotopasti a ne jedné. Nejsem proti pokroku, proti používání fotopastí, nočního vidění, atd. Ale nic se nemá přehánět. Tyto prostředky se pro některé jedince staly základem úspěšného lovu. Jak píše Pavel Černý, dejme zvěři nějakou šanci, nehledě na skutečnost, že noční vidění není všelék, svádí k lovu zvěře, kterou bychom za jiných okolností nelovili.
Takže máme fotopasti, noční vidění a jak se proslýchá, brzy přibudou tlumiče na naše zbraně. Prý současný stav nás vede k hluchotě!! Větší nesmysl jsem neslyšel. Je to prý názor ČMMJ, že jsme hluší na její výzvy a opouštíme jejich řady. Možná ta hluchota, a nejen ta, postihla někoho jiného.
Přátelé, nechci vracet myslivost zpět. Ale všechny ty novoty, zbraně, příslušenství, mot. vozidla slouží jen k tomu, abychom zvěři žádnou šanci nedali, aby každý náš lov byl úspěšný. Mě osobě těší, že z trezoru můžu vzít „flintu“, se kterou lovil můj tatínek a dědeček, vzít pejska a jít do přírody. Neslyšet hluk SUV, čtyřkolek, ale i tak je v ní hluku dost z těch zemědělských strojů. Je to balzám na duši, jak se říká. Tento způsob myslivosti mě zbavuje stresu a nepříjemných myšlenek, které denně kolem sebe vnímáme. A proto tu myslivost mám tak rád.

Autor: Jan Slavětínský | 20.10.2020 09:20
Táta by řekl:"To je dobrý pro Pražáky"...
... Chceme naše řady omladit, pořád se toto téma omílá a apelujeme na nové adepty a holt musíme počítat s tím, že s mládím do myslivosti půjde i technika. Na našem Okresním sněmu vzešel krom jiného i požadavek na založení Facebuku, protože dnes je na to každý zvyklý a chce informace z akcí teď hned. Kolik kde bylo lidí, kdo vyhrál aj. Informace z internetových stránek OMSu jsou se zpožděním a pro někoho včerejší info jsou už staré a nezajímavé...Dnešní doba taková je.
Pokud bych měl jet někam na Šumavu na nátlačku asi bych na podobnou aplikaci mrknul, jestli s sebou vzít o podvlíkačky víc...proč ne, neodsuzuji to.
Ale jinak jsem rád, že si tu myslivost můžu dělat po svém, po staru, ztratit se v lese před civilizací, z fotopastí neřešit v kolik kde sedět a co mi tam přijde, ale čekám na překvapení....a to mám rád. Lovu zdar.

Autor: Standa Kastan | 19.10.2020 14:47
Kolegové,
většina z Vás jistě zná situaci na Slovensku, kde se musíte zapisovat do knihy návštěv honitby. To znamená před vycházkou jet k hospodáři, zapsat se a potom odepsat. Možná nás to také čeká. V novele našeho zákona je požadována elektronická evidence úlovků včetně fotografií. Tato aplikace to asi bude vše obsahovat. Bohužel kromě této již byla uvedena jiná (stránky myslivosti) takže se zase nějací samouci budou přetahovat mezi sebou. Možná by to byla šance pro vedení ČMMJ.

Autor: Pavel Černý | 18.10.2020 15:48
Já se také v zásadě připojuji k Ronovu názoru. Patřím také mezi staré konzervy a s dalším takovým jsem si před pár měsíci povídal o dnešních technických vymoženostech, zejména termovizních zaměřovačích, a souhlasil s jeho názorem, že zvěř má mít nějakou šanci. Silným argumentem proti je samozřejmě nutnost snižovat stavy, zejména černé zvěře. Termovizní lovce proto neodsuzuji, ale sám se k nim připojit nehodlám (ne z finančních důvodů). Co se bezpečnosti týče, tam je to pořád stejné: vystřelit by měl každý jen na spolehlivě obeznanou zvěř a bezpečným směrem. Ty technické možnosti jen posouvají hranice, před kterými je ještě možno lovit. A svádí také k lovu za hranou (i zákona)... Konkrétně termovize mají také některé nevýhody (alespoň ty do cca 100 tis.): nejsou vidět studené předměty, které bychom rozhodně zasáhnout nechtěli, a špatně se s nimi odhadují vzdálenosti a tím i velikost loveného kusu. A tak procento špatných zásahů, zvláště při dalekých ranách, není rozhodně nižší, než s klasikou.
Trochu jsem se odklonil od původního příspěvku. Tam tedy i já vystačím s prolítnutím předpovědi na idnesu a korekci si udělám podle toho, kde mě s vítr studí nebo kam mi jde pára od úst. A když mě překvapí déšť, vím kde je nejbližší krytý posed.

Autor: Miroslav Kráčmar | 18.10.2020 10:21
Padesát let sice myslivost nedělám,ale lecos už pamatuji. Asi nepatřím ani mezi ,,konzervy",protože dnešním tzv. vymoženostem se nebráním.Nevím,čím třeba taková fotopast ubližuje myslivosti,používám již několik let a člověk někdy kulí oči,co všechno se v honitbě pohybuje.Co se týče nočáků,možná by nebylo na škodu uzákonit jako povinný doplněk při nočním lovu černé zvěře.Těch postřelených nebo dokonce usmrcených nejen myslivců, bylo celkem dost,o zmrzačené zvěři nemluvě.On i puškohled byl v dané době vymožeností a myslím,že už ani ty konzervy bez něj dnes neloví....
Co se týče aplikací ,mám jich v mobilu nainstalovaných několik ale v myslivosti používám jen mapy cz.Ukládám si např.polohy nor v honitbě.Jak se během let mění porost,líp se mi pak hledají.No a co se týče zmiňované aplikace,proto zřejmě autor založil dané vlákno,aby zjistil od Vás,zkušených myslivců,kterým směrem se má ubírat a jestli to má vůbec smysl. :-)
Mimochodem,zkoušel jsem se ze zvědavosti zaregistrovat,ale neúspěšně(proto můj dotaz),tak v tom jsem možná konzerva ....
A možná se na chvíli toto fórum trošku ,,okysličí" :-)

Autor: Stanislav Haas | 17.10.2020 18:28
Přátelé! Chtěl jsem se ozvat hned, ale pár lidem se některé mé názory nelíbí a tak jsem raději "stulil pysk". Myslím si, že tato aplikace patří spíš na Lovectví, než na fórum pro myslivce. Ale teoreticky: když nemám kde myslivost dělat, tak velmi zřídka jsem holt jen lovec. A když bych měl jet cca 150 km, tak by nebylo od věci si předpověď pro konkrétní místo zjistit dopředu. Ale doby lovu jsou snad dané a na počasí mi vždy stačilo idnes počasí. Na myslivecký deníček jsem měl notýsek...
Ale sáhněme si do svědomí - kdybych měl čas, tak udělám statistiku, u jakých vláken zde je největší diskuze - podle mne vedou zbraně a střelivo, optika...ono i v Roudné v čase, kdy jsem tam byl, se probíralo, kolik a jakých pil kdo má, které zbraně mají jakou vůli závěru...
S.H.

Autor: František Dušák | 17.10.2020 18:04
Rone děkuji. Už jsem se bál, že jsem jediná konzerva. Počasí zjistím pohledem z okna než jdu ven, směr větru řeším na místě samém, doby lovu znám a kdy je světlo a tma poznám. Už chybí jen čipování zvěře aby lovec věděl, kde je jeho kus a nezdržoval se nějakým čekáním nebo šouláním.

Autor: Ron Gordon | 17.10.2020 14:47
NU, když je tu tak ticho dám svůj názor. Více než padesát let provozuji myslivost, chodím do přírody pro potěšení a případně i něco ulovím, cítím se být myslivcem - ne lovcem. Po celou dobu jsem žádnou aplikaci nepotřeboval a myslím, že teď na stará kolena i určitě potřebovat nebudu. Ono nakonec všechny ty novodobé vymoženosti -fotopasti, přísvíty ,termovize a kdo ví co ještě jen myslivosti uškodily. Dnes, když se myslivci potkají tak si nepovyprávějí co kde kdo viděl, co je v revíru nového, ale jen probírají snímky s fotopasti u hromad a na které hromadě kdo - co zabil. Nu což, nová doba, pokrok nezastavíš, jen doufám, že se nedožiju toho, že u hromad budou montovány samostříly ovládané na dálku z mobilu.

Autor: Miroslav Kráčmar | 17.10.2020 08:16
Zkoušel se už někdo zaregistrovat ?

Autor: jdulovit | 14.10.2020 17:03
Vážená přátelé,

dovoluji si založit toto vlákno, aby bylo možné vkládat příspěvky ohledně nekomerční aplikace JduLovit. Aplikace je zdarma přístupná z PC nebo mobilního webového prohlížeče na adrese https://jdulovit.cz

V současné verzi je k dispozici
- krátkodobá předpověď počasí pro Vámi zvolené místo. Předpověď obsahuje též směr větru, vývoj tlaku a pocitovou teplotu
- zobrazení počasí pro aktuální polohu
- pro Vámi zvolenou lokalitu časy východů a západů slunce, kdy bude světlo a tma, kdy další novoluní a úplněk
- filtrované doby lovu zvěře
- myslivecký deník

Aplikace je stále ve vývoji. Vzniká ve volném čase a Vaším návrhem můžete směřovat další směr, vývoje.