Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Dnes 2021



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: bohumir dvořak | 01.01.2022 21:54
přatele naš pražak střili i v rudolfinu

Autor: strejda zajíc | 30.12.2021 20:53
Tak už nám tenhle rok odkazuje,jen mírně pocukává levou zadní.Tak ať je ten příští pro nás pro všechny lepší,bez virů kovidových i africkomorových.Klid,zdraví a spokojenost vám ,zelení kamarádi,přeje strejda Zajíc.Myslivosti zdar!
P.S.A chlapům přeji,ať vám stále stojí
za to,vypadnout ráno do lesa,i když třeba ani nic neuvidíte.:-)

Autor: Petr Havlín | 24.12.2021 09:30
Radostné a pokojné Vánoce a Boží požehnání v novém roce vám všem i vašim blízkým!Sv.Hubert ať vám v příštím roce vyprošuje krásné myslivecké zážitky a pevné zdraví. Petr

Autor: Jiří Švejda | 23.12.2021 20:25
Krásné prožití svátků vánočních a vše nejlepší do nového roku, hlavně zdraví a štěstí. Také přeji ať Vám zachová přízeň sv. Hubert s Dianou. Myslivosti zdar přeje Jirka

Autor: Václav Sládek | 23.12.2021 12:48
Klidné prožití vánoc v rodiném kruhu.Do roku 2022 zdraví,štěstí,pohodu.Lovu zdar přejí Ivana a Václav

Autor: martes | 23.12.2021 12:14
Krásné a klidné prožití vánočních svátků, do nového roku hlavně zdraví a štěstí přeje Zdeněk a Jana

Autor: Fesoj | 23.12.2021 11:06
Též přeji nejen návštěvníkům fóra, ale všem lidem dobré vůle veselé Vánoce, bohatého Ježíška a hodně zdraví, štěstí a pohody v Novém roce !

Autor: Pavel Černý | 23.12.2021 10:27
Všem návštěvníkům fóra přeji krásné, pohodové svátky a hodně zdraví, štěstí a přízeň našich patronů do roku 2022.

Autor: Karel poslík | 23.12.2021 08:39
Veselé Vánoce a šťastný Nový rok. Do celého příštího roku přeji všem pevné zdraví a Lovu zdar!

Autor: Tomáš ČENĚK | 22.12.2021 21:55
Přátelé, rád bych vám všem popřál kouzelné Vánoce, klidné prožití svátků a pro blížící se rok 2022 především zdraví, ruku v ruce se štěstím a přízeň našich patronů. Ať se vám daří myslivost podle představ!
Sám mám za sebou první den izolace, takže místo plánovaného využití dovolené na individuální i společný lov mě čeká četba čísel Myslivosti, co jsem ještě nestihl, a sledování pohádek. Vzhledem ke ztrátě čichu ani nemám choutky na luxování cukroví :-)

Autor: Jan Slavětínský | 22.12.2021 14:00
Kolegové a kamarádi, také bych vám všem rád popřál šťastné a pohodové vánoce, úsměv na tváři a hlavně zdraví, které je v současné době to nejdůležitější....
Do nového roku hodně mysliveckých zážitků s přízní sv. Huberta. Honza

Autor: Matěj Fous | 21.12.2021 13:07
Romane a na co se Ti povedlo nahrát důchod že jdeš dnes naposledy do práce - na starobní evidentně ještě nemáš nárok! Doufám že ne na hlavu,to by Ti asi vzali zbroják!Jinak samozřejmě Tobě,i všem ostatním i ode mě v adventním,vánočním i novoročním čase vše nej nej,hlavně zdraví.

Autor: Roman Voříšek | 21.12.2021 11:21
Kamarádky a kamarádi v zeleném, dnes jsem naposled v práci a nevím, zda se mezi svátky dostanu na net, tak vám chci všem popřát krásné svátky, klid a pohodu a do nového roku hlavně zdraví.

No a samozřejmě přízeň naší Diany a Huberta.

Lovu zdar!

R. Voříšek

Autor: Fesoj | 15.12.2021 16:58
Fido, máš sice naprostou pravdu - ale ... Ať přemýšlím, jak chci, nemohu si od doby přijetí nového Zákona o myslivosti vybavit jediný případ, kdy by stát vyšel myslivcům vstříc a vyřadil jakéhokoli živočicha ze sznamu přísně chráněných druhů. Snad jen kormorána - ale to bylo spíš kvůli rybářům. Jakmile ochranáři začnou něco hájit, přes to nejede vlak. Například sojka, význačný predátor nejen drobného ptactva, ale i hřivnáčů, kterým v mnoha případech likviduje vejce a malá holoubata. Nebo naprosto nesmyslný zákaz jednoho z nejkrásnějších mysliveckých zážitků - lovu sluk na jarním tahu. Naprostá většina ulovených sluk byli kohoutci, řádnému myslivci stačilo si v roce střelit jednu "čestnou", ale dnes je to zakázáno, asi proto, aby měli lovci v jižní Evropě těch našich sluk víc na talíři.

Autor: Fido z Řáholce | 15.12.2021 15:15
Nic nepřepočítávám, jen jsem reagoval na možnou finanční sankci za usmrcení vlka. Mě jeho ochrana opravdu připadá jako ochrana krávy v Indii. Také mě nepřipadá rozumné činit proti vlku kroky až napadne člověka. Já se snažím udělat ze svého pejska LUP, stojí mi to nemalé peníze a nevím kdo vypouští do přírody něco jako vlka ??? a společnost jej musí chránit a případné škody musíme hradit z našich daní. Super.

Autor: Miroslav Kráčmar | 14.12.2021 19:31
Spíš by vznikl další díl__Jen počkej!!!!! :-)

Autor: Fesoj | 14.12.2021 18:20
No strejdo, to je mi jsné- hned jsem si vzpomněl na to, jak jsi pomáhal svému pejskovi s nožem v ruce.

Autor: strejda zajíc | 14.12.2021 15:54
Něco nelze na peníze přepočítávat.
Já znám magora,který by na těch 20 metrů nestřílel do vzduchu,protože by nestřílel vůbec.Ale dvacet metrů by popoběhl a pak už by se těžko řešilo,kdo koho napadl.
P.S.Těch pár metrů bych ještě uběhnout dokázal.

Autor: Fesoj | 14.12.2021 13:40
Fido, já bych to na peníze nepřepočítával. Důvodem střelby na vlka by snad mohlo být opravdu jen to, abych pomohl svému čtyřnohému kamarádovi. Kdyby mu už pomoci nebylo - no, asi bych si se skřípěním zubů tu ránu na vlka odpustil, i když chápu každého, kdo by chtěl svého pejska "pomstít". Možná je to ode mne trochu cynické, ale ta pomsta by mi nestála za to, kdyby jejím výsledkem měl být mrtvý vlk, 50000 Kč nebo víc pokuty, odebrání LL, ZP a konec konců i toho vlka a mně by nezbylo nic jiného, ež psí mrtvolka a oči pro pláč.

Autor: Fido z Řáholce | 14.12.2021 09:53
Chápu, je jiná doba v dříve myslivci drželi spolu, dnes už to není pravda. Ale k té střelbě do vzduchu. Josef, kolik stojí koupě, výcvik a uschopnění jako LUP. Mluvil jsem s jedním pejskařem a ten mi potvrdil, že částka se může pohybovat od 15-50 tisíc. Nedávno si kamarád kupoval pejska bez zkoušek za 10 tisíc a za tu částku jen proto, že je myslivec, jinak stál pejsek 15 tisíc.
Možná se mnou nebudete souhlasit, ale já bych vlka zastřelil. Postoj ochranářů u nás k vlku mi připomíná postoj např. ke krávě v Indii. Vlk jako posvátné zvíře. Občas čtu na internetu o samozvaných velkochovatelích psů vzácných plemen, kdy pejsci žijí v hrozných podmínkách. Jagoška určitě trpěla a my jen nad tím mávneme rukou, no stalo se. Co to bylo vůbec za smečku. Nečekejme až vlk napadne člověka, určitě bude skupina osob, která bude bránit vlka a vinu za napadení svede na člověka.

Autor: Tomio | 14.12.2021 08:27
Přesně tak, jak píše Fesoj, todle se může řešit jak popisujete jen když jsi v lese sám...

Autor: Fesoj | 13.12.2021 19:12
Víte, chlapi, ono je to těžké... Když si uvědomíme, že za odstřel vlka hrozí desetitisícové pokuty a navíc odebrání loveckého lístku, potom by na vlka a ne do vzduchu střelil snad jen majitel toho psa, pro kterého je pejsek někdo jako člen rodiny. Chci-li od svého psa, aby mi pomohl v nesnázích, musím být samozřejmě připraven pomoci i já jemu, bude-li to potřebovat, a to bez ohledu na to, půjde-li o kňoura, cizího agresivního psa nebo třeba i toho vlka. A v daném případě by těžko mohl střelec předpokládat, vzhledem k vyššímu počtu přítomných osob, že se to podaří nějak zamést pod koberec. Výmluvu, že se domníval, že jde o toulavého vlčáka, by mu asi POP /panelákoví ochránci přírody/ nespolkli a spoléhat se na to, že všichni přítomní budou shodně vypovídat, že nevědí, kdo vlastně stiskl spoušť, je rovněž iluzorní. Holt budeme asi muset čekat na to, až to místo psa odnese člověk, nejlépe dítě, aby to s našimi zákonodárci hnulo. Dnešní vlci ztratili strach před člověkem který pro nš nepředstavuje žádné nebezpečí a varovný výstřel do vzduchu je platný jako vemeno kanci. Bemuseli by se přeci všichni vlci vystřílet - jde jen o to, aby se znovu naučili mít z člověka respekt.

Autor: Fesoj | 13.12.2021 19:07
Víte, chlapi, ono je to těžké... Když si uvědomíme, že za odstřel vlka hrozí desetitisícové pokuty a navíc odebrání loveckého lístku, potom by na vlka a ne do vzduchu střelil snad jen majitel toho psa, pro kterého je pejsek někdo jako člen rodiny. Chci-li od svého psa, aby mi pomohl v nesnázích, musím být samozřejmě připraven pomoci i já jemu, bude-li to potřebovat, a to bez ohledu na to, půjde-li o kňoura, toulavého agresivního psa nebo třeba i toho vlka. A v daném případě by těžko mohl střelec předpokládat, vzhledem k vyššímu počtu přítomných osob, že se to podaří nějak zamést pod koberec. Výmluvu, že se domníval, že jde o toulavého vlčáka, by mu asi POP /panelákoví ochránci přírody/ nespolkli a spoléhat se na to, že všichni přítomní budou shodně vypovídat, že nevědí, kdo vlastně stiskl spoušť, je rovněž iluzorní. Holt budeme asi muset čekat na to, až to místo psa odnese člověk, nejlépe dítě, aby to s našimi zákonodárci hnulo. Dnešní vlci ztratili strach před člověkem který pro nš nepředstavuje žádné nebezpečí a varovný výstřel do vzduchu je platný jako vemeno kanci. Nemuseli by se přeci všichni vlci vystřílet - jde jen o to, aby se znovu naučili mít z člověka respekt.

Autor: bohumir dvořak | 13.12.2021 10:37
https://ceskokrumlovsky.denik.cz/zpravy_region/smecka-vlku-pri-nahance-roztrhala-loveckeho-psa-lide-se-pry-bat-nemusi-20211209.html

Autor: bohumir dvořak | 13.12.2021 10:36
https://manek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=780163

Autor: Fido z Řáholce | 13.12.2021 10:09
Honzo, máš pravdu, prý myslivec stál cca 20m od místa neštěstí, 2x vstřelil do vzduchu, ale s vlky to ani nehnulo. Nechápu a nejen já, proč střílel do vzduchu a ne na vlky.

Autor: Jan Slavětínský | 13.12.2021 10:00
Něco jsem také slyšel. O život měl přijít jag., kterého si potom vlk odnesl zhaslého jako zajíce. To video koluje a objeví se. Ti chlapi si to pro sebe nenechají..Jestli mluvíme a myslíme stejnou věc.

Autor: Fido z Řáholce | 13.12.2021 09:26
Ze všech stran slýchám o neštěstí při naháňce někde na Šumavě u Lipna, kde měli vlci v leči napadnout psy a jednoho usmrtit. Je prý zakázáno o tom psát, jelikož vlci jsou chráněni a mírumilovní. Víte o tom někdo více podrobností.

Autor: Roman Voříšek | 08.12.2021 14:28
Včera mi Diana s Hubertem opět přáli.

Byl jsem poděkovat místu, kde jsem naposledy lovil a ulovil jsem obrovské prase divoké o hmotnosti 7 kg vyvržené. Poté jsem se vydal k dalšímu buchtujícímu růdlu a ulovil jsem lončáka.
Pocty, červená práce, nad ránem jsem ulehal :)

Lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 07.12.2021 10:17
Chlapi, lovu zdar!
Jendo, jsem moc spokojený. Kule se netříští, žádné střepiny a barví to úplně ukázkově.
Mám ulovené dva ks, což je na nějaké velké hodnocení velmi málo, ale pokud to bude takto fungovat i nadále, veliká spokojenost.

Autor: Jan Slavětínský | 07.12.2021 07:16
Romane Lovu zdar! Sako v osmičce funguje co?

Autor: strejda zajíc | 06.12.2021 19:13
Pepo,to si nahrabeš!:-)A ani nemusíš střílet,stačí hledat-jako hříbky.Bez vyvrhování a o litřík víc.Sv.Huberte,drž nad námi ruku.
Romčo-Lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 06.12.2021 13:00
Pepo, je potřeba intenzivně lovit :)

Já jsem včera vyzvedával oves a po nakládce jsem si objel revír, neb ze silnice bylo viditelné buchtování na zaoraném poli po kukuřici, protože je u nás bílo.

Udělal jsem jasný plán. Do deseti budu u sebe na vnadišti a pak se sem dojedu podívat.
Jen jsem dosedl, jde pumelice od sousedů, kteří mají vnadiště cca 500 m od mého stanoviště. Opravdu do deseti ani chlup...

Sebral jsem se a přejezd na mnou obeznané pole.

Odstavím auto, nabiju flintu, udělám tři kroky a už mi na pole vytahuje černá.
Hrubší kus, pak druhý a buchtují a vzdalují se. Čekám dál.

Netrvalo 5 minut a na poli mám 7 selat a bašku. Vítr perfektní, ještě se snažím šouláním je více podejít, abych měl perfetní vítr.

V čase 22:10 jde rána a selátko se láme v ohni. 21 kg vyvržené a aby to bylo celé, 8x57JS a Sako Hammmerhead 13 g.

Pocta, červená práce a lovu zdar!

Autor: Fesoj | 05.12.2021 10:39
Tak už tu máme předčasný dárek k Vánocům, respektive k Mikuláši... Byli jsme zařazeni do oblasti s intenzivním lovem černé zvěře, neboť nejbližší výskyt je cca 25 km od nás na polském území. To je radosti, to je radosti... Takže si musím, chci-li lovit, vzfasovat od hospodáře tubu na barvu - chtějí ji dnes od každého uloveného kusu.

Autor: Karel poslík | 02.12.2021 10:02
https://eagri.cz/public/web/file/691246/MZE_67695_2021_18141.pdf

Autor: Ramo | 01.12.2021 10:06
Tak už jsem ho sehnal, jinou cestou...

Autor: Ramo | 01.12.2021 09:27
Zdar chlapi, nemáte někdo telefon na pana Hradilíka z Kyselovic co opravuje dalekohledy? Mám u něj 2 kousky a přišel jsem o tel. číslo a nechce se mi tam jet zbytečně...
Díky

Autor: Karel poslík | 28.11.2021 17:08
Zdar chlapi, protože mám nejhodnější manželku na světě, mohl jsem si dnes udělat velkou radost pro velké kluky. Tak se mi zdá, že klučičí radosti z nových hraček jsou pořád velké, bez ohledu na věk, jen se s rostoucím věkem liší cenou. Do fotogalerie jsem vložil fotku Sauera 101 GTI v 8 x 57 IS s Night pearl FOX 50 MAX III. Ta termovize nebyla předmětem dnešní okase, tu jsem si koupil před dvěma týdny. Zítra jedu přihlašovat a nakoupit čištění a patrony. Asi to budou Norma Vulkan. Odpoledne nastřeluji a večer jde do lesa. Protože jsem pro ni jel k jednomu hajnému na hranu orlické přehrady, nedaleko "Zaječího revíru", strávil jsem ještě příjemnou osvěžující přestávku u našich společných kamarádů Libušky a Míry.

Autor: Fesoj | 22.11.2021 09:27
V sobotu jsme si udělali naháňku na černou a vysokou. Skončila výřadem mini. Čímž nemyslím minivýřad o malém počtu úlovků, ale výřad miniatur. Byla na něm 4 selata, všechna dosud se zbytky pruhování, největší nemělo snad ani 15 kg a dosud skvrnitý kolouch - takového jsem v listopadu ještě v životě neviděl. Ale z chovatelského hlediska bráno byl výsledek výborný. Já jsem měl hned trojnásobnou smůlu. V první leči na mne vcelku pomalu vyběhlo jedno z těch trpaslčích selat. Měl jsem zajištěno a než jsem svou chybu opravil, bylo na horizontu, takže už dostalo amnestii. Ve druhé leči nic. Ve třetí, což byla vlastně opakovaná první, mi proběhlo prase za zadkem, aniž bych ho viděl. A nakonec mne postavil hospodář k drátěné oplocence, za níž byla louka se stařinou, zkrátka ideální možnost k výstřelu i případnému opakování. Netrvalo dlouho a zleva si to ke mně cupitala lištička - co lištička, pořádný lišák to byl. Nevěděl o mně a tak jsem se těšil, že si spravím reputaci. Nakonec zastavil a rozhlížel se. S odjištěnou zbraní se opřu s sloupek oplocenky, vtom to zapraskalo a ten sloupek na styku se zemí uhnilý a držící se jen silou vůle se poroučel k zemi. Já pochopitelně s ním, šel jsem hubou na tlamu a byl jsem rád, že v tom pádu nevyšel výstřel - i když nikdo v dohledu nebyl, náhoda je vůl. Lišák pochopitelně nečekal...Ale nestěžuji si, chytli jsme pěkné počasí, viděl jsem dost zvěře včetně jelena a sluky, parta byla dobrá a já jsem ještě s několika zbytky toho zdravého jádra odcházel z naší myslivecké chaloupky až kolem páté hodiny ranní.

Autor: František Dušák | 17.11.2021 18:40
a je to tu opět:
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/myslivci-nahaneli-divocaka-mezi-kombajny-na-pardubicku-jeden-skoncil-postreleny-40378293#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=CH9OQSaZXIA-202111171734&dop_id=40378293&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Autor: Miroslav Kráčmar | 12.11.2021 18:04
Možná dnes,možná už včera.....pak by to byla svatomartinská :-),ale každopádně letos 50. chycená straka. Kde se pořád berou,,,,,

Autor: Radek Chadim | 07.11.2021 13:25
Františku, já jsem jako včerejší jelen na naháňce, udýchaný vyběhl stráň do kopce na tři metry přede mě, že jsem viděl na větrníku jak se mu rozevírají nosní dírky, chvíli se zastavil, a pak z posledních sil mě vysokým skokem přeskočil jako nic a pár rychlých kroků a byl pryč :-), jen ty parohy nemám takové, jako on včera měl, nebo si to myslím, zatím :-D.

Autor: Vrba Frantisek | 07.11.2021 12:01
Radku na tebe bude platit jediné matriarchat.A až tě nějaká bába ustve tak na nějaké rouhání zapomenete.

Autor: Radek Chadim | 07.11.2021 11:24
Kupředu levá, kupředu pravá, zpátky ani krok - to platí i dnes :-), bohužel dnes a už nějakej ten pátek zpátky a dlouho do budoucna pouze v Číně, tedy v Asii, a Rusku, kteří májí celý svět v hrsti a teď si s námi budou pohrávat jak se jim zlíbí, a to díky alibismu Evropy a bezmezné víry v sílu EU a kapitualismu. Já to říkám od začátku, co začíná na k a končí na ismus nemůže dlouhodobě fungovat, aby to nevedlo k válce nebo krachu, bohužel nic lepšího zatím nebylo vymyšleno a ztrácím víru, že někdy bude :-).
Jinak včera jsem byl na takřka památeční naháňce, krásné počasí, výborná parta kolegů, zvěře hojnost, něco se i nalovilo, k večeři skvělá svíčková a na závěr v hospodě dva čaje :-) - od sedmi rána do jedenácti večera krásný program.

Autor: František Dušák | 07.11.2021 10:07
Vzpomínka na mládí:

Rudou barvou dneska září
sedmička v mém kalendáři.
Podívej se oknem: všude
v ulicích je všechno rudé.
Každé okno, každá střecha
jako by dnes hořela.
Tam, kde jindy tramvaj spěchá,
kapela jde zvesela.
Celá země -- i my děti
velký svátek máme dnes.
Rudý balonek můj letí,
přímo k obloze se vznes""!

Autor: Jan Slavětínský | 04.11.2021 08:03
Všem Karlům k dnešnímu svátku vše nej, hlavně pevné zdraví , život na pohodu a trochu toho Hubertova štěstí....

Autor: Karel poslík | 14.10.2021 20:10
Radku, Lovu zdar! Pěkně tam tu škodnou kontroluješ.

Autor: Ramo | 11.10.2021 14:17
Lovu zdar Radku!!!

Autor: Fesoj | 08.10.2021 17:36
Radku, Lovu zdar !

Autor: Václav Sládek | 08.10.2021 15:53
"Chudáci"lišky.Lovu zdar

Autor: Radek Chadim | 07.10.2021 23:21
Dnes od rána raníčka lovecký den. Ráno telefonát od MH, že na silnici byl sražen kus srnčího a ježto jsem z těch nejpovolanější a první, kdo zvedl telefon :-), se tam mám jet podívat. U silnice nikde nic, takže projdu ještě zarostlé koryto potoka, co kdyby - a jelikož zrovna pršelo a bylo celkově nevlídno, tak samokdyby, sražené srnče tam v agonií ještě živé zalehlé v křoví - našel jsem mezírku a dostřeluji jej - vyvržené 10 kg. Než jsem se vymotal tak to bylo na desátou do práce tak akorát :-).
Jelikož se blíží dančí říje, potřebuju na pečení kousek divočáčka, abychom v těchto těžkých, ale krásných, dnech potravně nestrádali, ale kde vzít a nekrást to nevím - divočáky jsem naposled viděl před 14 dny, ale liška byla rychlejší, a dle pořekadla lepší liška v ohni nežli divočáci na horizontu jsem ulovil sedmou lišku letošní sezóny, a za odměnu od té doby jsem divočáky neviděl ani jednou :-). Poryto občas je, ale jen u lesa a dle fotopasti prochází divočáci kolem 3-4 hodiny ranní, což je zrovna doba, kdy se v posteli otáčím z levého boku na pravý, ale ven ani krok :-). No začínal jsem být trošku nervozní, kde vezmu kousek toho divočáka, tak jsem poslední večery seděl až do půlnoci, ale nikde nic. Daňci začínají porochávat, tak jsem v pátek vyjel poslouchat do noci, prd jsem slyšel, hned od auta zradil první lišku a ač jsem jí nadbíhal jak se dalo, stejně zmizela. Usadil jsem na kazatelnu a sledoval okolí, ale fučelo jako prase, tak v jedenáct to balím, ovšem v tom uvidím kulhající lišku - to měla být liška číslo 4, kterou jsem v letě domnívajíc se že chybil, ale asi jsem ji postřelil na přední běh - od té doby jsem ji tam neviděl a ulovil další 3 lišky, ale kulhající žádná. Tak v pátek jsem si ji nechal dojít na 70 metrů a jedním z posledních nábojů Lapua Mega jsem ji ulovil. V sobotu jsem byl na střelnici přestřelit všechny flinty a optiky na Sako Hammerhead 11,7 g, protože Megy nemůžu už dlouhou dobu sehnat - no honil jsem tam rány po terči pořád dokola, ale nakonec se zadařilo. Od soboty bylo nevlídno, buď foukalo nebo pršelo, až včera jsem chvíli vyrazil na zaseté, ale někdy nic, ale ráno byl kraj porytý, takže plán na dnešní den byl vydržet tam dokud nepřijdou. Nestíhal jsem úplně dle mých představ, tak na posed jsem se dostal až před osmou, když jsem se blížil k posedu, vidím v termu něco na vnadišti, tak se podívám nočákem a tam liška pohazuje vložkou do bot, která mě tam vypadla při vnadění - většinou jdu do revíru s krmením a zpátky sbírám borčus, ale občas jej zapomenu vyhodit a pak je nosím v batohu, a když občas dělám naruby uklíd, jako včera, tak mi asi zase zpátky vypadla. Liška je tím tak zaujatá, že ani nevidí, jak roztahuju trojnožku a ránou na prostředek zůstává v ohni. Ježto je vlahý večer, a fučí jako prase, rozhoduji si do devíti sednout a pak když nepřijdou daňci, tak valit dom. Přes vítr není nic slyšet, tak občas okolí projedu termem a v půl deváte najednou za mnou v lese stojí divočáci, míří na vnadiště, i když tam teda moc nechodí, ale na vnadišti leží ulovená liška, tak jí obchází a vybíhají na pole asi 80 metrů od posedu, v NV táhnu s první seletem a když si myslím, že bod celkem sedí kde má, tak mačkám spoušť, kus ulehá na břicho, za chvíli vstává a odbíhá s ostatními kusy do lesa - no jo no, nový střelivo, to zase bude alchymie. Po chvíli slézám a jdu hledat nástřel, ten se mi teda nedaří, ale kousek dál na žluté trávě je barva, tak odcházím k auto a jedu pro Yorika, ježto Dagoušek je ještě na to malej moc říkali, nasazují Yorika na stopu a asi 30 metrů od nástřelu nacházím 25 kg sele - rána na kus v klusu padla na játra zešikma lehce dopředu, takže nic moc, a značení takové všelijaké, ale kus s takovou ránou ležel kousek od nástřelu, tak to dobře dopadlo.
Letos je to deváta liška defakto v jedné oblasti o zhruba 40 hektarech, a to ještě o jedné dvou vím, a doma, když jsem řekl, že jsem zase ulovil lišku, tak bylo prohlášeno - chudáci lišky :-). Tak třeba se jednou dočkáme reportáže na tv, jak jsou přemnožený lišky :-).

Autor: martes | 06.10.2021 21:46
Tomáši, Lovu zdar!

Autor: Polák Jiří | 06.10.2021 20:47
Všechny Vás zdravím,Jitu tak to mám rád,moc rád takovýhle zprávy!Jsi moc a moc statečná a máš můj obrovský respekt.Posílám pusinku.

Autor: Václav Sládek | 06.10.2021 16:09
Dobrá zpráva

Autor: Tomáš ČENĚK | 06.10.2021 12:51
Kájo, Jíťo, bezva zpráva. Chlapi už to napsali za mně. Říkal jsem si, letos opravdu musím do Třeboně, Jíťa tam jistě bude. Nevyšlo mi to. Tak se těším na viděnou poslední květnový víkend!
Zdendo, bezva, Lovu zdar Tobě i ostatním úspěšným kamarádům.

Autor: Oldřich Vopršal | 06.10.2021 07:49
Je krásné číst všechny ty příběhy z lovu, co jsme my myslivci zažili a prožili během roku. Tak nějak ten lov znovu a znovu prožíváme společně s úspěšnými lovci, jako bychom s nimi na lovu samotném byli. Tak to nakonec má i být. Ještě krásnější je ale sdílení nejenom toho dobrého, co nás v životě potkává, a to nejenom v té naší myslivosti, ale i toho bolestnějšího, co život přináší. Jsem rád, že v dnešní době, kdy se tyto hodnoty lidství vytrácí, kdy se už nenosí, právě zde, na tomto webu, přetrvávají. Konec konců, jsme taková jedna velká funkční rodina. I my s Jitkou moc zdravíme Jitku a Karla Poslíkovi a jsme rádi, že vše dobře dopadlo. Jsem rád, že jsme se mohli i osobně setkat letos v Třeboni na mysliveckých slavnostech. Koneckonců jako každý rok. Všem úspěšným zeleným kamarádům ještě jednou Lovu zdar!

Autor: martes | 05.10.2021 20:14
Petře Lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 05.10.2021 15:37
Přátelé, všechny vás moc zdravím a rád čtu skvělé zprávy a tahle od Karla mi udělala velikou radost :)

Autor: Petr Havlín | 05.10.2021 09:25
Zdendo tobě i hlídačce Janičce Lovu Zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 05.10.2021 09:06
Mám rád posly dobrých zpráv. Jitko a Zdenku, supr !!!!
Josef, u těch winchestrů musí být problém od začátku. Že chodily stejně jako Baurnauly, kolik jsi jich zkusil do papíru? Jednu pro kontrolu nástřelu?..Ty dva kusy na krátko se na štěstí povedly, ono v krátké vzdálenosti ten rozptyl není takový a trefuje se, ale v dálce už je to jiné. Prostě tvé flintě asi ty "americké" patrony nesedí, ale je to divné. Důležité je, že Geco do terče střílí sněhuláky , čili lauf je v pořádku. Mě z 243W Hornády i Federaly jak 95gr i 100 gr. střílí OK. Ale kolikrát člověk něco koupí a myslí si že nic lepšího není a je to na vyhození. Ahoj všem a Lovu zdar.

Autor: martes | 04.10.2021 20:46
Jitce co nejsrdečněji gratulujeme a přejeme, ať je to napořád!!!!!
Kamarádi, nedá mi to, ale i já se musím pochlubit. Po roce a půl jsem se odvážil vystřelit kulovou ránu. Pod dohledem mojí hlídačky - stíhačky se mi podařilo střelit danče. Trvalo mi to dlouho, ale doufám, že už to bude jenom lepší. Zdeněk

Autor: strejda zajíc | 04.10.2021 20:27
Jitka nám vždy dělá radost.Ale dnes nejvíc!!!Nějak se mi spustila z očí slaná voda....

Autor: Fesoj | 04.10.2021 20:06
Já se jen připojuji k tomu, co napsal Péťa - líp to vyjádřit snad ani nejde.

Autor: Petr Havlín | 04.10.2021 16:44
Karle to je to nejkrásnější co jsi sem mohl napsat!Jitce velkou pusu! Františkům též vše nejlepší.

Autor: Karel poslík | 04.10.2021 15:14
A ještě dnes přeji vše nejlepší všem Františkům.

Autor: Karel poslík | 04.10.2021 15:10
Zdar kamarádi myslivci. Dneska má největší a nejvýznamnější úlovek Jitka. Slavíme to jako vítěznou bitvu, protože po několikaletém boji s nemocí byla dnes zcela bez nálezu. Všechny vás pozdravuje.

Autor: Fesoj | 02.10.2021 13:34
Tak jsem z toho na větvi... Posuďte sami: Před několika lety jsem si koupil krabičku nábojů Winchester Power Point X Super, váha 100 gr, ráže 243 W. Na střelnici jsem zjistil, že létají stejně jako Barnaul-Kentaur, které jsem používal předtím. Na zvěř jsem nijak moc nestřílel, neb jsem dost marodil, ale nechyboval jsem - ulovil jsem srnu,pak jsem asi po dvou letech střelil prasátko, oboje na krátkou vzdálenost pak zase dlouho nic, naposledy jsem střílel předloni na lišku na víc než 150 m. Mířil jsem na komoru, trefil jsem krk, ale přičítal jsem to své vlastní chybě. Byl jsem tedy sám se sebou, se zbraní i s náboji spokojen. Vloni jsem nelovil vůbec a letos jsem po dlouhé době zase vyrazil do honitby. Při návratu domů jsem při baterce střílel dvě rány na psíky, vzdálenost kolem 100 m a oba jsem parádně chybil. Zakoupil jsem novou krabičku nábojů, tentokrát Geco 105 gr a šli jsme si s kamarádem, který střílí závodně /sám sobě jsem nějak nevěřil/ vystřelit na terč. Stříleli jsme na 50 m. A teď přijde ta pointa: Nejen že já ani on jsme netrefili záměrný bod o průměru dvoukoruny, ale každá rána šla jinam. Rozptyl víc než 10 cm a to mi tahle flinta nikdy neudělala. Na puškohledu jsme nezjistili závadu. Tak jsme to zkusili s Gekem a tam byl soustřel podle našich představ - zásahy se dotýkaly a to, že jeho byly jinde než moje, nevadilo - každý máme jinou ruku a oko. Ale co mi vrtá hlavou, je to, proč mi ty Winchester Power Point z ničeho nic začaly tak rozhazovat, když před několika lety fungovaly dobře ? To mi hlava nebere.

Autor: Fesoj | 26.09.2021 18:58
Říje v plném proudu, jeleni troubí jako zběsilí, ale...Náš revírník našel postřeleného a nedohledaného jelena. Se zásahem, jaký měl, nemohl jít daleko a přesto, že nebyl prostřelen, by dosled neměl dát moc práce. Byl nalezen dopoledne, večer do tmy nikdo ránu neslyšel, dle ztuhlosti a stupně vychladnutí musel být střelen v noci. Z kule zbyl jen kus pláště neumožňující ani druhovou identifikaci. To samozřejmě vede k tomu, že se začneme podezírat mezi sebou. Jenže o několik dnů později byly v sousední honitbě nalezeny další dva nedohledané kusy, tentokrát jelen a laň. Máme tu nejspíš velmi drzého pytláka, kterému nejde o zvěřinu ani o trofej, ale jen o ránu na živý terč. Zasluhoval by nakopat do prdele, až by vysral čápa !

Autor: palkopal | 16.09.2021 09:02
Dnes ráno první klín hus směrem na jih, 27 ks, Vysočina

Autor: Petr Havlín | 07.09.2021 14:58
Já se chystám do Lysé v pátek odpoledne, tak se tam třeba s některými Roudňáky potkáme.

Autor: Jan Slavětínský | 07.09.2021 06:40
Užijte si Lysou, já se tam letos nedostanu. Chtěl jsem na sobotu, ale chlapi jedou ve středu, že jindy nemohou. Já pracujicí, co už mám dovolené jako šafránu, s tím prostě nic nenadělám. Uklidňuje mě pouze pocit, že mám všechno a nic nesháním...

Autor: strejda zajíc | 06.09.2021 11:21
My,Poláci a možná i Martesoic taky.Ale jestli chceš,tak budem dělat,že tě neznáme.:-))
Protože já dělám všude ostudu,tak aby ses za nás nemusel styděi.

Autor: Fesoj | 05.09.2021 22:01
Kamarádi, kdo se chystáte do Lysé ? Já tam pojedu nejspíš v pátek.

Autor: Fesoj | 16.08.2021 19:20
Upřímné Lovu zdar !

Autor: Ramo | 16.08.2021 14:25
Lovu zdar!

Autor: Petr Havlín | 16.08.2021 12:58
Dnes ráno jsem vyrazil na obeznaného špičáka, se kterým jsem se už čtyřikrát potkal. Dvakrát jsem ho připískal,ale nedalo se lovit.Ráno se mi nechtělo vstávat, ale nakonec jsem moc dobře udělal, že jsem šel. Nejdříve jsem našoulal staršího slabého šesteráka,ale já chtěla tohoto špičáka.Pomalu jsem šoulal k místu, kde jsem ho vždy potkal a skutečně srnec právě vytáhl z krytu na louku a poměrně rychle postupoval směrem k louce nad cestou. Najednou z horní louky přišla srna a vydala se směrem k srnci.Srnce zaujala a tak se ke mně přiblížil na nějakých 65m.Když srna odskočila a srnec se zastavil zahřměl ránem výstřel. Srnec značil ránu trochu vrávoravě couval a potom se zhroutil.Dál už to všichni znáte. Aby to bylo celé, stříleno Zkk600 7x57NSR SaB,vzdálenost 65m, rozstřelené srdce a tím že to bylo z kopce a trochu šikmo tak střela zasáhla trochu také trávník.Trofej měří 20cm a srnec měl vyvržený 18kg.Věk tipuji na 4-5 let.Lovu zdar.

Autor: martes | 31.07.2021 18:15
Ale, že to trvalo. Lepší později, než vůbec. My jsme hned v prvních dnech po tornádu kontaktovali lidi z Břeclavska co píší na Myslivost-lovectvi a ziskali jsme kontakt na konkrétní poškozené lidi, se kterými jsme se telefonicky spojili a penize poslali přimo na jejich konto. Zdeněk a Jana

Autor: strejda zajíc | 30.07.2021 18:04
Tak už je konečně na webu ČMMJ ten slibovaný transparentní účet.Tož,bando zelená,posílejte ztornádovaným kamarádům nějaké korunky.

Autor: Jaroslav Miňha | 24.07.2021 10:51
Ahoj, dnes jsem vložil inzerát do vetešnictví ....

Autor: Radek Chadim | 02.07.2021 17:17
Ale už takhle brzy? :-)

Autor: František Dušák | 02.07.2021 17:08
Radku to neznáš "Když miluješ, tak musíš."

Autor: Radek Chadim | 02.07.2021 15:57
Včera jsem zas jednou vyrazil na čekanou a srnec honil srnu jak o říji - tak už to asi začalo nebo co :-).

Autor: strejda zajíc | 01.07.2021 18:18
Dnes už mám zase na fotopasti Columba oenas,tůhle jich tam bylo 13,vesměs mlaďošci,tak tu museli hnízdit.Nebo,že by,migranti?

Autor: Fido z Řáholce | 17.06.2021 20:52
Ty změny(v ČMMJ) nechápu. ČMMJ nemá ze zákona s honitbami naprosto nic společného a naprosto nic nemůže ovlivnit, to je paskvil trvající od roku 1993. ČMMJ nic neřídí a nic nerozhoduje! Jde jim je o to, aby posílila členská základna (viz příspěvek Josefa Drmoty v posledním čísle čas. Myslivost.
Celá ČMMJ a i nově zvolení krajští zastupitelé je bohužel ne o řízení, ale spíše jen o politické reprezentaci členů, jednotlivých fyzických osob, ne honiteb. A je naší chybou, že se neumíme dohodnout a zvolit si takové vedení jak v centru, tak i na okresech, které by právě svojí „politickou silou“ dokázalo prosadit „své“ lidi na místa, která myslivost a vše kolem řídí.

Autor: Fesoj | 16.06.2021 20:40
Co říkáte kandidátům do Myslivecké a dozorčí rady podle toho, co o sobě sami napsali v červnové Myslivosti ? Mně osobně jsou nejvíce sympatičtí Ing.Bc. Bohumil Straka, Ph.D., Ing. Miloš Fischer, MBA /Figi/,Kamil Zahradník a Ing. Petr Zvolánek. A koho byste tam rádi viděli Vy ?

Autor: Petr Havlín | 14.06.2021 09:42
V pátek jsme měli opožděně Výroční schůzi a hned ráno jsme(čtyři nejzapálenější mušketýři a dobrovolníci kamarádi) od 6h tři hodiny chodili v po prsa vysoké trávě a vyháněli srnčata. Tři pěkná už velká jsme vyhnali a zbytek alespoň zapachovali. Máme v tomto dobrou spolupráci se družstvem a tak už se třetím rokem daří významně eliminovat posekaná srnčata.

Autor: Petr Havlín | 08.06.2021 20:23
Myslivost došla. Já se také učil a to se srncema,ale to by bylo na dlouhé psaní. Sice jsem neulovil, ale byl to nádherný zážitek a adrenalin. Mám aspoň historku na příští Roudnou.

Autor: palkopal | 08.06.2021 19:42
Poslední Myslivost vám došla?

Autor: Karel poslík | 08.06.2021 19:01
Romane, hloupý je ten, kdo si myslí, že se učit nemusí. Chytrý myslivec dobře ví, že se musí učit celý život. Mám podobnou zkušenost jako ty. Chodila mi na jedno místo tlupa a jak jsem dva kusy ulovil, začalo to chodit čím dál tím později, až jsem na ně nemohl čekat do časných ranních hodin, protože do práce se také chodit musí. Můj nový mladý kolega mi tam nainstaloval fotopast a to bylo překvapení , když to začalo fotit a posílat snímky ve čtyři hodiny odpoledne, prakticky pár minut po navnadění kukuřicí. Bylo to v květnu!
Učení a lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 07.06.2021 12:58
Přátelé, myslivost dělám již 22 let, ale jak se mnou včera černá vyjebala, to jsem za těch dvaadvacet let nezažil...:)

Vnadím u řepky a prakticky docházím denně na místa, kde dávám kukuřičné zrno.
Mám tedy docela přehled, co a jak. Pravda, mám fotopast, ale jaksi mě to s ní nebaví... Vždycky, když jdu na to místo, jsem plný očekávání. Je to vyluxované, nebo není? Byla tam černá? Nebo něco jiného?

Včera navnadím na jednom místě, tam nebyl ani chlup a jedu na druhé místo.
Á, byla tu černá. Dvě velké stopy + tak 15 kg selata. Je 19:00.
Okolo 20:30 jsem na místě, vítr perfektní, počasí luxusní... Sedím a dumám.

Ze zkušeností vím, že černá v okolí místa, kde vnadím, nespí...
Chodí to od sousedů, kde jsou rozsáhlé porosty. Odhaduji, že dorazí tak na 22:00... Joo, kdybyste věděli, jak jsem se mejlil :)

V deset vidím v porostu pohyb... Už jdou... Ale co to, vždyť to má puntíky!?!
Dva daňci, přešli přes místo kde vnadím a ani se nezasvavili...

No neříkej mi, že by si nedali kuku!!! A pak mi to došlo...

Chvilku po desáté letím dolů z posedu jako blesk a už jsem na místě. Tam ani šlupka, všechno vymetené na podlahu.

Směji se tomu, jak mě krásně doběhli :) Došli se napápnout hned potom, co jsem jim to tam pocukroval :) Možná mě z krytu pozorovala, až to tam vyřídím :)

Neuvědomil jsem si skutečnost, že u sousedů dělají ty kombajny na dřevo a je tam permanetní hluk a bordel.

Inu, jak říká Jenda Slavětínský, myslivec se stále hloupý a pořád se musí učit :)

Autor: Václav Sládek | 31.05.2021 08:42
Fando teď ses prozradil.Ty jsi původce dobrého počasí v Roudné za to ti patří veké Lovu zdar.

Autor: Vrba Frantisek | 28.05.2021 16:24
Petrovi a Romanovi přeji Lovu zdar a všem účastníkům zájezdů slušné počasí,příjemnou zábavu,dobtou chuť při kónzumaci mnamek všeho druhu i skupenství a šťastnou cestu.

Autor: Tomáš ČENĚK | 28.05.2021 10:50
Romane. Lovu zdar!

Autor: Karel poslík | 27.05.2021 17:18
Lovu zdar úspěšným lovcům !

Autor: Petr Havlín | 27.05.2021 12:24
Romane Lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 27.05.2021 12:14
Petře, lovu zdar k srnci!

Já mám poslední dva týdny lovecké. Minulou středu jsem ulovil raritního srnce.
Měl jsem to tu rozepsané, že dám zprávu od nás z revíru, jenže byl takový blázinec, že už jsem odpoledne nenašel sílu a čas to podrobněji popsat.

No nic...

Od neděle vnadím u řepky. V pondělí kontrola, totalně vše přeorané a podle stop to vypadalo na partu lončáků. Navnadil jsem a včera večer kontrola, opět vše vypucované...
Chvilku po půl deváté usedám na moji vůbec první mysliveckou stavbu, kterou jsem vyráběl, dvacet let nazpět. Je krásné počasí, vzpomínám na úlovky na této kazatelně. Už jsem ji s kamarády 3 x opravoval, jednou mi ji načechral borec pluhem od John Deera :)
Sednu si, upravím sedačku, nabijím 8x57 a připravuji ,,puškohled''. Ještě posílám zprávu kamarádovi a opírám záda o stěnu kazatelny...
Koukám ven jedním okénkem a vidím, že mi tam překáží větev. Bodeť ne, když jsem sem tu kazatelnu dával, ty smrčky měli tak 5 m...

Tak zpět na žebřík a ulamuji ji. Znovu se zahřadovat a čekám.
Ani ne 5 minut a slyším za sebou pohyb. Kolejákem v řepce mi jdou 2 ks černé.
Je ještě úplně vidět a proto mě to jedno čuně uvidělo... To nakonec bylo dobře, protože odskočilo do druhé koleje a měl jsem jej jak na dlani.

Okolo deváté jde večerem rána z osmičky, lončák se láme v ohni.
Joo a aby to bylo celé => 8x57JS, 12,7 g brambora z Vlašimi :)

Lovu zdar si nahlas říkám až když jsem dal poslední hryz a za stuhu klobouku si dávám smrkový úlomek.

Autor: strejda zajíc | 27.05.2021 11:26
Tož,Rade,ty to nechápeš,bo nejsi z Prahééé.:-)

Autor: Petr Havlín | 27.05.2021 06:49
Lovu zdar!Už jsem fota vložil.

Autor: Jan Slavětínský | 27.05.2021 06:07
Petře Lovu zdar! Myslel jsem, že Ti ho alespoň z fotky "obodujeme". Ale fota nět.

Autor: Radek Chadim | 26.05.2021 19:10
UŽ dvě neuspěšné jo :-), já UŽ jich mám tak bych řekl, nooo přes dvěstě určitě :-). Ale nemáš to lehký. Lovu zdar!

Autor: strejda zajíc | 26.05.2021 18:36
Lovu zdar!"Umí nejen hrát,ale i střílet!"

Autor: Fesoj | 26.05.2021 17:10
Petře, upřímné Lovu zdar !

Autor: Petr Havlín | 26.05.2021 16:22
Včera se mi přesně po deseti letech a 15ti minutách od ulovení prvního srnce podařilo ulovit srnce s pořadovým č.6.Byl jsem u kamaráda na pozvání a měl jsem za sebou už dvě neúspěšné vycházky.Ve čtvrt na osm jsem zasedl na kazatelnu po jejíž levé straně byla louka a po pravé pole s obilím.Před kazatelnou byl zarostlý žlab.Bylo krásně ale dosti větrno.Naštěstí šel vítr přímo proti mně. Čekaná nezačala vůbec dobře, protože mi volala manželka, abych jí pomohl umravnit vzpurného puberťáka a já mu šeptem do telefonu domlouval. Doufal jsem, že si díky šumění listí zvěř nezradím. Těsně po osmé najednou z trnek vytáhli na louku dva kusy. Srnec, který proháněl mladou srnu. Chvilku nepostáli a zase zatáhli do trnek. Po malé chvíli se to opakovalo, ale tentokrát vytáhli na obilí. V jeden moment se oba kusy zastavili a to už jsem měl kříž na komoře srnce, který stál ideálně na široko. Je to tak 4letý průběrný nerovný šesterák. Podvečerem šla rána a srnec zůstal v ohni. Dál už to všichni znáte. Vzdání úcty srnci, poděkování sv.Hubertovi a červená práce. Aby to bylo celé. stříleno na 100m, ráže 7x57, střela NSR od SaB, výstřel jak pětikoruna, ustřelená aorta a spodek plic. Překvapilo mě, že i když Nosler škrtl o plecko tak poškození a podlití nebylo velké. Sv.Hubertovi velký dík a Lovu zdar!

Autor: Jan Slavětínský | 24.05.2021 10:03
Četl jsem to.

Autor: František Dušák | 24.05.2021 08:35
Tak to je mazec.
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/myslivec-porusujici-zasady-lovu-je-pytlak-rozhodl-nejvyssi-soud-40360799#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_i

Autor: strejda zajíc | 17.05.2021 17:57
Dnes jsem definitivně skončil s ČSO!Že se proti myslivcům spikli s Duhákama,Nekolou a jinou pakáží,to jsem ještě ustál.Ale že proti mně poštve Vermouzek mého kamaráda datla černého,aby mi rozkloval fotopast,to už je moc.Teď k buku,kde hnízdí přistavím žebřík a udělám náběhy,abych tam svedl všechny martesky z revíru!Však uvidí,červenočepičář jeden!Vždycky jsem ho rád viděl nebo aspoň zaslechl,ale s tím už je konec!:-))

Autor: Karel poslík | 13.05.2021 17:35
Strejdo Z , to jsou hned dvě dobré zprávy najednou. Jsi zdravý a ještě jsi nakloněn zdravému a přírodnímu způsobu léčby. Nezbývá nežli popřát, aby ti to tak vydrželo na věky.

Autor: strejda zajíc | 12.05.2021 21:21
Dnes mám poslední den covidové izolace,od zítřka budu oficiálně zdráv.Už mi přes týden nic není a kdyby se babička neodstěhovala z ložnice,vylízal bych se z té zrádné nemoci jistě ještě dřív!:-)

Autor: Karel poslík | 11.05.2021 20:06
Zdar kamarádi. dávám k dispozici odkaz na In line kamery do hnízdních budek sokolů v areálech Unipetrolu. v dolní části si můžete vybírat mezi areály v Litvínově, Kralupech či Neratovicích.

https://www.unipetrol.cz/cs/zodpovedna_firma/zivotni-prostredi/starame-se-o-sokoly/Stranky/Starame-se-o-sokoly.aspx

Autor: Fesoj | 07.05.2021 14:49
Plně souhlasím jak s Péťou Havlínem, tak s poslední větou Strejdy Zajíce. Za určitých okolností /obora, jištění střelcem s kulovnicí apod./ bych se povolení lovu lukem nebránil, což samozřejmě neznamená, že já osobně bych to chtěl provozovat. Ono je víc věcí,co s moderní myslivostí nemá nic společného a přesto to nezatracujeme, naopak propagujeme - viz sokolnictví. A když už jsem u sokolnictví - proč nepovolit ve středověku oblíbený "královský lov" volavek se sokoly ? Volavek je víc než dost. A to samé labuť velká. Neumím si představit, že bych na toho zpravidla polokrotkého ptáka vystřelil. Ale takový souboj orla s labutí, to bych chtěl vidět !

Autor: strejda zajíc | 07.05.2021 14:01
Nám Indiánům lov lukem nevadí.Obávám se,že nepřiláká víc mladých myslivců,protože je výrazně obtížnější,s velkou nutností "umění lovu",než klasický lov s palnou zbraní.Obecný trend totiž spěje jiným směrem,NV,termovize,razantnější zbraně,zateplené kazatelny,autopirš...Snáze,rychleji,radostněji:-)Aspoň ve svém okolí vidím přírustek mladých s tímto přístupem.:-(
Ekolist už se v poslední době pomalu nehodí číst,dostal se na "dobrou úroveň české žurnalistiky",leckdy polopravdy,vynechání některých informací atd.Viz Vrága-lov lukem na Slovensku je povolen.Jaksi vypadlo,že pouze v oborách.Zapomněl na to autor nebo redaktor?Tj.poplatkový lov,jistě laciný,který přiláká množství mladých...:-)Jinak si myslím,že jsou tam poměrně přísná pravidla,nesrovnatelně přísnejší než u leckterých "koupených" zkoušek z myslivosti.
Takže,moji milí,zachovejte klid.Obávám se,že hrozí jiná nebezpečí a odjinud,než od lukostřelců.

Autor: Roman Voříšek | 07.05.2021 13:38
Doba pokročila, pokrok nezastavíš, to beru. Ale vše s rozumem.

Ano, máme noční vidění, ale já to neberu jako nástroj k tomu, abych tu zvěř zlikvidoval do matky, ale k tomu, abych co nejlépe, nejefektivněji lovil.
Bavíme se o černé zvěři. V tom nočním vidění se dá velmi dobře poznat pohlaví kusu. A věřte mi, že mám vždy dobrý pocit z toho, když je uloveno vše tak, jak jsem si naplánoval. A to noční vidění je k tomuto účelu dokonalý nástroj.

Ale aby běhali po lese frajeři s kuší, nebo lukem a pak pomlácená zvěř, která za sebou táhne vykukující šíp, toho se fakt nechci dožít.

Ať si tímto způsobem loví všude jinde, třeba Amíci, ale sem ať to netahají...

Tyhle zvěrstva začali dávat do naší Myslivosti, lukostřelce a pak ještě tlumiče, borce v kulichu atd.
Otrávilo mě to tak, že jsem časopis přestal po více jak 20-ti letech odebírat...

Autor: Fido z Řáholce | 07.05.2021 12:09
ČMMJ registruje cca 7 klubů, mimo jiné i v r. 2017 založen Klub lovecké lukostřelby (Bowhunting). Lov skoro veškeré spárkaté zvěře je možný s nočním viděním a nyní i s tlumiči výstřelu na kulovnice. Takže Bowhunting je jen pokračování dekradace České myslivosti. Opravdu máme mít radost se zapsáním naší myslivosti do seznamu NKP. Dokonce jsem viděl na naháňce používat k usmrcení postřelené spárkaté zvěře kopí. Už jsem slyšel od myslivců, že jsou u uživatele honitby/vlastníka, elektronicky evidování, vlastní něco jako čipy, musí odchod do honitby a místo lovu přes čip hlásit majiteli honitby. Holt i myslivost se neustále modernizuje a jde s dobou. Čeho se ještě dočkáme?

Autor: Petr Havlín | 07.05.2021 11:30
Všechno je to o tom, jak bude nastaven zákon. Lov lukem je možný jen do cca 30-50m max, takže ten kdo takto chce lovit musí být hodně dobrý v šoulání a musí se přiblížit ke zvěři co nejblíže. Lovecké hroty šípů jsou konstruovány tak, že nemají při správném zásahu problém usmrtit i velkou a vitální zvěř. Pokud to bude dobře nastavené a uchazeči o lovecký lístek s lukem budou muset projít i praktickou zkoužkou , tak bych se toho nebál.Pokud jste četli články v Myslivosti o lukostřelbě, tak ta zkouška (mezinárodní) je opravdu hodně náročná a uchazeč musí prokázat, že dokáže zvěř zasáhnout do orgánů, které zaručují usmrcení zvěře. Při správném zásahu je luk stejně účinný jako kulovnice. Procento těch co se budou chovat nezodpovědně a nemyslivecky bude stejné nebo možná i menší než mezi normálními myslivci s kulovnicí.
Na youtube je hodně videí o lovu s lukem a zkušení lovci loví úspěšně i jeleny, losy a medvědy.

Autor: Roman Voříšek | 07.05.2021 11:08
Jednou jsem se vyskytnul u testování kuše. Borec tím chtěl prostřelit haupnu u staré Octávie. Na nějakých 50 m to odpálil a milý šíp jsme ani nenašli.
Rozpadl se na atomy.
Být to kulovnicí, tak je v plechu díra jak po vrtáku. Asi všichni víte, co tím chci naznačit...

Autor: Jan Slavětínský | 07.05.2021 10:06
Zdar, já o tom luku četl diskusi z dneška na Loveckém foru. Líbí se mi co napsal "Dalas" - snad mohu použít část jeho slov, cit: " Cílem myslivosti je v přírodě udržet druhy zvěře, které do dané krajiny patří a to v rozumném množství, správném pohlavním poměru, konstituci a kondici. Ne nevýznamná část nemyslivecké společnosti nás ale vnímá, jako vyvrhele, pouze s touhou zabít nějaké to zvířátko. Vysvětlujeme, že samotný lov je jen prostředek k dosažení cílů myslivosti, a že lov není primárním potěšením myslivce. Proto se snažíme o usmrcení zvěře v co nejkratším čase v rámci technických možností. Povolením luku toto vše tak trochu popíráme. Prostě zavádí se sport na základě usmrcení zvířete." No, máme zde i Zákon proti týrání zvířat aj. , a trochu nechápu ty lidi, kteří ten luk v dnešní humanitární poblázněné době vůbec prosazují a lobují....

Autor: Tomáš ČENĚK | 07.05.2021 09:07
Romane, nápodobně. Ráno jsem otevřel týdeník Květy a tam článek z velké části plný citací pana Bláhy z Hnutí Duha o přemnožení spárkaté zvěře s apelem na změnu stavu v konci článku. Nenechalo mě to klidným a panu redaktorovi jsem napsal svůj názor, slušně a snad věcně. Hned na to jsem si přečetl oslavný článek na lov lukem na ekolistu. To už jsem málem spadl ze židle. Zmínka o klubu u ČMMJ byla snad hned v prvním odstavci. Tak, tak, jednota musí být moderní a proto se bude plnit plán lovu lukem. Lehce odbočím, vy, kteří máte zákony v malíčku - co musí splňovat zájemce o pořízení luku, když je to tak účinná zbraň?

Autor: Fido z Řáholce | 07.05.2021 08:31
Půjde-li to tak dál, tak může na lov spárkaté zapomenout!!! Ochranáři píšou, že vlci pomáhají myslivcům ve snižování stavů spárkaté zvěře a tudíž jsou v přírodě užiteční. Už ale nějak zapomněli uvést, kolika procenty se vlci na snižování stavu spárkaté podílejí.

Autor: Roman Voříšek | 07.05.2021 08:23
Přátelé, dnes jsem v rádiu slyšel, že nějaký poslanec chce dát do zákona to, že nám s přemnoženou zvěří pomohou lukostřelci. Svatý Huberte, ochraň nás od těchto lidí...
Hned jsem se po ránu nasral...

Autor: Miroslav Kráčmar | 06.05.2021 12:28
Dnešní krmení mláďat na komíně v Kralupech
https://youtu.be/Oz5L_0oRJuE

nakonec se mi to podařilo rozchodit i ve videích...

Ramo, u nás první na obloze s čarodějnicemi :-)

Autor: Ramo | 03.05.2021 08:38
Dnes jsem viděl první rorýsy...

Autor: zutro | 02.05.2021 17:44
Měl jsem zimní na osobáku Michelin Alpin,jezdil jsem i v létě.Měly 56tis. km,a vzorek 4mm.

Autor: strejda zajíc | 02.05.2021 12:48
Jimnyho už léta obouvám do jiných,než světových značek.Matadorky,v létě Izzardy(byť deklarované jako univerzály),v zimě Sibir snow.Prvně jmenované jsou tvrdé a vydrží nájezd k neuvěření,nebudu psát kolik,abych tu nevyvolal bouři komentářů.:-))

Autor: Karel poslík | 01.05.2021 18:45
Já už jsem svého Samíka 4x4 pustil do světa, ale jezdil pět let na zimních gumách, aniž by to na nich bylo vidět. Opotřebení skoro žádné, protože po silnici jel vždy jen maximálně pár stovek metrů a potom už operoval výlučně po měkkých nebo nezpevněných lesních a polních cestách. Důležité je nepřipojovat zbytečně přední náhon, pokud to není nezbytné. Samík má připojení předku přímo přes zubovou spojku, to znamená s absencí mezinápravového diferenciálu a při manévrování na suchém, nebo pevném povrchu, by gumy jen "hořely", nebo by se mohlo také něco ukroutit.

Autor: Vrba Frantisek | 01.05.2021 18:07
Dotaz pro majitele Niv Samurajú a podobných hracek:jaké pneu? Nejlépe celoroční a vzhledem k nepatrnemu nájezdů za krátký peníz.Musím mnenit dvě pneu-vzorek 5 mm,ale z boku popraskane na plátno.Staré vlákno jsem nenašel tak to dávám sem.

Autor: lanus | 01.05.2021 14:06
J.S. - Do "Bruselu to rozhodne neposielaj" , lebo oni by sa tešili z dvojnásobného efektu zákazu peroxidu t.j. zníženie terorizmu i trofejománie !!!

Autor: Jan Slavětínský | 30.04.2021 11:50
Tak celý týden různě po drogeriích i u Vietnamců sháním 30% peroxid, ale marně. Není ani ten slabší 12%. Mám půl flašky...Asi začnu ty trofeje po stažení posílat do Bruselu.

Autor: Radek Chadim | 27.04.2021 10:30
Omlouvám se za poruchu, tentokrát jsem za to mohl já - aneb Vy jste se v tom zase vrtal pane doktore :-)

Autor: červenka emil | 27.04.2021 07:33
???????

Autor: bohumir dvořak | 26.04.2021 22:05
něco je špatně nejde mi diskuze

Autor: Radek Chadim | 26.04.2021 20:56
Střecha ne, takže stále plná zahrada sousedovic slepic, bojler nový, průjezd ne, pač jsem dělal bránu na dvoře... ale dělal jsem nové heslo pro strejdu zajíce, tak jsem musel zjistit, jak se vlastně dostanu na server - no a při té příležitosti jsem zase zjistil, že zase co fungovalo nefunguje a to co nefungovalo nefunguje pořád :-), ale opačné řazení je celkem snadná operace, když se ví, kam šáhnout.

Autor: Miroslav Kráčmar | 26.04.2021 19:15
Už jen ty mouchy vychytat.....

Autor: Miroslav Kráčmar | 26.04.2021 19:10
Zdá se,že střecha je hotová,bojler opravený a průjezd zabetonovaný :-))

Autor: Fesoj | 26.04.2021 15:23
Tak dostanu se tam už konečně ?

Autor: Radek Chadim | 26.04.2021 11:22
Ten poslední příspěvek jsem napsal JÁ :-).

Autor: Radek Chadim | 26.04.2021 11:11
Lovu zdar, Karle! Taky termo používám k dosledu, ale když teď mám henten onoho barváře, tak je zahodím a do .308 koupím náboje za desetikačku, aby chlapec nestrádal.
Tělo chladne velice pomale, potkání svítí pořád stejně i po 3 hodinách od posledního vydechnutí :-).

Autor: Karel poslík | 26.04.2021 11:02
Dosled v atomovém věku.
Tento víkend se nám docela podařil. Kamarád Jarda ulovil v pátek v noci sele. Já jsem ulovil jedno stejně „velké“ v neděli ve tři hodiny ráno. To slovo velké je opravdu jen na vzájemné porovnání obou úlovků, protože po stažení, oddělení hlavy a rozrušení zvěřiny se ten ukrutný kňour vešel do papírové tašky od Lidla, přičemž po vyvržení vážil 18kg. Soused Aleš mi v neděli večer vytáhnul ještě jednou na čekanou. Měsíc svítil až moc a bylo světlo jak ve dne. Uvnitř v lese asi 15m od kraje, v relativním přítmí, jsem viděl mladou menší bachyňku s pěti selaty o velikosti kočky. Bála se vyjít na volný prostor a po chvilce zmizela v hloubi lesa. Už jsem to chtěl zabalit a volal jsem Alešovi, že ještě chvilku počkáme a pojedeme domů. On byl na žebříku v lese pod košatými duby, kde přece jen nebylo takové světlo. Čekání se vyplatilo. V půl jedenácté houkla rána od Aleše a za chvíli telefon, že střílel na sele, ale to odskočilo a nikde ho nevidí. Půjčil jsem mu do ruky svoji termovizní předsádku, došel na nástřel , rozhlédl se a už hlásil že ho vidí. Bylo ještě dost teplé, aby v kameře svítilo jak slunce. Tomu říkám dosled atomového věku. Mělo 34kg.

Autor: Fesoj | 24.04.2021 10:17
Dnes je svatého Jiří - vylézají hadi a štíři. Všem Jiřím, Jirkům, Jiříkům, Georgům a Grigorijům vše nejlepší !

A mimochodem - k dnešnímu dni se vztahuje také známá písnička o orálním sexu : Hajnej pod borovicí seděl, něco chlupatýho v ruce měl, já jsem se ho ptala, co to má, on mi řek´ že hada s fousama... a také dětské říkadlo : Had leze z díry, vystrkuje kníry, bába se ho lekla, na kolena klekla - no na to, abyste si to představili, ani moc velká fantazie není potřeba, že, pánové ?!

Autor: Petr Havlín | 22.04.2021 07:01
Webtatíčku také prosím o prošťouchnutí trvalého přihlášení. Díky

Autor: zutro | 21.04.2021 20:55
Lovu zdar!pane Slavětínský,to samé mě psal kamarád minulý týden.Jak přes kopírák,až na ten kalibr.

Autor: Ramo | 21.04.2021 14:25
Radku to trvalé přihlášení už nebude fungovat nikdy?
Bylo to tak říkajíc uživatelsky příjemnější... :-))

Autor: Jan Slavětínský | 21.04.2021 13:55
Chlapi Lovu zdar!

Autor: Karel poslík | 21.04.2021 13:50
Lovu zdar, Honzo! krásný večerní lov to musel být. To mám také rád.

Autor: Ramo | 21.04.2021 09:51
Lovu zdar!!

Autor: Břéťa Ambrož | 21.04.2021 09:45
Jojo, 8x64S je skvělá a ta Vlašim mi v tom také prostě funguje (ono taky pro toho kdo nepřebíjí není moc co vybírat jiného)... Dvojnásobné Lovu Zdar!

Autor: Vrba Frantisek | 21.04.2021 09:31
Lovu zdar Honzo.

Autor: Fesoj | 21.04.2021 09:09
Honzo, kdo umí, ten umí ! Tuplované Lovu zdar.

Autor: Petr Havlín | 21.04.2021 08:35
Honzo dvakráte velké Lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 21.04.2021 08:05
Jendo, 2 x lovu zdar! To potěší:)

Autor: Jan Slavětínský | 21.04.2021 06:22
Včera se konečně udělalo hezky, nefoukalo a dokonce se po dlouhém čase ukázalo sluníčko a protože je půlka měsíčku, byla i naděje, že by mohlo být trochu slušně vidět. Minulý týden u nás zaseli obilí na pole po loňské kukuřici. To je klasika a mazec. Hned druhý den to našli..Včera před osmou jsem zasedl na žebřík v rohu lesa, pěkně s dobrým větrem i výhledem a zkusil štěstí. Po chvíli mi přes pole přetáhlo osm daňků. Jeden dobrý vařečkář a ti ostatní byli různě vysocí špičáci. Po chvíli to v lese prasklo a za mnou po ochoze přecházela tlupa holé. Spočítal jsem jich 7-8, ale přesně nevím. Nějakou dobu se nedělo nic a s přibývajicím stmíváním to v lese znovu prasklo. Zase dančí, říkám si.
Najednou se mi na kraji objevily dva černé fleky.V dalekohledu jasně vidím dva lončáky. Chodí spolu, nic jiného s nimi není.Nějaký čas je prohlížím, nerad bych adoptoval a vodil za ně selata...Jsou to samotné kusy. Usadil jsem tečku k lopatce a zmáčkl spoušť. Večerem se rozlehla kulová rána a vidím, jak se kus jen převratil a bez jakéhokoliv odkazování nehybně ležel. Druhý zaběhl do lesa a slyším, jak v tom kraji chodí. Neutekl dál. Tiše přebijím a sedím. Netrvalo 10 minut a vidím ,jak vytahuje z lesa a asi hledá kolegu. Čekám na okamžik a večerem jde druhá rána. Obá kňourci cca 35 a 40 kg. V duchu poděkování sv.Hubertovi a práce, kterou všichni znáte. Uléhám kolem půl dvanácté, s mysliveckým zážitkem a v duchu se mi odehrává celý večer ..Znáte to...a ráno do práce. Lovu zdar! (aby to bylo celé, cca 60 m, střižná hrana z Vlašimi, 8x64S)

Autor: strejda zajíc | 17.04.2021 08:31
Taky tu postrádám ty bělovocasý rogála,chytit toho,kdo hází kolem sebe furadan....Ne,neudal bych ho,to nefunguje,dobrej advokát udělá divy.Zvolil bych něco alá Číňanova pomsta.Otrávené tvory bych mu vopchal do riti!A abych nebyl za sadistu-i poštolka by stačila.

Autor: Fesoj | 17.04.2021 06:17
Kéž by tomu tak bylo u nás, mám jen strach, že z toho našeho páru jednoho někdo skrentil. Lidi jsou svině - mrdají, kradou a ani poledne nedrží "

Autor: Vrba Frantisek | 16.04.2021 18:14
Pepo Tvůj příspěvek mně inspiroval k návsteve přítele google,a tam jsem vyčetl že lunak hnizdi zrovna vcil.

Autor: Karel poslík | 15.04.2021 18:25
Pepo, to co píšeš je realita života. Proto se sokolům daří již několik let v našich průmyslových areálech, které jsou bytelně oplocené a trvale střežené. Je zde nepřetržitý provoz a trvalá ostraha, vstup jen na zvláštní povolení a hnízda jsou opravdu hodně vysoko. Sokoli asi moc dobře odpozorovali relativně bezpečné zóny, aniž by tušili, že je trvale sleduje "big brother" prostřednictvím kamery.

Autor: Fesoj | 15.04.2021 14:12
Karle, připomněl jsi mi případ víc než 20 let starý. Myslivci na Trutnovsku tenkrát zistili hnízdění sokola stěhovavého v lokalitě, kde o něm nebylo nejméně několik desetiletí ani potuchy. Ohlásili to na tehdejším zemědělsko-lesnicko-mysliveckém odboru ONV. Odtud tato informace putovala na odbor životního prostředí, kde s velkou slávou zajistili dobrovolníky z řad ekologistů střežení před nezodpovědými myslivci a sokolníky. A aby se hlídka cítila dobře, zařídila se s plnou parádou. Stan, ohníček, kytara - zda i pitíčko a marijánka, to nevím - a výsledek se dostavil. Sokolové hnízdiště opustili... Následující rok zahnízdili ve stejné lokalitě, jen o kousek vedle. Tentokrát ti "zlí myslivci" drželi hubu a mládata byla řádně vyvedena. Jojo, tihle přemnožení ekoteroristi, to je hrozná škodná !!!
P.S.
Nevíte někdo náhodou, kdy začíná hnízdit luňák červený, nikde jsem to nenašel ? Tady u nás byl vídán párek, ale teď už nejméně týden jen jeden pták. Vím, že samice by měla sedět na vejcích a samec ji krmí, ale není to přece jen trochu brzy ?

Autor: Karel poslík | 13.04.2021 16:13
https://www.unipetrol.cz/cs/zodpovedna_firma/zivotni-prostredi/starame-se-o-sokoly/Stranky/Starame-se-o-sokoly.aspx

Zde letošní rok. Tentokrát je nemám tak blízko jako loni, je to asi o necelý kilometr vzdušnou čarou dál, ale pořád jsou v areálu.

Autor: strejda zajíc | 07.04.2021 20:55
Nesl jsem dnes Ondrovi(můj kámoš ondatra-nutrie)nějaké pamlsky k rybníku a ejhle,mezi kačenkama,dvě Egypťanky.Už ty potvory nilský jsou i u nás!Máte někdo zkušenosti jak chutnají?:-))
P.S. Proč říkám nutrii ondatra?To aby mne neobviňovali,že podporuji invazivní tvory.:-))

Autor: Jan Slavětínský | 01.04.2021 06:04
U nás včera nádherný tah sluk.

Autor: Radek Chadim | 24.03.2021 21:24
Karle, fotky hned, jak se trošku z toho netvora vzpamatují :-)

Autor: Matěj Fous | 24.03.2021 12:51
Tak pan C.Rakušan byl můj učitel myslivosti,trvale až dosud jsme bydleli nedaleko od sebe a já se o jeho úmrtí dozvídám až nyní na internetu.Už jsem ho pravda nějaký čas ani nepotkával,ale tipuji,že devadesátku již překročil.Čest jeho památce.

Autor: Pavel Černý | 24.03.2021 07:52
Karle Lovu zdar!

Autor: Karel poslík | 23.03.2021 22:49
Radku, ukaž nějaké fotky nového čtyřnohého adjunkta. Slibuji, že to nebudu dávat do souvislosti s Tvoji oblíbenou ráží.
Zpráva o smrti pana C. Rakušana je smutná. Mám ve své knihovně něco z jeho tvorby a měl jsem několikrát v ruce jeho monografii "Černá zvěř". Napadá mi, že jsem vlastně dnešní večerní selátko ulovil na jeho počest.

Autor: Fesoj | 23.03.2021 11:25
Vzpomínám si, jak byla jednou na svatohubertském semináři ohlášena "rodinná zahranční delegace" - tři páni Rakušanové. Čest památce pana Ctirada.

Autor: Jan Slavětínský | 23.03.2021 06:41
Včera jsem na FC viděl fotku Radkova barváře. Ani se nám chlap nepochlubil ,že už ho má doma. Pes pěkný. "Konečně si k té své třistaosmě pořídil pořádného psa....." Věřím, že i sem dá nějakou fotku.
Také jsem tam našel info, možná už to někdo z vás četl nebo slyšel, minulý týden zemřel Ctirad Rakušan.

Autor: Václav Sládek | 19.03.2021 20:28
Na Pepíky to bývalo slávy.Tak všem Lovu zdar

Autor: Karel poslík | 19.03.2021 20:09
Všem Josefům/ Fesojům k dnešnímu svátku přeji hodně štěstí a lovu zdar!
Teda řeknu vám, že počasí máte spíše jako na Štěpána.

Autor: Václav Sládek | 18.03.2021 14:00
Pro jistotu namířim k slepicim fotopast.

Autor: Radek Chadim | 17.03.2021 14:20
Já si říkal, kam v pátek později večer odběhli, když předtím ukázkově odkazovali, tak jsem si myslel, že je asi kámoši odtáhli s tím, že jim budou v zákulisí bojové fronty dávat umělé dýchání, ale je i možné, že na to dýchání z úst do huby už asi nedošlo :-) - v přírodě nepřijde nic nazmar. Ale myslím, že pak by tam aspoň kostičky či nožičky zbyly, ale tam nezbylo nic, takže to spíš něco odtáhlo. Včerejší potkyš střední velikosti nebyl dnes ráno na místě, kde jsem ho sovičce připravil, ale válel se na trávníku na dvoře, asi se chtěl opalovat či co - nebo ho tam něco muselo odnést, když jsem ho dopravoval na krmné místo, tak už byl dost ztuhlej, takže asi umrtí nesimuloval :-).
Rone, s tím olovem mě to už taky napadlo, takže než potkyše předhodím jako krmivo, tak ho raději prohlídku, jestli je prostřelenej, aby tam nezbylo větší množství olova.

Autor: strejda zajíc | 17.03.2021 14:05
Tůhle jeden ležel na dvoře,asi napadl Arise,nebyl ani moc požvýkanej.To bulča by ho asi polkla.:-)Kdysi,když jsme ještě měli bachyňku Zuzanku,chodili k ní na gáblík taky podkyši,jednoho,byl to macek alá ondatra,jsem střelil malorážkou z balkonu.Jdu ho uklidit a myšák nikde.Vtom jde z dřevárny Betyna,nos od pilin a už mi bylo jasno.Skovala si ho tam na horší časy.

Autor: Václav Sládek | 17.03.2021 13:14
Kdysi jsme mívali v chlívku dva býčky a prasátko po několik let.Potkan se nám tam nastěhoval jen jednou toho jsem napích na vidle než dodělal tak je chtěl přehryznout.Po zrušení chovu se chtěl zabydlet další toho jistil sklopec.Poslední roky máme ve vesnici tolik skalaček ty je vybírají i v kanalizaci.

Autor: Ron Gordon | 17.03.2021 11:54
Myslím Radku, že ty kanalizace jsou pro potkany ideální, zrovna tak kompostéry. Tam mají potkani ideální podmínky pro množení, protože potrava jim tam sama přitéká, nebo ji tam na kompostér nosíme až pod nos. Prakticky u domku nemám žádné zvířectvo, mimo páru běžců na sběr slimáku a potkani se mi také potuluji po zahradě. Musím přiznat, že také mám kompostér, sousedé po okolí také a tak jsme jim připravili pěkné příbytky. Ještě že mám dobrou kočku, která si s menšími potkany poradí. Jinak by doporučil nenechávat úlovky pro sovu, pokud nejsou prostřelené, aby neměla problém po požití olověného broku. Je také možné, že ulovené potkany zkonzumovali jejích soukmenovci. A aby nezapomněl - Lovu zdar !

Autor: Radek Chadim | 16.03.2021 22:49
Dnes odskočím malinko od myslivosti, ale u přírody zůstanu. Pokrok člověk nezastaví, tak i v naší vsi se postavila ČOVka, což mělo za následek zrušení septiků a rozdělení kanalizace na splaškovou a dešťovku. Nevím, jestli je to tím, ale od podzima, když jsem se připojil na kanalizaci, se mi nějak zdálo, že mě na obilí chodí nějak moc havěti, jednou jsem takhle z večera vytáhl termo no a pár potkánů se mi po kůlnách skutečně potoluje - obilí tam mám uskladněno několik let, ale až letos kolem toho běhá mrak potkánů. Co víc, za poslední měsíc až měsíc a půl se mi několikrát stalo, že když jsem šel zavírat Yorika do kotce, tak z pod kůlny vyletěla nějaká sova. No nic, nasadil jsem na Slavii 631 puškohled a vyrazil jsem do boje s potkyši. V pátek jsem zasedl a za večer jsem si myslel, že jsem zderatizoval 3-5 kusů, ale pokaždé odskočili pod roury nebo za sud s vápnem, a jelikož to vypadalo na náročné dosledy :-), tak jsem je odložil na ráno. Ráno přijdu pod kůlnu a po úlovcích ani památky, tak si říkám, že to je hrozný, jak se dneska krade, ale aspoň to nemusím uklízet. No včera jsem pifl dalšího, dosled jsem tentokrát provedl hned, vyhrnul ho na frajplac, abych se přesvědčil, jestli je opravdu zhaslý, a byl :-), a ráno byl zase fuč. Dnešní lov jsem zahajil už za šera a konečně při svitů světel přiletěla sova a sedla na dveře v patře kůlny, a ejhle, nádherná sova pálená. Jak mě spatřila, tak pochopitelně hned zase odletěla. Tak jsem zvědav, jestli se sova pro ulovek opět vrátí. Jestli bude úlovek pryč, dám k dalšímu fotopast, abych se teda mrkl, jestli je opravdu bere ta sova, nebo nějaký jiný tvor potemělé noci.

Autor: Jan Slavětínský | 15.03.2021 08:28
Včera ráno mi nad hlavou přetáhly dvě sluky. V louce se ozývaly i čejky. Jaro se už hlásí..

Autor: Tomáš ČENĚK | 12.03.2021 15:06
Koncert to byl báječný a ten náš Pražák tentokrát opravdu nebyl vzadu u dveří pro případ, kdyby přišel vichr z hor, ale na výsluní za velice šikovnou čelistkou viz. důkaz ve fotogalerii.
Když se vrátím k přírodě, ráno jsem koukal na konipase zahradního, jak na zábradlí balkonu drží balanc při poryvech větru. Jsou tu už dva týdny. A pruhovaný mrzout Josýfek se procházel po sněhu už před třemi týdny. Srnci už týden bojují o teritoria, jsou to krásné chvíle v revíru na čerstvém vzduchu. Jen těch lidí je venku prostě celou pandemii moc, zvěř má málo klidu. Držte se, přátelé!

Autor: Radek Chadim | 10.03.2021 21:28
Tak já myslel, že to asi basa nebude, aby náhodou nedošlo k nějakému nedorozumění :-). A Petr byl usazen né hned za ní, ale ještě za nějakým patrně prvním houslistou - od té doby co je korona a orchestry jsou takové prořídlé, tak je na něj hned lépe vidět :-).

Autor: Ron Gordon | 09.03.2021 21:15
Radku, já ti nevím, ale i jiný nástroj než to čelo v pozadí nějaké umělkyně si dovedu představit, otázkou je co dělají ty hbité prsty.

Autor: Radek Chadim | 09.03.2021 20:36
Mám dojem, že náš umělec právě teď umělcuje na ČT Artu v pozadí nějaké umělkyně s nějakým nástrojem, nejspíš čelem, neb to zní jako housle na stojato - no prsty má skutečně hbité :-).

Autor: Fesoj | 03.03.2021 19:19
U nás už kroužil luňák.

Autor: Ramo | 03.03.2021 13:50
Dnes v UH první rehek / kominíček...

Autor: Karel poslík | 28.02.2021 14:05
Díky a lovu zdar!

Autor: Pavel Černý | 28.02.2021 08:25
Já byl na vojně u chemiků a už na přípravce v Motole během školy nám doporučili chodit s kratšími vlasy a hladce oholen. Někteří přesto nosili vousy. Pak nám jednou nařídili nasadit masky, nastoupit do malého cvičného krytu ve svahu, hodili tam za námi zapálené cvičné tělísko slzáku (myslím, že tomu říkali CS) a zabouchli na deset minut dveře. Příště byli oholeni všichni. Hrozná doba!
Že se nemůže cestovat do Alp, na Maledivy, případně na Zanzibar pro jihoafrickou mutaci, to tenkrát asi nikdo neřešil. Tak pojďme řešit radši jen tu myslivost.

Autor: František Dušák | 28.02.2021 08:15
Tady je odkaz na výjimky pro myslivost.
https://www.cmmj.cz/mimoradna-opatreni-na-myslivost-nedopadaji-3/

Autor: Radek Chadim | 27.02.2021 23:02
"Dnes sebral lidem sůl a zítra jim bude holit hlavy", začíná to tady být jak v pohádce Byl jednou jeden král :-).

Autor: zutro | 27.02.2021 22:27
Pamatuju na vojně když došla banda záložáků,jeli jsme s něma na cvičení,a při nástupu na buzeráku poslali jednoho s plnovousem jak krakonoš aby se šel před odjezdem oholit.Čekali jsme na něho půl hodiny,a když se vrátil nikdo ho nepoznal,jaký to byl mladíček.

Autor: Fesoj | 27.02.2021 20:52
No, nemá to sice přímý vliv na výkon práva myslivosti, ale na značnou část myslivců včetně mě a Strejdy Zajíce. Jedná se o nošení plnovousu. Většina respirátorů by měla pro dokonalou účinnost těsně přiléhat na obličej. Tomu plnovous pochopitelně vadí a jsem zvědav, kdy někoho v našem Absurdistánu napadne, že by se měl zakázat. Nebylo by to nic nového pod sluncem - začal s tím už Petr I. Veliký a koneckonců až do "sametu" byly fousy kromě knírku zakázány i příslušníkům ozbrojených složek

Autor: strejda zajíc | 27.02.2021 20:29
Cosik psáno na webu ČMMJ

Autor: palkopal | 27.02.2021 17:49
Nenašel bod af)
https://apps.odok.cz/attachment/-/down/IHOABYLUPY62

Autor: Petr | 27.02.2021 16:58
omluva , jedná se jenom o dny :

Vláda s účinností ode dne 27. února 2021 od 00:00 hod. do dne 28. února 2021 do 23:59 hod.

USNESENÍ
VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY
ze dne 26. února 2021 č. 198
o přijetí krizového opatření.

zakazuje
1. maloobchodní prodej a poskytování služeb v provozovnách, s výjimkou těchto provozoven:
af) prodejen zbraní a střeliva,

I. zakazuje volný pohyb osob na území celé České republiky v době od 21:00 hod. do 04:59 hod. s výjimkou:
1. cest do zaměstnání a k výkonu podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti a k výkonu povinnosti veřejného funkcionáře nebo ústavního činitele,

Autor: František Dušák | 27.02.2021 13:07
Jebu je do ucha. Ti zlí komunisté mne nepustili do západního Německa. Ti hodní demokraté mne nepustí ani z bytu. Nikdy jsem si nemyslel, že řeknu -"Komunisté vše odpuštěno, vraťte se". Hamáček se asi učil u Džeržinkého. A překonal svého učitele.

Autor: Radek Chadim | 27.02.2021 12:25
Tak všude všichni zasvěcení tvrdí, že výkonu práva myslivosti se to jako doteď nedotkne, akorát pokud jezdíte do jiného okresu, tak se budeme muset případně nějak prokázat. A zavřou obchody se zbraněmi a střelivem.

Autor: Karel poslík | 27.02.2021 11:17
Zdar chlapi, podařilo se někomu z vás najít nějaké výjimky z pravidel posledního lockdownu ( od 1.3.2021), které by byly aplikovatelné na výkon práva myslivosti ?

Autor: palkopal | 25.02.2021 16:01
právě jsem se vrátil z revíru - na obloze spatřen čáp a další holubi
Vysočina

Autor: Ramo | 22.02.2021 16:54
V sobotu jsem viděl prvního hřivnáče v UH... Ale od soboty už neé...

Autor: strejda zajíc | 20.02.2021 21:31
Sice to nebylo DNES,snad to Radek přežije.:-)Ještě než přišlo překotné tání a mrzlo,jak v zimě bývalo zvykem,vozil jsem na jeden z obecních rybníků krmení pro kachny,které se odmítaly odstěhovat.Z podzima jsem totiž vykšeftoval cca 7 q ječného a 5 q pšeničného zadyňku,takže všechy ty divoké (po)tvory:-) mohu futrovat do aleluja.Ti vrubozobci,jak uviděli Jimnyho,už frčeli a na zrní utvořili kachnokupku.Jednou mi napadlo,světe div se,že i na jiném rybníku se drží parta kvakyn,tak jsem to jel ověřit.A vida,kachny žádné,za to nutrie jak Sus scrofa.Zajíce se zmocnila jeho pověstná žravost,frčel domu,by v trezoru rezavějící malorážku české provenience pohledal a longrajfkama kapsy naplnil(bo mé střelecké umění je pověstné).Na dotaz paní Z.,co chci s myšičkou dělat,zněla odpověď:1.Ulovit,stáhnou a sežrat.2.Z kožky pro Libušku ušít tanga(Proč tanga?Protože tak velké nutrie,aby z nich měla pořádné spoďárky prostě neexistují):-)Poznámka:byl jsem pochválen a odměněn teplým lidským slovem:Seš blbej!.3.Zajíc bude mít ty véééliké oranžové struhy,protože ty jeho už dosluhují.
A výsledek?
Již několikátý den myšičce vozím různé pochutiny-tvrdý chléb,kukuklasy,jablíčka a mrkev(sice jen z Kauflandu,ale když je dobrá pro Zajíce,tak snad i pro ni.)Baští s chutí a ani nepoděkuje,myš jedna přerostlá.A zdůvodnil jsem si to snadno.Je po zimě vyhublá,tož si ji musím trošku vykrmit....:-)
No řekněte,nejsem já děsnej vůl?

Autor: palkopal | 20.02.2021 17:08
dnes ráno špačci na Vysočině, a dva hřivnáči

Autor: Ramo | 12.02.2021 14:29
Fesoji to jsme se nepochopili... :-) Já to tam vyčetl...

Autor: strejda zajíc | 10.02.2021 20:32
Doufám jen,že nezůstane sám,snad druhý z páru "nespí" na Klatovsku po furadanu.

Autor: strejda zajíc | 09.02.2021 22:28
Já mořského orla,už se vrací na místo činu,na hnízdiště.
A taky nádhernýho lišáka.Já nemám dálkoměr,on zřejmě ano,bo se držel stále na cca 200metrů.No,co už,patrony jsou drahý a já jsem chudý důchodce...:-)

Autor: Radek Chadim | 08.02.2021 16:56
Dnes ráno jsem na poli za zahradou viděl čejku chocholatou.

Autor: Fesoj | 07.02.2021 21:13
No Ramo, sorry jako, ale kdybys uměl číst, tak bys věděl z ČEHO.

Autor: Ramo | 07.02.2021 17:36
Matěji sorry jako, ale ptal jsem se z ČEHO, né co to je... To vím!! :-))

Autor: Stanislav Haas | 06.02.2021 15:48
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/jak-se-ne-stat-myslivcem?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=xL51qWIgzI4-202102061442

Autor: zutro | 05.02.2021 17:16
Děda měl teda pěkný věk,přežil obě světové.Mě naposledy seděla slepice v roce 1992,z patnácti vajec patnáct kuřat,z toho čtyři kohouti.Od té doby jsem neměl slepici která by kvokala.

Autor: Pavel Černý | 05.02.2021 14:05
Matěj plete velmi pěkně. Dostali jsme od něho darem šikovný malý košíček na česání ovoce, vybavený i vyndavacím a zas tam dacím háčkem. Velmi se osvědčil.
Jestlipak tam mají slepičky také nějaký ozdobný proužek z loupaného, aby se jim kukaň více líbila? :-)

Autor: Matěj Fous | 05.02.2021 12:32
Kukaň se plete z vrbového proutí a je to taková boudička kam slepice snáší vajíčka,popřípadě v ní kvočna vysedí kuřátka.Já mám vlastní proutnici a pletu čistě jako hobby z pietních důvodů ,naučil mě to děda - narozen r.1889,bojoval v I.svět.válce .Jako již ženatý jsem se k němu nastěhoval a on se těšil i z našich obou dětí,tedy jeho pravnoučat.Byl vdovec a zemřel náhle doma při pletení košíku v srpnu 1977.

Autor: Ramo | 05.02.2021 10:24
Matěji a z čeho se taková kukaň plete?!? Dík

Autor: Pavel Černý | 05.02.2021 08:37
Já myslím, že každý kluk z vesnice ví, co je kukaň :-)
Tak ať dobře slouží!

Autor: Matěj Fous | 04.02.2021 19:59
Tak jsem před chvilkou dopletl kukaň a spočítal,že pokud bych ji prodal za 2.000,-Kč tak bych byl s ohledem na odpracované hodiny docela levný...Možná někteří mladší ani neví co to je.

Autor: strejda zajíc | 30.01.2021 10:23
Takže je to asi naopak!Zajíc je známá potfora a proto je trvale přihlášen.Díky mým PC (ne)schopnostem jsem se tam nějak zasek.Mamut Glu to jistí.
P.S.A taky možná můj věhlas dorazil i na tento servr a tak vědí,že bych se asi už znova přihlásit nedokázal...

Autor: Radek Chadim | 30.01.2021 10:02
Kult wúdú hatí trvalé přihlášení nám skoro všem, asi jsem taky nebyl hodnej - no nebyl, i Jéžíšek to věděl a prd mně donesl :-). Zkusím s tím něco udělat, ale obávám se, že moje schopnosti k tomu nebudou stačit, neb mně trvalé přihlášení nejede na žadných stránkách hostovaných na tomto servru.

Autor: František Dušák | 30.01.2021 09:10
Strejdo k Radkovi se chovám hodně a poslušně. Jediný na koho jsem hubatý jsi ty. Ovšem zcela hluboce pochybuji, že tvé počítačové schopnosti jsou tak dokonalé, že jsi mne zablokoval. To spíš věřím, že kult wúdú v tvém provedení mi kazí trvalé přihlášení. Jó wúdú a kovíd to jsou sfině.

Autor: Václav Sládek | 29.01.2021 16:51
Taky se musim pokaždé přáhlásit,trvale to nejde.Jsem neslušnej a neposlušnej tak nevim.

Autor: Vrba Frantisek | 29.01.2021 15:25
Strejdo zajdo i já sem hodnej a stejně je mě to je plat prtny též to nende.

Autor: Jiří Janda | 29.01.2021 15:08
Pokud si pan Radek bude dělat čas, také se hlásím. Děkuji - Jirka

Autor: strejda zajíc | 29.01.2021 12:21
My,hodné a poslušné Radkovo děti,s tím nemáme problémy...:-)

Autor: palkopal | 29.01.2021 09:37
Též

Autor: František Dušák | 29.01.2021 08:46
Radku, pěkně prosím, smutně koukám. Nemohu se trvale přihlásit. Normálně se přihlásím, ale jak chci trvale, tak mne to nepřihlásí. Dík za čas.

Autor: Radek Chadim | 28.01.2021 18:52
Dnes v deset dopoledne jsem v u sousedů v lese viděl na pasace na 250 metrů lišku v závěsu s další liškou, pokud to nebyla lesbická láska, tak to asi bylo kaňkování v přímém přenosu :-). Škoda, že jsem neměl u sebe foťák.

Autor: Jan Slavětínský | 28.01.2021 07:25
Radku Lovu zdar!

Autor: Petr Havlín | 27.01.2021 16:02
Lovu zdar Radku!

Autor: Fesoj | 22.01.2021 18:20
Radku, LOVU ZDAR !

Autor: Radek Chadim | 22.01.2021 11:51
Letos je nějaká divná zima, husy létají pořád sem tam a poslední týden hlavně na severozápad od Pálavy ke studeneckým rybníkům, takže výrazně mrznout asi nebude, dneska jsem krom hus viděl i patrně samce motáka pilicha, což v tento čas jsem snad taky ještě nikdy neviděl.
V úterý jsem ulovil sele, ani jsem nechtěl, ale v podstatě jsem se jen bránil :-). Sedl jsem na kazatelnu u zvoraniska, v lese sice ve sněhu poryto bylo, ale na pole nevylezli jak je zima dlouhá, tak že je tam půjdu s dobrým větrem omrknout a pak budu po zbytek zimy vymýšlet, jak je dostanu do lovného prostoru. Přišel jsem tam až v půl desáté, že do půlnoci vydržím, u kazatelny poslouchám, z lesa nic neslyším, tak vylezu na kazatelnu (panty jsem si namazal týden předtím, co kdybych tam náhodou někdy šel obeznat to přeryté v lese, tak abych nebyl slyšet až v Náměsti na náměstí :-)), usednu a za minutu slyším zakvičení. Do lesa je to zarostlé, tak jen termem vidím, že tam něco je, ale detaily vidět nebyly. Tak si říkám, že do půlnoci tam s nima vydržím a další dny budu vymejšlet, jak je dostanu ven, ale než jsem to promyslel, černá kulička na kraji lesa, pak další tři, to už jsem měl Sáčko s Cajzíkem v okénku, a najednou tam stojí na frajplace na široko jedno selátko a tváří se jako by tam bylo doma. Tak jsem udělal bum, sele 25 kg zůstalo v ohni, pak dotáhnout lehce z kopca po zvoranisku 500 metrů k 2WD autu, a dnes z toho malinko pokašlávám. Holt blbec no, ale zase tři měsíce podle toho, jak to letos jde, nic neulovím, tak budu mít dost času se z toho vykurýrovat :-). Zajímavé je, že sele bylo relativně dost světlé, nebylo úplně bílé, ale bylo dost světlé, s výraznými černými skvrnami, takové jsem tam po celý rok neviděl, tak asi nějací imigranti :-).

Autor: Radek Chadim | 22.01.2021 11:15
Fido, nevím jak to souvisí s myslivostí. Leda že bys myslel, že za ubytování a stravu by se mohli starat o myslivecká zařízení v našich honitbách, tak by to nemuselo být úplně špatné, protože starat a budovat nechce skoro nikdo, ale lovit by se chtělo leckomu. Nakonec by mně ale za to stejně zavřeli, že jsem novodobý otrokář :-).
Zutro: i když se cítím pořád mlád, tak ti o dvacet let mladší :-), tam to je už polovina dnes.

Autor: zutro | 20.01.2021 17:53
Třetina národa na drogách.

Autor: Fido z Řáholce | 20.01.2021 16:11
Pirátská strana oficiálně pracuje na zamoření českého prostoru...

Vážení voliči a příznivci antifašismu a Pirátské strany, po dlouhé době se naší organizaci podařilo spustit projekt "Uprchlíci vítejte".Tento projekt má za cíl seznámit české většinové antifašistické obyvatelstvo s kulturou nových afrických a asijských Evropanů. Projekt bude určen pro všechny uprchlíky, které se nám podaří z Afriky zachránit a kteří budou mít zájem naši zemi kulturně a nábožensky obohatit. Čeští obyvatelé mohou po kliknutí na stránku nabízet své volné pokoje a nemovitosti, které budou sloužit pro ubytování nových Evropanů. Kromě bydlení je nutno pro tyto osoby zajistit také stravování. Po kliknutí na webovou stránku, klikněte na úvodní stránce na odkaz "NABÍZÍM BYDLENÍ" a postupujte dle instrukcí. V rámci zrovnoprávnění všech občanů je nutno, aby pokoj, který novému Evropanovi nabízíte nebyl menší než pokoj, který využíváte Vy. Budeme rádi, pokud o spolupráci budete mít zájem, případně náš projekt finančně podpoříte. Již máme několik uprchlíků, kteří by rádi využili společné bydlení s českými rodinami, takže určitě neváhejte se zapojit! Více info na webových stránkách nebo napište do zpráv na: Česká pirátská strana. S pozdravem Markéta, pirátská antifašistická aktivistka https://uprchlici-vitejte.cz
Když si uvědomíme, kolik lidí ve volbách volilo piráty, začíná to být opravdu nebezpečné....

Autor: strejda zajíc | 13.01.2021 20:26
Dnes dobrá zpráva.Kňour zvaný Tlusťoch-není to příliš lichotivé jméno,ale přiléhavé-žije!Sice byl skoupý v poslední době na selfíčka u fotopasti,ale dnes jsem na šouláku ke kazatelně potkal aspoň jeho stopu,velikosti mé dlaně.A že mám tlapky docela velké...:-)

Autor: Petr Havlín | 07.01.2021 20:49
Lovu zdar Romane!

Autor: Radek Chadim | 07.01.2021 11:00
Romane, ty seš na tom fóru snad pořád :-). Lovu zdar!

Autor: Roman Voříšek | 07.01.2021 10:59
Chlapi, ještě že toho webtatíčka máme, já vůl to napsal do 2020...:)

Autor: Roman Voříšek | 07.01.2021 10:30
Zdravím přátelé v zeleném,

všem vám přeji nej do nového roku, hlavně zdraví a přízeň Diany a Huberta.

Včera u nás napadlo asi 10 cm sněhu, tož jsem doma nemohl vydržet...

Okolo pů osmé sedám na mou kazatelnu, kde vnadím. Měl jsem tam pohyb, tak jsem doufal...
Než jsem došel k žebříku, byl jsem jak sněhulák - né tak tlustý, ale zapadaný :)

Než jsem sednul, shrnu sníh ze sedačky, nabijím a už se věnuji čekané.

Asi po 20 minutách jsem v lese uslyšel kviknutí. Šlo to od velikého dubu.
Najednou vidím černý hřbet... Sele a buchtuje pod tím dubem.

Než jsem se stačil vzpamatovat, zatáhlo do krytu. Čekám dál.

Netrvalo 5 minut a na pole, kousek za tím dubem, vytahuje sele a bachyně.

Čekám, až se selátko pěkně postaví a večerem jde rána z osmičky.

Sele v ohni, kňourek, má tak 25 kg.

Lovu zdar!

Autor: strejda zajíc | 02.01.2021 16:09
My červenky nežerem,málo masa na moc námahy při lovu.:-))

Autor: červenka emil | 01.01.2021 12:13
Zajíc kanibal!!!a to se někdo diví,že se v lokalitách kde máme zajíce bojím.

Autor: strejda zajíc | 01.01.2021 11:18
Dnes vám napíši jen:Svíčková ze zajíce neměla chybu,bramborový knedlík byl lepší než houskový.Zajíc by měl být velký jako sele,ale co už,dobrého pomálu...

Autor: Radek Chadim | 01.01.2021 11:18
Dnes roku dvoutisícehojedenadvacátého.