Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Lovu zdar



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 20.07.2011 09:52
Zamotáváte věc prostou, mluvíte, až uši rostou... Jestli na upřímné "Lovu zdar" odpovím stejně upřímně "Lovu zdar", "Lovu dík", "Lovčí dík" nebo jen "Zdar", na tom přeci naše myslivost nestojí a nepadá... Pana Tripese znám osobně a velice si ho vážím, i když s ním také občas nesouhlasím. Můžeme o všem diskutovat, hádat se a polemizovat, ale nikdy, opravdu nikdy tato diskuse nesmí zabřednout do roviny osobního napadání a zejména urážek ! To je totiž úskalí všech odborných fór a příčinou, proč mnozí přispívatelé jednotlivá fóra opouštějí. Forma a obsah příspěvků musí jít ruku v ruce. Je obrovský rozdíl, když řeknu "...to co jste napsal, je volovina, protože..." nebo "...vy jste vůl, protože jste napsal..." Tohle ženu ad absurdum, ale k tomu, aby se člověk cítil dotčen, u někoho stačí málo... A něco pro odlehčení. S p. Tripesem jsem se seznámil, když jednou na výstavě Natura Viva popisoval pro zejména nemysliveckou veřejnost herečku Klárku Jandovou mysliveckou mluvou - a dovolil jsem si s ním nesouhlasit v označení určité části jejího pěkného tělíčka... Petr Slaba při tom popisování fotografoval a později tu fotku p. Tripesovi předal. Zvětšenou, zarámovanou a já
jsem připsal na paspartu : Olda Klárku popisuje - kam to prstem ukazuje ? Svírka nebo přeztička? Čiplenka či šelmička ? A zasmáli jsme se všichni.

Autor: Jan Horáček | 19.07.2011 23:10
Pánové, odbočili jste od tématu víc, než je zdrávo. A to je škoda. Podle mého názoru je "lovu dík" velký úlet a nechápu, jak "starý praktik" Tripes na něco takového přišel, když ostatní věci popisoval celkem dobře.

Autor: Ellhenicky | 06.04.2011 13:23
Nevím, proč názor p.Tripese Daksle zlehčuješ, že se jedná o nemocného člověka? Znáš ho osobně? Je to starý praktik, který pro myslivost dost udělal i dělá a žádný fracek. Já užívám taky jinou odpověď, ale tvoje zdůvodnění se mi nelíbí,trochu úcty se tomu u nás říká.

Autor: martes | 02.04.2011 16:28
Martine,asi ne.Květen mývám většinou našlapaný.Pozdravuj.Zdenek.

Autor: Jaroslav Tatalák | 02.04.2011 16:20
Daksle, pokud jste si něco vyříkali osobně telefonem nebo mailem,pak je Tvoje oblíbené rčení"Zjevně nevíš o co jde" na místě. Jestli ne ,tak mě začínáš připomínat politiky s obdobným "bez komentáře",aby se vyhli choulostivé odpovědi.Jinak těch "dvacet" jsem citoval z Tvého příspěvku na tomto vlákně i když je autor ing.Kasina. S pozdravem J.T.

Autor: Martin Skřivánek | 01.04.2011 23:58
čau Martes,jak žiješ? v květnu budem dělat s klukama střelby kdyby sis chtěl trhnout ostudu :-).

Autor: jirka marek | 01.04.2011 23:06
"Lovu zdar"-"Lovu zdar".
Moc tady tomu nerozumím,ale jelikož jsem už pár let čtenářem "Roudnických přispěvatelů",chci za sebe říci,že Karla Chalupníka si moc vážím,takových myslivců je podle mého hodně málo.Mějte se.

Autor: Daksl Kopov | 01.04.2011 22:23
Jaroslave,vás" dvacet" jsou slova ing.Kasiny,ne moje.Zjevně nevíš o co jde.

Autor: Jaroslav Tatalák | 01.04.2011 20:42
Když tak pročítám tuto diskusi tak se podstata věci někam za něco schovává. Já jsem nikde nečetl,že by Karel Ch. někde napsal"Vy..serte se už na to". Jeho doslovná citace pro obnovení mysli:" To jenom na okraj..já přistupuju k věcem z jiných hledisek než většina ostatních lidí. A i když se to mnoha lidem nelíbí,účastníky starého fóra nevyjímaje, je mě to jedno, jelikož mě můžou ... víte co." Nevím , co je na tom vulgárního a svojí vstahovačností si to někteří přisoudili sobě.Vždyť na starém webu nebylo jenom vás "dvacet" jak to nazval Daksl.A myslím si,že toto jsou veřejné stránky,kde za dodržení stanovených pravidel může každý projevit svůj názor bez toho ,aby ho někdo peskoval nebo usměrňoval. S pozdravem J.T.

Autor: Zdeněk Ondruch | 01.04.2011 07:01
Připojím se k Harymu. Ač pana Chalupníka osobně neznám, nic proti němu nemám, s některýma jeho radama se ztotožňuju, s některýma zase nesouhlasím, tak jak je to v normálním životě.Pan Chalupník dal naprosto najevo, že o toto fórum zájem nemá, tak jej prosím nevzývejte, chce být tam kde je.Myslím, že osočování ať už na jednom, nebo druhém, či osmém fóru nepatří k dobrému jménu myslivosti.Proto by jsem se raději řídil mottem od F. Kafky: "Moudří kráčí vyrovnaným krokem, jen blázni okolo nich tančí dobové tance".Já jsem chodil na všechny fóra(i na Myslivost-proti které nic nemám, ani jsem neměl), ale jak vidím, začíná se to třít všude.Proto bude lepší(budu se snažit), návštěvy všech fór omezit.Lovu Lesu Z

Autor: Harald Altmann | 01.04.2011 01:35
Vy...serte se už na to. K. Chalupník jasně ve svém příspěvku (http://www.myslivost.cz/Myslivecke-forum-(1)/Radime-si.aspx?forumid=44&threadid=7781)- už to tady jasně prezentoval bývalý "masař", vyjádřil svůj postoj k většině myslivců, co teď chodí na tento web. Proč ho neustále vyzdvihujete? Osobně jej neznám, ale podle jeho reakce jsem si opět potvrdil pravidlo z dávného mládí. "Čím vyšší vzdělání, .........."

Autor: Miroslav Šafr | 31.03.2011 19:49
Pokusím se Karla Chalupníka navštívit o víkendu na jeho chatě, kterou má asi 1 km od mého domu v naší honitbě. Jezdí tam teď málo, a tak snad na něho budu mít štěstí. Nemluvil jsem s ním asi rok, a tak ani nevím o jaký spor tedy jde. Jeho vyjádření na webu myslivosti je trochu smutné a nečekal bych to od něho. Nevím však co tomu předcházelo a nechce se mi to teď někde vyhledávat (jestli to vůbec na starém webu ještě jde).

Autor: Daksl Kopov | 31.03.2011 19:43
Kde bereš Karle tu jistotu že právě ty máš tu pravdu???
A Milan -to byla odpověď pro Standu.Proto ten odstavec,ale asi jsi to pořádně nečetl.:))

Autor: Karel Hrádel | 31.03.2011 18:06
pro Daksla: dík za odpověď ale Ty stejně máš svoji pravdu a jiný názor těžko připouštíš i když je v rámci zákona, podle tradic a ve vší slušnosti. Přeci si nenecháš sr t na hlavu.Toť vše, co ještě mám. Jinak přeji pevného zdraví a hlavně Lesu a lovu zdar. Já jsem se o případu p. Soukupa vůbec nezmiňoval a je jen dobře, když se kamarádi podrží.K.H.

Autor: Daksl Kopov | 31.03.2011 17:34
A pro Karla-nemám nic osobního,naopak.Pokud ho někdo utřel,stáli jsme za ním.Ovšem jen to že jsme nešli na nový web ho tak našponovalo že začal učastníky tohoto webu napat.A nejen on.Ovšem paměť někoho je krátká.Je to názor i ostatních a pouze já ho zde ventiluji.To je možná celé.Nebojím se.A že bych někomu něco zakazoval nebo přikazoval-nenech se vysmát.Pokud je to podle zákona,podle tradic a ve vší slušnosti,nemám problém.Tady jde o něco hlubšího.Více si voláme než píšem a ne každý dokáže něco obhajovat či komentovat veřejně.Já ten problém nemám.Pokud budem všichni kývat hlavou-špatně dopadnem.

Co se týká Milana Soukupa-vše se tu řeší srandou.Nikdo kromě nás pár co se známe jinak než na netu ví,že se nejedná o nic co se zde ve srandě píše.Jde o rodinný problém a to je jeho věc.Jen ho chtělo malinko podržet,podpořit a ukázat mu,že za ním stojíme.Vzalo se to za špatný konec a některé příspěvky jindy vtipné jsou najednou nevhodné.

Autor: Daksl Kopov | 31.03.2011 17:06
Ten kdo jen kýve hlavou a nechá si na ni s..t je v poho.Komu není jedno co se děje je podezřelý.Lovu zdar!!

Autor: Karel Hrádel | 31.03.2011 15:17
Pro Daksla, já chodím na dostupné myslivecké weby ale jen Ty jsi věčně nespokojený, při vyslovení jména Dr. Chalupníka vyskočíš jako čertík - jestli něco máte osobního tak to sem netahej, neustále někoho opravuješ a doporučuješ, co má psát, co se smí a nesmí atd. Pokud někdo píše slušně a ze strany admina a mejitele webu p. Chadima nebyl vykázán, tak proč ho usměrňovat? A to jsi na starém webu dělal také. Nic ve zlém, myslivec jsi tělem i duší ale chce to jen trochu ubrat.Lovu zdar. K.H.

Autor: Stanislav Haas | 31.03.2011 13:46
Nepsal jsem, že odpovědi byly amatérské nebo jiné, jen to, že jsem čekal...
A právě proto, že nevím, co za postojem pana Ch. je, tak jsem si dovolil napsat, že mi zde jako osoba chybí. Nic víc, nic míň. Myslel jsem si, že zde každý z nás může napsat svůj názor slušnou formou bez nějakého okřikování nebo odkazování do patřičných mezí. Tak ať se Vám všem daří, odhlašuji se, protože se to nějak začíná vracet do starých kolejí, viz příspěvky o panu Soukupovi.

Autor: Daksl Kopov | 31.03.2011 11:19
Pokud Stando nevíš o co jde,tak prosím nepiš o kastování.
Co se týká dotazu na jezevčíka-Jindra Šimara odpověděl fundovaně.Je to hlavně dlouholetý chovatel a cvičitel jezevčíků.Ví o čem píše.

Autor: Stanislav Haas | 31.03.2011 09:33
Hlavně žádné kastování - od nás, od nich, staré, nové, u Kasinů, u nás...nikdo nemá patent na rozum a kdo bez viny ať hodí kamenem. Pan Chalupník zase může být dotčen některými výpady od nejmenovaných lidí a nejsme malí haranti, abychom říkali - on si začal, já nic. Nevíme souvislosti, pozadí...Osobně mne velmi mrzí, že na tyto stránky nepřispívá, když zde byl dotaz na srst drsňáka, jeho výsost krále zvířat, úplně jsem čekal, že se jeho odborný příspěvek objeví. Podotýkám, že jej osobně neznám, nejsem v jeho službách a ani za lobování nemám nic slíbeno :-):-):-). Chce to jen trochu smířlivosti a méně fundamentalismu, nic není černobílé.

A k Lovu zdar - Lovu dík bych řekl dle Járy da Cimrmana - mně se to líbí. Ale nejsem češtinář ani roduvěrný myslivec, jsem jen z mysliveckého h...a pára a truhlář, na druhé stránce v Biologii /na první je vůl, na druhé truhlář, pokus o vtip :-):-):-) a odlehčení/

Autor: Petr Havlín | 30.03.2011 20:22
Na sraz bych moc rád,ale budu služebně v Rakousích:-( tak vám alespoň budu držet palce na počasí.

Autor: Daksl Kopov | 30.03.2011 20:07
Dědo,kašli na to.Jsem osobně rád,že jsi tady.

Autor: Daksl Kopov | 30.03.2011 20:06
Petře,to je OK.
Naštvaný budu značit:((((
OK budu zbnačit :))))
To jen pro tebe.Přijeď na sraz,vše ti vysvětlím a pak pochopíš.

Autor: Petr Havlín | 30.03.2011 20:02
Přiznám se Daksle,že u tebe pro tvoji expresivní řeč nepoznám,kdy je vše ok a kdy jsi naštvaný.Jinak mě mrzí,že nepoužíváme oba weby.Já chodím sem i na Myslivost,protože chytří a sympatičtí myslivci jsou tam i zde.Myslím,že Dr.Chalupníka mrzí,že mu jeho dlouholetí weboví kamarádi ne úplně dobře rozumí a třeba mu i chybíte.Je to ale jen moje úvaha.Lovu Zdar!

Autor: martes | 30.03.2011 15:48
Dědo,nikdo s nás starých,pokud vím, Karlovi nijak neublížil.A vůbec nechápu jeho reakci v článku o nožích.Martes.

Autor: Děda z lesa | 30.03.2011 13:47
Daksle, nerozumím tomu, že by mě někdy něco vadilo...
Spíše mne mrzí reakce na dr.K.CH., který byl a je jedním z výborných diskutérů, jak po stránce odborné, tak i lidské.

Autor: Daksl Kopov | 30.03.2011 13:23
Vidíte,celý život se bude člověk učit.....
Apropo Dědo,ty jsi byl taký jedním z těch co jim vadil odchod těch dvaceti.Jen paměť nějak vynechává!!!:))))
A vidš,nekoušem!

Autor: Děda z lesa | 30.03.2011 13:19
Jsem to ale popletený děda...
Celý život žiji v domnění, že myslivci jsme jedna rodina nebo že myslivci jsme všude doma.
Nějaký web nemůže rozdělovat, stejně všichni dle zajímavosti střídají oba dva.

Autor: Daksl Kopov | 30.03.2011 11:07
Od nás -to jsou ti,co píší sem a odešli od Kasiny.A také to jsou ti,co podle K.CH.nemají nic společného s ČMMJ a jsou t,o ti co mu mohou a to už jsem zde psal.A je to těch DVACET co nemohou ohrozit chod nového webu.Někteří chodí i na Kasinův,proč ne.Každý je svobodný.Tady kromě obrany, nikdo nikoho nenapadal.
Ovšem né tak to je a bylo na NOVÉM WEBU.

Autor: Milan Soukup | 30.03.2011 10:11
Karel Chalupník - 7.3.2011 14:11:30
....................To jenom na okraj...já přistupuju k věcem z jiných hledisek než většina ostatních lidí. A i když se to mnoha lidem nelíbí, účastníky starého fora nevyjímaje je mě je to jedno, jelikož mě můžou...víte co.

http://www.myslivost.cz/Myslivecke-forum-(1)/Radime-si.aspx?forumid=44&threadid=7781

Myslím, že víme úplně přesně, co můžem.
M

Autor: Děda z lesa | 30.03.2011 09:50
Dotaz : Kdo je to "od nás" ?

Autor: Daksl Kopov | 30.03.2011 06:49
Petře,hlavně nevykat!Na Kasinu opravdu nechodím,byl jsem na to upozorněn Z.Ondruchem.
A horké hlavy??Od nás nikdo.

Autor: Petr Havlín | 29.03.2011 21:48
To si Daksle trochu protiřečíte:-)Pan doktor Chalupník nemůže být naštvaný,že nechodíte na nový web,když tam chodíte-jinak byste to nevěděl,že to napsal:-)).Mně osobně tu pan Chalupník chybí a je škoda že horké hlavy ještě neochladly.Lovu zdar!Zdar!

Autor: Daksl Kopov | 29.03.2011 17:25
Soukupa neřešte.Kecá!!!
Vím o co jde.

A pište k tématu.Na Soukupa masaře založím raději nové vlákno!!:))))

Autor: Petr Toman | 29.03.2011 16:31
kde čert nemůže, tam nasadí ženskou....nebo se mýlím masaři geometře :-)

Autor: Pavel Neumann | 29.03.2011 15:52
Milane, to je mě teda líto. Doufám, že budeš alespoň chodit sem, mezi nás. Byla by velká škoda přijít o tvé příspěvky !!!

Autor: Milan Soukup | 29.03.2011 13:16
DAKSL - Vole!!!! :-):-) Ses vrátil domu nějak dřív :-), kdo bude platit daně a socku, co???? :-). Koukej makat a ne se flákat někde na internetu :-). M

Autor: Daksl Kopov | 29.03.2011 13:11
Ten pan Trripees je nemocný člověk.Nedivím se,že mu to otiskli i když je to hovadina.Podívejte se na článek o divočácích v Praze.Ano,je to problém,ale nemusím psát veřejně že ulovím VODÍCÍ BACHNU a selate že pak uhynou.To je ta největší prasečina co jsem mohl kdy v tomhle časopise číst!!!

To mě ani tak nenadzvedlo to,že na Kasinově webu v diskusi o nožích si pan doktor Chalupník neopomenul při projevu o jeho Českosti na závěr napsat,že mu Ti ze starého webu mohou políbit prd.l.Chudák.Už mu nikdo nepochlebuje a to je mu to líto.Když z nás dělal nečleny ČMMJ,zapoměl že asi zůstane sám.Urážet se nikdo nenechá.Pokud jeho někdo napadl,všichni jsme se Karla zastávali.Dnes kope kolem sebe on a je sám.Důvod??? Nechtěli jsme na nový web!!



Tak že mě nějaké lovu dík nemůže posadit na prdel.


A víte proč masař končí s myslivostí???
Loví v Praze bachyně.Má to kousek!!:))))))

Autor: Milan Soukup | 29.03.2011 12:20
Pánové, děkuji a samozřejmě sraz a zelňačka platí :-), to bych se musel sám před sebou stydět, kdybych neudělal, co jsem slíbil. Jinak se to tak nějak sešlo všechno dohromady, že si dám nějaký čas od myslivosti pauzu. Sice budou abstinenční příznaky :-), ale chvíli to určitě vydržím :-). M

Autor: Martin Síla | 29.03.2011 05:55
Milane,osobně si nedovedu představit jakoukoli činnost,která by mi nahradila myslivost.Jak u tebe?

Autor: martes | 28.03.2011 23:39
Milane,to nemyslíš vážně.Co Roudná,to nebude zelńačka.Martes.

Autor: Josef Hanzlík | 28.03.2011 16:17
Nezodpovědný bouchale a masaři,to si děláš pr..l!

Autor: Milan Soukup | 28.03.2011 15:15
Máte to marný :-), prostě Lovu dík! a je to :-). Stejně končím s myslivostí, tak se dohadujte kluci jak chcete :-). M

Autor: Zdeněk KLubal | 28.03.2011 14:58
Na odpověd lovu zdar je odpověd,zdar a lovu zdar.Pod tím Trnkovým keřem nám ještě hodně let zamotá s mluvou.Z.K.

Autor: martes | 28.03.2011 13:27
Já taky.

Autor: Zdeněk Ondruch | 28.03.2011 13:22
Zdeno, jsem zvědavý co ti na to odpoví Lovudík z Tábora.Z

Autor: martes | 28.03.2011 13:07
Dnes přišel časopis Myslivost.Na straně 93 Myslivecké zvyky a tradice uvádí O.Tripes ,,pokud je Lovu zdar blahopřáním k úspěšnému lovu tak odezvou na to je Lovčí dík,,.Už jsme to tady probírali a teď ,,babo raď,,.Martes.