Dnes je 27.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Postroj



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jindřich Šimara | 04.04.2011 19:55
Jednoznačně postroj není pro lovecké psy.Používejme to co je osvědčené a nevymýšlejme blbosti.Pes má jít po barvě klidně a ne táhnout jak buldozer.Je potřeba si psa pořádně vycvičit a ne ho navlíkat do kšír aby se při táhnutí neoběsil.

Autor: Jaroslav Rejdák | 04.04.2011 19:44
Stahovat obojek, když jde pes do vody nebo do nory, je samozřejmost, to jsem věděl. S dohledávkou mne to nenapadlo. Máte už někdo s tímto vlastní špatné zkušenosti? Přišel jste někdo o psa díky tomu, že při stavění postřeleného kusu měl na sobě obojek, nebo kšíry?

Autor: Petr Pořádek ml. | 04.04.2011 19:38
Ten postroj toho našeho výrobce je z kvalitní ploché kůže, dostatečně pevný, ale zároveň skýtá velice snadné zachycení a z toho důvodu já bych v něm psa z obav nepouštěl. Vím o případu uškrcení při zachycení na klasickém stahovacím obojku, natož pak na postroji, kde se pes může zachytnout o kde co.

Autor: červenka emil | 04.04.2011 18:30
Moje veličenstvo dohledávava vždy na volno bez obojku ,to ostatně zná pouze když jedeme na veterinu(myslím tím obojek) je moooc opatrná, hlási nalezený kus, když páníček ji nestačí vráti se vede.Nerad bych obrečel její jasnost. Mám to už jednou zasebou.

Autor: Jindřich Šimara | 04.04.2011 18:07
Na to jsou reflexní obojky, ty jsou dělané aby je pes stáhnul.Ale nestáhne si obojek natož kšíry.Dávám i barvářský obojek tak volný aby pes mohl kdykoliv v úzkých ho stáhnout couvnutím.Kdo dohledával v kukuřici nebo v řepce v noci ví o čem mluvím.Kšíry jsou tak pro pudla na chození po ulici.

Autor: Václav Sládek | 04.04.2011 17:52
Pro mě je větší riziko pustit psa při naháňce bez označení do pro člověka neprůchodného ostružiní nebo do vývratů, travin,trnin a třeba 4ha rákosí ve kterém děláme naháňku na černou.Možná je to jen můj dojem ale dnes hrozí psovi spíš ohrožení střelci než zachycení.U mě se jedná o drsňáka a bordera střiženého bluetain pletou si ho s černou a liškou.

Autor: Daksl Kopov | 04.04.2011 17:00
Jindro,komu se nezamotal pes v travinách či rákosu v rybníku -nepochopí.Čekáš,pískáš a on zatím možná dobojoval.Byl jsem u dvou případů,bylo to smutné.Tam je pak veškerá rada drahá...

Autor: Jindřich Šimara | 04.04.2011 16:08
Tak jak píše Daksl,z bezpečnostních důvodů.Pes se vypouští bez obojku a postroje.To by mněl znát každý vůdce.
I u ohařů na vodu bez obojku,když vidím některé vůdce nejraděj bych jim nak. .......

Autor: Václav Sládek | 04.04.2011 11:51
Toho zachycení bych se nebál.Po ztrátách reflexsních obojků na suchý zip jsem přešel na pevné a dnes dávám reflexní vestu.Když vidím jakým bordelem pes v leči prolézá no je to kočkopes.Stím GPS ho stejně najdeš.Postroj nepoužívám na barvu nemusí být špatný.

Autor: Erika Doležalová | 04.04.2011 08:28
Ikdyž používám klas. barv. obojek (a labra chodí na volno bez ničeho) tak si myslím, že postroj nemusí být špatná věc. Určitě ale kožený, ne nylon, protože tam bych se víc bála toho "zachycení se" no a taky by bylo brzy po něm - sice je nylon trvanlivější než kůže, ale myslím vzhledově - pár šlahounů, trní, větví apod. a začnou se vytahovat nitky...
Na dosled černé bych se bála jak psal Pavel že může prase psa "zaháknout" právě za postroj, takže bych to používala spíš na "bezpečnou" zvěř (srnčí, vysoká..). Zachycení za běžný terén bych se moc neobávala, dnes se už dost používá GPS na obojcích či vestách, ochrané nebo reflex. vesty na naháňky, lokátory na obojky do nory a údajně v pohodě, takže postroj bude něco obdobného.. Ale zkušenost s ním nemám (tedy ne u lov. psů, jen u seveřanů)

Autor: Daksl Kopov | 04.04.2011 07:18
Pokud jde o dosled černé,tak má možnost ho zbraněmi zachytnout a rozmáznout.Pokud jde o dosled v houšťáku,může se navléknout na větev.Proto sundavám i obojek.Ale zase-to je můj názor.
Tento měsíc mi příjde z USA GPS.Je upevněna na obojku.Tedy,to co dělám léta budu muset porušit a trnout hrůzou zda se někde holky nezachytnou.

Autor: Jaroslav Rejdák | 03.04.2011 21:25
A ještě, proč pejska při stavění z postroje vyvlékáte?

Autor: Jaroslav Rejdák | 03.04.2011 21:24
Já si ho pořídil, protože předchozí psi, které jsme doma měli se na stopě do řemenu zapřeli až moc, jakoby se škrtili a brzy se utavili. S postrojem se pejsek může do řemenu položit naplno bez jakýchkoli problémů. Ale zatím s tím nemám zkušenosti z praxe.

Autor: Petr Pořádek ml. | 03.04.2011 20:32
U nás chlapík postroje dělá, psíky dělá léta a razí názor, že pes v postroji jde po barvě důrazněji, něco pravdy na tom asi bude..ale on pouští na štvaní s postrojem a to já bych nikdy neudělal, pak se dostáváš tam jak píše Daksl, že to je pomalé, měl jsem ho půjčený, feně seděl, ale z výše uvedených důvodů jsem se vrátil ke klasickému bar.obojku.

Autor: Daksl Kopov | 03.04.2011 20:27
Jaroslave,používal jsem ho,ovšem při vypouštění na štvaní a následné stavění v případě postřelu trvá déle než ho z něj dostaneš.Další věc je ta,že pokud má pejsek barvářský obojek,měl by a nebo ve většině případů se řemen protahuje pod většinou levým během .Tahne hlavu více k zemi.To u postroje nejde.Ovšem pozor-to je jenom z mojí praxe.

Autor: Jaroslav Rejdák | 03.04.2011 20:21
Pejskaři, nepoužíváte někdo místo klasického barvářského obojku postroj pro psy (viz např. http://obchod.hafbezobav.cz/index.php?akc=detail&idvyrb=2136&kateg=84), popř. co si o tom myslíte? Kynologii zdar.