Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Kevlarové vesty pro psy



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Marie | 25.04.2011 22:47
Zdravím,
v názvu diskuze jsem dala slovo "kevlar" záměrně, jelikož na starých diskuzích se myslivci zmiňovali o kevlaru a tak je pro vyhledání tohle slovo vhodnější.
Vesty jsou z Cordury, ty co nabízím já, jsou šité na zakázku dle mých požadavků, stupeň ochrany je 5 a cena si myslím vzhledem ke kvalitě a i konkurenčním cenám je přiměřená. (Každý si může přijet vestu na svém psu vyzkoušet, to Vám taky málokdo nabídne).
Je pravda, že se jedná o komerční diskuzi, takže můžeme pokračovat na mém webu.
Jinak mnoho zdaru při lovu a hlavně pro Vaše psíky, ať už v ochranných vestách nebo bez.

Autor: Petr Řehoř | 22.04.2011 09:23
Marie, v usa jsem žil a tamní trh znám a samozřejmě vím jak je to s dopravou, popř. clem. A právě na základě těchto vědomostí znovu tvrdím, že vesty máte předražené-což je ale problém spíše vašeho koncového zákazníka než můj :-) Když si můj příspěvek přečtete ještě jednou, snad pochopíte, že jsem kromě ceny a toho, že zde máte komerční inzerát, polemizoval s vaším názorem, že cordura je lepší než kevlar-téma jste založila pod názvem "kevlarové vesty pro psy" a pak píšete o corduře. Zároveň jsem konstatoval, že jedna konkrétní fotografie se mi příčí. Nicméně dál k tomuto tématu nemám co říct, takže další diskuze se vzdávám. A ještě pro Petra P. Tyhle party lovců prasat velmi často používají takové polovesty nebo spíš brnění z tlusté kůže (nevím jestli není do kůže všitá ještě nějaká jiná látka, nezkoumal jsem to).

Autor: Marie | 21.04.2011 18:44
Děkuji za reakce,
Petr Ř: Máte naprostou pravdu, že cena vest je mnohem vyšší, než když se podíváte na stránky v USA a přepočtete si kurz. Jen bych ráda dodala, že dovézt vesty sem také něco stojí (poštovné v rámci USA, převoz přes oceán, dph, clo...), není to tak jednoduché, jako dovážet Evropy.
Co se dále týče ceny, tak jsem oslovila firmu, co šije v ČR a možná se budete divit, ale cena vesty tady byla mnohem vyšší a nesplňovala zcela mé požadavky.
Tyto vesty jsou přímo pro kontakt psa s prasetem, stupeň ochrany této vesty je velmi vysoký v Americe je testují dnes a denně. Dlouho jsem vybírala u koho vesty objednám, vycházela jsem ze zkušeností lovců.

Petr P: Vesty jsou určeny spíše pro střední a velká plemena, která sami o sobě nejsou tak obratná a tak jim tato vesta může zachránit život, nebo minimálně snížit riziko úrazu. Moje vesty nemají vysoký krunýř krku, krk je vyvýšen, ale neměl by omezovat psa při práci nosem. Celého psa bohužel chránit nelze, to by se opravdu sotva hnul.

Jinak nikomu vesty nenutím, ale já osobně bych si za ochranu svého psa zaplatila, pro mě je mnohem víc než jen nástroj k lovu. Za kvalitu se prostě platí.

Autor: Petr Pořádek ml. | 15.04.2011 22:33
Maruško nebudu se vracet k Vaší debatě s plénem loveckého fora. Vesta z Condury, kterou prodáváte psa značně zpomaluje v jeho obratnosti, kevlar má podstatně lepší vlastnosti. Cenu řešit nehodlám.
Na druhé straně nesouhlasím s Petrem, že jsou vesty z Condury, které nabízíte pouze pro nekontaktní práci. Ba naopak Petře, tyhle vesty používají amíci pouze a jen na čistě kontaktní lov prasat, kde loví pouze pes a nůž, žádná kulovnice a zaštěkávání z deseti metrů. Je to vidět i ze stylu šití těch vest, kdy je kladen důraz na krytí krku. Jednoduše psa vypustí na viděnou a ten se věší na prase. V našich podmínkách krunýř krku zabraňuje psu práci nosem a proto toto majitelé takové vesty odstrojují.Jsem v kontaktu s klukem z americké party lovící se psama na ranči za použití vest z condury a jejich spokojenost je velká. Loví pouze kontaktně a se psama u nás označovaných jako plemena bojová. Žádní voříšci. Tím pádem já osobně zastávám názor, že ta vesta je vhodná na robustní plemena a práci čistě kontaktní, protože zde není obratnost tak potřebná jako v případě našich lovů. Viděl jsem u nás v ČR tu vestu po střetu bulíka i sedmihrada s kňourem a vesta tímto reálným testem prošla obstojně. Dost se debatuje i nad tím, že vesta nechrání slabinu psa a stehenní tepny. V případě kontaktních lovů v usa se věší pes zpravidla na krk a k natržení slabin takřka nedochází, nejčastěji je zranění v oblasti krku a hrudníku, takže tak. Pouze můj názor, Marušku neznám. Jak dopadla má vesta lze číst dole :-))

Autor: Petr Řehoř | 15.04.2011 11:24
Víte, Marie, taková reklama tu asi nemá co dělat. Ale pokud to Radkovi nevadí, tak ok. Nicméně, protože jste na toto téma začala diskutovat, tak přidám svou reakci, ať je to zajímavější. Jak už vám napsali kluci na loveckém fóru, máte vesty šíleně předražené (cena v usa 65usd, vaše cena 4200kč)! A kde jste vzala to, že cordura je lepší než kevlar?! To snad nemyslíte vážně? Právě díky materiálu cordura mají tyto vesty velmi nízký stupeň ochrany. Pro nekontaktního psa asi dostatečný, ale pro psa, který je vysloveně kontaktní je ta vesta velmi nevhodná. A ještě jedna poznámka k vašemu webu. Lov divočáků za pomoci psů se nevyhne určitým nehezkým situacím, ale mít na webu jako jednu z propagačních fotek umístěnou fotografii boje psa s prasetem v ohradě, za kterou sedí "publikum", je podle mě prostě hnus!

Autor: Marie | 14.04.2011 23:45
Zrovna pár vest dovážím, ale jsou z materiálu Cordura, což je lepší než Kevlar a musím uznat, že amíci mají celkem dost zkušeností s lovy na černou a jejich psi to nosí bez problému. Možná jde jen o zvyk. Ta vesta váží okolo kila, to není zas tak hodně. Tak uvidíme, brzy sami vyzkoušíme, ale rozhodně jí nosit bude, se může třeba stavět na uši.

Autor: Leon Zumr | 09.04.2011 23:07
to jí musíš občas nakrmit aby to unesla né že žere jenom když soused zapomene zavřít slepice :-)))))

Autor: Petr Pořádek ml. | 09.04.2011 20:04
Já si koupil kevlarovou vestu z USA na mojí štajeračku, oblíknul jsem jí do toho, fena se v ní převrátila na záda a hrabala jak kdyby s ní byl ámen :-)), tak jí mám doma ve skříni a jak se najde někdo kdo by jí chtěl, klidně ji prodám, bude na štajeráka, kopova, bulíka i staforda, to mám vyzkoušené...jinak ty popsané vesty nejsou moc ideální co jsem četl na netu recenze, ale třeba se tu najde nějaký uživatel, který nám to objasní.

Autor: Marie | 09.04.2011 17:01
Používáte i mimo reflexních obojků na psy jiné prostředky pro ochranu svého psa?
V zemích, kde běžně loví černou zvěř za pomoci psů běžně používají kevlarové vesty z balistického nylonu. Zajímalo by mě, zda by i v ČR byl zájem o tyto vesty.
Více o vestách na http://loveckevestypsi.webnode.cz/
Marie