Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Jak ošetřit zbraně kňoura



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Vladimír Soukup | 20.04.2011 11:48
Eriko, ve tvém postupu je drobná chybička, pokud to vyleješ epoxidem, je potřeba do něj přidat plnič(takový drobný granulát),případně se dají v nouzi použít bukový piliny. To zajistí určitou elasticitu tý ztvrdlý hmoty, protože s rodíly teplot by to jinak stejně mohlo prasknout. Naplnit to silikonem si nedovedu představit, nikdy to nezateče až do konce, protože to prakticky neteče.Peroxid používám, naliju ho dovniř, potřu s ním zvenku tu část, co je uvniř v čelisti.

Autor: Josef Šůna | 20.04.2011 11:12
Posledních pár kousků jsem dělal sanitárním silikonem, rychlé a pohotové.

Autor: Erika Doležalová | 19.04.2011 09:31
Já to vyplnila bezbarvou epoxid.pryskyřicí, přesný název nevím, ale byla to malá plechovka koupená v drogerii. Nalít, nechat zatvrdnout a hotovo (tuhne to trochu déle, než bych čekala, ale nakonec je to jako kámen). Akorát jsem si tam zapomněla "zalít" drátky a pak to vyvrtat byla docela fuška. Nic víc s tím nedělám, žádný peroxid ani jiné mazání :-) Zatím jsou na zdi dva roky a v pohodě (z prvního lončáka, žádného maxikňóra nemám :-)

Autor: martes | 16.04.2011 09:11
Matěji,tak to máš perfektně vymakané.Lovu. Martes.

Autor: Matěj Fous | 15.04.2011 21:46
No to je přeci jednoduché - useknu čelist tak,abych ty zbraně nepoškodil a hodím to k sousedovi a on to vrátí již udělané a na prkénku. Jak to dělá je jeho věc.Já pak jen příležitostně pošlu panáka..... -:) -:)

Autor: Ing.Mirek Bergman | 15.04.2011 19:14
Můj preparátor vyplňuje zbraně kňourů (ale i toulce muflonů) směsí epoxidové pryskyřice s nějakým lehkým plnidlem. Zřejmě to funguje, neboť i když starší trofeje visí už 20 let hned vedle krbu, praskliny nemají.

Autor: Děda z lesa | 15.04.2011 17:30
Dtto co p.Slavětínský, ještě je dobré zbraně potřít mastnotou (nejvhodnější je dětský olejíček, neznám název) a občas tento nátěr zopakovat.
A skutečně důležité je jejich umístění - na chatách a chalupách ap. nebývají problémy, v přetopených panelácích a bytovkách s etážovým a ústředním vytápěním je praskání zejména páráků celkem běžným jevem.

Autor: Jan Slavětínský | 15.04.2011 13:33
Osvědčil se mě Dentacryl (bezbarvý). Já ho koupil v drogerii - (prášek + voda), ředí se to na takovou "medovinu", používají to modeláři.... Tu hustotu je potřeba udělat takovou, aby ta hmota dobře zatekla až do špiček zbraní. Zbraně jsem po vyvaření a oschnutí uvnitř vypláchl nitrem, kvuli odmaštění , po vrchu jsem je přetřel peroxidem ,tu část, která je v čelisti a nechal oschnout.Potom vylil hmotou.Po zatvrdnutí dentacrylu je dobré zbraně natáhnout parafínem, ale nemusí se.Důležité je, aby nebyly pověšeny na stěnu hned nad radiator topení.
Dobrý je i epox. Vyplnění zbraní voskem je bezcenné, ty prasknou vždy.

Autor: Radek Chadim | 15.04.2011 10:20
Jak ošetřit zbraně kňoura, nebo čím vyplnit, aby nepraskaly? Jak udržujete trofeje divočáků v dobrém stavu?