Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Náležitosti pro lov v SRN



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Erika Doležalová | 28.04.2011 19:17
Hansi, ideální je zaslat kamarádovi kopie dokladů a on vám vyřídí povolenku k lovu pro cizince. Vy si doma vyřídíte evropský zbrojní průkaz a pojištění a je to :-) Pak vám kamarád pošle písemné pozvání - při převozu zbraní budou chtít doložit účel vaší cesty s flintou (pokud pojedete beze zbraně, pak to pozvání mít nemusíte). Víc si myslím že vyřizovat nemusíte, protože Zbrojní průvodní list pro tranzit zbraně nemusí mít cituji: lovec z členského státu Evropské unie pro loveckou zbraň a střelivo nebo sportovní střelec pro sportovní zbraň a střelivo do této zbraně, pokud je držitelem evropského zbrojního pasu, ve kterém má převáženou zbraň uvedenou, a pokud může uvést důvod své cesty, zejména předložením pozvání. Tož asi tak :-)

Autor: Hans | 27.04.2011 16:07
Děkuji za Vaše odpovědi. Ještě dotaz- je třeba vyřídit si nějaký mezinárodní lovecký lístek?
Podle toho, jak teď čtu o tom tranzitu zbraní, tak bude lepší když si budu flintu půjčovat od kamaráda a nebudu muset řešit povolení od policie. Ale ostatní doklady vyřídit musím.

Autor: Luboš Čanda | 27.04.2011 13:14
Trošku problém je v oznámení/povolení o vývozu zbraně - mělo by to být podáno nejpozději 5 dní před opuštěním ČR, a dovoz se taky oznamuje. Pokud budeš jezdit často, tak z papírování zblázníš (ve čtvrtek vývoz, v pátek dovoz) protože ne všude se na Policii na oznámení vývozu na dobu např. 6 měsíců dívají s klidem, potažmo, když zbraň vyvezeš - v mezičase ji budeš používat i doma - a nastane-li nějaký problém - asi nic jednoduchýho. Jinak si flintu/flinty nech hned zapsat do mezinárodního zbrojního pasu.

Autor: Jan Rys | 27.04.2011 09:39
... a další, podle §51 Zákona o zbraních a střelivu.

Autor: Petr Pořádek ml. | 27.04.2011 08:51
Mezinárodní zbroják - vyřídíš na policajtech a bude se ti v tvém případ hodit léta, dále kvalitní pojistka, co se týče rozsahu základní pojistky, tak to bych se doptal u Halaláků. Dále oficiální pozvánku k lovu jakož to prokázání účelu převozu zbraně do zahraničí. To je celé, žádný stres, vyřízeno vše za jedno dopoledne a hurá na němeské vepře :-)) Lovu zdar!

Autor: Hans | 25.04.2011 22:54
Vážení kolegové,
má někdo zkušenosti s lovem v SRN potažmo EU? Jsem z příhraničí a kamarád myslivec- Němec má honitbu vedle nás. Má málo členů, a tak mi nabídl možnost lovit u něj černou, které má více než dosti, podle jeho slov. Ale musím si zařídit potřebné dokumenty. Není problém, aby mi napsal oficiální pozvánku. Ted tedy otázka, co vše musím vyřídit a jaké podklady potřebuji (mezinárodní lovecký lístek, mezinárodní zbroják a pojištění- jsem u halali, platí pojistka, kterou si platíme i v EU či ne)?
Mnohokrát děkuji za odpovědi. Hans