Dnes je 3.5. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Co se nám stalo před vánocemi a jak to myslivecký hospodář vyřešil!!



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Radek Chadim | 04.01.2011 12:16
Tohle je klasický případ manipulovatelnost s lidma našemi elektronickými médii - nebo jste snad slyšeli tento příběh v nějaké televizi - určitě neslyšeli. Ale že myslivec střelí nějakého psa je tam každou chvíli, přitom nikdo z tzv. novinářů u toho nikdy nebyl a jaké byli okolnosti celého případu netuší, ale je to pěkná kauza, tak proč o tom nenapsat.
Letos jsem v naší honitbě taky několik takových případů stržení srnčího psem řešili, v jednom jsem byl spolu s mým psem dokonce v hlavní roli. Nemám to ale nikdy nikomu za zlé, pokud to nedělá schválně, prostě se to stává. Důležitě je se z toho poučit a příště se snažit tomu zabránit.
Oni lidé jsou dvojí, někteří slušní se prostě omluví, slíbí, že už se to příště nestane a dávají si pozor, a těch je většina. Ovšem stejně jako je hrstka "myslivců", co střílí psi i bezdůvodu, tak je hrstka lidí, co jim je lhostejné, co jejich 4 nohý miláček kde vyvádí. Bohužel, taky jsem měl letos tu čest i s těmito se v honitbě setkat. Ani po domluvě nebyli ochotni psa uvázat, přestože to nebyl "zákonem chráněný pes" a honil zajíce - kdybych byl mysliveckou stráží a prchlivá povaha (což obojí nejsem :-)), už by byl pan majitel bez psa, honil mě po soudech atd. Po okřiknutí psa, odvedení majiteli a klidném hovoru ho on nechal volně běhat dál. V tomto okamžiku obvykle pravomoce běžného myslivce končí.

Autor: Daksl Kopov | 04.01.2011 12:14
Jo Eriko,to je běh na dlouhou cestu.Nebudu nikoho nutit a ani přemlouvat.Dvacet lidí co nechápou co pro ně nový a daleko lepší web znamená naše stránky neohrozí.Ale jak vidíš-asi přece jen ano.Nešlo nám vyhovět.Tak jsme dali Radkovi důvěru a naše těla složili u něj.Jen doufám že nás nezklame.Ovšem trochu strach mám.Ale řešení pro případ nějakého zkratu mám také.Co se týče mého článku-je skutečně dobré s lidma hovořit.Nejsme žádní lumpové a všichni společně máme rádi přírodu.Mám na nočním stolku knihu od tebe.Moc si toho vážím.Nejkrásnější dar v roce 2010!!!!

Autor: Erika Doležalová | 04.01.2011 11:45
Jak píše Lukáš, je to o lidech. Někteří se omluví a honem uvazují psa na vodítko, jiní vás pošlou do pr*ele že co je vám do toho kam a jak chodí se psem.. A stejné je to s myslivci, někteří v klidu vysvětlí a upozorní, jiní začnou řvát a vyhrožovat zastřelením psa - přestože ten nic nedělá.. Mám zkušenost s obojím, když jsme ještě měli seveřany, jezdili jsme do lesů, ale psy vždy!!! na vodítku (a to proto,že dva už jsou smečka a pro malamuta není srnčí žádný nezdolný soupeř,zvlášť v zimě nebo horším terénu). Taky na nás vyskočil mysliveček s výhrůžkami o zastřelení psů,po upozornění že jsou na vodítku se jen pochybovačně uškleboval "jo jo,to znám.." Na procházkách bez psů s dalekohledem a foťákem jsem zase potkávala pejskaře,jejichž psi řádili nekontrolovatelně po celém lese,někteří si ho po upozornění sháněli a uvázali (a až jsem zmizela z dohledu,možná zase pustili..?),jiní mě posílali tam,kam se občas vzájemně posíláme (a že nikdo nejde je způsobeno tím,že tato místa jsou plně obsazena),co je mi do toho,je to jejich pes,on se jen proběhne a stejně nic nechytí a další a další výmluvy..
To mi připomnělo Daksle - i o tom jsem posílala do Myslivosti článek (Pejskaři vs. Myslivci) a taky nic :-)))

Autor: Lukáš Turecký | 04.01.2011 11:23
Tak to bylo takhle jo? To jsem ani nevěděl. Jsem si říkal od čeho to je:-). Jinak já když někde potkám v lese pejskaře třeba v zimě u krmelca a má psa na volno v klidu k němu dojdu a vysvětlím mu to. Žádné řvaní, že mu ho zastřelím a podobné věci. Tím se věc ještě zhorší a příště to bude dělat zase. Povykládám mu jak to je se zvěří v zimě a období klidu. Zatím jsem narazil na slušné lidi. Lidi to samozřejmě neví jak to je a tak mi děkují, že jsem jim to vysvětlil. Že se omlouvají, ale tohle nevěděli. Prostě jim to vysvětlit v klidu a oni to bu´d pochopí nebo ne. Především to chce slušnost a když to nejde to je potom jiná věc.

Autor: Daksl Kopov | 04.01.2011 11:02
Lidé,jejich psí miláčkové,vodítka a zákon.
Zatim jsme vždy jako myslivci lumpové kteří nadávají slušným milovníkům pejsků co je chudáci nemají kde venčit a myslivečtí vrazi jim za to nadávají a dokonce jim je střílí.
Tak na Štěpána jsme měli jako každým rokem naháňku.Sraz byl u místního pohostinství kde se sepíšou hosté,honci,kontrolují se dokumenty a dlabe se polévka plná masa a knedlíčků kterou připravuje hospodářova žena .Ve dvoře pohostinství které je šikovně postaveno uprostřed vesnice byla na několika místech barva a to docela velké množství.Srandisti hned říkali, na co že je tam zvem,když už máme nastříleno.A tak pozorně čtěte a hlavně pan Srstka a paní Kubišová!!!!
Jeden místní občan volal našemu hospodáři že ve vesnici honí velký pes srnu a že ji zahnal do dvora místního pohostinství a trhá ji tam.Hospodář nelenil a vyrazil se na to podivat.Golden retriever skutečně uhnal a následně strhnul jinak uplně zdravou srnu kterou hospodář přikrmoval na jejich otevřené zahradě a trhal ji v afektu na kousky.Vesničané měli celé dílo před očima,někteří měli v očich i slzy a to hlavně děti,neboť srna naříkala..Ovšem to už doběhl i majitel toho chudáka pejska co se nemá kde venčit a omlouval se.Budiž mu připsáno k dobru že je to slušný člověk a tak také hospodář k němu přistupoval.Zaplatil cenu za srnu a to 100Kč za jedno kg a vše se urovnalo .Zůstala jen barva ve dvoře a hodně smíšené pocity vesničanů.
Nemají ti myslivci v něčem pravdu???
A na závěr-nikam se nevolalo,nezvala se televize,nikam se to nebude hlásit.Dokázal by tohle udělat nějaký odpůrce myslivců???
Dík hospodáři!!Možná jsi získal svým jednáním pár desítek lidí na naši stranu.