Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Už jste četli novou myslivost?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Radek Chadim | 12.06.2011 14:05
Po přečtení jiného článku Problematika slovitelnosti černé zvěře je jasné, že je to zase jen o lidech a o rozumném přístupu k chovu zvěře. Když se rozumně hospodaří a loví se to co je potřeba, tak je to mnohem efektivnější s uspokojivějšími výsledky, než když se loví podle plánu a nikam to nevede, jen k přemnožení nějakého druhu nebo vzniku nezanedbatelných škod. Bohužel zákon je zákon. Pak se nelze divit, že stát, který zákony vytváří i naplňuje chce být při případných sporech naprosto z obliga, a proto vymýšlí blbosti i za tu cenu, že efekt bude nulový :-).

Autor: Roman Trojka | 07.06.2011 18:25
Romane, svatá pravda... Asi víme co, kdo je tou kobylou:-) U nás to je katastrofa, vloni po větrné kalamitě vše domarasili harvestory, samotné smrky co nespadly nevytěžili, protože to je ještě zelené:-))) Pak to zalesnili a letos to uschlo, nebo spadlo do těch kultůr a je to v pořádku, ale škody se účtovat musí, protože ty potvory nenažrané okousaly buček a vytlukli modřínek... Samotní revírníci za nic nemůžou, ti musí živit rodiny, ale ti co dělají ty nařízení, to je čirý diletantizmus a všichni to vědí a tak tady žijem.

Autor: Roman Skřejpek | 07.06.2011 15:58
No jedno úsloví říká že Když kobyla chcípá,tak nejvíce kope.

Autor: Jan Slavětínský | 06.06.2011 09:54
Myslím si,že spíš půjde o situace, kdy se držitel honitby (vlastníci) nemůže dohodnout s uživatelem (MS),ti jsou hluší a ignoranti, tak St.správa bude přes pokuty hybnou pákou...
Jinak Honební společenstvo, (honební starosta) je podle dnešního zákona "pán Všemohoucí" a pokud honební starosta zná zákon o myslivosti a své postavení, tak
tyhle věci v podstatě nenechá tak daleko dojít. V podstatě jak píše Míra Šafr..

Autor: Miroslav Šafr | 06.06.2011 09:06
Řekl bych, že stavy zvěře v honitbě jsou především "problém" vlastníka honitby a SSM a MZ mohou pouze doporučit či povolit vyjímky na žádost uživatelů honitby. Pokud tzv. přemnožená zvěř nevadí vlastníkům či uživatelům honebních pozemků, nehrozí nějaké epidemie, není přeci důvod ji nějak zásadně redukovat. Jsem zvědav, kdo si pak pronajme honitbu za velký peníz s pár kusy normované zvěře, kterým teké budou odpovídat roční přírůstky a tedy i plán lovu.

Autor: Petr Pořádek ml. | 06.06.2011 08:54
Dokud budou z asfaltek vidět stohlavá stáda srnčího,siky a muflonů, a myslivci budou toto i nadále vesele prezentovat na internetu, tak ani jiný názor ministerstva čekat nelze!

Autor: Radek Chadim | 05.06.2011 22:49
To je klasický přístup v řešení problému v naší líbezné zemičce, problém se nechá přerůst přes všechny hlavy, mocní neplatí nic, ne-mocní :-) zacálujou všechno, o problému se pořád jen mluví, ale v reálu se neřeší, vláda - ministerstvo pak povoluje to, co předtím zakázala, a ministerstvo vymýšlí, jak rozfofrovat státní peníze mezi kamarádičky, aby se problém vyřešil :-D.
Chov zvěře a myslivecké "plánování" je dlouhodobě nefunkční z několika důvodů, takže dobře to dopadnou v žádném případě nemůže, navíc vůle to změnit je mezi myslivci skoro nulová, protože kdo z nás chce lovit méně (kromě mě :-))?

Autor: Jiří Kortán | 05.06.2011 21:45
Ahoj,nezačíná přituhovat,pokuty za nedodržení normovaných stavů a plánu lovu tu byly vždy. Strach budou mít ty,kteří vykazují méně a když se projdete po honitbě tak vás ,třeba například ,, oloupe sika od zhora a dolů" to jen tak pro zasmání :-)

Autor: Martin Novák | 05.06.2011 21:15
Doposud ministerstvo zemědělství doporučovalo snižovat přemnožené stavy spárkaté zvěře a letos už vyhrožují.
Doporučují orgánům státní správy myslivosti ukládat pokuty uživatelům honiteb za nedodržení plánu lovu spárkaté a nedodržení norm.stavů.
Za každou cenu je snaha snížit stavy spárkaté zvěře a to i za cenu povolování všech vyjímek ze zakázaných zpúsobů lovu ze zákona o mylivosti.
Začíná opravdu přituhovat a dobrý pocit z toho nemám.
maro maro.