Nový ministr zemědělství



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Václav Sládek | 09.10.2011 10:14
Nevím co řešíte je to politik ODS a hlavně "zemědělec"

Autor: Ellhenicky | 09.10.2011 08:13
Já si myslím, že ten nemá o zemědělství natož o myslivosti ani páru.Je to muž privatizace kde čeho a začíná hned u lesů,tam se dá ještě něco pumpnout.Jinak o dalších věcech rozhodují lidi, kteří na MZe zůstali.To bylo keců-odborníci na svá místa.Nebylo by od věci, aby se ho někdo povolaný přímo zeptal a jeho názor zveřejnit, jinak to bude opět "pražská partyzánština".

Autor: Rudolf Husák | 08.10.2011 17:47
Zdar Jiří,já souhlasím s kolegou Bergmanem,tehdy u schvalování zákona o bezkontaktním norování,kdyby skutečně Palas chtěl,vše by dopadlo jinak,tam opravdu chybělo pár hlasů a dost poslanců vůbec pořádně nevědělo o co vlastně myslivcům jde.Tuto verzi jsem tehdy slyšel také a pro Palase to byla velmi ošemetná záležitost,hlavně co s týče názoru veřejnosti na týrání zvířat,tak se ji raději vyhnul.
Pana Bendla též moc neznám,ale je to ODS a ta teď opět šáhla do šuplíku pro toho svého člověka,poněvadž pan Ivan Fuksa přestal skákat podle Nečasový píšťalky.Tak tedy,sbohem buď přírodo a taktéž Česká myslivost.Tolik můj názor.

Autor: Jiří Gabriel | 08.10.2011 15:31
M. Bergman: Já když slyším ten blábol o myslivecké lobby tak dostanu hned vztek! Je to blábol kterým nás krmí média, kdyby to tak opravdu bylo tak zákony a vyhlášky týkající se myslivosti vypadají diametrálně jinak.
Myslím že ČMMJ mohla co se týče norování atp. udělat víc, ale nemyslím si že by cokoliv změnila Palasova osobní účast ... jsou tam tlaky a osobní vztahy do kterých nemáme možnost vidět.
Ps: Neberte to prosím jako osobní útok, tak to opravdu není myšleno.

Autor: Břéťa Ambrož | 07.10.2011 12:50
Osobně pro mě bylo odvolání pana Ing. Ivana Fuksy dost překvapivé. Byl to člověk který si na českých zemědělcích nehonil ego, ale jako po dlouhe době první se snažil pomoci, naslouchal radám akademických pracovníků a poradců, spolupracoval s Agrární komorou atd.. Myslím si, že mu podtrhlo židli ukončení přijímání žádostí na dotace bioplynových stanic ze dne na den bez jakéhokoli předchozího varovani. To rozčílilo spoustu lidí napříč celým poltickým i zemědělským spektrem. Škoda ho. Pana Bendla moc neznám, neznám jeho náhledy na to, jak by se české zemědělství a i myslivost měla ubírat dále... Uvidíme, čeho se od něj dočkáme. Ale jsme v ČR přeci a tak se nemůžem divit, že tokový post zastávají již dlouho lidé ať více, či méně mimo obor. Zde pak kvete pšenka různým lobistům atd... No jak říkám, uvidíme....ale co se týká prozatimních ohlasů zem. odborníků v mém okolí, nadšeni z této změny nejsou... Lovu BA

Autor: M.Bergman | 07.10.2011 12:29
Sice není vyloučeno, že MZe pod vedením PB jež myslivcům nefandí připraví nějaký nový návrh zákona, který mysliveckou veřejnost vytočí, ale zatím to vypadá, že má myslivecká lobby v PS napříč stranami dost hlasů, které jsou schopny tomu zamezit. Kontaktní norování je jiná věc, kterou má na svědomí současné vedení ČMMJ. Konkrétně předseda Palas, který v době před schvalováním tohoto zákona nebyl schopen zajít osobně do Sněmovny za svými kolegy ze zemědělského výboru. Poslal tam Kostečku, kterého nikdo neznal a poslanci jej ignorovali. Chybělo tehdy 6 hlasů. A to navíc Palasová rodná ČSSD zpoloviny hlesovala pro a z poloviny proti. M.B.

Autor: Jiří Gabriel | 07.10.2011 11:25
Jak myslíte že nyní MZ přistoupí k myslivosti ... půjde to šupem z kopce (jak se pesimisticky domnívám já) nebo se nic významného nestane? Obávám se především o velikost honiteb a silný tlak na redukci spárkaté zvěře. I když vím že se najdou i tací co malé honitby považují za správné, byť jim jde většinou jen o svůj vlastní prospěch.
Nedokáže někdo vyštrachat jak současný ministr zemědělství hlasoval když se projednával zákon o týrání zvířat .... (kontaktní norování)?