Dnes je 4.5. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Polyuretan - zimní boty (holinky)



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jaroslav Miňha | 26.01.2014 19:32
Měli jsme deset mínusů a holínky dost dobrý. Zima v nich nebyla ani náhodou, jen jsou takové dost prkýnkovaté. Na chození to nevadí, ale šlapat v autě na pedály je dost nepohodlné. Zatím ale plusy převažují nad mínusy.

Autor: Jaroslav Tatalák | 21.01.2014 09:44
Jardo, přesvědčil jsi mě, tak jsou jedny na cestě. Hned je otypuju v tomto krásném zimním počasí. S pozdravem J.T.

Autor: Miloš Bartáček | 20.01.2014 14:31
Jardo, já mám ty samé co Ty(polské) a taky je moc chválím.Taky mi začly vevnitř vrzat(když se mi zpotila noha), ale to jsem vyřešil před každým obutím, vysypáním trochou klouzku a nemá to chybu.A za tu cenu?Mam je dva roky a už se proběhly i sněhem a dobrý.

Autor: ValíkVlastimil | 20.01.2014 14:26
Járo tak ty co máš ty testnul kamarád (soukr. zemědělec). Vyndal vložku a nosil celoročně bez vložky. Jo lehký dobrý až jednou mu projel hřebík skrz celou botu, ale i skrz nárt. A víš z čeho měl největší radost, že když šel za pár dní přes potok, že mu do nich neteklo. Zkrátka samozacelitelný materiál :-). Já mám stejnou zkušenost s těmi Bekinami. Před vánocemi jsem stříhal jedlové větvičky a šlápl na starou dřev. oplocenku. Hřebík projel podrážkou a malinko do nohy.A co myslíš holinky Bekiny, taky se zalepily sami :-))

Autor: ValíkVlastimil | 20.01.2014 14:04
Bych chtěl vidět to větrání a dýchání.Neopren ani polyuretan není kůže s gore. menbránou.Noha se ti přirozeně potí(více či méně) a ta vlhkost ti bude někde kondenzovat. Pokud tam máš vložku tak to nasákne do vložky, nebo zkondenzuje na vnitřní straně boty.

Autor: Jaroslav Miňha | 20.01.2014 14:03
Jo Vlasto, jsou to ty polské, vložka je vyjímatelná, slabá. Podrážka není žádný drapák, ale normálně nekloužou a na sněhu jsem ještě neměl tu čest. Hlavně ale podpatek je součást boty, všechny holíny, co jsem měl předtím měly podpatek přilepený nebo tak něco a všechny začaly pod podpatkem po čase čvachtat. Úžasné na šoulání :-)

Autor: Maral | 20.01.2014 13:51
Tak Chasníku nezapomeň napsat zkušenosti. Mám z toho crocsu obavy právě kvůli neprodyšnosti materiálu, aby se v tom při delším nošení nepotila noha a pak nevím, jak to bude s životností.
Zatím jsem vystačil několik let s kvalitní koženou středně vysokou botou s goretexovou membránou.
Protože musím obnovit "botový" park, uvažuji i z hlediska životnosti o tomhle:
http://ridgeline.cz/cs/obuv-avignon/132-ridge-stredni.html

Autor: ValíkVlastimil | 20.01.2014 13:40
Járo tyhle mají vyjímatelnou vložku? Viděl jsem v ryb. potřebách polské s vyjímatelnou vložkou. Sám mám tyto-http://www.webareal.cz/specialfm/eshop/19-1-Myslivecka-obuv/0/5/223-Holinky-Bekina-StepliteX Vadí mi, že pokud je sníh a jdeš třeba v lese do kopce a malinko natočíš nohu, zkrátka chceš zabrat tak podrážka ti podkluzuje. Špatně tvarovaný dezén, jsi jako na letních pneu. :-))Určitě lehčí a i teplejší jak neopren.Zkraje mi moc neseděly, no už si začínám zvykat:-)

Autor: Jaroslav Miňha | 20.01.2014 12:42
Tip: tak tyhle http://www.uhabakuka.cz/index.php?ma=artdet&de=6423 jsem zakoupil nedávno. Jsou neskutečně lehké, v dosavadním počasí stačí bohatě slabá ponožka a vyloženě hřejí, jako když je člověk obutý do polystyrenu.
Když deklarují třicet mínusů, neměly by v "normálních" mrazech praskat. To se ale teprve uvidí. Cena dost dobrá ...

Autor: ValíkVlastimil | 24.01.2011 20:09
Kolego Chasníku děkuji za info,dejte časem reference jak jste spokojen.

Autor: Chasník | 24.01.2011 15:49
Zdravím, přímo s těmito holínkami zkušenost nemám, ale protože mi už xtery holínky praskly třeba po 2 měsících, tak jsem taky bádal do čeho jít. Nakonec jsem pořídil v Detexu v Husitské v Praze Yard Surerlite :http://www.detex.cz/yard-superlite-boty-vysoke/. Jestli znáte plážovky Crocs, tak je to stejný materiál svršku a pevná nepropíchnutelná podrážka. Je potřeba je zkusit, aby seděly na noze, nekupovat o číslo větší, ty botky sedí i s vlněnou fuseklí. Jsou díky materiálu neuvěřitelně lehounké. Na stránkách výrobce najdete i bližší informace o zpracování, vlastnostech a použité technologii:http://superliteboots.com/. Ve Francii prý je používají i do kamenitého terénu s houštinami a trním. V případě nutnosti lze zalepit i 4cm2 díru lepidlem na neopren. Tak jsem do nich šel. Zkušenosti zatím krátké, ale velice pozitivní, sníh, částečně zmrzlé bahno a kaluže v kukuřici na stojato, pohoda. A hlavně, hlavou vymyšlené hands free zouvání přišlápnutím k tomu uypůsobené paty velice oceňuji. Jsem zvědav jak se dále osvědčí. Výrobce uvádí, že díky sysrému větrání jsou pro celodenní nošení od -20 do + 29°C. Uvidíme, testy probíhají denně, reference budu postupně podávat. Zatím jen doporučuji.

Autor: ValíkVlastimil | 10.01.2011 23:37
Popřípadě Holínky Dunlop PUROFORT® Thermo.

Autor: ValíkVlastimil | 10.01.2011 23:25
Kolegové nemáte někdo zkušenosti ze zimními botami z polyuretanu ? Konkrétně boty POLYVER nebo DUNLOP-PUROFORT. Díky za info Vlasta V.